Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2010-08-23 19:06:02
(#1216) Márai Sándor - A gyertyák csonkig égnek
Egyik szerelemkönyvem, most kaptam meg egy új kiadást, a régiből kipotyogtak a lapok. Ezt szerintem mindenkinek illene legalább egyszer elolvasni, annyira alap.
Egyik szerelemkönyvem, most kaptam meg egy új kiadást, a régiből kipotyogtak a lapok. Ezt szerintem mindenkinek illene legalább egyszer elolvasni, annyira alap.
Szerk: miyu 2010-08-23 19:07:05
beküldve: 2010-08-23 18:06:35
(#1215) Hekja-egy lány a vikingek fogságában:
Lebilincselő történelmi alapokkal rendelkező mű:)
a kis tudatlan falusi lány élete a nőéválás és elismerés rögös útján a vikingek között akiket meg lehet érteni és nem is annyira barbárok mint gondolták róluk:)
Ha valaki szereti a törit meg a drámát a romantikát azoknak 1.osztályú de a harcot kedvelők is találnak kedvükre való részeket...
Csak ajánlani tudom:))
Lebilincselő történelmi alapokkal rendelkező mű:)
a kis tudatlan falusi lány élete a nőéválás és elismerés rögös útján a vikingek között akiket meg lehet érteni és nem is annyira barbárok mint gondolták róluk:)
Ha valaki szereti a törit meg a drámát a romantikát azoknak 1.osztályú de a harcot kedvelők is találnak kedvükre való részeket...
Csak ajánlani tudom:))
"Dattebayo"
beküldve: 2010-08-23 16:20:31
(#1214) R.A. Salvatore: Sötételf-trilógia
10/10
Számomra ez a trilógia a kortárs fantasy-irodalom legnagyobb mesterműve. Mondom ezt annak ellenére, hogy csak az első két könyv igazán jó és eredeti, a harmadiktól már szimpla sablon-fantasy.
Christopher Priest: A tökéletes trükk
10/9
Viktória-korabeli Angliában játszódó regény, ami két bűvész rivalizálását mutatja be. Ha a könyvet nem is olvassátok, a filmváltozatot mindenképpen nézzétek meg. Christopher Nolan (Mementó, Batman Begins, The Dark Kinght, és az új kedvencem, az Inception) rendezte, és zseniális.
Paul Hoffman: Isten balkeze
10/8
Egy alternatív világban játszódó egészen izgalmas regény, vallásos szektával meg jó sok erőszakkal. Viszont a könyv egy nagyon bosszantó cliffhangerrel ér véget, úgyhogy a folytatás garantált.
10/10
Számomra ez a trilógia a kortárs fantasy-irodalom legnagyobb mesterműve. Mondom ezt annak ellenére, hogy csak az első két könyv igazán jó és eredeti, a harmadiktól már szimpla sablon-fantasy.
Christopher Priest: A tökéletes trükk
10/9
Viktória-korabeli Angliában játszódó regény, ami két bűvész rivalizálását mutatja be. Ha a könyvet nem is olvassátok, a filmváltozatot mindenképpen nézzétek meg. Christopher Nolan (Mementó, Batman Begins, The Dark Kinght, és az új kedvencem, az Inception) rendezte, és zseniális.
Paul Hoffman: Isten balkeze
10/8
Egy alternatív világban játszódó egészen izgalmas regény, vallásos szektával meg jó sok erőszakkal. Viszont a könyv egy nagyon bosszantó cliffhangerrel ér véget, úgyhogy a folytatás garantált.
"Muszáj hinnetek olyan dolgokban, amik nem igazak. Különben hogyan válhatnának valóra?"(Terry Pratchett: Vadkanapó)
Szerk: Balus 2010-08-23 16:36:42
Jeaniene Frost: Síri csendben-Cat és Bones 3.
10/9
Aki szereti a véres, akciókkal és humorral teli könyveket annak mindenképp érdemes elolvasnia.
