Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Nekem is Jókai akadt a kezembe, a Mégis Mozog A Föld, tökre meglepődtem, hogy egész izgis, habár még az elején vagyok csak.
Az még nem akadt a kezembe de most h így mondod majd azt is elolvasom
Jéééééééééééé ez narancsos!
beküldve: 2008-07-13 23:20:19
(#745) Nekem is Jókai akadt a kezembe, a Mégis Mozog A Föld, tökre meglepődtem, hogy egész izgis, habár még az elején vagyok csak.
beküldve: 2008-07-13 23:17:16
(#744) Ma kezdtem bele Stephen King: Ragyogás című könyvébe
Én most fejeztem be Jókaitól A hirhedt kalandor-t. Nem gondoltam volna h Jókai ilyen vidámabb hangulatú történetet is írt (a Kőszívű ember fiai-hoz képest kész komédia )
Rendkívül termékeny, a maga korában igencsak felkapott szerzőről beszélünk. Az lenne a meglepő, ha minden műve azonos hangulatú lenne.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Csak annyira politikai mint az Állatfarm.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2008-07-12 20:00:16
beküldve: 2008-07-12 19:40:26
(#740) Nem igazán avgyok oda a politikáért, de lehet, hogy teszek vele egy próbát majd.
Előrebocsátanám, hogy nem igazán vagyok jó az ilyesmiben.
1984 az Állatfarmhoz hasonlóan egy politikai szatíra, ami egy disztópiát, egy tökéletesen romlott világot mutat be, ahol a politikai vezetőség, a Párt, tökéletes alárendeltséget vár el az emberektől. A Párt szava szent, még akkor is, ha fizikai törvényeknek mondanak ellent. Mindenkit folyamatosan ellenőriznek, a „Nagy Testvér mindent lát!” (igen, innen nyúlt a valóságshow), és akin a kétkedés vagy az individualizmus legcsekélyebb jelét is látják, azért jön a Gondolatrendőrség, akik elfogják megkínozzák és/vagy megölik. Az ember embernek farkasa, mindenki beárul mindenkit, még a gyerekek is szüleiket, csak hogy saját hűségüket bizonyítsák.
Ebben a világban él hősünk, már ha annak lehet nevezni, Winston Smith, aki a Külső Párt egy alacsony szintű tagja, nincsenek nagy céljai, nem akarja megdönteni a rendszert csak egyszerűen hazugságok nélkül, emberként szeretne élni.
Remélem érthető lett.
1984 az Állatfarmhoz hasonlóan egy politikai szatíra, ami egy disztópiát, egy tökéletesen romlott világot mutat be, ahol a politikai vezetőség, a Párt, tökéletes alárendeltséget vár el az emberektől. A Párt szava szent, még akkor is, ha fizikai törvényeknek mondanak ellent. Mindenkit folyamatosan ellenőriznek, a „Nagy Testvér mindent lát!” (igen, innen nyúlt a valóságshow), és akin a kétkedés vagy az individualizmus legcsekélyebb jelét is látják, azért jön a Gondolatrendőrség, akik elfogják megkínozzák és/vagy megölik. Az ember embernek farkasa, mindenki beárul mindenkit, még a gyerekek is szüleiket, csak hogy saját hűségüket bizonyítsák.
Ebben a világban él hősünk, már ha annak lehet nevezni, Winston Smith, aki a Külső Párt egy alacsony szintű tagja, nincsenek nagy céljai, nem akarja megdönteni a rendszert csak egyszerűen hazugságok nélkül, emberként szeretne élni.
Remélem érthető lett.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2008-07-12 16:17:35
(#738) Én most fejeztem be Jókaitól A hirhedt kalandor-t. Nem gondoltam volna h Jókai ilyen vidámabb hangulatú történetet is írt (a Kőszívű ember fiai-hoz képest kész komédia )
Szerk: Noriko 2008-07-12 16:19:40
Orwelltől én az 1984-et ajánlanám, egyik kedvenc könyvem.
Kaphatnék egy nem túl hosszú, tömör, spoilermentes összefoglalót? Vagy irány barátom, a gugli?
