Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Kapcsolatunk hosszútávú biztosítása érdekében elolvastattam barátnőmmel a Galaxis útikalauzt és nagyon tetszett neki, aminek őszintén örültem... bár az egerek a végén kicsit betettek neki.
Legalább most már tudja, hogy mennyi az élet, a világmindenség, meg minden értelme
Dirk pedig... Najó, ahhoz TÉNYLEG kicsit zakkant elmeállapotban kell lenni, hogy az ember felfogja a regény teljes elmebeteg valóját
(külön imádtam, ahogy kimagyarázták egyik kedvenc versem értelmét - szívesen belevettem volna egyetemi kiselőadásba, de asszem a tanárnő csúnyán nézett volna rám, ha rátérek az űrhajókra XD Bár így legalább volt értelme a versnek, nem csak annyi, hogy Coleridge mester néha kicsit túl sokat ópiumozott )
A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
Kapcsolatunk hosszútávú biztosítása érdekében
Ez nagyon tetszett!
Dirk Gently-t azért még nem merem rászabadítani.
Pedig az is jóóó...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Kapcsolatunk hosszútávú biztosítása érdekében elolvastattam barátnőmmel a Galaxis útikalauzt és nagyon tetszett neki, aminek őszintén örültem... bár az egerek a végén kicsit betettek neki.
Helyes... itt kezdődnek az átnevelések... és a Száll a kakukkot... nézettem/olvastattam el emberemmel...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-09-05 09:13:57
(#833) Kapcsolatunk hosszútávú biztosítása érdekében elolvastattam barátnőmmel a Galaxis útikalauzt és nagyon tetszett neki, aminek őszintén örültem... bár az egerek a végén kicsit betettek neki.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
*néha én szégyellem magam, hogy szépirodalmat olvasok /irónia/*
Nem kell, csak minket mindig jobban megfogott egy történelmi, vagy izgi regény.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Amúgy sem kötelező folyton Jókait olvasni csak mert magyarok vagyunk és mert jó író volt. Ízlések és plafonok..
Senkit nem kötelező olvasni (ügyeskedő diák a kötelezőket is megoldja okosba'...). Sőt, muszájból még a legjobbak sem olyan jók. Aztán ez még tovább finomodik, mert van, aki zseniális, de kell hozzá egy hangulat, egyfajta lelki ráhangoltság (pölö Poe).
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2008-09-04 11:02:54
Hát ha szépirodalom akkor nálam a Mamma Lucia, és a Patkányfogó a kedvenc.
a patkányfogót még nem olvastam de ismerem :)
viszont a Mamma Lucia-rol még soha nem halottam miről szól?
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: -Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...
beküldve: 2008-09-03 19:23:58
(#829) Hát ha szépirodalom akkor nálam a Mamma Lucia, és a Patkányfogó a kedvenc.
Szerk: Rockypapa 2008-09-03 19:24:43
beküldve: 2008-09-03 18:17:22
(#828) néha tényleg nem árt egy kis szépirodalom, de azért én nem mindíg olvasom el a kötelezőket
nem tudom h. hányan olvasták de Williem Golding -tól a Legyek urát szeretem nagyon mondjuk vannak benne nagyon komoly részek de szerintem megéri elolvasni
nem tudom h. hányan olvasták de Williem Golding -tól a Legyek urát szeretem nagyon mondjuk vannak benne nagyon komoly részek de szerintem megéri elolvasni
Régen nagyon idegesített, amikor a vén nyanyák az esküvőkön az arcomat csipkedték, azzal, hogy: -Lehet, hogy te leszel a következő.... Csak mostanában hagyták abba, mikor én is ugyanezt csinálom nekik a temetéseken...
még mindig tok röhögni a tartuffe-ön..(
Azon én is, bár ha Moliere, akkor inkább Amphitryon.
De ácsi... hol írtam én azt, hogy folyton Jókait kellene olvasni? Félreértés ne essék, a külföldi szerzőkkel sincs bajom. Csak néha napján nem ártana egy kicsit minőségibb, valóban irodalmi alkotást olvasni a "szórakoztató" ifjúsági irodalom, és a béna ponyvaregények (filléres szerelmes regények és társai */hidegrázás* ) mellé. Távol álljon tőlem, hogy megszabjam azt, hogy ki mit olvas, de azt ne mondja senki, hogy az átlag magyar jelenlegi olvasási szokása ideális lenne. Ennyi volt az agymenésem ebben a témában.
*néha én szégyellem magam, hogy szépirodalmat olvasok /irónia/*
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
nekem a kedvec könyvem címe One last kiss és egy gyilkosrol szól a könyv.Nagyon jó!
öö megkérdezhetném az iróját?^^
I my dreams I can fly (:
beküldve: 2008-09-03 16:40:42
(#825) Jókait azt én sem...
A kötelezők közül anno Madách: Az ember tragédiája fogott meg leginkább. Amúgy is inkább novellákat olvasok, mint regényeket. Azt is scifit, meg fantasyt...: Lovecraft, Poe, Nemes István, Magus regények.
De hogy témánál maradjunk: Orwell - 1984. Kegyetlenjó könyv, de erősen 16+ ... vagy akár 18+. Fel kell hozzá nőni szellemileg. "Mert a szabadság az, ha kimondhatjuk, hogy kettő meg kettő az négy"
A kötelezők közül anno Madách: Az ember tragédiája fogott meg leginkább. Amúgy is inkább novellákat olvasok, mint regényeket. Azt is scifit, meg fantasyt...: Lovecraft, Poe, Nemes István, Magus regények.
Kövezhettek érte
De hogy témánál maradjunk: Orwell - 1984. Kegyetlenjó könyv, de erősen 16+ ... vagy akár 18+. Fel kell hozzá nőni szellemileg. "Mert a szabadság az, ha kimondhatjuk, hogy kettő meg kettő az négy"
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2008-09-03 16:33:22
(#824) nekem a kedvec könyvem címe One last kiss és egy gyilkosrol szól a könyv.Nagyon jó!
Miért mindig csak HP? Senki sem olvas Jókait?
kötelezők közül csak a Toldit meg a János Vitézt szerettem, meg talán a PUF-ot, amúgy többi ilyen klasszikus nemtudott megfogni. Magyarok közül inkább költők...
Amúgy talán azért nem olvasunk Jókait, mert a HP az az ifjúsági szórakoztató irodalom kategóriájába tartozik.
Amúgy sem kötelező folyton Jókait olvasni csak mert magyarok vagyunk és mert jó író volt. Ízlések és plafonok..
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-09-03 15:06:00
Miért mindig csak HP? Senki sem olvas Jókait?
Nekem egyik sem a műfajom, jobban szeretem az izgi vagy történelmi regényeket..
PL Barbara Wood, Ward, Graham, Small, Mackie, Kate Mosse , Macgregor nagyon jókat ír.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym