Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Ha már Fable, akkor az Álomhajsza
Ikerregény, ahol az egyik történet egy mese a Kék Kristályról, az éjjszakát elorzó rémekről, és öt bátor kalandorról, akik visszaszerzik az embereknek az életük felét; a másik pedig egy filmforgatásé, ahol az első történetet bűvölik filmre...
Simogatóan varázslatos, bűvös-bájos történet, ami magán viseli a szokásos Fable-stílus minden jó tulajdonságát, ugyanakkor itt még nem válik helyenként irritálóvá és öncélúvá. Szeretem ezt a könyvet.
Ikerregény, ahol az egyik történet egy mese a Kék Kristályról, az éjjszakát elorzó rémekről, és öt bátor kalandorról, akik visszaszerzik az embereknek az életük felét; a másik pedig egy filmforgatásé, ahol az első történetet bűvölik filmre...
Simogatóan varázslatos, bűvös-bájos történet, ami magán viseli a szokásos Fable-stílus minden jó tulajdonságát, ugyanakkor itt még nem válik helyenként irritálóvá és öncélúvá. Szeretem ezt a könyvet.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-05-24 14:18:14
(#595) Vavyan Fable: Varázscsók
Adva vagyon egy leány, Xera, aki félelmetes harcos. Ráadásul halhatatlan is. Időtlen idők óta halni vágyik, unja már a létet.
Adva vagyon egy fiú, Sayon, aki herceg, s apja trónján ülő zsarnok fejére pályázik.
S ők ketten találkoznak. Bejárják a hét Világot, megszereznek három mágikus tárgyat, meglelik Ylm-et, a varázslót. És...
A leány halni akar, a herceg szeretné ha élne, hiszen egymásba szerettek.
Elmúlt életeik emlékeiben úszva igyekeznek a cél felé: Sayon legyen a király.
Egy felnőtteknek szóló mese, arról, hogy miért szép az élet.
Adva vagyon egy leány, Xera, aki félelmetes harcos. Ráadásul halhatatlan is. Időtlen idők óta halni vágyik, unja már a létet.
Adva vagyon egy fiú, Sayon, aki herceg, s apja trónján ülő zsarnok fejére pályázik.
S ők ketten találkoznak. Bejárják a hét Világot, megszereznek három mágikus tárgyat, meglelik Ylm-et, a varázslót. És...
A leány halni akar, a herceg szeretné ha élne, hiszen egymásba szerettek.
Elmúlt életeik emlékeiben úszva igyekeznek a cél felé: Sayon legyen a király.
Egy felnőtteknek szóló mese, arról, hogy miért szép az élet.
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Szerk: Dragda O'Riley 2008-05-24 14:19:50
beküldve: 2008-05-24 13:44:48
(#594) Hugh Laurie - A Balek
Az írót szerintem felesleges bemutatnom, gyanítom, mindenki ismeri a Dr. House-t alakító színészt. Ebben a könyvében egy a sorozatbeli karakterétől teljesen elütő személyiség kel életre, aki csak egy tulajdonságban egyezik meg a doktorral: mondataiból bőségesen kicseng a cinizmus és szarkazmus. Ellenben Thomas Lang egy hibát-hibára halmozó bérgyilkos, ám mégis szerethető karakter a maga módján. Tipikus, könnyű nyári olvasmány, csak ajánlani tudom
Az írót szerintem felesleges bemutatnom, gyanítom, mindenki ismeri a Dr. House-t alakító színészt. Ebben a könyvében egy a sorozatbeli karakterétől teljesen elütő személyiség kel életre, aki csak egy tulajdonságban egyezik meg a doktorral: mondataiból bőségesen kicseng a cinizmus és szarkazmus. Ellenben Thomas Lang egy hibát-hibára halmozó bérgyilkos, ám mégis szerethető karakter a maga módján. Tipikus, könnyű nyári olvasmány, csak ajánlani tudom
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2008-05-24 13:35:49
(#593) Anderson, Catherine:
A lélek dala
Várható megjelenés: 2008. június 19.
Annie egy gyermekkori súlyos betegség következményeként bizonyos mértékben elveszítette kapcsolatát a külvilággal. Környezete értetlenül és tehetetlenül áll a helyzet előtt, az e jelenség gyógyításában még gyerekcipőben járó orvostudomány úgyszintén. A kiszolgáltatott lány családja szégyenévé, az emberek megvetésének és támadásainak állandó célpontjává, mígnem egy napon erőszak áldozatává válik.
