Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2007-05-04 10:52:05
(#56) Karinthy Frigyes:Így írtok ti.
Steven Perry: Alien Predator könyvek
Star wars könyvek.
Diablok
Lestat a Vámpír stb stb stb
Steven Perry: Alien Predator könyvek
Star wars könyvek.
Diablok
Lestat a Vámpír stb stb stb
Artemis Fowlnak mi a kiadója? Nagyon dícsérik angol fórumokon és engem is érdekelne :)
Ja egyébként barátnőmnek van myvipen egy Bartimaeus trilógiás fanklubja, aki akkar lépjen be mert kevesen vagyunk
Ja egyébként barátnőmnek van myvipen egy Bartimaeus trilógiás fanklubja, aki akkar lépjen be mert kevesen vagyunk
Ha akarod akkor belépek! ^^
Mi az élet értelme?
Az Anita Blake könyvekben én nagyot csalódtam... Az első 3 kötet nagyon jó, ezt eliserem, talán még a 4 és az 5 is, de utána már vhogy elindul lefelé egy lejtőn, és egyre silányabb lesz, legalábbis nekem már nagyon nem tetszettek.
Ezzel teljesen egyetértek! A nemrég megjelent kötetet már el se tudtam olvasni! Ebbe is csak azért kezdtem bele, mert a nővérem megvette, de lehet, hogy a következőbe már bele se fogok olvasni...[/QUOTE]
Áh, ez az utolsó két kötet vmi borzasztó... én elvileg jó vagyok szövegértésből (a tanáraim szerint), de ezt a két könyvet már én sem értettem... az egész olyan unalmas lett, hogy a 2. rész negyedénél letettem.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Szerk: Arishima 2007-05-03 18:14:12
Szerintem az Anita Blake-kel az a baj, hogy addig vannak jó könyvei, amíg új lényeket tud belevinni. Nem emlékszem sorrendre, de az első öt, amiben zombik, vérfarkasok-egyebek, vámpírok, tündérek jönnek be újként a képbe, az jó. De utána mintha nem volna mondanivalója, meg semmi... Nekem az volt az utolsó kötet , amit elolvastam(Nem tudom a címét már, segítsetek), amikor Richard a doktoriját írta. De azt sem bírtam befejezni..
Az a Sápadt hold... Megmondom az őszintét, nekem az a kötet még tetszett egy kissé, bár az Obszidián Pillangó a kedvencem. A további kötetekben Anita kezd átmenni utcalányba, főleg a Leláncolt Nárcisszuszban...
Mondjuk ugyanez elmondható az írónő új sorzatának főszereplőjéről is, (enm tom h ehhez már kinek volt szerencséje, a címe Árnyak csókja) és annak még csak az első kötete jelent meg . Szerint Hamilton egyre jobban süllyed lefele, csak ezt nem veszi észre.
Vergiliustól én az Aeneis-t olvastam legutóbb (azt is eredetiben... :S ). Ha már Vergilius, akkor megemlíteném Radnótit, bár tőle inkább a Nem tudhatom című versét szeretem, nem pedig az eklogáit.
Az egészet eredetiben? Nem sikerült annyi ideig latint tanulnom, hogy nekifekhessek én is... Meg a Georgicának, meg minden... Radnótinak épp az eklogáit szeretem. A Nem tudhatom-ot is, de nem annyira. A hetedik ekloga a legszebb szerintem.
Nem az egészet olvastam szerencsére, csak az első éneket, de annyi is elég volt latinul... Pláne h az lesz az érettségin az egyik tételem... . A Georgica a Bucolica, ha jól emlékszem, mi így tanultuk tavaly...
De jó neked *sóhajtozik*... Szerintem a Georgicának nincs másik címe, te az eklogákra gondolsz. Latinból érettségizel, de irigyellek... Nem sikerült behozni egy év lemaradását, hogy abból mehessek emelt szintre...
Idén még csak középszintre megyek, majd jövőre megpróbálkozom az emelt szinttel... remélem menni fog, bár sanszos, h a szóbelin meg fogok bukni... a tanár nem készít fel minket rendesen
Én a 6. kötetig jutottam. Nekem is feltűnt a minőségi romlás, de gondoltam semmi komoly. Épp azon filóztam, hogy megvegyem-e a következő részt, de látom nem érdemes. Sebaj, annál több marad mangákra
Szerintem az Anita Blake-kel az a baj, hogy addig vannak jó könyvei, amíg új lényeket tud belevinni. Nem emlékszem sorrendre, de az első öt, amiben zombik, vérfarkasok-egyebek, vámpírok, tündérek jönnek be újként a képbe, az jó. De utána mintha nem volna mondanivalója, meg semmi... Nekem az volt az utolsó kötet , amit elolvastam(Nem tudom a címét már, segítsetek), amikor Richard a doktoriját írta. De azt sem bírtam befejezni..
