Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2007-04-24 16:11:28
(#11) Gésás könyvek^^ imádom őket (Gésák gésája, Egy gésa emlékiratai, amiket eddig olvastam)
Én is szeretem a fantasy könyveket, bár nem volt sok cseresznyém túl sokat olvasni^^ (ami jó volt, az a Sárkánydárda krónikákból a 4évszakosXD (nyári ősz sárkányai, téli éj sárkányai...stb.))
Külföldiek közül az Anne 8 kötetes sorozata a kedvencem (mellesleg az írója, Lucy M. Montgomery a kedvenc írónőm^^ imádom a stílusát ), és az Agatha Christie regények^^
Magyarokból pedig Szabó Magdától az Abigél vitte el a pálmát
Én is szeretem a fantasy könyveket, bár nem volt sok cseresznyém túl sokat olvasni^^ (ami jó volt, az a Sárkánydárda krónikákból a 4évszakosXD (nyári ősz sárkányai, téli éj sárkányai...stb.))
Külföldiek közül az Anne 8 kötetes sorozata a kedvencem (mellesleg az írója, Lucy M. Montgomery a kedvenc írónőm^^ imádom a stílusát ), és az Agatha Christie regények^^
Magyarokból pedig Szabó Magdától az Abigél vitte el a pálmát
Meg akar halni? Hívja Moonie-t, ingyen és bérmentve shinigamivá változtat bárkit; csupán egy szívenszúrás, és kész!XD
beküldve: 2007-04-24 16:08:43
(#10) Jonathan Stroud Bartimaeus trilógiáját nagyon ajánlom mindenkinek! Főleg a második (A gólem szeme) és a haramdik (Ptolemaiosz kapulya) részt!! Nekem az első nem anyira jött be, de amúgy nálam most ez a trilogia a favorit. Nagyon kúúl!
Még eszembe jutott egy könyv. Alig száz oldalas, valami nevenincs kiadó adta ki még régen. Uwe Voehl; Az alagút. Ilyen ufós-nyomozgatós cucc. Na az is nagyon jó, bár meglepődnék, ha rajtam kivül bárki más olvasta volna
Még eszembe jutott egy könyv. Alig száz oldalas, valami nevenincs kiadó adta ki még régen. Uwe Voehl; Az alagút. Ilyen ufós-nyomozgatós cucc. Na az is nagyon jó, bár meglepődnék, ha rajtam kivül bárki más olvasta volna
Someday the Dream will End
Nállam ami nagy favorit az "George Orwell - 1984" c. remekműve! Miután az ember elolvassa nem fog hinni a történelem könyvekben leírt hülyeségekben! Én se hiszek már!
Nekem is az egyik kedvenc könyvem, úgy érzem megjósolta a jövőt...
Megdöbbentő egy mű, csak ajánlani tudom mindenkinek.
beküldve: 2007-04-24 15:57:48
(#8) Egyik best szerző Neil gaiman. Isten az ember de tényleg.Akkor örök kedvenc (béke poraira) Kurt Vonnegut. Meg igen hunter S. Thompson is nagyon nagyon elsők közt. Meg Assimov, Lem, P.K. Dick... meg sokan...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2007-04-23 19:28:20
(#7) Nállam ami nagy favorit az "George Orwell - 1984" c. remekműve! Miután az ember elolvassa nem fog hinni a történelem könyvekben leírt hülyeségekben! Én se hiszek már!
Még ami nagy favorit az amit elöttem is mondtak páran: R.A.Salvatore sötételfje aka Drizzt Do'Urden. Epés bejegyzésekkel bír a hegyesfülü az biztos
Még ami nagy favorit az amit elöttem is mondtak páran: R.A.Salvatore sötételfje aka Drizzt Do'Urden. Epés bejegyzésekkel bír a hegyesfülü az biztos
"We begin the armed intervention to all warfare with Gundam."
beküldve: 2007-04-23 19:18:17
(#6) Borges, Lovecraft, egyéb okkult filozófiás, meg klasszikus horror dolgok (Poe, Bierce, Maupassant...) ezek főleg novellák, Száz év magány mindenekelőtt, továbbá Hunter S. Thompson , sok okkult, meg távolkelettel, belső ázsiával, keleti filozófiával foglalkozó könyv, bár ezek nagy része nem szépirodalom, hát mostanában ezek...
