Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Könyvek amiket szerettek (NEM mangák!)
beküldve: 2008-03-24 18:55:15
(#536) Nem azért írtam, mert szeretek másokba belekötni, csak érdekelt a könyv. Most már megértettem.
Jaj, köszönöm, legalább vki megért engem
Mi a jobb, bűnösként élni, vagy ártatlanul meghalni?
Oké, elírtam, nem kell mindenbe belekötni Am még csak most kezdtem, szval könnyen lehet, h több várost is bele fog keverni az író, akkor viszont nem csesztem el, annyira
Rá se ránts... ha ez számít vmit, én értettem, mit is akartál mondani... és nem, egyáltalán nem cseszted el...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Oké, elírtam, nem kell mindenbe belekötni Am még csak most kezdtem, szval könnyen lehet, h több várost is bele fog keverni az író, akkor viszont nem csesztem el, annyira
Most olvastam el Kurt Vonnegut-tól a Hazátlan embert...nem vaskos kötet,5 perc alatt beszippantotam,de annak a pasasnak nem semmi világmeglátása van...ezt tényleg csak ajánlani tudom...
Hát igen Vonnegut nagyon nagy egyénisége volt az irodalomnak. Nagyon keveseb tudnak olyan emberien és fanyarúl írni mint ahogy ő tette. Amúgy nagyon hasonlít a hazátlan ember-hez Hunter S. Thompson a félelem birodalma c. könyve. És nem csak tartalmában hanem abban a vonatkozásban is hogy HST-nek is ez volt az utolsó megjelent könyve. Érdekes amúgy látni hogy amerika 2 kiemelkedő gondolkodója mennyire ugyan azokban a dolgokban látja a nemzetük hanyatlásának okait...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2008-03-24 14:18:54
(#531) Én ma kaptam meg húsvéti ajándékként a Harry Potter 7et. Majd később fogom kiolvasni, mert addig még az új mangáimat olvasom (ha kihozzák őket), aztán a Borostyán látcsövet, emlékezetfrissítésként a Harry Potter 6ot, aztán jöhet a Harry Potter 7. Ha ezzel mind végeztem, akkor jöhet a BR. ismét.
egy nem mindennapi városokról szólnak
Ezt most nem értem. Hogy is van ez? Egy vagy több városról?
beküldve: 2008-03-24 14:01:03
(#529) Most szereztem be László Zoltántól a Nagate című könyvét, mindenkinek ajánlom, aki olvasta Böszörményitől a Rúvel hegyi legendát, esetleg szereti a olyan sztorikat, amik egy nem mindennapi városokról szólnak
Én bátorkodom idecsapni Clive Barker bácsit is
Igaz, Barker is idetartozik.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
...akár csak Ambrose Bierce és kettejük örökségének XX. századi utóda, a szintén amerikai Howard Phillips Lovecraft. Lovecraft a természetfölötti horror megújítója és nagymestere.
Én bátorkodom idecsapni Clive Barker bácsit is, aki nálam a Korbács (Weaveworld) c. regényével befészkelte magát a kedvencek közé.
If you fight for peace, then peace is only a dream for you. But you fight for it so others can live your dream.
Stílusban merőben más, de nálam favorit még Edgar Allen Poe összes novellája, verse... Poe bácsi a lélektani horror nagyapja... tuti zakkant volt... de ezért szeretem...
Ó igen, Poe mester zseniális...
...akár csak Ambrose Bierce és kettejük örökségének XX. századi utóda, a szintén amerikai Howard Phillips Lovecraft. Lovecraft a természetfölötti horror megújítója és nagymestere. A hard fantasy szerelmesei számára megemlíteném, hogy szoros barátságban állt Robert E. Howard-dal, a Conan-történetek szerzőjével, és gyakran merítettek egymás ötleteiből. A Lovecraft általa kitalált szörnyisten, Cthulhu a pop-kultúra egyik jelentős ikonja lett (ez persze keveset von le teszem azt a Cthulhu hívása vagy a Randolph Carter vallomása című írások arculcsapó erejéből...) Kevésbé ismert, de a Necronomicon nevű félelmetes grimoárt is Lovecraft találta ki
Azt a fajta nyugtalanítóan valószerű ágát műveli a természetfölötti irodalomnak, amit javallott napvilágnál, de legalább lámpafénynél olvasni. Ja, és ne elalvás előtt.
Horror témájú írásai mellett még jelentős az Álomföldeken játszódó ciklusa is. Néhány éve három kötetben megjelent egy gyűjteményes kiadása, amiben a regények, kisregények és novellák mellett válogatott tanulmányokat és leveleket is találunk.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-03-14 19:50:00
(#525) Most olvastam el Kurt Vonnegut-tól a Hazátlan embert...nem vaskos kötet,5 perc alatt beszippantotam,de annak a pasasnak nem semmi világmeglátása van...ezt tényleg csak ajánlani tudom...
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
beküldve: 2008-03-14 19:18:17
(#524) édesem köszönöm majd elolvasom.. de most sigmundunk foglal le naon...
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
oh édese a maminak köszönöm a felvilágosítást.. amúgy.. elkanyarodzunk témától-....
Azé annyira nem... ugyanis hobo írt egy könyvet is a stones-ról... am amúgy eléggé ütős kis könyv.... érdemes elolvasni...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-03-14 19:04:21
(#522) oh édese a maminak köszönöm a felvilágosítást.. amúgy.. elkanyarodzunk témától-....
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..