Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
tényleg senki sem ismeri Drizzt do'Urden karakterét?
Má' hogyne má'!!! Bár szerintem az utolsó Drizzt (Vadászpengék) trilógia egy nagy zsák nemkívánat! Drizzt könyvekben az első két trilógia az igazán eredeti (Sötételf, Jeges-völgyek). Ellenben Salvatore Artemis-Jarlaxle párosítása zseniális.
Nekem Salvtore-től pont a Vadászpengék trilógia van meg. Most olvasom a befejező kötetet. Szerintem nem rossz. Egy kicsit vontatott a történet, de ez még belefér. A korábbi Drizzt történeteket nem olvastam, ezért nem tudok hasonlítgatni.
Ezaaaaaz ezt is ismeri vki
éjjeeen
és teccett is?[/QUOTE]
Hát jópár éve olvastam igen tetszett, de azt hiszem az Ezüsttövis volt utána és az már nem (asszem végig se olvastam)
Most épp terminatoros könyveket olvasok: A hasonmást és a Közelgő vihart. Ezek a T2 történései után játszódnak és nincs közük a T3 filmhez. (annál sztem sokkal jobbak)
"Képregény=képsorokból álló művészet"
na csakhogy valaki(k)
szerintem nagy ász
Pwent a legjobb
És Feist?valaki?
szerintem nagy ász
Pwent a legjobb
És Feist?valaki?
A mágus és utána a tanítvány volt ugye amit először kiadtak? Utána jött a Résháború vagy mi...
Ezaaaaaz ezt is ismeri vki
éjjeeen
és teccett is?
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
na csakhogy valaki(k)
szerintem nagy ász
Pwent a legjobb
És Feist?valaki?
szerintem nagy ász
Pwent a legjobb
És Feist?valaki?
A mágus és utána a tanítvány volt ugye amit először kiadtak? Utána jött a Résháború vagy mi...
beküldve: 2007-06-22 14:30:40
(#112) na csakhogy valaki(k)
szerintem nagy ász
Pwent a legjobb
És Feist?valaki?
szerintem nagy ász
Pwent a legjobb
És Feist?valaki?
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
Má' hogyne má'!!! Bár szerintem az utolsó Drizzt (Vadászpengék) trilógia egy nagy zsák nemkívánat! Drizzt könyvekben az első két trilógia az igazán eredeti (Sötételf, Jeges-völgyek). Ellenben Salvatore Artemis-Jarlaxle párosítása zseniális.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Jajdehogynem ! Bár én csak a Kristéályszilánk trilógiát, meg azt hiszem az Otthont olvastam anno! Maga a karakter és az alapszitu tetszett de Salvatore-t annyira nem szeretem....
Csatlakozom! :) Elég sokan ismerik, én is olvastam régebben Salvatorét, de hamar ráuntam, ugyanis szerény véleményem szerint minden könyve ugynaz (kis változtatásokkal) más csomagolásban. Az Otthon még érdekes volt, meg újszerű, aztán Salvatore számomra teljesen érdektelenné vált.
9/28 NEVER FORGET
Jajdehogynem ! Bár én csak a Kristéályszilánk trilógiát, meg azt hiszem az Otthont olvastam anno! Maga a karakter és az alapszitu tetszett de Salvatore-t annyira nem szeretem....
beküldve: 2007-06-21 23:49:14
(#108) tényleg senki sem ismeri Drizzt do'Urden karakterét?
beküldve: 2007-06-21 20:31:44
(#107) Most kedvenc költőm Ördög A. Róbert (örök kedvenc marad még József Attila is), kedvenc könyveim a Christopher Moor - A leghülyébb angyal, Lois Lowri - Az emlékek őre, Madelleine L'enge - Időcsavar (és a sorozat többi tagja), stb.
A beszélő szerencsesüti...
R. A. Salvatore-t nem ismeri senki? Vagy Raymond E. Feist-t?
Ian Watson? sztem ők a legnagyobbak ja meg Rejtő Jenő
Rejtő az ász, ezt elsimerem, főleg a Piszkos Fred a kapitány volt rám nagy hatással: "- Kapitány, a késemért jöttem" ez klasszikus....
Most Kevin Brooks-tól olvasom a Lucas című könyvét, és igazából mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a drámai történeteket. Érdmes elolvasni
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2007-06-21 20:13:20
(#105) R. A. Salvatore-t nem ismeri senki? Vagy Raymond E. Feist-t?
beküldve: 2007-06-09 11:19:22
(#104) szerintem ez is egy olyan sorozat amit elég nehezen lehet megfilmesíteni...(lehet később talán még nekiveselkednek) mondjuk Sting mind Feyyd-Rautha telitalálat volt! megoldás: olvasni-olvasni
beküldve: 2007-06-09 11:05:39
(#103) Csillagvadász!
A korábbi kérdésedre:
Mind a két film feldolgozást láttam, de egyikért sem vagyok oda. Ha választanom kell, akkor inkább a David Lynch féle, mert az legalább nem tér el a könyvtől. Oké, az egyetlen komoly bajom vele az a hang fegyver a végén , ja meg a Báró repkedős, örhöngős jelenete.
Az HBO-s változatban fel nem foghatom, hogy Irulan mit császkál össze-vissza , a regényben csak kommentátor és az utolsó fejezetben jelenik meg. Ezt a filmet csak egyszer láttam, ráadásúl évekkel ezelőtt, úgyhogy több probléma nem jut vele kapcsolatba eszembe.
De szerintem teljesen filmen nem valósítható meg, hisz a Hangot és a "szélben fodrozdó selyemkendő" jövő képét sosem lesznek képesek visszaadni.
Más: természetesen még nagyon sok kedvenc regényem és novellám van, csak azért nem írok több nevet (Badbury, Vonegut...), mert a névmemóriám az abszolút 0 körük mozog.
A korábbi kérdésedre:
Mind a két film feldolgozást láttam, de egyikért sem vagyok oda. Ha választanom kell, akkor inkább a David Lynch féle, mert az legalább nem tér el a könyvtől. Oké, az egyetlen komoly bajom vele az a hang fegyver a végén , ja meg a Báró repkedős, örhöngős jelenete.
Az HBO-s változatban fel nem foghatom, hogy Irulan mit császkál össze-vissza , a regényben csak kommentátor és az utolsó fejezetben jelenik meg. Ezt a filmet csak egyszer láttam, ráadásúl évekkel ezelőtt, úgyhogy több probléma nem jut vele kapcsolatba eszembe.
De szerintem teljesen filmen nem valósítható meg, hisz a Hangot és a "szélben fodrozdó selyemkendő" jövő képét sosem lesznek képesek visszaadni.
Más: természetesen még nagyon sok kedvenc regényem és novellám van, csak azért nem írok több nevet (Badbury, Vonegut...), mert a névmemóriám az abszolút 0 körük mozog.
beküldve: 2007-06-05 18:10:13
(#102) tja! Ray Bradbury-t is nagyon szeretem (Főleg a Marsbéli krónikákat és a Gonosz lélek közeleget!