Szerintem nagyon jó ez a könyv De mind a három nagyon izgalmas, véres, humoros és romantikus
Ajánlom annak aki szereti a Vámpíros könyveket
10/9
Aki szereti a véres, akciókkal és humorral teli könyveket annak mindenképp érdemes elolvasnia.
Szerintem nagyon jó ez a könyv De mind a három nagyon izgalmas, véres, humoros és romantikus
Ajánlom annak aki szereti a Vámpíros könyveket
beküldve: 2010-08-23 14:11:50
(#1212) Julia Quinn: A herceg és én-A Bridgerton család 1.
10/9
Aki szerette Jane Austent, Johanna Lindseyt vagy Lisa Kleypast, esetleg egy könnyed, humoros, romantikus olvasmányra vágyik semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.
Vélemény
[Link]
10/9
Vélemény
[Link]
Gena Showalter: Atlantisz 1.
10/8
Sárkányalakváltós romantikus fantasy
Vélemény
[Link]
10/9
Aki szerette Jane Austent, Johanna Lindseyt vagy Lisa Kleypast, esetleg egy könnyed, humoros, romantikus olvasmányra vágyik semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.
Vélemény
[Link]
10/9
Vélemény
[Link]
Gena Showalter: Atlantisz 1.
10/8
Sárkányalakváltós romantikus fantasy
Vélemény
[Link]
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2010-08-07 18:05:05
(#1211) Én éppen most olvastam el Meg Cabot-tól a Locsifecsi királynő férjhez megy című könyvet, ez a sorozat 3.része. Nekem nagyon tetszett, mindenkinek (de főleg lányoknak) ajánlom, nagyon jó könyv! =)
Bolygónk intelligenciájának végösszege állandó. Népessége folyton növekszik.
beküldve: 2010-08-07 13:45:05
(#1210) Tükörváros titka :)
Ez egy jó könyv és magyar ember írta
Történet: Hosszúúú
Izgi könyv kb: 500 oldalas és a könyv külselyén ott a történet..ne mindegy érdemes elolvasni
Ez egy jó könyv és magyar ember írta
Történet: Hosszúúú
Izgi könyv kb: 500 oldalas és a könyv külselyén ott a történet..ne mindegy érdemes elolvasni
beküldve: 2010-07-31 19:03:05
(#1209) Júniusban olvastam
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés-Sötét vadász 3. 10/10 (paranormális fantasy)
Ezzel a kötettel Kenyon bekerült a nagy kedvenceim közé. Tetszett a mitológiával, történelemmel, fantasyval kevert egyedien megalkotott jól kidolgozott világ. Cinikus humor továbbra is isteni. Történet izgalmas, akciódús, szívbemarkoló. Ward könyveihez hasonlóan itt is egyre több kedvenc szereplőt lehet találni, emiatt a sztori is egyre jobb lesz. Sunshine eleinte nem volt szimpatikus, de a végére már vele sem volt bajom. Könyv vége meg olyan ami után nagyon nehéz lesz a várakozás a következő kötetekig. Már most olvasnám Zarek, Wulf, Vane, Valerius, Acheron és Nick könyvét. Kihagyhatatlan sorozat.
Brenda Joyce: Halálos vágy-Halálos 4. 10/10
(20. század eleji romantikus krimi)
Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Hart egy álompasi.
Francesca a sorozat elején a minden lében kanál viselkedése miatt még nem volt szimpatikus, de már őt is megkedveltem. Francesca, Hart és Bragg szerelmi háromszöget izgalmassá tette Bragg feleségének feltűnése, akit 4 éve nem látott. Gyűlöli a hűtlen nőt, de vonzódik is hozzá. Connie és Montrose remélem kibékülnek. Drukkolok Evannak, hogy összejöjjön Maggievel, nagyon összeillenek, de Bartolla szerintem még sokszor befog kavarni nekik. Jó lenne ha Evannak sikerülne rendeznie az adósságait . Nem örülnék neki, ha megölnék. Krimi szál is jó volt. Nagyon várom a következő részt , érdekel ki és miért tette tönkre Sarah műtermét. Jó lenne ha jövőre a Deadly sorozat maradék 3 kötete is megjelenne. Utána a Bragg sagát is szívesen olvasnám magyarul. Előzmény is nagyon jó lehet. Ezt a sorozatot mindenkinek ajánlom, megérdemelne nagyobb népszerűséget.