A megesett lány élete e tragédia következtében minden tekintetben fordulatot vesz. Titkolni való, szégyenteljes helyzetében kicsinyes és szemforgató családja helyett éppen az erőszaktevő fivére az, aki, vállalva a felelősséget öccse tettéért, hathatós segítséget ajánl Annie-nek, és bár eleinte érdekből teszi, kezdettől fogva odafigyeléssel és meglepő empátiával viseltetik a lány sorsa iránt.
Annie számára â013 aki a hosszú évek során saját, belső világot szőtt magának finom szálakból, hogy így védekezzen elutasító, erőszakos környezete ellen â013 most feltárulni látszik a külvilág egy olyan szelete, amely képes összhangban működni az ő belső világával. De vajon megadatik-e a boldogság annak, akit különbözősége okán tudatlan, korlátolt környezete kivetett magából?
Catherine Anderson legújabb regényében egy különleges lány szívszorító történetén keresztül a 19. századi vadnyugat öntörvényű, erőszakos világának is tükröt tart.
Blogom:http://elhaym.wordpress.com, ( Tavaszi szezon szavazás.) MAL:kedvencek és jelenleg nézett animék: http://myanimelist.net/profile/Elhaym Olvasom:http://moly.hu/tagok/elhaym
Milyen igaz, bár nekem az Özönvíz a kedvencem, végre valami, amiben az ikrek is komoly szerepet kaptak
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
beküldve: 2008-05-23 21:18:16
(#591) Badár Sándor - Horváth János: Jappán
Igen érdekes és mulatságos olvasmány. Egyetlen hibája, hogy nagyon hamar kivégezhető...
Ajánló:
Badár Sándor és Horváth János – ma két ünnepelt filmcsillag – valamikor réges-régen, 1987-ben egy különös ötlettől vezérelten elindultak Szentesről Moszkva érintésével Tokióba… Vállalkozásuk érthetetlen módon sikerült! A földgolyó azóta akkorát változott, hogy kalandjaik ma már időutazásnak is beillenek.
Hogy jutott ilyesmi egyáltalán az eszükbe és hogyan csinálták? Útikalandkönyvükben még sok egyéb érdekességbe is beavatják az olvasót: milyen a zötyögő vonaton, a sztyeppéken át, szamovárból ezüstpohárba forró teát tölteni; hogyan hat a Daedalon tájfunban és milyen két szentesi fiatal élete a japán karatemester „fogságában”; miből van a Fudzsi és hogy (nem) érdemes megmászni; s vajon mit kap az az utazó, aki tévedésből a csodavasútra száll?
Könyvük hangoskönyvnek is beillik, elsősorban az olvasás során feltörő hangos kacagás okán… Másrészt azért, mert a sok-sok eleven történetben elmerülve szinte halljuk Badár és Horváth félreismerhetetlen orgánumát.
Igen érdekes és mulatságos olvasmány. Egyetlen hibája, hogy nagyon hamar kivégezhető...
Ajánló:
Badár Sándor és Horváth János – ma két ünnepelt filmcsillag – valamikor réges-régen, 1987-ben egy különös ötlettől vezérelten elindultak Szentesről Moszkva érintésével Tokióba… Vállalkozásuk érthetetlen módon sikerült! A földgolyó azóta akkorát változott, hogy kalandjaik ma már időutazásnak is beillenek.
Hogy jutott ilyesmi egyáltalán az eszükbe és hogyan csinálták? Útikalandkönyvükben még sok egyéb érdekességbe is beavatják az olvasót: milyen a zötyögő vonaton, a sztyeppéken át, szamovárból ezüstpohárba forró teát tölteni; hogyan hat a Daedalon tájfunban és milyen két szentesi fiatal élete a japán karatemester „fogságában”; miből van a Fudzsi és hogy (nem) érdemes megmászni; s vajon mit kap az az utazó, aki tévedésből a csodavasútra száll?
Könyvük hangoskönyvnek is beillik, elsősorban az olvasás során feltörő hangos kacagás okán… Másrészt azért, mert a sok-sok eleven történetben elmerülve szinte halljuk Badár és Horváth félreismerhetetlen orgánumát.
beküldve: 2008-05-23 21:12:04
(#590) Madeleine L’engle - Szélvarázs, Időcsavar, Csillagvágta -> fantasztikus könyvek!
