Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2008-03-26 15:52:12
(#551) Ha már fröcsögős sztoriknál tarunk akkor örök "kedvenc Bret Easton Ellis Amerikai Psycho-j. Szigorúan a könyv mert a film az botrány gyengére sikeredett. A legbrutálisabb kritika a 80as évek felső 10ezrének mindennapjairól...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Nem rossz beony, de én még bírom a Kultúra regényeit is. Nagyon részletesen kidolgozott jövő vízióban, elég dark hangulattal festett sci-fi sztorik. Azokat úgy írta, mint Iain M. Banks. Ott a "Játékmester" a legkomolyabb könyv.
Ha valakit mélyebben érdekel és van rá ideje:
[Link]
Ha valakit mélyebben érdekel és van rá ideje:
[Link]
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Akkor beajánlom még egy kedvencemet:
Iain Banks: A Darázsgyár
Jajj, a Darázsgyár nagyon kemény
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-03-25 17:47:34
(#548) Akkor beajánlom még egy kedvencemet:
Elvont történet, elvont karakterek, a végén egy hatalmas csattanóval, ami a fotelba szegezett. Kis infó:
[Link]
Elvont történet, elvont karakterek, a végén egy hatalmas csattanóval, ami a fotelba szegezett. Kis infó:
[Link]
Eh. köszönöm az infót, majd veszegetem őket, egyenlőre magyarul...
Neked... bármikor... bármit...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-03-25 17:25:50
(#545) Rudy-m: 1984 mellé alapmű még a The Catcher of the Rye (Rudym érti, de aki nem, annak a kedvéért: Zabhegyező)...
ill. The Lord of the Flies (Legyek ura)... huhh... mindkettő ott van... angolul meg pláne...
ill. The Lord of the Flies (Legyek ura)... huhh... mindkettő ott van... angolul meg pláne...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-03-25 15:12:17
(#544) James Joyce Ulysses-ének tudtommal több magyar kiadása is van... de szigorúan csak mazohistáknak és lsd függőknek javallott...
Orwell 84-e mellé én még odaraknám Anthony Burgess Gépnarancs c. könyvét is... ugyan kevésbé utópia de legalább annyira elgondolkodtató és kegyetlen. (amúgy nagyon jó a filmfeldolgozása is Kubrick rendezésében).
Orwell 84-e mellé én még odaraknám Anthony Burgess Gépnarancs c. könyvét is... ugyan kevésbé utópia de legalább annyira elgondolkodtató és kegyetlen. (amúgy nagyon jó a filmfeldolgozása is Kubrick rendezésében).
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Sajnos nem kötelező, de nagyon sok helyen erősen ajánlott! Mi a gimiben (még i.e. 14-ben) ennek külön órát szenteltünk.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Az 1984-et kötelező olvasmánnyá tenném. Nagyon jó könyv, nem tudtam mire számítsak, egyszerűen sokan ajánlották. megvettem és nem bántam meg. Az ember megnézi, hogy Orwell mikor írta a könyvet, akkor beláthatja, hogy nem voltak rosszak a látomásai...
beküldve: 2008-03-25 13:11:51
(#541) és itt mst végeztem sigmund freud életélvel.. ez az ember.. hát.. na mindegy..
ti aztán kemény olvasmányokba fogtatok mit ne mondjak.. orwellről már hallottam.. (olvasásba kezdd..és igen talál pár könyvet)
ti aztán kemény olvasmányokba fogtatok mit ne mondjak.. orwellről már hallottam.. (olvasásba kezdd..és igen talál pár könyvet)
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
beküldve: 2008-03-25 11:15:59
(#540) Nem tudom írtam e már, de örök kedvenc: George Orwell: 1984.
Most pedig éppen "Murakami Haruki: Kafka a tengerparton" van terítéken... :)
Most pedig éppen "Murakami Haruki: Kafka a tengerparton" van terítéken... :)
Most nagyon gyúrok lelkiekben James Joyce Ulysses-ére
Hajrá-hajrá! ^_^ Nagyon brutális olvasmány [jól rémlik, hogy nincs magyar kiadása, ugye...? Legalábbis nekem csak angolul volt hozzá szerencsém, de elég fájdalmas találkozás volt ]
Én most csupa lazát olvasok, Karinthy meg Mikszáth, meg ha időm engedi, akkor néha Douglas Adamsre is ránézek, mert kegyetlen [a 42-es számmal fémjelzett életen a legkönnyebb egy törölközővel átflangálni ]
A boldog lét egyik alaptörvénye: minden olyan hasznos holmit fokozott gyanakvással kell kezelni, ami kevesebbet nyom, mint a saját használati utasítása.
beküldve: 2008-03-25 09:33:17
(#538) Most nagyon gyúrok lelkiekben James Joyce Ulysses-ére, már korábban is tettem rá kísérletet, de belebuktam... Iszonyú kemény olvasmány, egy nap történéseit meséli el meglehetősen nagy terjedelemben és váltakozó stílusban és hangulatban.... de egyszer úgyis átrágom magam rajta! Ez már kezd személyes ügy lenni!
Addig is melegítek Umberto Ecoval csak, hogy szokjam a terjengős előadásmódot!
Addig is melegítek Umberto Ecoval csak, hogy szokjam a terjengős előadásmódot!