Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Nekem van/volt egy futó ismerősöm, akik valamelyik budapesti rendőrség szakértőjeként dolgozott. Ő az ELTE TTK-n végzett biológusként. És amennyire tudom, Dexter Morgan is egyetemet végzett, bár azt nem részletezte, hogy milyen szakon.
Talán anyagmérnök? Vagy gyógypedagógus? Szabad bölcsész?
Nekem van/volt egy futó ismerősöm, akik valamelyik budapesti rendőrség szakértőjeként dolgozott. Ő az ELTE TTK-n végzett biológusként. És amennyire tudom, Dexter Morgan is egyetemet végzett, bár azt nem részletezte, hogy milyen szakon.
Bioszban igazad lehet, honnan mennyi vér jön stb. tényleg kellhet, de matek nem kell, egyetértek Nagashival, alap fizikai ismeretek elegendőek. Meg persze gondolom tanult valahol, ahol jó sok ismeretet, tippet, trükköt tanult.
Én a matekra azért gondoltam mert pl adott térben, a biológiai ismertek és a test helyzetét alapul véve kiszámítható, az irány a szög ===> megállapítható az elkövető elhelyezkedése pl modellezésnél. Ennek alapján sok egyéb dolog is előkerülhet az elkövetőröl ehhez nélkülözhetetlen a matematika (de ez csupán az én véleményem) és valóban nem ez a domináns szerepkör.
Csak igazából arra voltam kíváncsi mi kell ahhoz, hogy az ember ilyen szakértővé váljon végzettség szempontjából.
Bioszban igazad lehet, honnan mennyi vér jön stb. tényleg kellhet, de matek nem kell, egyetértek Nagashival, alap fizikai ismeretek elegendőek. Meg persze gondolom tanult valahol, ahol jó sok ismeretet, tippet, trükköt tanult.
Szerintem sem kell matek hozzá, alap fizikai ismeretek kellenek csak...
biológia meg... hát az kellhet hozzá, de gondolom inkább szakirodalomból, kriminológiából tanulja ezt az ember.
Edit: Gondoltam beszerkesztek egy kis ONtopicságot is.
Megint kiolvastam a Heidi-t ^^ Bájos könyv.
Hát nem hiszem.
2. Egészen pontosan vérfröccsenés-elemző (azt vizsgálja, hogy a bűnügyi helyszínen található vérfoltok hogyan keletkezhettek)
Szerintem ehhez kell a matematika a kiszámolásához a szögeknek illetve némi biológia (anatómia) ismeret az emberi testről, artériák vénák, kilövellő vérmennyiség....
Akkor megveszem igen valóban ezt elemezte, ami nagyon érdekes szakma lehet alapja matematika és biológia gondolom én. Még nem nagyon hallottam ilyesmiről.
Akkor megveszem a könyvet tulajdonképp a lényeg megvan
Köszike még egyszer.
Érdemes megevnni?
Előre is köszönöm.
1. Én pölö néztem
2. Egészen pontosan vérfröccsenés-elemző (azt vizsgálja, hogy a bűnügyi helyszínen található vérfoltok hogyan keletkezhettek)
3. Az első könyvet ma fejeztem be. Atomjó volt, rögtön bizalmat szavaztam a másik két magyarul megjelent résznek.
4. Szerintem feltétlenül, iszonyatosan jó a stílusa (bár a sorozatban bizonyos dolgokat jobban kifejtettek, de ez ugye a terjedelemből adódik)
5. Szívesen!
Érdemes megevnni?
Előre is köszönöm.