Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Új MangaFan címek?
Biztos hülye kérdés, de mikor adják ki várhatóan a CC-t? Én januárra emlékeztem, de annak a fele már eltelt.
Én tavaszra emlékszek... Igen, szerintem tavasszal jön. (jajj, de távol van az még , pedig nagyon várom )
Tavaszra jön meg a CC....
én ezért is várom a tavaszt ez már a 2. ok XD
ne már csak tavasszal .pedig azt terveztem hogy ha januárba legkésőbb februárba kiadják akkor megveszem magamnak szülinapi ajándékként. alig várom a tavaszt.
Biztos hülye kérdés, de mikor adják ki várhatóan a CC-t? Én januárra emlékeztem, de annak a fele már eltelt.
Én tavaszra emlékszek... Igen, szerintem tavasszal jön. (jajj, de távol van az még , pedig nagyon várom )
Tavaszra jön meg a CC....
én ezért is várom a tavaszt ez már a 2. ok XD
Anime and Manga 4ever!!
"Alkímiában mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk élnek a világ legszebb fangirl-jei! AnimeCon, én így szeretlek!" -NyaCon 2009 cosplay performance, Fullmetalt, bírod?
beküldve: 2009-01-17 18:46:34
(#490) Biztos hülye kérdés, de mikor adják ki várhatóan a CC-t? Én januárra emlékeztem, de annak a fele már eltelt.
Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami.
beküldve: 2008-12-05 13:27:37
(#489) Nem Chrono, hanem Chrno, az előbbin nem akadtam volna fenn. Azt meg, hogy kitalált úgy értettem, hogy nem egy mitológiai démonnév, mint mondjuk a Belial.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Tudtam, hogy maguk a japánok is így írják, ezért is furcsállottam.
Azért ez egy kicsit más, mint a Bleach és Berserk esetében, mert itt egy kitalált névről van szó, nem pedig egy angol kifejezésről, de ahogy alant már írták, a mangakának biztos tetszett a mássalhangzótorlódás.
Miféle kitalált név? A chrono szó az idő manipulálásával hozható kapcsolatba, nem hiába mászkál a ( női ) főszereplő egy órával a nyakában.
Amúgy ne bízz a japánok rómadzsi-átírásaiban, mert nem a legmegbízhatóbbak...
A válasz egyszerőbb, mint hinnéd: azért, mert az eredeti borítón is az szerepel. Íme:
Amúgy a japán címe: クロノ クルセイド, ami Kurono Kuruseido-t takar.
A japánoknál nem ritka az ilyen. Lásd pl: Berserk, ベルセルク, Beruseruku vagy Bleach, ブリーチ, Buriichi.
A japánoknál nem ritka az ilyen. Lásd pl: Berserk, ベルセルク, Beruseruku vagy Bleach, ブリーチ, Buriichi.
Tudtam, hogy maguk a japánok is így írják, ezért is furcsállottam.
Azért ez egy kicsit más, mint a Bleach és Berserk esetében, mert itt egy kitalált névről van szó, nem pedig egy angol kifejezésről, de ahogy alant már írták, a mangakának biztos tetszett a mássalhangzótorlódás.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2008-12-02 18:16:57
beküldve: 2008-12-02 13:26:27
(#485) A Chrno Crusade címről való lamentálásról jut eszembe, hogy oké, hogy ez latin betűs, de angol nyelvű, és nekem "magyarul" nem hangzik túl frappánsan. Szóval le lesz fordítva?
beküldve: 2008-12-02 13:09:06
(#484) Én is remélem. Animében és a mangában is jól látszik, hogy két szerető testvérről van szó.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
amúgy csak úgy mellékesen tényleg benne hagyják azt a bakit a második kötetbe hogy rozi és joshua nem tesók?:/
remélem nem
remélem nem
Ami volt mangamelléklet a Mondóban azt én is olvastam és később meg is lepődtem, amikor egy mangát ismerő barátom mondta, hogy ők testvérek, mert egyáltalán nem úgy jött le, sőt.
pedig azok és ezért zavaró:S
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?
amúgy csak úgy mellékesen tényleg benne hagyják azt a bakit a második kötetbe hogy rozi és joshua nem tesók?:/
remélem nem
remélem nem
Ami volt mangamelléklet a Mondóban azt én is olvastam és később meg is lepődtem, amikor egy mangát ismerő barátom mondta, hogy ők testvérek, mert egyáltalán nem úgy jött le, sőt.
BTW vajon miért Chrno Crusade a hivatalos latin betűs átírása a címnek, amikor a japánok ezt se kiejteni se leírni nem képesek a saját írásjeleikkel.
A válasz egyszerőbb, mint hinnéd: azért, mert az eredeti borítón is az szerepel. Íme:
remélem nem
remélem nem
Mire gondolsz? *nem emlékszik*
beküldve: 2008-12-01 21:14:00
(#479) amúgy csak úgy mellékesen tényleg benne hagyják azt a bakit a második kötetbe hogy rozi és joshua nem tesók?:/
remélem nem
remélem nem
Vigyázat, vigyázat. A cserkésző betör a házamba, és kalapál az ajtó előtt egy ideje. Meg se nyomja a csengőt? Mégis mi a fene járhat az eszében?