Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
ki olvasta Emil zola nana ját?
én el szeretném kezdeni csak nem tom..
úgy kb tom miről szól.. csak... nem .. segítsetek..
Hmm, én olvastam asszem még régebben, de már nem igazán emlékszem, hogy őszinte legyek . Annyi dereng, hogy egy francia(?) kurtizánról szól aki... a fene~ nem ugrik be. Na végül is nem rossz könyv csak nem olyan könnyü a nyelvezete (legalábbia 10évesen úgy tünt ) szal ezt ne vedd készpénznek. de ha lesz időm majd újra olvasom, hogy frissüljön a memoriám
beküldve: 2008-01-01 19:13:04
(#190) ki olvasta Emil zola nana ját?
na aki igen az majd írjon ja és a Battle Royal nkem is meg van nao-naon jó könyv nem is az erőszak miatt(mondjuk azt is szeretem benn e) hanem a lélekábrázolás cool...
na aki igen az majd írjon ja és a Battle Royal nkem is meg van nao-naon jó könyv nem is az erőszak miatt(mondjuk azt is szeretem benn e) hanem a lélekábrázolás cool...
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
Szerk: PICILÁNY 2008-01-01 19:17:48
Miyu! Nem tom, hány éves vagy, de készülj fel, a Pirszinget.. nagyon durva!!! Bár nincs rajta korhatár, én azt mondom, simán 20-as karikás lehetne! Én már jócskán elmúltam a felnőttkor elejét, és prűd sem vok (sőt... ) de a könyv totál belemenősen durva!!! De azért naon jó!!!
Hát nemtom ki hogy van vele de engem a Pirszinget a kígyónak nem igazán rázot meg. Szókimondó, nyers nyelvezete van az nem kétség de nagyon más polgárpukkasztót nem igazán találtam benne. (Na meg a néhol igen részletesen leírt kufircolások xp.) Ha választanom kéne, hogy a 2 könyv közül amelyet most kaptam meilyk a durvább Csáth novellái élhosszal vezetnének. (Lásd pl.Apa és fia vagy a 12.es szöveggyüjteményben is megtalálható Anyagyilkosok.)
Mondjuk ez csak az én szubjektiv véleményem.^.^
UI(válasz az első kérdésre): Már legálisan vehetek akár cigit is szóval no para
Nem is azé' kérdeztem!!!
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Miyu! Nem tom, hány éves vagy, de készülj fel, a Pirszinget.. nagyon durva!!! Bár nincs rajta korhatár, én azt mondom, simán 20-as karikás lehetne! Én már jócskán elmúltam a felnőttkor elejét, és prűd sem vok (sőt... ) de a könyv totál belemenősen durva!!! De azért naon jó!!!
Hát nemtom ki hogy van vele de engem a Pirszinget a kígyónak nem igazán rázot meg. Szókimondó, nyers nyelvezete van az nem kétség de nagyon más polgárpukkasztót nem igazán találtam benne. (Na meg a néhol igen részletesen leírt kufircolások xp.) Ha választanom kéne, hogy a 2 könyv közül amelyet most kaptam meilyk a durvább Csáth novellái élhosszal vezetnének. (Lásd pl.Apa és fia vagy a 12.es szöveggyüjteményben is megtalálható Anyagyilkosok.)
Mondjuk ez csak az én szubjektiv véleményem.^.^
UI(válasz az első kérdésre): Már legálisan vehetek akár cigit is szóval no para
Szerk: miyu 2007-12-30 22:03:50
Óóóó kedves nosztalgia ^^° hüpp hüpp! Az utolsó egyszarvú volt az egyik első rajzfilm, ami videón megvolt és rongyosra néztem anno domini a sötét középkorban... Hjaj be szép is volt. Amint kijött megvettem dvd-n, de már nem volt ugyanaz, pedig kellően infantilis vagyok, de 10 alá már nem tudok lemenni! Azért az emlék miatt ott figyel a polcon. Anime-nek azért nem nevezném. Az alapjául szolgáló novellát viszont szívesen beszerezném...
Az utolsó egyszarvú c. könyv megvan a Bookline-on, 1760 Ft.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
[QUOTE]Battle Royal? Hmmm, a gyüjteményem része ott virit a könyvespolcomon. (Igaz, hogy hátsó boritó nélkül mert azt a kutyám megette de, na mindegy ez off XD...)