Tsugumi Ohba – Takeshi Obata: Death Note – A halállista VII. – Helyzet 10/9
L és Light beszélgetését az esőben nagyon hiányoltam, emiatt nem adtam meg rá a 10 pontot.
Christine Feehan: Sötét herceg-Kárpátok vámpírjai 1. 10/8
(paranormális fantasy)
Első köteten még nagyon érződik, hogy bevezető és, hogy a 90-es évek végén íródott . Írónőnek is ez volt az első könyve amit megírt. Történet vontatott ( szerencsére nem annyira mint Karen Chance). Szex leírás unalmas. 2 főszereplőt sem lehet könnyen megkedvelni. Mikhail állandó birtoklási vágya és kicsimezése hosszútávon nagyon idegesítő. Könyvben elég sok a helyesírási hiba és a mentális párbeszéd amik miatt nehézkessé válik az olvasás. Történetben sem történik még sok minden, alvás, szex, harc ismétlődik végig benne.
Háttértörténet viszont érdekes, világ is eléggé darkos. Sztori meg biztos egyre jobb lesz majd. Ha nem így lenne akkor nem tartana a sorozat már a 21. kötetnél és nem nyert volna sok díjat. 2. kötet pl. eléggé magas pontszámot kapott külföldi értékelések alapján. Jacques, Aidan és Gregori is sokkal szimpatikusabbak mint Mikhail. Őket én már az első rész alatt megkedveltem, érdekel mi lesz velük. A sorozatot az is egyedivé teszi, hogy a kötetek között több év is eltelik. 4. rész már Mikhailék lányáról fog szólni. Történet nem a vidámabbak közé tartozik, drámaibb, szereplőknek sok szenvedésen kell átmenniük mire megtalálják a boldogságot. Szerintem ez is jó sorozat lesz amint beindul a történet, én látom benne a fantáziát , nagyon várom a folytatást. Két főszereplő és a bevezető könyv gyengesége ellenére nem untam a sztorit, legjobban azokat a jeleneteket szerettem amikben Jacques és Gregori szerepelt.
Érdemes folytatni a sorozatot, nem szabad elsőre leírni.
Catherine Anderson: Megsebzett szív-Kendrick/Coulter 1. 10/8 (21. századi romantikus)
Lírai, szomorú hangulatú könyv. Lányt megverték , megerőszakolták, rettegésben élt. Fiú elvesztette a családját egy autóbalesetben, emiatt alkoholba fojtotta a bánatát. A két szereplő több évnyi szenvedés után a könyv elején összetalálkozott és végre megismerhették a boldogságot. Érdemes elolvasni.
Heather Graham: Álarcos -Viktóriánus tündérmesék 1. 10/7
( 19. századi romantikus)
Graham történelmi könyvei sokkal jobbak, de ez is tetszett. Régészet is érdekel. Jó volt, hogy ebben a könyvben is szerepet kapott ez a téma.
Könnyed olvasmány a nyári napokra.
Bertrice Small: Tiltott örömök-Csatorna 2. 10/4
(21. századi romantikus)
Előző kötethez képest picivel jobb. Bepillantást nyerhettünk az írók, szerkesztők életébe. Szex leírás viszont nem jön be, sokszor eléggé taszító.
Bertrice Small: Váratlan örömök-Csatorna 3. 10/2
(21. századi romantikus)
Nem szólt semmi másról csak szexről, szereplők sem voltak szimpatikusak. Tele volt b és f-el kezdődő szavakkal. Első kötet viszont még ennél is rosszabb és taszítóbb volt. Egyedül az volt a pozitívum ebben a könyvben, hogy Velencében is játszódott.
