Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2007-11-29 22:48:35
(#176) Egy könyv amit nagyon szeretek. Egy történet ami kultikussá vált. Egy világ amely valóra vállhat: George Orwell: 1984.
Egy világ amelyben a nagy testvér szó szerint mindenhol ott van. Ha ellenszegül valaki a pártnak, "elgőzösítik". Eltűnik a teste, a múltja, mindene. Semmilyen nyom nem marad utána.
Ajánlom mindenkinek, mert az író a II. Világháború környékén írta szatirikus könyvét és nagyon aktuális a témája ma is.
Egy világ amelyben a nagy testvér szó szerint mindenhol ott van. Ha ellenszegül valaki a pártnak, "elgőzösítik". Eltűnik a teste, a múltja, mindene. Semmilyen nyom nem marad utána.
Ajánlom mindenkinek, mert az író a II. Világháború környékén írta szatirikus könyvét és nagyon aktuális a témája ma is.
beküldve: 2007-11-29 22:30:36
(#175) Nem tudom, itt reklámoztam-e már George R. R. Martin A Jég és a Tűz dala ciklusát... Ha még nem, akkor most éppen itt az ideje, ha már igen, akkor... akkor is megérdemli, hogy újrázzam!!!
Remek stílusban megírt high fantasy regényfolyam, rengeteg nézőpontkarakterrel, zseniális szereplőkkel, csavaros történettel, erősen mágiaszegény környezetben, időnként kifejezetten szemét húzásokkal...
Az eddig megjelent négy rész magyarul is kapható (Trónok harca, Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája).
Remek stílusban megírt high fantasy regényfolyam, rengeteg nézőpontkarakterrel, zseniális szereplőkkel, csavaros történettel, erősen mágiaszegény környezetben, időnként kifejezetten szemét húzásokkal...
Az eddig megjelent négy rész magyarul is kapható (Trónok harca, Királyok csatája, Kardok vihara, Varjak lakomája).
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én éppenséggel imádok olvani. Angolul és magyarul, úgy általába! Most a Narniát olvasom! A 2. kötetet amiből a filmet is csinálták, és sz'tem (bár lehet hogy ezzel csak én v'ok így)
sokkal jobb mint a film! Ha kivégeztem ezt a pár kötetecskét vsz a WarCraftal folytatom! (Nem a manga a regény!) Nem sok az se, kötetenként csak párszáz oldal! Ááááá, nem sok!XD
De sz'tem megéri! Mindenkinek ajánlom!
sokkal jobb mint a film! Ha kivégeztem ezt a pár kötetecskét vsz a WarCraftal folytatom! (Nem a manga a regény!) Nem sok az se, kötetenként csak párszáz oldal! Ááááá, nem sok!XD
WarCraft...hajajj nagy bajok vannak ha magyar olvasók ilyemsire vetemednek...én a warcraft regényket csak éjjel-nappal WoWozóknak ajnlom, gondolom te nem wowozol, szal..
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2007-11-27 18:56:44
(#173) Én éppenséggel imádok olvani. Angolul és magyarul, úgy általába! Most a Narniát olvasom! A 2. kötetet amiből a filmet is csinálták, és sz'tem (bár lehet hogy ezzel csak én v'ok így)
Szerk: Fumiki Aida 2007-11-27 18:57:11
nagyon sok könyvet olvastam már.
romantikától kezdve háborus könyvekig. jelenleg Takigucsi Jaszuhiko -elbeszéléseiről olvasok.
ezen kivűl olvastam a gyűrűk úrát is.
romantikától kezdve háborus könyvekig. jelenleg Takigucsi Jaszuhiko -elbeszéléseiről olvasok.
vanak kedvenc animeim is. a legtöbb 16-os vagy 18-as karikával elátot..talán egy kettö van ami a 12-esbe lehetne sorolni.
Kacsincs rám kicsi bárány.
beküldve: 2007-11-27 18:43:46
(#171) nagyon sok könyvet olvastam már.
Kacsincs rám kicsi bárány.
beküldve: 2007-11-27 13:29:00
(#170) Óóóó kedves nosztalgia ^^° hüpp hüpp! Az utolsó egyszarvú volt az egyik első rajzfilm, ami videón megvolt és rongyosra néztem anno domini a sötét középkorban... Hjaj be szép is volt. Amint kijött megvettem dvd-n, de már nem volt ugyanaz, pedig kellően infantilis vagyok, de 10 alá már nem tudok lemenni! Azért az emlék miatt ott figyel a polcon. Anime-nek azért nem nevezném. Az alapjául szolgáló novellát viszont szívesen beszerezném...