Szerk: drwest 2007-04-23 19:19:09
beküldve: 2007-04-23 16:59:33
(#5) Bartimaeus Trilógia
Best. trilogy. ever.
Komolyan.
Ez a kedvenceeeeeeeeeeeeeeeeeem
Első része a Szamarkandi Amulett, második a Gólem szeme a harmadik pedig a Ptolemaiosz kapuja. Fincsi xD
Most nem írnám le mert eléggé összetett a cselekmény de ajánlom mindenkinek
Best. trilogy. ever.
Komolyan.
Ez a kedvenceeeeeeeeeeeeeeeeeem
Első része a Szamarkandi Amulett, második a Gólem szeme a harmadik pedig a Ptolemaiosz kapuja. Fincsi xD
Most nem írnám le mert eléggé összetett a cselekmény de ajánlom mindenkinek
Nathaniel never dies ^^
beküldve: 2007-04-23 16:35:29
(#4) Énis leginkább a fantasy könyveket szeretem, főleg a fantasy miatt kedveltem meg az animéket/mangákat is.
Salvatore tényleg egy Isten, mondjuk nekem a Crown Empire-ös kötetek a kedvenceim, de a sötét elf trilógia is nagyon nagyon teccett, Drizzt nagyon cool kari :)
Harry Potter a könyvek között még alap nálam (filmek nem tetszenek) és még van egy örök kedvenc: Zabhegyező.
Nemtom kinek teccik, nekem nagyon átadta a hangulatot.Igaz a legtöbb sorozatgyilkosnál megtaláltak egy-két példányt :)
Salvatore tényleg egy Isten, mondjuk nekem a Crown Empire-ös kötetek a kedvenceim, de a sötét elf trilógia is nagyon nagyon teccett, Drizzt nagyon cool kari :)
Harry Potter a könyvek között még alap nálam (filmek nem tetszenek) és még van egy örök kedvenc: Zabhegyező.
Nemtom kinek teccik, nekem nagyon átadta a hangulatot.Igaz a legtöbb sorozatgyilkosnál megtaláltak egy-két példányt :)
beküldve: 2007-04-23 16:11:49
(#3) Én személy szerint elég nagy fantasy fan vagyok, nomeg nem utolsó sorban szerepjátékos is. Ennek tükrében nem túl meglepő ha a Gyűrűk Ura című örök klasszikust emlegetem.Ezen felül R.A Salvatore regényeit olvasom elsősorban a Forgotten Realms világában játszódóakat. Az egyik legjobb fantasy karakter szerintem Drizzt Do'Urden. :)
Szóval az ilyen jellegű könyveket tudom ajánlani minden igazi fantasy fannak(bár aki igazán annak tartja magát, annak szerintem amúgysem kell ezeket bemutatni :P).
Nomeg ott van még Elminster, vagy a Dal és kard című 5 kötetes sorozat. Kíváncsi vagyok, hogy közületek ki olvasta ezeket. :)
Szóval az ilyen jellegű könyveket tudom ajánlani minden igazi fantasy fannak(bár aki igazán annak tartja magát, annak szerintem amúgysem kell ezeket bemutatni :P).
