• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Oldalak: ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... <<>>
beküldve: 2008-10-15 22:02:25
(#896) Válasz alister (#895) üzenetére
buzifaszvagyok
buzifaszvagyok
[ True mangafan ]
Csak igazából arra voltam kíváncsi mi kell ahhoz, hogy az ember ilyen szakértővé váljon végzettség szempontjából.

Nekem van/volt egy futó ismerősöm, akik valamelyik budapesti rendőrség szakértőjeként dolgozott. Ő az ELTE TTK-n végzett biológusként. És amennyire tudom, Dexter Morgan is egyetemet végzett, bár azt nem részletezte, hogy milyen szakon.

Talán anyagmérnök? Vagy gyógypedagógus? Szabad bölcsész?

no pussy, just the dicks
új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-10-15 22:00:41
(#895) Válasz Milady (#894) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
Csak igazából arra voltam kíváncsi mi kell ahhoz, hogy az ember ilyen szakértővé váljon végzettség szempontjából.

Nekem van/volt egy futó ismerősöm, akik valamelyik budapesti rendőrség szakértőjeként dolgozott. Ő az ELTE TTK-n végzett biológusként. És amennyire tudom, Dexter Morgan is egyetemet végzett, bár azt nem részletezte, hogy milyen szakon.

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-10-15 21:54:44
(#894) Válasz .., (#893) üzenetére
Milady
Milady
[ Addiktgyanús ]

Bioszban igazad lehet, honnan mennyi vér jön stb. tényleg kellhet, de matek nem kell, egyetértek Nagashival, alap fizikai ismeretek elegendőek. Meg persze gondolom tanult valahol, ahol jó sok ismeretet, tippet, trükköt tanult.

Én a matekra azért gondoltam mert pl adott térben, a biológiai ismertek és a test helyzetét alapul véve kiszámítható, az irány a szög ===> megállapítható az elkövető elhelyezkedése pl modellezésnél. Ennek alapján sok egyéb dolog is előkerülhet az elkövetőröl ehhez nélkülözhetetlen a matematika (de ez csupán az én véleményem) és valóban nem ez a domináns szerepkör.

Soha nem találkoztam még annyira tudatlan emberrel, akitől ne tanulhattam volna valamit.
beküldve: 2008-10-15 20:35:06
(#893)
..,
..,
[ True mangafan ]

Bioszban igazad lehet, honnan mennyi vér jön stb. tényleg kellhet, de matek nem kell, egyetértek Nagashival, alap fizikai ismeretek elegendőek. Meg persze gondolom tanult valahol, ahol jó sok ismeretet, tippet, trükköt tanult.

beküldve: 2008-10-15 20:10:27
(#892) Válasz Milady (#891) üzenetére
Nagashi
Nagashi
[ Megszállott ]

Szerintem sem kell matek hozzá, alap fizikai ismeretek kellenek csak...

biológia meg... hát az kellhet hozzá, de gondolom inkább szakirodalomból, kriminológiából tanulja ezt az ember.

Edit: Gondoltam beszerkesztek egy kis ONtopicságot is.

Megint kiolvastam a Heidi-t ^^ Bájos könyv.

"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-10-15 20:36:33
beküldve: 2008-10-15 20:06:45
(#891) Válasz .., (#890) üzenetére
Milady
Milady
[ Addiktgyanús ]
alapja matematika és biológia

Hát nem hiszem.

2. Egészen pontosan vérfröccsenés-elemző (azt vizsgálja, hogy a bűnügyi helyszínen található vérfoltok hogyan keletkezhettek)

Szerintem ehhez kell a matematika a kiszámolásához a szögeknek illetve némi biológia (anatómia) ismeret az emberi testről, artériák vénák, kilövellő vérmennyiség....

Soha nem találkoztam még annyira tudatlan emberrel, akitől ne tanulhattam volna valamit.
beküldve: 2008-10-15 19:48:03
(#890) Válasz Milady (#889) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]
alapja matematika és biológia

Hát nem hiszem.

beküldve: 2008-10-15 19:46:36
(#889)
Milady
Milady
[ Addiktgyanús ]
Köszönöm alister!

Akkor megveszem igen valóban ezt elemezte, ami nagyon érdekes szakma lehet alapja matematika és biológia gondolom én. Még nem nagyon hallottam ilyesmiről.

Akkor megveszem a könyvet tulajdonképp a lényeg megvan

Köszike még egyszer.

beküldve: 2008-10-15 15:58:14
(#888)
Lanwell
Lanwell
[ Megszállott ]
Terry Pratchett még mindig megkacagtat a tömött metrón. Nem rég fejeztem be a Kisistenek c. könyvét... isteni nagy volt!

If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2008-10-14 22:36:34
(#887) Válasz Milady (#886) üzenetére
alister
alister
[ True mangafan ]
Nem tudom nézte-e valaki a Dexter című sorozatot, amit mint utóbb megtudtam egy könyv alapján készítettek. Nekem tetszett a karaktere, bár olyanról, hogy "vérszakértő helyszínelő" nem nagyon hallottam. És sajnos a könyvet sem olvastam még esetleg aki olvasta véleményezné?

Érdemes megevnni?

Előre is köszönöm.

1. Én pölö néztem
2. Egészen pontosan vérfröccsenés-elemző (azt vizsgálja, hogy a bűnügyi helyszínen található vérfoltok hogyan keletkezhettek)
3. Az első könyvet ma fejeztem be. Atomjó volt, rögtön bizalmat szavaztam a másik két magyarul megjelent résznek.
4. Szerintem feltétlenül, iszonyatosan jó a stílusa (bár a sorozatban bizonyos dolgokat jobban kifejtettek, de ez ugye a terjedelemből adódik)
5. Szívesen!

beküldve: 2008-10-14 18:11:37
(#886)
Milady
Milady
[ Addiktgyanús ]
Nem tudom nézte-e valaki a Dexter című sorozatot, amit mint utóbb megtudtam egy könyv alapján készítettek. Nekem tetszett a karaktere, bár olyanról, hogy "vérszakértő helyszínelő" nem nagyon hallottam. És sajnos a könyvet sem olvastam még esetleg aki olvasta véleményezné?

Érdemes megevnni?

Előre is köszönöm.

beküldve: 2008-10-12 17:46:41
(#885)
alister
alister
[ True mangafan ]
Lawrence Block bérgyilkos regényei (Bérgyilkos, Bérgyilkos a célkeresztben, Bérgyilkos mindörökké, Bérgyilkos inkognitóban) nekem nagyon tetszettek. A Sakál napja óta vonzanak az efféle története. J. P. Keller meg rulez!

beküldve: 2008-10-11 20:07:50
(#884) Válasz Milady (#883) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]
Ja, nagyon sokat megfilmesítettek. Szerintem a legjobb film a 'Salem's Lotból készült.

beküldve: 2008-10-11 17:50:47
(#883)
Milady
Milady
[ Addiktgyanús ]
Vannak olyanok is amik meg lettek fimesítve pl.: Cujo, Halálos Árnyék, Az álattetmető. A Remény rabjai (ami nagyon hiteles is), Ragyogás, bár olvasva jobbak. Az Az valóban nagyon jó könyv azt én is csak ajánlani tudom .

beküldve: 2008-10-10 21:12:52
(#882) Válasz buzifaszvagyok (#881) üzenetére
..,
..,
[ True mangafan ]
Esetleg ha inkább krimiféle érdekelne tőle, akkor meg a Halálos Árnyékot ajánlanám, én most azt olvasom és nagyon tetszik.

Oldalak: ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... <<>>