Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2008-08-31 17:59:26
(#806) A szolgálólány meséje
Lusta vagyok a történetről írni, úgyhogy itt a fülszöveg:
A regény - egy orwelli ihletésű disztópia - egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek a petefészke túlélte az atomerőművek által okozott sugárszennyezést. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság - a jövő Amerikája? - szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat - sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ...
Tényleg hasonlít az 1984-re, ami nálam pozítívumnak számít, csak itt női szempontból láthatjuk a dolgokat, kissé talán feminista is a könyv. Néhol eléggé sokkoló volt, máshol meg kissé perverz. A befejezés viszont bosszantó volt,
Lusta vagyok a történetről írni, úgyhogy itt a fülszöveg:
A regény - egy orwelli ihletésű disztópia - egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek a petefészke túlélte az atomerőművek által okozott sugárszennyezést. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság - a jövő Amerikája? - szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat - sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ...
Tényleg hasonlít az 1984-re, ami nálam pozítívumnak számít, csak itt női szempontból láthatjuk a dolgokat, kissé talán feminista is a könyv. Néhol eléggé sokkoló volt, máshol meg kissé perverz. A befejezés viszont bosszantó volt,
olyan nyitott maradt, hogy akár anime is lehetne, útálom az ilyet.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Ráth-Végh István: Hatalom és pénz
Ez gyakorlatilag egy tanulmánykötet, amiben a hatalom és a pénz történelemben betöltött szerepéről szóló írásait gyűjtött össze a szerzőnek. Kissé demagóg és egysíkú képet fest a feudalizmusról, de a stílusa nagyon szórakoztató.
Ez gyakorlatilag egy tanulmánykötet, amiben a hatalom és a pénz történelemben betöltött szerepéről szóló írásait gyűjtött össze a szerzőnek. Kissé demagóg és egysíkú képet fest a feudalizmusról, de a stílusa nagyon szórakoztató.
Imáádom azt a könyvet^^
Ő írta az Ördög és Cimboráit is^^
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
Én tőle az Ércmadarat szeretem nagyon és még a gimiben forgattam egy házidolihoz a Mendemondák és történelmi hazugságok könyvét is. Valóban kellemes stílusban ír.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
beküldve: 2008-08-25 14:46:27
(#803) Ráth-Végh István: Hatalom és pénz
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-08-22 16:23:35
(#802) Wardtól olvastam ki az Éjsötét szeretőt és a Síron túli szeretőt. Ahoz képest, hogy nem szeretem a mai korban játszódó könyveket és a csúnya beszédet, itt annyira jó volt a történet, hogy ez sem zavart. A történet végig izgalmas, nagyon drámai, megrázó , de vannak jó poénok is benne. Na meg szerelem. :)
Szereplők nagyon szimpatikusak, könnyen meglehet őket kedvelni. Folytatást várom, mert a 2. kötet pont izgi jelenetnél fejeződőtt be , meg még sok a megválaszolatlan kérdés.
Aki szereti a misztikus, vámpíros, romantikus krimiket azoknak ajánlom mindkét könyvet.
1 kötetre 9,5- 2. kötetre 10 pontot adok.
Szereplők nagyon szimpatikusak, könnyen meglehet őket kedvelni. Folytatást várom, mert a 2. kötet pont izgi jelenetnél fejeződőtt be , meg még sok a megválaszolatlan kérdés.
Aki szereti a misztikus, vámpíros, romantikus krimiket azoknak ajánlom mindkét könyvet.
1 kötetre 9,5- 2. kötetre 10 pontot adok.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Eszméletlen egy könyv, én már elolvastam 2x.
Akkor biztos én sem csalódok benne, főleg, hogy a sztori hasonlít a kedvenc könyveimhez.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2008-08-13 18:26:49
(#800) könyv...könyv...könyv...hmmm. ..
Battle Royale (nem a manga, hanem a könyv)!!!!! még nem olvastam végig...még folyamatban van, de nagyon tetszik!!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Másik személyes kedvenc még: Lisi Harrison - Klikk (de ezt már írtam asszem 1szer)
no meg Meg Cabot művei
Battle Royale (nem a manga, hanem a könyv)!!!!! még nem olvastam végig...még folyamatban van, de nagyon tetszik!!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Másik személyes kedvenc még: Lisi Harrison - Klikk (de ezt már írtam asszem 1szer)
no meg Meg Cabot művei
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
beküldve: 2008-08-13 18:23:56
(#799) beküldve: 2008-08-13 18:04:07
(#798) Jó neked én a hármat olvastam ki ,(bár az a része sztem nagyon uncsi) A négy az elkeveredett és a könyvtárban sem volt,az 5. pedig csak a 10. oldalig ment.