Szerk: Sakamoto Riku 2008-07-12 14:10:59
Orwelltől én az 1984-et ajánlanám, egyik kedvenc könyvem.
beküldve: 2008-07-12 13:47:04
(#735) Tegnap befejeztem az Állatfarm-ot. Nagyot alkotott Orwell (több könyvét nem is olvastam). Az eleje kicsit sík volt, de egyre jobb lett. Amennyire csak jobb lehetett a rövid történeten belül.
Különbség Állatfarm és Állatfarm között. Veszprémi Aleaxandra: keményfedeles, nagyobb kiadvány (talán műnyomó papírból volt), kissé össze-vissza képekkel megtűzdelve 3900 Ft-ért.
Székesfehérvári Alexandra: puhafedeles, kisebb kiadvány, képek nélkül, sima papírból 750 Ft-ért.
Sajnáltam, hogy Bandi a végén meghalt. Tetszett benne az az abszurd rész, amikor a disznók kétlábon jártak. Az a sok hazugság, ami benne volt, és hihetetlen, hogy az állatok mennyire átverhetőek a könyvben.
Különbség Állatfarm és Állatfarm között. Veszprémi Aleaxandra: keményfedeles, nagyobb kiadvány (talán műnyomó papírból volt), kissé össze-vissza képekkel megtűzdelve 3900 Ft-ért.
Székesfehérvári Alexandra: puhafedeles, kisebb kiadvány, képek nélkül, sima papírból 750 Ft-ért.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-07-12 13:48:19
Ma reggel fejeztem be a Válogatott könyvekből, A donor c. részt, melynek Ken McClure a szerzője.
Egy kis ismertető:
Dr. Steven Dunbart, a belügyminisztérium titkos ügynökét egy Glasgow melletti előkelő magánklinikára küldik, hogy két, veseátültetés során bekövetkezett, gyanúsan hasonló haláleset ügyében nyomozzon. Mindez véletlen műve, vagy műhiba történt dr. Ross világhírű transzplantációs osztályán? Dunbarnak be kell hatolnia a klinika színfalai mögé, hogy megtudja, mitől ilyen eredményes az intézmény. Gondolatébresztő krimi az orvosi cselszövésekről.
Egy kis ismertető:
Dr. Steven Dunbart, a belügyminisztérium titkos ügynökét egy Glasgow melletti előkelő magánklinikára küldik, hogy két, veseátültetés során bekövetkezett, gyanúsan hasonló haláleset ügyében nyomozzon. Mindez véletlen műve, vagy műhiba történt dr. Ross világhírű transzplantációs osztályán? Dunbarnak be kell hatolnia a klinika színfalai mögé, hogy megtudja, mitől ilyen eredményes az intézmény. Gondolatébresztő krimi az orvosi cselszövésekről.
ezt már én is olvastam!! egész jó!
nekem mostani fav.:
Lisi Harrison - Klikk
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
beküldve: 2008-07-10 13:01:33
(#733) Ma reggel fejeztem be a Válogatott könyvekből, A donor c. részt, melynek Ken McClure a szerzője.
Egy kis ismertető:
Egy kis ismertető:
beküldve: 2008-07-10 11:17:14
(#732) Kiolvastam Harry Potter barátunk történetének utolsó kötetét. (Csak, ha olvastad az egész Harry Pottert!)
Tegnap már éjszakába nyúlóan olvastam, aztán nem tudtam elaludni. Rögtön el is kezdtem az Állatfarm-ot, amiből csak 2 fejezetet olvastam.
Összességében tetszett a könyv. Az első 300 oldal nem volt annyira pörgős. Az utána lévő részek egyre jobbak voltak, de hiányoltam a legvégső nagy csavart. Lehet hülyének nézni , de szerintem az, hogy Pitonról kiderült az igazság, meg az, hogy Harry visszatért a halálból, nem volt túl nagy. Kiszámítható volt. leginkább a Halál ereklyéiről szóló dolgok tetszettek, az kellett a kötetbe. Az egészben azt sajnálom, hogy az 5 kedvenc szereplőm közül 2 meghalt. Ez az 5 személy: Lupin (főkedvenc), Fred & Geore, Hermione, Lumpsluck. Valamint sajnálom, hogy Hermione Ronnal jött össze.
Tegnap már éjszakába nyúlóan olvastam, aztán nem tudtam elaludni. Rögtön el is kezdtem az Állatfarm-ot, amiből csak 2 fejezetet olvastam.