Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
Bakker, hát nem kihagytam? Geez. Bogáti Péter. Az én verziómat a Kossuth kiadó adta ki 82ben, a borító pedig fekete, elülső borítón pedig egy férfi sziluett áll az ajtóban, az árnyéka a padlón, narancsságba égbolt, és teljesen üres dombok. A könyv kifejezetten hosszúkás, olyan 17x10 centis, és kb 220 oldal.
Köszi a választ. Nem is olyan hosszú, mint amilyennek elképzeltem. Ilyen régi kiadású könyvet könyvesboltban aligha találnák, mindenképpen marad a net.
Egy minden szinten sírvaröhögtető könyvsorozat: Heri Kókler. Eddig 11 jelent meg, ha jól tudom, nekem 7 van meg eddig. Kapcsolódik az eredeti történethez is valamennyire, de a 8. könyv felé márt nincs mihez hasonlítani, mert mint tudjuk, a Harry Potter 7 kötetes. Mindegyik könyv akkora, mint egy Naruto kötet, 200 oldalas, 1500 Ft.
Egy részlet a Heri Kókler és a Fáraó Átkából (a hátulján is ez a részlet van):
Heri Kókler, a világ többszörös megmentője minden erejét megfeszítve rángatta a pórázt, amelynek az egyik végén a fenevad, a másik végén pedig ő morgott. Arca eltorzult, szemüvege elkerekedett, a homlokára kötözött villám alakú sebhely pedig lüktetni kezdett a viszkető fájdalomtól, mert a nem mindennapi melegben tett erőfeszítéstől megizzadt és teljesen bepállott a bőre. A lánc végén a mágikus teremtmény, a Szfingsz vergődött. Kőkemény ellenfél volt, fogatlan szájával még mindig vadul harapta a csalétekül felkínált gumicsontot.
A diszletként szolgáló piramisok fölött, sivatagi vihar tombolt, amely döbbenetes gyorsasággal közeledett. Heri Kókler begyakorolt mozdulattal megdörzsölte a kezében szorongatott Szent Ebonitrudat, hogy delejes erejű mágiát gyakoroljon erre a makacs vadállatra. Érezte, hogy nincs sok ideje. Tudta, néhány olldalon belül meg kell szereznie a Fáraó Átkát, különben megint vége lesz a világnak...
A diszletként szolgáló piramisok fölött, sivatagi vihar tombolt, amely döbbenetes gyorsasággal közeledett. Heri Kókler begyakorolt mozdulattal megdörzsölte a kezében szorongatott Szent Ebonitrudat, hogy delejes erejű mágiát gyakoroljon erre a makacs vadállatra. Érezte, hogy nincs sok ideje. Tudta, néhány olldalon belül meg kell szereznie a Fáraó Átkát, különben megint vége lesz a világnak...
Anthony Burgess: Gépnarancs.
Ebből a regényből készítette Stanley Kubrick 1971-es kultikus filmjét, a Mechanikus narancsot (Clockwork Orange)
És egycsapásra divatba hozta a Martens bakancsot!
beküldve: 2008-05-30 08:50:36
(#639) Tom Wolfe: Kandírozott mandarinzselészínű áramvonal
Aki szereti az amerikai popirodalom klasszikusait, a beat nemzedék lázadó felkiáltásait, annak kötelező! (Kerouac, Salinger, Mailer, Prisig mellett a helye)
Aki szereti az amerikai popirodalom klasszikusait, a beat nemzedék lázadó felkiáltásait, annak kötelező! (Kerouac, Salinger, Mailer, Prisig mellett a helye)
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Anthony Burgess: Gépnarancs.
Ebből a regényből készítette Stanley Kubrick 1971-es kultikus filmjét, a Mechanikus narancsot (Clockwork Orange)
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-05-28 11:27:08
(#637) Anthony Burgess: Gépnarancs. Mindenkinek ajánlom, aki fogékony a fekete humorra, szereti, ha egy könyvnek értelme is van, az erőszakos jelenetek sem rettentik el és egy kicsit el akar gondolkodni. A főszereplőt meg annak ellenére nagyon lehet szeretni, hogy komplett őrült.
És ha ügyesek vagytok, valami potom (500huf) áron be is szerezhetitek a neten. Jó keresést
Höhh, fájt volna megadni a booklineos linkjét?
Ó, nem láttam h ott is van. De itt kicsivel több is mint amit én láttam. Nem fáj amugy csak nem emlékszem hol volt. De ez se sokkal drágább, ez is jó.
Nem kell ám engem komolyan venni
És ha ügyesek vagytok, valami potom (500huf) áron be is szerezhetitek a neten. Jó keresést
Ó, nem láttam h ott is van. De itt kicsivel több is mint amit én láttam. Nem fáj amugy csak nem emlékszem hol volt. De ez se sokkal drágább, ez is jó.
Someday the Dream will End
Bakker, hát nem kihagytam? Geez. Bogáti Péter. Az én verziómat a Kossuth kiadó adta ki 82ben, a borító pedig fekete, elülső borítón pedig egy férfi sziluett áll az ajtóban, az árnyéka a padlón, narancsságba égbolt, és teljesen üres dombok. A könyv kifejezetten hosszúkás, olyan 17x10 centis, és kb 220 oldal.
Someday the Dream will End
Szerk: martin 2008-05-26 18:01:10
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2008-05-26 16:35:10
(#631) Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú
A könyv hátuljáról: Története - a világon utolsónak maradt, halhatatlan egyszarvú vándorútja eltűnt társainak felkutatására és megmentésére a Vörös Bika fogságából - valójában prózában írt költemény, filozofikus tündérmese, melyben Jóság és Gonoszság azért ütközik, hogy a rabbá lett Szépség szabad legyen. Az egyszarvú útja során társakra is lel, akik saját maguk is "megváltásra" várnak. A varázstalan mágus, a szerelmet kereső középkorú nő, s egy herceg, ki nem hősies alkat. Az egyszarvú mindegyiküket megváltoztatja...
A könyv hátuljáról: Története - a világon utolsónak maradt, halhatatlan egyszarvú vándorútja eltűnt társainak felkutatására és megmentésére a Vörös Bika fogságából - valójában prózában írt költemény, filozofikus tündérmese, melyben Jóság és Gonoszság azért ütközik, hogy a rabbá lett Szépség szabad legyen. Az egyszarvú útja során társakra is lel, akik saját maguk is "megváltásra" várnak. A varázstalan mágus, a szerelmet kereső középkorú nő, s egy herceg, ki nem hősies alkat. Az egyszarvú mindegyiküket megváltoztatja...
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Szerk: Dragda O'Riley 2008-05-26 16:36:28
Én írok egy rövid kedvcsinálót kedvenc könyvemről..
Az Utolsó Ember
Egy átlagos, dolgozó férfi. Házában rendetlenség, reggelijét a ház melletti kajáldában fogyasztja. Nincs asszony a háznál. Fizikus. Nagy meló van: egy tudományos áttörés alakul munkahelyén. Egy agyag fal, ami véd a sugárzások ellen. Összes nukleáris katasztrófa megelőzője lehetne.
Ma van a nagy nap, olyan méréseket végeznek, amik az utolsók is lehetnek, aztán főnőke és csapata hírnevet és pénzt szerezhet, beírhatja magát a történelembe. Hősünk (Robinson) bemegy a fal mögé felszerelésével, táblázataival, és Geier-Müller számlálójával az agyagfal mögé. Amíg méricskél, a számláló eszeveszett pittyegésbe kezd...
És fél óra múlva, mikor kijön a fal mögül, a gyár, sőt, a parkoló, az utcák üresek, a földön kupacokban lévő ruhák, pára, és mindegyik ruhakupac alatt egy marék, fehér por...
A könyv arról szól, hogyan éli túl a sokkot, a pusztuló világot, régi élete letisztázatlan ügyeinek rémképeit, hogyan kapaszkodik utolsó szalmaszálba, hogyan keres reménytelenül túlélőket... és sokat filozofál, és persze ki is használja a magány, a társadalmi kötetlenség lehetőségeit, de mégis megpróbál embernek maradni.
sak ajánlani tudom, habár kicsit régi kötet. Jó szórakozást:P
Nagyon jónak hangzik, ha alkalmam lesz megvenni, elolvasni, szerintem majd megteszem. Az Utolsó Ember
Egy átlagos, dolgozó férfi. Házában rendetlenség, reggelijét a ház melletti kajáldában fogyasztja. Nincs asszony a háznál. Fizikus. Nagy meló van: egy tudományos áttörés alakul munkahelyén. Egy agyag fal, ami véd a sugárzások ellen. Összes nukleáris katasztrófa megelőzője lehetne.
Ma van a nagy nap, olyan méréseket végeznek, amik az utolsók is lehetnek, aztán főnőke és csapata hírnevet és pénzt szerezhet, beírhatja magát a történelembe. Hősünk (Robinson) bemegy a fal mögé felszerelésével, táblázataival, és Geier-Müller számlálójával az agyagfal mögé. Amíg méricskél, a számláló eszeveszett pittyegésbe kezd...
És fél óra múlva, mikor kijön a fal mögül, a gyár, sőt, a parkoló, az utcák üresek, a földön kupacokban lévő ruhák, pára, és mindegyik ruhakupac alatt egy marék, fehér por...
A könyv arról szól, hogyan éli túl a sokkot, a pusztuló világot, régi élete letisztázatlan ügyeinek rémképeit, hogyan kapaszkodik utolsó szalmaszálba, hogyan keres reménytelenül túlélőket... és sokat filozofál, és persze ki is használja a magány, a társadalmi kötetlenség lehetőségeit, de mégis megpróbál embernek maradni.
sak ajánlani tudom, habár kicsit régi kötet. Jó szórakozást:P
Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de nem akarom végigolvasni megint a hsz-det. Ki az írója?
Szerk: Sakamoto Riku 2008-05-26 16:25:55
.ki olvasta poe az aranybogár című művét??
Poe-tól szinte mindent olvastam már (az aranybogárt is), és nem volt olyan, ami ne tetszett volna - bár az is igaz, hogy Poe-hoz sajátos lelkiállapot kell, és akkor sem olvasható belőle sok, mert megterhelő...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-05-25 14:44:48
(#628) Ha valaki egy jó vámpírtörténetre vágyik az szerintem próbálja be George R. R. Martin: Lázálom c. könyvét. Én nem nagyon rajongok a vérszopós sztorikért de ez képes volt hosszú órákra lekötni...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2008-05-25 14:34:48
(#627) khm..új könyvet kaptam..a könyvtáros nénitől....ki olvasta poe az aranybogár című művét??(bár az emberünk olyan elborult h biztis tetszeni fog)???kérek ajánlást..pls
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
Szerk: PICILÁNY 2008-05-25 14:35:02