Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Thomas Manntól nekem a Márió és a varázsló tetszett.
Ez tényleg jó olvasmány. Nekem is tetszett. Sajnos még nem sikerült időt kerítenem a 100 év magányra, de biztosan nem fogom kihagyni.
Amik még nagyon tetszettek: Márai- A gyertgyák csonkig égnek, Hemingway- Az öreg halász és a tenger
A gyertyák csonkig égnek nekem valahogy nem nyerte el a tetszésemet, viszont Az öreg halász és a tenger bevésődött az örök kdevencek listámba.
Juj, nekem nagyon tetsző könyveket szeretsz Márai az egyik nagy kedvencem. Belőle is érettségiztem.
Egy kérdés: vki tudna nekem kis véleményt írni Asimov műveiről? (főleg az Alapítvány-sorozatról?)
Hát én már elég régen olvastam, de azért megpróbálkozom a válasszal.
Annyit biztosan mondhatok, hogy nálunk igazi alapműnek számított az Alapítvány-sorozat. (sci-fi/fantasy rajongó banda )
Nem igazán az a könnyed nyári olvasmány kategória, de nagyon izgalmasnak fogod találni, amennyiben érdekelnek a társadalmi folyamatokkal/emberiség jövőjével foglalkozó könyvek.
Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy olvassa el, ha még nem tette meg eddig!
Pl Thomas mann, asszem ő elég elvont
Vagy mondjuk a 100 év magány, Ember tragédiája, ezek mind mind elvont, elgondolkodtató könyvecskék.
Vagy mondjuk a 100 év magány, Ember tragédiája, ezek mind mind elvont, elgondolkodtató könyvecskék.
Thomas Manntól nekem a Márió és a varázsló tetszett. Utána meg olvastam tőle vmit, ami annyira nem, hogy most a címe sem ugrik be... (Érdekes, ezutóbbi kötelező volt... Na jó, azért én szerencsés vagyok, mert nagy százalékban szeretni szoktam a kötelezőket. )
Az ember tragédiája kevésbé, viszont a 100 év magány naagyon tetszett. Bár eleinte nem jött le mit akart a szerző, de kis órai elemzés után tisztább lett a kép.
Amik még nagyon tetszettek: Márai- A gyertgyák csonkig égnek, Hemingway- Az öreg halász és a tenger ill. A Kilimandzsáró hava, R.Merle- Mesterségem a halál. Ja és Orwelltől az 1984.
Plussz most olvasom A hét év Tibetben című könyvet és ez is nagyon tetszik/érdekes.
Egy kérdés: vki tudna nekem kis véleményt írni Asimov műveiről? (főleg az Alapítvány-sorozatról?)
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerk: asx 2007-07-15 01:08:54
Ha már Philipp K Dickről dumálunk olvastátok az Ember a fellegvárban-t?
Naná, alapmű, ha vlk Philip K. Dicket olvas! Elég bátor, hogy '62-ben ilyen témával előjött, volt is sok kritizálója, de azért nem hiába lett Hugo-díjas a könyv!
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Szerk: Lanwell 2007-07-13 08:43:06
beküldve: 2007-07-12 15:12:03
(#156) Ha már Philipp K Dickről dumálunk olvastátok az Ember a fellegvárban-t?
"Képregény=képsorokból álló művészet"
Olvastam tőle 1-2 könyvet, szerintem is nagyon jók! Bár néha nagyon száraz a stilusa.. a Valist például nagyon nem tudtam végigolvasni
Melyik könyv a Truman Show alapja? Mert azt tutira elolvasom!!!
Off: Ahány reagot írok ma, nagyon láccik h unatkozok?
Kizökkent idő a címe, ez elég olvasmányos, nem olyan kusza, mint a Valis.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2007-07-12 03:18:05
(#154) Hááát Mann már nekem túl elvont.. abból én se bírtam a 20dik oldalnál tovább..
De a barátnőm súgott, szal nem kaptam 1est
De a barátnőm súgott, szal nem kaptam 1est
lumana.wordpress.com
beküldve: 2007-07-11 22:16:25
(#153) jóneked...
énmeg kaptam a kapákat mer egyiket se bírtam 20 oldalnál tovább...
nem az én világom...
egyedül a Robinson volt élvezhető sztem...
énmeg kaptam a kapákat mer egyiket se bírtam 20 oldalnál tovább...
nem az én világom...
egyedül a Robinson volt élvezhető sztem...
Tanulok, mert a tanulás előbb-utóbb meghozza a gyümölcsét. És mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni...
Pl Thomas mann, asszem ő elég elvont
Szépirodalom az alap. Annak ellenére h amikor a suliban kellett őket olvasni, ki nem állhattam az összeset, mostanra megszerettem a 3/4-ét a kötelezőknek
Elvont művek? Mint?
Elvont művek? Mint?
lumana.wordpress.com
beküldve: 2007-07-11 19:03:29
(#150) Most nem olvasom végig az összes bejegyzést, így nem tudom, hogy ki mit írt pontosan, de én személyszerint a szép irodalmat nagyon szeretem
Fantasy annyira nem bejövős, kivéve persze Gyűrűk ura, harry potter, szeretem még a vámpíros könyveket is, de inkább az elvont művek, amiket gyakrabban olvasok.
Fantasy annyira nem bejövős, kivéve persze Gyűrűk ura, harry potter, szeretem még a vámpíros könyveket is, de inkább az elvont művek, amiket gyakrabban olvasok.
Olvastam tőle 1-2 könyvet, szerintem is nagyon jók! Bár néha nagyon száraz a stilusa.. a Valist például nagyon nem tudtam végigolvasni
lumana.wordpress.com
Dehogynem! Nagyon sokan élnek halnak ezért a könyvért (akár szó szerint is..)!
Vannak akik nem tudják felfogni, hogy ezek a dolgok nem csak a mesében léteznek.
Pl. a japán kisfiú esete, aki levágta anyukája fejét egy fejszével, mert az úgyis visszanő...
Vagy h Jimmyke halála után hány tini lett öngyilkos nálunk (pedig ő még nem is volt olyan nagy szám sztem..)
Szóval nem mondom h millióan, de sokan megpróbálnák.
Vannak akik nem tudják felfogni, hogy ezek a dolgok nem csak a mesében léteznek.
Pl. a japán kisfiú esete, aki levágta anyukája fejét egy fejszével, mert az úgyis visszanő...
Vagy h Jimmyke halála után hány tini lett öngyilkos nálunk (pedig ő még nem is volt olyan nagy szám sztem..)
Szóval nem mondom h millióan, de sokan megpróbálnák.
lumana.wordpress.com
Nem olvastad a Setét Tornyot? Hát milyen fanatikus az ilyen???
Amúgy nézegetve a polcomat, ja nekem is elég sok King könyvem van... annyi nincs mint Darren Shan vagy Agatha Christie, de van pár
Amúgy nézegetve a polcomat, ja nekem is elég sok King könyvem van... annyi nincs mint Darren Shan vagy Agatha Christie, de van pár
lumana.wordpress.com