Nomeg ott van még Elminster, vagy a Dal és kard című 5 kötetes sorozat. Kíváncsi vagyok, hogy közületek ki olvasta ezeket. :)
beküldve: 2007-04-23 16:10:04
(#2) Ezt én akartam megnyitni
Na,elsősorban: Darren Shan Darren Shan Darren Shan! A vámpírsorozat ezerszer jobb mint ez az új démonvilág,azokon már tisztán látszik hogy hormontúltengéses star wars buzi 12-14 éves kisfiúknak szól,nagyon erőltetett az egész...a vámpírban ezt legalább próbálta elfedni. Plusz a vámpírokból itt van már a manga is,eddig 2 kötet jelent meg
Akkor a másik..Dan Brown.Eddig csak a Da Vinci-kódot,az Angyalok és Démonokat (illuminatizmus! ) és a Digitális erődöt olvastam tőle,a Megtévesztés fokába belekezdtem de egy kicsit hanyagoltam mostanság
Fablekbe néha belelapozgattam (anyám nagy rajongója),nem is rossz annyira csak sajna mostanság nincs időm rá
Most hirtelen ennyi
Na,elsősorban: Darren Shan Darren Shan Darren Shan! A vámpírsorozat ezerszer jobb mint ez az új démonvilág,azokon már tisztán látszik hogy hormontúltengéses star wars buzi 12-14 éves kisfiúknak szól,nagyon erőltetett az egész...a vámpírban ezt legalább próbálta elfedni. Plusz a vámpírokból itt van már a manga is,eddig 2 kötet jelent meg
Akkor a másik..Dan Brown.Eddig csak a Da Vinci-kódot,az Angyalok és Démonokat (illuminatizmus! ) és a Digitális erődöt olvastam tőle,a Megtévesztés fokába belekezdtem de egy kicsit hanyagoltam mostanság
Fablekbe néha belelapozgattam (anyám nagy rajongója),nem is rossz annyira csak sajna mostanság nincs időm rá
Most hirtelen ennyi
What? Robot zombies with lasers? Lasers don't exist!
Szerk: Hanon 2007-04-23 16:12:10
beküldve: 2007-04-23 15:51:55
(#1) Gondoltam ha ennyi fanatikus van itt akkor rákérdezhetünk arra is, hogy milyen regényeket olvasunk amikor éppen nem képregényeket lapozgatunk.
Szerény véleményem: Eléggé sok könyvet olvastam eddig. Harry Potter volt a bemelegítés annak idején aztán jött a Neveletlen Hercegnő naplója (Előítéletek kíméljenek!) aztán jöttek a vegyesek. Meg Cabot regényei nagyon jók, Celia Rees: Kalózok! és a Bűbájos Mary sorozat nagyon lenyűgöző volt.
A rózsaszín szerelmesregények taszítanak. Bár ami kifejezetten a műfajban van azt ma reggel fejeztem be. Misamo Jukiotól a Hullámok Sűrűjéban. Nem véletlenül japán írónő :)
Ajánlom mindenkinek! Jukio-sensei egy igencsak különleges regényt alkotott ami saját szemszögéből mutatja be a 20. századi izolált japán sziget életét, ahol mégis boldogan élnek az emberek a szegénységben és minden bűnös dolog távol marad tőlük. Ez az egyik dolog teszi a regényt letehetetlenné.
Ezek után pedig elszeretném kezdeni Fable-től a Szennyből az Angyalt-t
Szerény véleményem: Eléggé sok könyvet olvastam eddig. Harry Potter volt a bemelegítés annak idején aztán jött a Neveletlen Hercegnő naplója (Előítéletek kíméljenek!) aztán jöttek a vegyesek. Meg Cabot regényei nagyon jók, Celia Rees: Kalózok! és a Bűbájos Mary sorozat nagyon lenyűgöző volt.
A rózsaszín szerelmesregények taszítanak. Bár ami kifejezetten a műfajban van azt ma reggel fejeztem be. Misamo Jukiotól a Hullámok Sűrűjéban. Nem véletlenül japán írónő :)
A regény egy kis szigeten játszódik ahol Shinji, a fiatal halászfiú szorgosan dolgozik minden nap, hogy segítsen édesanyjának eltartani családját. Egyik nap munka után meglát egy idegen lányt a sziget kikötőjében. Hacue szépsége teljesen elvarázsolja. Néhányszor találkoznak egymással és a sors úgy hozza, hogy egymásba szeretnek. Ám még sok mindent át kell élniük ahhoz, hogy végül boldogan élhessenek(?).
Ajánlom mindenkinek! Jukio-sensei egy igencsak különleges regényt alkotott ami saját szemszögéből mutatja be a 20. századi izolált japán sziget életét, ahol mégis boldogan élnek az emberek a szegénységben és minden bűnös dolog távol marad tőlük. Ez az egyik dolog teszi a regényt letehetetlenné.
Ezek után pedig elszeretném kezdeni Fable-től a Szennyből az Angyalt-t
INGYEN ÖLELÉS! :)