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2007-10-14 15:08:51
(#169) Én most Asimov-tól az Alapítványt olvasom és ugyan nem vagyok scifi meg fantasy rajongó sem, de ez a könyv nagyon tetszik! Akinek van kis ideje, ajánlom!
Az utolsó egyszarvúnak van könyv változata is? Én eddig csak a rajzfilmről hallottam! Egyszer szívesen meg is nézném.
Hemingway-t pedig szeretem , igaz csak 3 könyvet olvastam eddig tőle, de tetszik a stílusa. Az öreg halász és a tenger is nagyon jó, bár lehet nekem A Kilimandzsáró hava jobban tetszik...(Á, mégsem..... mindekettőt egyformán szeretem. ) Egy tuti a Bucsú a fegyverektől nem jött be igazán...
És most olvasom újra a Tokyo Undergroundot! Sztem jó könyv!
Az utolsó egyszarvúnak van könyv változata is? Én eddig csak a rajzfilmről hallottam! Egyszer szívesen meg is nézném.
Hemingway-t pedig szeretem , igaz csak 3 könyvet olvastam eddig tőle, de tetszik a stílusa. Az öreg halász és a tenger is nagyon jó, bár lehet nekem A Kilimandzsáró hava jobban tetszik...(Á, mégsem..... mindekettőt egyformán szeretem. ) Egy tuti a Bucsú a fegyverektől nem jött be igazán...
És most olvasom újra a Tokyo Undergroundot! Sztem jó könyv!
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerk: asx 2007-10-14 15:11:52
Ugye hogy nagyon jó a az Utolsó egyszarvú!!! Én imádom, és egy csomóan kiröhögtek miatta..
Amúgy van belőle anime ha jól tom...
Amúgy van belőle anime ha jól tom...
lumana.wordpress.com
beküldve: 2007-10-11 21:19:47
(#167) Én most utoljára Hemingway-től olvastam az Öreg halász és a tengert,ami nagyon tetszett
De Peter Beagley-től az Utolsó egyszarvú is nagyon tetszett,azt is a napokban fejeztem be(gyönyörű mangát/animét lehetne belőle csinálni,szerintem )
De Peter Beagley-től az Utolsó egyszarvú is nagyon tetszett,azt is a napokban fejeztem be(gyönyörű mangát/animét lehetne belőle csinálni,szerintem )
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
beküldve: 2007-10-11 20:18:07
(#166) hmm..milyern könyvek? Hááát az összes fantasy, főleg Tolkein na ne rögtön gyűrűk ura, az tetszett legkevésbé tolkeintól
vagy naon tetszett a Battle royale című kultkönyv aminek van mangafeldolgozása is!
vagy naon tetszett a Battle royale című kultkönyv aminek van mangafeldolgozása is!
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2007-10-11 20:10:39
(#165) Régi és mostanában újra felfedezett kedvencem James Herriot (Apraja-nagyja megbabonázott, Az élet dicsérete, Minden élő az ég alatt,...).
Herriot egy angol vidéki állatorvos volt, aki a könyveiben a saját élményeit meséli el. Ha egy szóval kellene jellemeznem a könyveit, akkor azt hiszem, a szeretetreméltó kifejezést használnám. Aki egy kis nevetésre vágyik, ne hagyja ki!
Aki pedig nagyon sok nevetésre vágyik, annak Marcus Meadow, A neuralgikus ponty című könyvét ajánlom. Nekem nagyon bejött, a végigdolgozott napok után megnyugtatott a tudat, hogy nem csak az én melóhelyem specializálódott az abszurd helyzetekre. Ja, a könyv egyébként a rend őreiről és az ő munkájukról szól.
Herriot egy angol vidéki állatorvos volt, aki a könyveiben a saját élményeit meséli el. Ha egy szóval kellene jellemeznem a könyveit, akkor azt hiszem, a szeretetreméltó kifejezést használnám. Aki egy kis nevetésre vágyik, ne hagyja ki!
Aki pedig nagyon sok nevetésre vágyik, annak Marcus Meadow, A neuralgikus ponty című könyvét ajánlom. Nekem nagyon bejött, a végigdolgozott napok után megnyugtatott a tudat, hogy nem csak az én melóhelyem specializálódott az abszurd helyzetekre. Ja, a könyv egyébként a rend őreiről és az ő munkájukról szól.
beküldve: 2007-08-30 15:29:26
(#164) Azt hiszem, szeretni fogom ezt a topicot
A két abszolút kedvencem:
Kipling: A dzsugel könyve
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Ezen kívűl kedvenceim:
Tolkien: Gyűrűk ura sorozat és a körítések amiket olvastam, mint a Babó és a Szilmarilok.