Anyukám olvasta
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad 10/10
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető 10/9
Heather Graham: Álarcos 10/8
Fülszövegek itt:
[Link]
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés-Sötét vadász 3. 10/10 (paranormális fantasy)
Ezzel a kötettel Kenyon bekerült a nagy kedvenceim közé. Tetszett a mitológiával, történelemmel, fantasyval kevert egyedien megalkotott jól kidolgozott világ. Cinikus humor továbbra is isteni. Történet izgalmas, akciódús, szívbemarkoló. Ward könyveihez hasonlóan itt is egyre több kedvenc szereplőt lehet találni, emiatt a sztori is egyre jobb lesz. Sunshine eleinte nem volt szimpatikus, de a végére már vele sem volt bajom. Könyv vége meg olyan ami után nagyon nehéz lesz a várakozás a következő kötetekig. Már most olvasnám Zarek, Wulf, Vane, Valerius, Acheron és Nick könyvét. Kihagyhatatlan sorozat.
Brenda Joyce: Halálos vágy-Halálos 4. 10/10
(20. század eleji romantikus krimi)
Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Hart egy álompasi.
Francesca a sorozat elején a minden lében kanál viselkedése miatt még nem volt szimpatikus, de már őt is megkedveltem. Francesca, Hart és Bragg szerelmi háromszöget izgalmassá tette Bragg feleségének feltűnése, akit 4 éve nem látott. Gyűlöli a hűtlen nőt, de vonzódik is hozzá. Connie és Montrose remélem kibékülnek. Drukkolok Evannak, hogy összejöjjön Maggievel, nagyon összeillenek, de Bartolla szerintem még sokszor befog kavarni nekik. Jó lenne ha Evannak sikerülne rendeznie az adósságait . Nem örülnék neki, ha megölnék. Krimi szál is jó volt. Nagyon várom a következő részt , érdekel ki és miért tette tönkre Sarah műtermét. Jó lenne ha jövőre a Deadly sorozat maradék 3 kötete is megjelenne. Utána a Bragg sagát is szívesen olvasnám magyarul. Előzmény is nagyon jó lehet. Ezt a sorozatot mindenkinek ajánlom, megérdemelne nagyobb népszerűséget.
Tsugumi Ohba – Takeshi Obata: Death Note – A halállista VII. – Helyzet 10/9
L és Light beszélgetését az esőben nagyon hiányoltam, emiatt nem adtam meg rá a 10 pontot.
Christine Feehan: Sötét herceg-Kárpátok vámpírjai 1. 10/8
(paranormális fantasy)
Első köteten még nagyon érződik, hogy bevezető és, hogy a 90-es évek végén íródott . Írónőnek is ez volt az első könyve amit megírt. Történet vontatott ( szerencsére nem annyira mint Karen Chance). Szex leírás unalmas. 2 főszereplőt sem lehet könnyen megkedvelni. Mikhail állandó birtoklási vágya és kicsimezése hosszútávon nagyon idegesítő. Könyvben elég sok a helyesírási hiba és a mentális párbeszéd amik miatt nehézkessé válik az olvasás. Történetben sem történik még sok minden, alvás, szex, harc ismétlődik végig benne.
Háttértörténet viszont érdekes, világ is eléggé darkos. Sztori meg biztos egyre jobb lesz majd. Ha nem így lenne akkor nem tartana a sorozat már a 21. kötetnél és nem nyert volna sok díjat. 2. kötet pl. eléggé magas pontszámot kapott külföldi értékelések alapján. Jacques, Aidan és Gregori is sokkal szimpatikusabbak mint Mikhail. Őket én már az első rész alatt megkedveltem, érdekel mi lesz velük. A sorozatot az is egyedivé teszi, hogy a kötetek között több év is eltelik. 4. rész már Mikhailék lányáról fog szólni. Történet nem a vidámabbak közé tartozik, drámaibb, szereplőknek sok szenvedésen kell átmenniük mire megtalálják a boldogságot. Szerintem ez is jó sorozat lesz amint beindul a történet, én látom benne a fantáziát , nagyon várom a folytatást. Két főszereplő és a bevezető könyv gyengesége ellenére nem untam a sztorit, legjobban azokat a jeleneteket szerettem amikben Jacques és Gregori szerepelt.
Érdemes folytatni a sorozatot, nem szabad elsőre leírni.