"Más nyelven beszélsz és más nyelven írsz, de magyarul álmodsz, magyarul sírsz..."
Szerk: Hanoi 2008-05-23 21:19:05
beküldve: 2008-05-21 21:57:02
(#589) Mécs Alajos: Az ismeretlen Japán
Érdekes és izgalmas betekintés a II. világháború előtti Japán mindennapjaiba egy magyar újságíró szemszögéből. Ha a tényanyag egy része azóta túlhaladottá vált is, a japán mentalitásra vonatkozó megállapításai igen érdekfeszítőek, és valószínűleg a mai napig hasznosíthatóak. Plusz tele van apró kulturális érdekességekkel, és kiemelten foglalkozik a japán nők helyzetével és szerepével.
Ja, és utolérhetetlenül aranyos, ahogy mindig "japáni"-t ír "japán" helyett
Érdekes és izgalmas betekintés a II. világháború előtti Japán mindennapjaiba egy magyar újságíró szemszögéből. Ha a tényanyag egy része azóta túlhaladottá vált is, a japán mentalitásra vonatkozó megállapításai igen érdekfeszítőek, és valószínűleg a mai napig hasznosíthatóak. Plusz tele van apró kulturális érdekességekkel, és kiemelten foglalkozik a japán nők helyzetével és szerepével.
Ja, és utolérhetetlenül aranyos, ahogy mindig "japáni"-t ír "japán" helyett
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2008-05-21 22:00:14
Anyukám régen mindig azokat olvasta, megvan nekünk vagy tíz kötet. Egyszer nézegettem is őket, a Csatakiáltást majdnem el is kezdtem, de aztán végülis mégse.
Pedig érdemes... a mila 18 naon üt, de ami igazán megrázó, az a királynő törvényszéke... abból amg készült egy négyrészes brit sorozat is, Anthony Hopkins-sal (tod, Hannibal Lecter lol) a főszerepben...
Azok is megvannak nekünk
Mivel mind a 4 Hannibal filmet láttam, ezért úgy érzem tudom kiről van szó
Anyukám régen mindig azokat olvasta, megvan nekünk vagy tíz kötet. Egyszer nézegettem is őket, a Csatakiáltást majdnem el is kezdtem, de aztán végülis mégse.
Pedig érdemes... a mila 18 naon üt, de ami igazán megrázó, az a királynő törvényszéke... abból amg készült egy négyrészes brit sorozat is, Anthony Hopkins-sal (tod, Hannibal Lecter lol) a főszerepben...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-05-07 11:14:18
(#586) Mostani nagy kedvenc a Parfüm. De szeretem a Zabhegyezőt, Stendhal: Vörös és fekete(kötelező, de akkor is jó!), Harry Potter könyveket, Darren Shanes könyveket, de az örök favorit: Defoe: Robinson
Jézus megváltoztatta az életedet. Akarod menteni a változtatásokat?
Amik egyébként a szememben alapművek, azok Leon Uris könyvei...
Uris egy zsidó író, akinek a történetei főleg a holocaust ill. az exodus és hasonló témákat dolgoznak fel... hozzáteszem, abszolút objektíven... ajánlom mindenkinek, aki lélekben és agyban elég erős feldolgozni a kötetekben olvasottakat...
Uris egy zsidó író, akinek a történetei főleg a holocaust ill. az exodus és hasonló témákat dolgoznak fel... hozzáteszem, abszolút objektíven... ajánlom mindenkinek, aki lélekben és agyban elég erős feldolgozni a kötetekben olvasottakat...
beküldve: 2008-05-07 10:43:46
(#584) Amik egyébként a szememben alapművek, azok Leon Uris könyvei...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Takami Kósun- Battle Royale, a film is csúcs, de a könyv....olvassátok el, nagyon jó!
Kyrara drága!!! A BR itt alapmű... aki nem olvasta, az szinte nem is számít "embernek"... lol
Amg... vagyunk itt páran, akik még BR-oldalt is csinálunk, ill. a manga fordítója is a mangafan csapatát erősíti... ^^
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-05-06 20:24:39
(#582) Takami Kósun- Battle Royale, a film is csúcs, de a könyv....olvassátok el, nagyon jó!
A szél hátán járj mindig, és arcodon ragyogjon a nap, a végzet szele repítsen a magasba hogy fennt táncolj a csillagokkal.