Télen telelek; nyáron nyaralok
Lehetőleg ne idézzünk közvetlenül alattunk lévő egyoldalas kommenteket...
Én nemrég olvastam újra az összes Harry Pottert... 1-4 fejből vágom az összeset, 5 még egész jól megmaradt, de a 6 totál homály, hetet meg végül ki se olvastam Szóval előlről, egészet, végig.
Hát azt kell mondjam, a 7. kötet egyedül lenyomja az egész sorozatot. fél 6-tól hajnali negyed négyig olvastam, meg miután felébredtem, délig, aztán kettőtől háromig megint, végig. Egyedül az elsővel voltam így, hogy ennyire rákattantam (tíz évesen olvastam ki, tehát kb mindegyik könyvet korosztályomnak megfelelően olvastam el- Rowling is így tervezte a cselekményt) Szóval 7 nagyon jól sikerült.
Én nemrég olvastam újra az összes Harry Pottert... 1-4 fejből vágom az összeset, 5 még egész jól megmaradt, de a 6 totál homály, hetet meg végül ki se olvastam Szóval előlről, egészet, végig.
Hát azt kell mondjam, a 7. kötet egyedül lenyomja az egész sorozatot. fél 6-tól hajnali negyed négyig olvastam, meg miután felébredtem, délig, aztán kettőtől háromig megint, végig. Egyedül az elsővel voltam így, hogy ennyire rákattantam (tíz évesen olvastam ki, tehát kb mindegyik könyvet korosztályomnak megfelelően olvastam el- Rowling is így tervezte a cselekményt) Szóval 7 nagyon jól sikerült.
A sátorral bújkálás eszméletlen jó volt, a végső harc viszont kicsit lanyhább lett az előzőeknél. Meg hát túl sok volt az elhalálozás :S Persze ez kellett ahhoz, hogy veszélyben érezze magát az ember.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-08-13 17:28:10
Most ezt vettem meg:
Follett, Ken:
A katedrális
A szerzőtől szokatlan módon a cselekmény a középkorban, a XII századi Angliában játszódik. Ettől eltekintve minden olyan, mint az író eddig már megismert műveiben: izgalom, cselszövés, kaland, szenvedélyes szerelem. A könyv oldalain középkori világ kel életre, mely színes mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit a hideg kőpadlókon zajló forró ölelkezéseket, kinzást, gyilkosságot és a szerzetesi élet keserveit.
A cselekmény egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért Benedek- rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén; körülöttük vér, ármány és szerelem.
A mű szokatlanul hosszú, de végig izgalmas és fordulatos. Nem lehet letenni.
Follett, Ken:
A katedrális
A szerzőtől szokatlan módon a cselekmény a középkorban, a XII századi Angliában játszódik. Ettől eltekintve minden olyan, mint az író eddig már megismert műveiben: izgalom, cselszövés, kaland, szenvedélyes szerelem. A könyv oldalain középkori világ kel életre, mely színes mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit a hideg kőpadlókon zajló forró ölelkezéseket, kinzást, gyilkosságot és a szerzetesi élet keserveit.
A cselekmény egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért Benedek- rendi szerzetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén; körülöttük vér, ármány és szerelem.
Eszméletlen egy könyv, én már elolvastam 2x.
Robin Cook-tól a Méreg-et olvasta vki?
"Dehogyis... Mi csak a saját testünket akarjuk visszaszerezni..."
beküldve: 2008-08-13 15:01:40
(#795) Most ezt vettem meg:
Follett, Ken:
A katedrális
Follett, Ken:
A katedrális
Neil Gaiman: Sosehol
Még nem értem a végére, de nagyon tetszik ez a fajta "alternatív világ a miénk mellett" téma. Még a témához nem illő poénkodás sem zavar. Szeretem amiket ez a fickó ír, na.
Még nem értem a végére, de nagyon tetszik ez a fajta "alternatív világ a miénk mellett" téma. Még a témához nem illő poénkodás sem zavar. Szeretem amiket ez a fickó ír, na.
Ezt én is el szeretném olvasni!
Nemrég olvastam el másodszorra Richard Morgatől a Valós halált! Ismertető itt [Link]
Richard Morgan honlapja:[Link]
"Képregény=képsorokból álló művészet"
Sliders feeling?
Nem. Inkább Hollókirály. A lényeg az, hogy az általunk ismert, Fenti Londonnak megvan a maga sötét ikertestvére, a Lenti London, ahol a mi világunkból kihullottak élnek együtt az ott őshonos kreatúrákkal. Maga a regény egy Richard Mayhew nevű fiatalember bukásával kezdődik, aki egy jótette jutalmául elnyeri méltó büntetését, és Fentről átkerül Lentre....
Érdekes...