Szóval vissza térve a főmenübe a könyv egész érdekes volt. Valahogy nem tudtam komolyan venni, mondjuk nem is az a célja. Nem a trancsirozos része kötött le jobban hanem inkább a "lélektana", hogy az egyes diákok miként kezelik ezt a szituációt. Voltak karakterek akikat sajnáltam de különösebben nem dobbant meg értük a szívem.
Amit nem értek az a lényege a játéknak. A tulajdonképpeni értelme. Csak simán fogadást kötnek rá a pénzes bácsik és akkor cső ?
Más: 2 új könyv pihen a fa alatt. (A családtagjaim már tudják h minek örülök mindig ). Az egyik Kanehara Hitomi-tól a Pirszinget a kígyónak, a másik Csáth Géza novellái (mesék amelyek rosszul végződnek) egyik kedvenc magyar íróm. Úgy birom a zakkant agyát XD... Majd még részletezem csak lusta vok többet írni.... [/QUOTE
Szóval vissza térve a főmenübe a könyv egész érdekes volt. Valahogy nem tudtam komolyan venni, mondjuk nem is az a célja. Nem a trancsirozos része kötött le jobban hanem inkább a "lélektana", hogy az egyes diákok miként kezelik ezt a szituációt. Voltak karakterek akikat sajnáltam de különösebben nem dobbant meg értük a szívem.
Amit nem értek az a lényege a játéknak. A tulajdonképpeni értelme. Csak simán fogadást kötnek rá a pénzes bácsik és akkor cső ?
Más: 2 új könyv pihen a fa alatt. (A családtagjaim már tudják h minek örülök mindig ). Az egyik Kanehara Hitomi-tól a Pirszinget a kígyónak, a másik Csáth Géza novellái (mesék amelyek rosszul végződnek) egyik kedvenc magyar íróm. Úgy birom a zakkant agyát XD... Majd még részletezem csak lusta vok többet írni.... [/QUOTE
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2007-12-28 08:21:47
(#184) Most olvastam: Stephen King: Tóparti kísértetek. A főszereplő ahogy legtöbbször King könyveiben, most is író, de itt betekintést enged az írói munkába, egy sor fordulat és sok más furcsa dolog mellett, amiket nem árulok el, mindenki olvassa el maga...ha meri. Ez már kemény fedeles változat nem tudom, hogy itthon volt-e belőle puha fedelű én mindenesetre nem találkoztam vele.XD
beküldve: 2007-12-27 13:26:42
(#183) A Battle Royale nekem nagyon bejött! Pár nap alatt kiolvastam, le sem bírtam tenni!
A vége fordulatos volt!
Szerintem mindenképpen érdemes elolvasni! Én nem csalódtam benne!
A vége fordulatos volt!
Azt viszont nagyon sajnáltam, hogy Kavada meghalt.
Neki is túl kellett volna élnie, hiszen ő volt a "megmentő".
Mimuráért is fájt a szívem. Egy zseni volt az a gyerek!
Micukóra is más szemmel néztem, miután kiderült, hogy mit kellett átélnie.
Kirijamán nagyon meglepődtem. Ennyire érzéketlennek lenni!
Cuki nagyon megszívta! Azt hitte, hogy ő a legrafináltabb!
Neki is túl kellett volna élnie, hiszen ő volt a "megmentő".
Mimuráért is fájt a szívem. Egy zseni volt az a gyerek!
Micukóra is más szemmel néztem, miután kiderült, hogy mit kellett átélnie.
Kirijamán nagyon meglepődtem. Ennyire érzéketlennek lenni!
Cuki nagyon megszívta! Azt hitte, hogy ő a legrafináltabb!
Szerintem mindenképpen érdemes elolvasni! Én nem csalódtam benne!
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
beküldve: 2007-12-27 13:04:10
(#182) Az en polcomon is megtalahato a Battle Royal-jol irtam?
En megis inkabb a regi jo klasszikusokhoz ragaszkodom:
Dickens,Dumas es persze a Bronte noverek....
Amugy a mai hazai konyvek kozul Leslie L. Lawrence az aki megnevettet
Ami a BR-t illeti-nem vagyok 18 de nagyon elveztem es foleg a gondolat tetszett benne.Csak ugy nem jutna eszembe...
