Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2008-07-20 13:44:52
(#761) Kiolvastam az eddig megjelent Dodd könyveket. Gyertya az ablakban és a Király parancsa nagyon jó, érdemes elolvasni. Főleg az tetszett benne, hogy itt a férfiaknak is szembe kell nézniük a félelmeikkel, nem tökéletesek és sablonosak.
Pl William a sötétségtől félt, mivel vak volt. Raymondot meg a szaracénok törték és alázták meg és ennek hatására nem hitt magában és nehezen tudta feldolgozni, hogy abban a kegyetlen helyzetben nem úgy viselkedett mint egy férfi hanem sírva fakadt.
Ebben a két könyvben a szereplők is nagyon szimpatikusak. és a történet sem sablonos, mint az író többi könyve.
Dodd könyveit így állítanám sorba.
1,GYERTYA AZ ABLAKBAN, A KIRÁLY PARANCSA
2,
3, SZENVEDÉLYES BOSSZÚ
4, AZ ELCSERÉLT HERCEGNŐ
5, KÖZEL HOZZÁD
6, ÚJABB BOTRÁNY
7, A LELKÉSZ LÁNYA
8, MAJDNEM SZERELEM
9, VARÁZSLATOS ESTÉK
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
beküldve: 2008-07-16 14:13:52
(#760) Egy kis ajánló:
DEREK LANDY:
SKRUPULUS FONDOR
EGY JÓ KOPONYA KALANDJAI
A híres Skrupulus Fondor nem pusztán kiváló detektív, hanem egyúttal a világ legelegánsabb mágusa és a piszkos trükkök mestere, mellesleg tehetséges betörő (kizárólag nemes célok érdekében, persze).
Ó, és még valami. Egyébként halott.
A híres író, Gordon Edgley különös végrendelete lélegzetelállító eseményekbe keveri unokahúgát, a tizenkét éves Stephanie-t. A hétköznapok álcája mögötti világban gonosz erők készülnek háborúra és hamarosan Stephanie élete is veszélyben forog. Ez azonban egyáltalán nem tartja vissza attól, hogy Skrupulus Fondor oldalán fényt derítsen nagybátyja halálának a rejtélyére. És ha ők ketten akcióba lépnek, a gonosz jobban teszi, ha inkább meglapul...
(Tudom, hogy az ismertető alapján picit gagyi sorozatkönyvnek hallatszik, de szerintem nagyon jó, nem tudtam letenni, iszonyat hangulatos. Egyébként most jöttem rá, hogy a könyvben az Arcnélküliek (The Faceless Ones) nagyon hasonlítanak H.P. Lovecraft Nagy Öregjeihez.)
DEREK LANDY:
SKRUPULUS FONDOR
EGY JÓ KOPONYA KALANDJAI
A híres Skrupulus Fondor nem pusztán kiváló detektív, hanem egyúttal a világ legelegánsabb mágusa és a piszkos trükkök mestere, mellesleg tehetséges betörő (kizárólag nemes célok érdekében, persze).
Ó, és még valami. Egyébként halott.
A híres író, Gordon Edgley különös végrendelete lélegzetelállító eseményekbe keveri unokahúgát, a tizenkét éves Stephanie-t. A hétköznapok álcája mögötti világban gonosz erők készülnek háborúra és hamarosan Stephanie élete is veszélyben forog. Ez azonban egyáltalán nem tartja vissza attól, hogy Skrupulus Fondor oldalán fényt derítsen nagybátyja halálának a rejtélyére. És ha ők ketten akcióba lépnek, a gonosz jobban teszi, ha inkább meglapul...
(Tudom, hogy az ismertető alapján picit gagyi sorozatkönyvnek hallatszik, de szerintem nagyon jó, nem tudtam letenni, iszonyat hangulatos. Egyébként most jöttem rá, hogy a könyvben az Arcnélküliek (The Faceless Ones) nagyon hasonlítanak H.P. Lovecraft Nagy Öregjeihez.)
Most olvasom Robert W. Chambers A Sárga Király című novelláskötetét, és erről persze rögtön eszembe jutott Howard Phillips Lovecraft mester, akinek örökbecsű műveit számtalan puhafedeles kiadvány után nemrég három nagyalakú, kemény táblás gyűjteményes kötetben is kiadták. Lovecraft a horror nagyágyúja, Stephen King és a többi új husi csak jelenthetnek neki, azt is csak távolról és halkan. Benne teljesedik ki a Poetól (ah, másik keblencelt szerző, a kevés amerikai zseni egyike) induló modern horror első virágkora. És a kettejük közötti híd egyik eleme pont Chambers...
Már régebben is akartam olvasni valamit H.P. Lovecrafttól, de most már nagyon érdekel, mert nehezen hiszem el, hogy jobb Kingnél. Hol lehet beszerezni azt a Cthulhus könyvét?
beküldve: 2008-07-16 13:24:14
(#758) Én Mary Mackie- Ló népe
Kate Mosse: labirintus, vagy Wood könyveit ajánlom mindenkinek. Történelmi háttér jól levan írva és végig izgalmas, nem lehet őket letenni.
Kate Mosse: labirintus, vagy Wood könyveit ajánlom mindenkinek. Történelmi háttér jól levan írva és végig izgalmas, nem lehet őket letenni.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
...eszembe jutott Howard Phillips Lovecraft mester, [...] Benne teljesedik ki a Poetól (ah, másik keblencelt szerző, a kevés amerikai zseni egyike) induló modern horror első virágkora. ...
Örök hálám neki a Cthulhu mítosz megteremtéséért. Hihetetlen, hogy a 20-as években ilyet dobbantott és azóta nem borsózik a hátam semmitől jobban, mint a Nagy Öregektől.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Stephen King:Tortúra......vicces könyv^^
Az nagyon tetszett. Kár, hogy csak a végén volt elgondolkodtató. A nagy része sok vér. Pedig King könyvekben a filós részek nagyon jók.
beküldve: 2008-07-15 23:26:40
(#755) beküldve: 2008-07-15 23:09:32
(#754) beküldve: 2008-07-15 22:55:11
(#753) Most olvasom Robert W. Chambers A Sárga Király című novelláskötetét, és erről persze rögtön eszembe jutott Howard Phillips Lovecraft mester, akinek örökbecsű műveit számtalan puhafedeles kiadvány után nemrég három nagyalakú, kemény táblás gyűjteményes kötetben is kiadták. Lovecraft a horror nagyágyúja, Stephen King és a többi új husi csak jelenthetnek neki, azt is csak távolról és halkan. Benne teljesedik ki a Poetól (ah, másik keblencelt szerző, a kevés amerikai zseni egyike) induló modern horror első virágkora. És a kettejük közötti híd egyik eleme pont Chambers...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-07-15 16:03:15
(#752) beküldve: 2008-07-15 14:07:17
(#751) Mihail Bulgakov: Színházi regény
Remélem nem lettem depressziós tőle, csak lelkembe fúrt a szatírikus, keserédes humorral átszött emberi tragédia története. Életrajzi elemekkel gazdagon behálózott regény a zseni iró és a színházi világ ütközéseiről. Ízelítőt nyújt továbbá a Moszkvai Művész Színház életéről, ahol maga Bulgakov is hat évig munkálkodott.
Ezekre az esős napokra kiváló lírai olvasmány.
Remélem nem lettem depressziós tőle, csak lelkembe fúrt a szatírikus, keserédes humorral átszött emberi tragédia története. Életrajzi elemekkel gazdagon behálózott regény a zseni iró és a színházi világ ütközéseiről. Ízelítőt nyújt továbbá a Moszkvai Művész Színház életéről, ahol maga Bulgakov is hat évig munkálkodott.
Ezekre az esős napokra kiváló lírai olvasmány.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Szerk: Lanwell 2008-07-15 14:08:00
beküldve: 2008-07-15 12:15:34
(#750) Múlt héten olvastam el Curwood Kutyafarkasát...nagyon jó könyv. Nem hosszú, mégis eseménydús. A címéből is kikövetkeztethető, hogy benne nem az emberek a főszereplők, csupán epizódszereplők, mégis megmutatkozik benne a gonoszság, kapzsiság, néhány karaktertől eltekintve. Néhol szomorú, megható, mégis csodálatos...
Aki szereti az állatokról szóló történeteket, annak mindenképpen ajánlom.
Aki szereti az állatokról szóló történeteket, annak mindenképpen ajánlom.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
beküldve: 2008-07-15 10:27:48
(#749) Elolvastam újra a Heri Kókler és a Bűz Serlegét. Fogtam a fejem a jó poénoktól, a rossz poénoktól, és az eszméletlenül sok helyesírási hibától.
Ezt én is tudom. Akkor kijavítom: nem a 7. kötetnél vagyok miatta szomorú, hanem az egész történetnél.
beküldve: 2008-07-13 23:44:31
(#747) Riku HP spoilerjára:
Hát végeztem vele. A vége nekem olyan...
Ez már kb a negyedik kötet óta biztos volt .
Én Murakamitól még csak a Birkakergető nagy kalandot olvastam. (Pontosabban olvasom, mert még nem végeztem vele.)
Hát végeztem vele. A vége nekem olyan...
semmilyen. Nagyobb durranásra számítottam picit szíttam is a fogam mérgemben, nem akartam elhinni, hogy tényleg the end. Vannak még homályos részletek, no mindegy legfeljebb elolvasom még egyszer, hogy felszálljon a köd.