Catherine Anderson: Megsebzett szív-Kendrick/Coulter 1. 10/8 (21. századi romantikus)
Lírai, szomorú hangulatú könyv. Lányt megverték , megerőszakolták, rettegésben élt. Fiú elvesztette a családját egy autóbalesetben, emiatt alkoholba fojtotta a bánatát. A két szereplő több évnyi szenvedés után a könyv elején összetalálkozott és végre megismerhették a boldogságot. Érdemes elolvasni.
Heather Graham: Álarcos -Viktóriánus tündérmesék 1. 10/7
( 19. századi romantikus)
Graham történelmi könyvei sokkal jobbak, de ez is tetszett. Régészet is érdekel. Jó volt, hogy ebben a könyvben is szerepet kapott ez a téma.
Könnyed olvasmány a nyári napokra.
Bertrice Small: Tiltott örömök-Csatorna 2. 10/4
(21. századi romantikus)
Előző kötethez képest picivel jobb. Bepillantást nyerhettünk az írók, szerkesztők életébe. Szex leírás viszont nem jön be, sokszor eléggé taszító.
Bertrice Small: Váratlan örömök-Csatorna 3. 10/2
(21. századi romantikus)
Nem szólt semmi másról csak szexről, szereplők sem voltak szimpatikusak. Tele volt b és f-el kezdődő szavakkal. Első kötet viszont még ennél is rosszabb és taszítóbb volt. Egyedül az volt a pozitívum ebben a könyvben, hogy Velencében is játszódott.
Anyukám olvasta
Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad 10/10
Sherrilyn Kenyon: Álomszerető 10/9
Heather Graham: Álarcos 10/8
Fülszövegek itt:
[Link]
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Szerk: Elhaym 2010-07-31 19:04:37
Hát ismerem a könyveiket de azok nemigazán jönnek be...
Melyik Ward és Kenyon könyvbe olvastál bele? Első kötet nem a legjobb, de később nagyon sok izgalom lesz benne és szerencsére egyik sem csöpögős és tinis mint az Alkonyat.
Mindkét sorozat erőssége a szereplők, nagyon könnyű őket megkedvelni.
Szerk: Elhaym 2010-07-31 19:05:51
beküldve: 2010-07-23 12:52:03
(#1207) Én most a Tüskevárat olvasom
Imádom :)
Imádom :)
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Muffta: Démonvilágból miért csak az első 6?[/QUOTE]
Hát azért mert még csak az első 6 kötetvan meg sajna de hamarossan meglessz mind a 10
beküldve: 2010-07-23 00:11:51
(#1205) Vámpírosból nálam is csak a Darren Shan volt jó. Bár szégyen, de a Drakulát még nem olvastam. Egyébként meg mostanában csupa meseszerű dolgot olvasok. E.T.A. Hoffmann, Michael Ende, és tetszenek.
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
beküldve: 2010-07-22 19:51:26
(#1204) Nálam vámpírok tekintetében mindig is a Darren Shan félék arattak. A Twájlájt alapjáraton nem érdekelt, a VámpírNaplók szintén nem keltették fel az érdeklődésemet. Bár tény, hogy egyiket sem közelítettem meg, így némi előítélettel párosul ez a véleménykifejtés.
Muffta: Démonvilágból miért csak az első 6?
Muffta: Démonvilágból miért csak az első 6?
Muffta: Látom szereted Frostot és Feehant. Wardtól, Kenyontól, Showaltertől és Coletól is olvastál?
Ha film akkor inkább True Blood.
Hát ismerem a könyveiket de azok nemigazán jönnek be...
True Blood sorozat szentem naon el lett rontva nekem naon nem teccik...a könyvek sokkal jobbak
Muffta: Látom szereted Frostot és Feehant. Wardtól, Kenyontól, Showaltertől és Coletól is olvastál?
-------------
Alkonyat nekem sem jön be, vannak nála sokkal jobbak, azok legalább nem tinisek. Vámpírnaplók is túl tinis. Egyébként ez korábbi történet mint az Alkonyat.
Ha film akkor inkább True Blood.