En megis inkabb a regi jo klasszikusokhoz ragaszkodom:
Dickens,Dumas es persze a Bronte noverek....
Amugy a mai hazai konyvek kozul Leslie L. Lawrence az aki megnevettet
Ami a BR-t illeti-nem vagyok 18 de nagyon elveztem es foleg a gondolat tetszett benne.Csak ugy nem jutna eszembe...
Battle Royal? Hmmm, a gyüjteményem része ott virit a könyvespolcomon. (Igaz, hogy hátsó boritó nélkül mert azt a kutyám megette de, na mindegy ez off XD...)
Más: 2 új könyv pihen a fa alatt. (A családtagjaim már tudják h minek örülök mindig ). Az egyik Kanehara Hitomi-tól a Pirszinget a kígyónak, a másik Csáth Géza novellái (mesék amelyek rosszul végződnek) egyik kedvenc magyar íróm. Úgy birom a zakkant agyát XD... Majd még részletezem csak lusta vok többet írni....
Más: 2 új könyv pihen a fa alatt. (A családtagjaim már tudják h minek örülök mindig ). Az egyik Kanehara Hitomi-tól a Pirszinget a kígyónak, a másik Csáth Géza novellái (mesék amelyek rosszul végződnek) egyik kedvenc magyar íróm. Úgy birom a zakkant agyát XD... Majd még részletezem csak lusta vok többet írni....
Szerk: miyu 2007-12-26 21:41:43
beküldve: 2007-12-26 20:35:45
(#180) Mindenkinek ajánlom (már csak azért is, mert az írója japán ) Takami Kósun: Battle Royal c. könyvét.
Igaz, hogy 18-as karikás, de azt hiszem, hogy az érettebb gondolkodású, pár évvel ifjabb olvasók is élvezni fogják...
A sztori röviden: 42 (egy osztálynyi) 15-16 éves "kisgimis" története, akik áldozatul esnek egy diktatorikus kormány kegyetlen játékának, amit Programnak neveznek... a "játék" lényege, hogy a 42 gyerek közül ki marad életben a végére...
Aki olvasta a Legyek Urát, és tetszett neki, az semmiképpen ne hagyja ki, aki látta a könyv filmváltozatát, az legyen erős: a regény sokkal durvább, mint a film... aki egyikkel sem találkozott, de elég erősnek érzi magát, az vágjon bele! Jó szórakozást!!!
Ui.: aki esetleg már olvasta, kíváncsi vok a véleményedre!
Igaz, hogy 18-as karikás, de azt hiszem, hogy az érettebb gondolkodású, pár évvel ifjabb olvasók is élvezni fogják...
A sztori röviden: 42 (egy osztálynyi) 15-16 éves "kisgimis" története, akik áldozatul esnek egy diktatorikus kormány kegyetlen játékának, amit Programnak neveznek... a "játék" lényege, hogy a 42 gyerek közül ki marad életben a végére...
Aki olvasta a Legyek Urát, és tetszett neki, az semmiképpen ne hagyja ki, aki látta a könyv filmváltozatát, az legyen erős: a regény sokkal durvább, mint a film... aki egyikkel sem találkozott, de elég erősnek érzi magát, az vágjon bele! Jó szórakozást!!!
Ui.: aki esetleg már olvasta, kíváncsi vok a véleményedre!
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2007-12-24 15:46:01
(#179) Glen Cook: A Fekete Sereg (és a magyarul is kapható folytatásai: a Lappangó árnyak és a Fehér Rózsa)
Kiváló (nagyon) dark és (elégé) epikus fantasy regény(ek). A "főszereplő" egy zsoldoscsapat, a Fekete Sereg (eredetiben Black Company). Ezt a megátalkodott gazemberekből, sötétlelkű földönfutókból és más tipikus antihősökből álló társaságot csak az "együtt-az-egész-rohadt-v ilág-ellen" életérzés tartja össze. A történet kezdetén a Sereg új úr szolgálatába szegődik: az északon feltámadt boszorkány, az Úrnő egyik élőholt mágus strómanja, a Fogadott Tizek közé tartozó Lélekorzó fogadja fel őket a lázadók ellen. A lázadókról azonban kiderül, hogy szemernyivel sem jobbak az Úrnőnél, hiába keresik annak a Fehér Rózsának a megtestesülését, aki annak idején már egyszer megdöntötte a Domíniumot...