Darren Shan Vámpírkönyvek
Harry Potter sorozat
Andersen mesék (és utóbbi háromnál megint előre tört a gyermeteg lelkivilágom)
Versek mindne menniységben
Kurt Rieder könyvei a III. Birodalomról
De tulajdonképpen szinte mindenevő vagyok és ami könyvet végigolvasok, az mind tetszik.
Mostanság épp a Tövismadarakon fogyasztom a papírzsebkendőket.
A két abszolút kedvencem:
Kipling: A dzsugel könyve
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
Ezen kívűl kedvenceim:
Tolkien: Gyűrűk ura sorozat és a körítések amiket olvastam, mint a Babó és a Szilmarilok.
Darren Shan Vámpírkönyvek
Harry Potter sorozat
Andersen mesék (és utóbbi háromnál megint előre tört a gyermeteg lelkivilágom)
Versek mindne menniységben
Kurt Rieder könyvei a III. Birodalomról
De tulajdonképpen szinte mindenevő vagyok és ami könyvet végigolvasok, az mind tetszik.
Mostanság épp a Tövismadarakon fogyasztom a papírzsebkendőket.
"In the ancient days, god said: "Let there be light." Light then then took form. But those of the dark said: "Let light die." And the world was engfulled by darkness. So this is what existed first in this wolrd. Entwined with light and darkness..."
beküldve: 2007-08-17 15:47:22
(#163) Jelen pillanatban Annie Warden Kíméra című könyvét olvasom, amit előszeretettel ajánlok azoknak, akik szeretik a vérben és erőszakban bővelkedő történeteket.
Maga a cselekmény Maria Jucaro Baker, és egy különös srác, Udin találkozásával veszi kezdetét. A lány mondhatni azonnal beleszeret a furcsa szerzetbe, nem is sejtve, hogy ezzel megpecsételi életét. Udin "gazdája", Mantes, ugyanis nem adja egy könnyen legdrágább kincsét: a lányt magukhoz hasonló szörnyeteggé, ugynevezett ragadozóvá teszi. Ezek a lények, bár pár dologban egyeznek a vámpírokkal, mégis igencsak különböznek tőlük. A történet a továbbiakban azt ecseteli, milyen utat kell Mariának bejárnia ahhoz, hogy akarata ellenére beteljesítse a Magiszter jóslatát, és ő legyen a Kiméra, a kortalanok gyilkosa.
Maga a cselekmény Maria Jucaro Baker, és egy különös srác, Udin találkozásával veszi kezdetét. A lány mondhatni azonnal beleszeret a furcsa szerzetbe, nem is sejtve, hogy ezzel megpecsételi életét. Udin "gazdája", Mantes, ugyanis nem adja egy könnyen legdrágább kincsét: a lányt magukhoz hasonló szörnyeteggé, ugynevezett ragadozóvá teszi. Ezek a lények, bár pár dologban egyeznek a vámpírokkal, mégis igencsak különböznek tőlük. A történet a továbbiakban azt ecseteli, milyen utat kell Mariának bejárnia ahhoz, hogy akarata ellenére beteljesítse a Magiszter jóslatát, és ő legyen a Kiméra, a kortalanok gyilkosa.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2007-08-11 13:32:10
(#162) Jack Kerouac: Úton
Szerintem kihagyhatatlan klasszikus, egyszerűen olvastatja magát a regény, nem lehet letenni.
Kowalsky: Holnap előtt
Ezt tegnap dedikáltattam a szerzővel egy koncert után... amikor tavaly megvettem a könyvet, délutántól estig tartott amíg kiolvastam, azalatt egyszer se tettem le, annyira megfogott ez is.
Ki tud még ezekhez hasonló regényeket? :)
Szerintem kihagyhatatlan klasszikus, egyszerűen olvastatja magát a regény, nem lehet letenni.
Kowalsky: Holnap előtt
Ezt tegnap dedikáltattam a szerzővel egy koncert után... amikor tavaly megvettem a könyvet, délutántól estig tartott amíg kiolvastam, azalatt egyszer se tettem le, annyira megfogott ez is.
Ki tud még ezekhez hasonló regényeket? :)
"Jesus is fuckin' metal!"