"Félünk tisztán látni, és félünk, hogy tisztán látnak minket."
Vergiliustól én az Aeneis-t olvastam legutóbb (azt is eredetiben... :S ). Ha már Vergilius, akkor megemlíteném Radnótit, bár tőle inkább a Nem tudhatom című versét szeretem, nem pedig az eklogáit.
Az egészet eredetiben? Nem sikerült annyi ideig latint tanulnom, hogy nekifekhessek én is... Meg a Georgicának, meg minden... Radnótinak épp az eklogáit szeretem. A Nem tudhatom-ot is, de nem annyira. A hetedik ekloga a legszebb szerintem.
Nem az egészet olvastam szerencsére, csak az első éneket, de annyi is elég volt latinul... Pláne h az lesz az érettségin az egyik tételem... . A Georgica a Bucolica, ha jól emlékszem, mi így tanultuk tavaly...
De jó neked *sóhajtozik*... Szerintem a Georgicának nincs másik címe, te az eklogákra gondolsz. Latinból érettségizel, de irigyellek... Nem sikerült behozni egy év lemaradását, hogy abból mehessek emelt szintre...
"Félünk tisztán látni, és félünk, hogy tisztán látnak minket."
Az Anita Blake könyvekben én nagyot csalódtam... Az első 3 kötet nagyon jó, ezt eliserem, talán még a 4 és az 5 is, de utána már vhogy elindul lefelé egy lejtőn, és egyre silányabb lesz, legalábbis nekem már nagyon nem tetszettek. [/QUOTE]
Ezzel teljesen egyetértek! A nemrég megjelent kötetet már el se tudtam olvasni! Ebbe is csak azért kezdtem bele, mert a nővérem megvette, de lehet, hogy a következőbe már bele se fogok olvasni...
Ezzel teljesen egyetértek! A nemrég megjelent kötetet már el se tudtam olvasni! Ebbe is csak azért kezdtem bele, mert a nővérem megvette, de lehet, hogy a következőbe már bele se fogok olvasni...
Most Laurell K. Hamilton vámpírvadász sorozatát olvasom. Aztán ott van még a kedvencek listáján Darren Shan vámpírsorozata, és Stephen King regényei.
Az Anita Blake könyvekben én nagyot csalódtam... Az első 3 kötet nagyon jó, ezt eliserem, talán még a 4 és az 5 is, de utána már vhogy elindul lefelé egy lejtőn, és egyre silányabb lesz, legalábbis nekem már nagyon nem tetszettek.
beküldve: 2007-05-02 19:31:00
(#46) Egyik nagy kedvenc: Terry Pratchett összes. Fantasy és humor. Vagy inkább humor és fantasy?
Imádom.
Imádom.
beküldve: 2007-05-02 18:25:18
(#45) Most Laurell K. Hamilton vámpírvadász sorozatát olvasom. Aztán ott van még a kedvencek listáján Darren Shan vámpírsorozata, és Stephen King regényei.
Jane Eyre-t valaki? Én eddig csak a filmet láttam (azt hiszem legújabb verzió),és tervezgetem hogy elolvasom..mennyire tudja visszaadni a film a könyv hangulatát?
Nagyon jó a film, de könyv ezerszer ütősebb. Rengeteg dolgot kihagytak a filmből, nagyon sok olyan esemény kimaradt, ami fontos a cselekmény szempontjából. Véleményem szerint el kell olvasni a könyvet. :) És a többi Bronte-könyvet is ajánlom. Mind a három nővér fantasztikusakat alkotott (pl: Üvöltő szelek, Wildfell asszonya, Különös tanítvány, Agnes Grey stb. stb. szinte mindet felsorolhatnám. )
És, ha már úgyis szóba került a líra, akkor számomra a legkedvesebb költő: Fodor Ákos. Kevesen ismerik sajnos (bár, aki szereti a Fable-könyveket, az biztos, hogy találkozott már vlee). Imádom a haikuit, de minden egyes soráért odavagyok. Képes akár három szóval is megrengetni az ember világképét. :) Imádom!
Adj, adj és még adj! Gátlás nélkül, mohón, /ahogy szeretkezel, adj, ahogy napozol:/nem tudva, mért vagy, ki vagy, kié s hol vagy!/ Ma add, mit kaptál. Hamispénz a "holnap". /Fodor Ákos/
Szerk: Fairy 2007-04-30 19:05:58
beküldve: 2007-04-30 18:52:28
(#42) Borges novellái, különösen a pályája közepéről.
/me mágikus realizmus fanboy
(de hülyén néz ez ki... )
/me mágikus realizmus fanboy
(de hülyén néz ez ki... )
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...