Miközben a Sereg egyre jobban belekeveredik a Fogadottak intrikáiba, még sötétebb árnyak gyülekeznek: valakik fel akarják támasztani az Úrnő férjét, a sokkal rettegettebb hírű Dominátort...
Kiváló (nagyon) dark és (elégé) epikus fantasy regény(ek). A "főszereplő" egy zsoldoscsapat, a Fekete Sereg (eredetiben Black Company). Ezt a megátalkodott gazemberekből, sötétlelkű földönfutókból és más tipikus antihősökből álló társaságot csak az "együtt-az-egész-rohadt-v ilág-ellen" életérzés tartja össze. A történet kezdetén a Sereg új úr szolgálatába szegődik: az északon feltámadt boszorkány, az Úrnő egyik élőholt mágus strómanja, a Fogadott Tizek közé tartozó Lélekorzó fogadja fel őket a lázadók ellen. A lázadókról azonban kiderül, hogy szemernyivel sem jobbak az Úrnőnél, hiába keresik annak a Fehér Rózsának a megtestesülését, aki annak idején már egyszer megdöntötte a Domíniumot...
Miközben a Sereg egyre jobban belekeveredik a Fogadottak intrikáiba, még sötétebb árnyak gyülekeznek: valakik fel akarják támasztani az Úrnő férjét, a sokkal rettegettebb hírű Dominátort...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2007-12-21 20:42:50
(#178) Nem olyan régen vettem meg és olvastam el Anthony Horowitz egyik legjobban sikerült könyvsorozatának eddigi utolsó (hetedik) kötetét, ami a Kígyófej címet kapta. Akit érdekel a krimik világa, annak feltétlen ajánlom, igaz, nem árt előtte elolvasni a többi kötetet is.
Két dolgot tudnék negatívumként említeni: az egyik az, hogy az író előszeretettel használja ugyanazt a sémát, ahhoz, hogy a főszereplőt újabb küldetésekbe sodorja. Nevezetesen majd' minden esetben megzsarolják, vagy megvesztegetik. A másik az, ahogyan a 14 éves kamasznak egyszerre pusztul és épül a jelleme. Apránként kipusztul belőle az önfeledt diák, és a helyét a kemény, már-már kötelességtudónak is nevezhető kém veszi át.
Mindezek ellenére bátran ajánlom akár az egész könyvsorozatot, akár csak ezt az egy kötetet, ami nekem az egyik nagy kedvencem lett.
Két dolgot tudnék negatívumként említeni: az egyik az, hogy az író előszeretettel használja ugyanazt a sémát, ahhoz, hogy a főszereplőt újabb küldetésekbe sodorja. Nevezetesen majd' minden esetben megzsarolják, vagy megvesztegetik. A másik az, ahogyan a 14 éves kamasznak egyszerre pusztul és épül a jelleme. Apránként kipusztul belőle az önfeledt diák, és a helyét a kemény, már-már kötelességtudónak is nevezhető kém veszi át.
Mindezek ellenére bátran ajánlom akár az egész könyvsorozatot, akár csak ezt az egy kötetet, ami nekem az egyik nagy kedvencem lett.
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Egy könyv amit nagyon szeretek. Egy történet ami kultikussá vált. Egy világ amely valóra vállhat: George Orwell: 1984.
Egy világ amelyben a nagy testvér szó szerint mindenhol ott van. Ha ellenszegül valaki a pártnak, "elgőzösítik". Eltűnik a teste, a múltja, mindene. Semmilyen nyom nem marad utána.
Ajánlom mindenkinek, mert az író a II. Világháború környékén írta szatirikus könyvét és nagyon aktuális a témája ma is.
Egy világ amelyben a nagy testvér szó szerint mindenhol ott van. Ha ellenszegül valaki a pártnak, "elgőzösítik". Eltűnik a teste, a múltja, mindene. Semmilyen nyom nem marad utána.
Ajánlom mindenkinek, mert az író a II. Világháború környékén írta szatirikus könyvét és nagyon aktuális a témája ma is.
Tényleg nagyon jó! Én sajna eddig csak a 3/4ig jutottam, mert órai elemzés volt belőle és természetesen a végét is benyögték, hogy mi lesz... Azóta nem vettem kézbe, de tervben van, hogy egyszer befejezem.
Most Orwelltől az Állatfarmot olvastam. Ééérdekes az is.
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD