Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Izé, olvastad te az Odüsszeiát? Oké, a Szigeti veszedelem ma már jórészt élvezhetetlen, de az Odüsszeia tiszta fantasy...
Urambocsá' egy Shakespeart? Vagy bárkit, aki ért a
a, karakterábrázoláshoz
b, történetszövéshez
c, jellemfejlődéshez?
a, karakterábrázoláshoz
b, történetszövéshez
c, jellemfejlődéshez?
Olvastam az Odüsszeiát, és bevallom, helyenként (!) tetszett... De az összebenyomásom nem volt az a hű, de jó, hogy elolvastam, máskor is elfogom...
Shakespeare... Volt már olyan, hogy nem adták fel kötelezőként, és elolvastam, ilyen pl. a Hamlet, Sok hűhó semmiért és a Szentivánéji álom...
Pl. az a, b, c, -s részben megjelölt tulajdonságokhoz tartozik szerintem A. C. Doyle és Agatha Christie, őket szeretettel olvasom, és sajnálom, hogy nem kötelezők...
A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
beküldve: 2008-03-09 00:30:13
(#505) Nem vitatkozom, csak szeretnék egy pozitívumot még a Potter javára hozzátenni. Nagyon sok gyerek (és nem csak ők*), kaptak kedvet az olvasáshoz a hatására. Talán a HP után az általatok felsorolt szerzők könyveit is szivesebben veszik a kezükbe.
* ez utóbbit személyesen tapasztaltam
* ez utóbbit személyesen tapasztaltam
Donnie Darko: Why do you wear that stupid bunny suit? Frank: Why are you wearing that stupid man suit?
Szerk: Fumihiko 2008-03-09 00:32:22
Mért, a Szigeti veszedelem vagy az Odüsszeia szerinted jobb?
Izé, olvastad te az Odüsszeiát? Oké, a Szigeti veszedelem ma már jórészt élvezhetetlen, de az Odüsszeia tiszta fantasy...
személy szerint jobban örülök neki, mint valami újabb unalmas magyar ősrégi regénynek (itt a Légy jó mindhaláligra vagy a Kőszívű ember fiaira célzok). A Pál utcai fiúk tetszett, meg valamennyi jó dolog is került az Egry csillagokba.
Sic transit gloria mundi
Most komolyan. Masszívan az az érzésem, hogy cirka 125 évvel később születtem, mint kellett volna.
HP-fanok: Olvastatok ti már teszem azt egy A láthatatlan embert Gárdonyitól? Egy Fekete várost? Sienkiewicz-től bármit? Vagy egy Glen Cook regényt? Egy Martint? Urambocsá' egy Shakespeart? Vagy bárkit, aki ért a
a, karakterábrázoláshoz
b, történetszövéshez
c, jellemfejlődéshez?
Persze, a HP is olvasható, sőt, még vicces is helyenként, de azért spec regényként egy vödör trágyalé. Túlírt, a saját belső logikáját kerékbe töri, a szereplők életteliek, mint egy kartonpapír báb, a jellemfejlődés kimerül a nyavajgásban (komolyan, egyedül a Neville gyerek mutat vmit ebből a szempontból - viszont annyira látszik, hogy ez amolyan "jajjilyeneddignemvolthátm ostmajdlesz" módszerrel került be...).
A HP értékelhető vonásai:
1. humor
2. Piton (a legjobb karakter)
3. Neville (mert jóindulatú vagyok)
4. a dementorok (na ez viszont zseniális ötlet)
5.
logy Harry a Pálcák Urának gazdája, és ezért tudja legyőzni Voldemortot
Ez testvérek között is öt. Hét könyvtől ez sovány...
Összehasonlításképpen: ennyit egy Martin vagy Cook könyv rosszabb napjain is csak karakterekből produkál, és van, amikor egyetlen fejezeten belül
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-03-08 21:55:33
(#503) Már 6.-ban is Harry Pottert adták fel az egyik kötelezőként. Én személy szerint jobban örülök neki, mint valami újabb unalmas magyar ősrégi regénynek (itt a Légy jó mindhaláligra vagy a Kőszívű ember fiaira célzok). A Pál utcai fiúk tetszett, meg valamennyi jó dolog is került az Egry csillagokba.
még mindig jobban járnának.. mell én úgy ítálkezem h olvastam..
Szerintem meg mint alkotás, jó... Igaz, én is jobban örülnék Sir Arthur Conan Doyle bácsinak, de azért ez is megteszi. Jobb, mintha kortárs irodalomként beraknának egy Faludy kötetet...
A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
Picilányom! Azért, mert te nem kedveled HP-t, azért attól még lehet, hogy jó irodalmi mű. Irodalmár bácsik és nénik leültek, megvitatták, erre jutottak. Mért, a Szigeti veszedelem vagy az Odüsszeia szerinted jobb?
nem de azért mégis csak egy ilyen könyvről van szó.. hát olvasattnának velük vmi mást grimm meséket pl vagy mit tom én.. charles dickens-et.. még mindig jobban járnának.. mell én úgy ítálkezem h olvastam..
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
riku ne kezdd hp kötelező?? ne ne én ideggörcs leszek .. de komolyan.. és ilyen (elnézést a szóhasználatért) szart olvastatnak vletek.. tényleg bocs ha vkit megbántok.. de csodálkozunk h itt tart ez az ország?? ha már hp kötelező .. csak h szegény árt gyermek el tudja olvasni és felfogni????mert h még amerikában (a sok értelem hazájában) ez kötelező megértem kis hazánktól többet vártam..
Picilányom! Azért, mert te nem kedveled HP-t, azért attól még lehet, hogy jó irodalmi mű. Irodalmár bácsik és nénik leültek, megvitatták, erre jutottak. Mért, a Szigeti veszedelem vagy az Odüsszeia szerinted jobb?
beküldve: 2008-03-08 16:25:14
(#499) riku ne kezdd hp kötelező?? ne ne én ideggörcs leszek .. de komolyan.. és ilyen (elnézést a szóhasználatért) szart olvastatnak vletek.. tényleg bocs ha vkit megbántok.. de csodálkozunk h itt tart ez az ország?? ha már hp kötelező .. csak h szegény árt gyermek el tudja olvasni és felfogni????mert h még amerikában (a sok értelem hazájában) ez kötelező megértem kis hazánktól többet vártam..
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
beküldve: 2008-03-07 20:50:40
(#498) Tegnap este végeztem Az Úr sötét anyagai trilógia 2. kötetével. Címe: A titokzatos kés. Nagyon tetszett ez is, de nem annyira, mint az első.
Legnagyobb probléma benne a jegesmedve kihagyása. Kissé vallásos dolgok felé kanyarít a végén, mikor a főszereplő kislány igazi neve: Éva, és hogy meg akarja akadályozni a gonosz anyja a bűnbeesését. Én is szívesen forgatnék, egy ilyen kést, amilyen a történetben szerepel.
A 3. kötetet majd csak később fogom elolvasni, mert kötelező olvasmányként feladték a Harry potter 3-at.Bendzsi: itt nem csak hogy olvastuk, de eléggé fanatikusan rajongunk is páran... többek között necroval még gportal-os BR oldalunk is van... ha érdekel, nézd meg!!! ajánlom magunkat!!!
Egyrészt örülök, hogy ismert könyv, másrészt meg szégyenkezem , hogy csak most kezdtem el olvasni.
Igyekszem bepotólni.
Ha megdobsz egy "linkel" szivesen megnézném az oldat.
[Link]
Íme a link... minden kívánságod ilyen gyorsan teljesüljön...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Bendzsi: itt nem csak hogy olvastuk, de eléggé fanatikusan rajongunk is páran... többek között necroval még gportal-os BR oldalunk is van... ha érdekel, nézd meg!!! ajánlom magunkat!!!
Egyrészt örülök, hogy ismert könyv, másrészt meg szégyenkezem , hogy csak most kezdtem el olvasni.
Igyekszem bepotólni.
Ha megdobsz egy "linkel" szivesen megnézném az oldat.
Kedvenc animém az Ezüst Nyíl!
Persze, hogy olvastam Az is egy szupi sztori, bár sajnálom, hogy nem lett folytatása... Arthur meg a Tó Hölgye, jó páros, mit ne mondjak... De nekem akkor is Suze és Jesse a favorit, mert őket sztem nem lehet überelni
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Az ötödik végén én betegre röhögtem magam, bár a Mediátor vége sem volt semmi
Nekem is tetszett! De hogy Meg Cabotnál mardjak te olovastad a Misztikus Szerelmet?? nekem spec. az is tatszett! Bár én nem vagyok nagyon oda a love storykért! de enm volt rossz!
" Édes lélegzeted dobhártyámon táncol, de még édesebb hangod rezegtesse azt! "
Az ötödik végén én betegre röhögtem magam, bár a Mediátor vége sem volt semmi
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2008-03-07 18:39:47
(#492) Bendzsi: itt nem csak hogy olvastuk, de eléggé fanatikusan rajongunk is páran... többek között necroval még gportal-os BR oldalunk is van... ha érdekel, nézd meg!!! ajánlom magunkat!!!
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3