Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
MONDO magazin
Kapcsolódó tartalom: MONDO magazin
beküldve: 2008-09-07 02:47:53
(#711) beküldve: 2008-09-06 15:21:19
(#710) hello a méz és lóherés poszteren kívül melyik lesz a másik?
I my dreams I can fly (:
Egy újság legyen kiadó(k)tól független, hogy elfogulatlan és pártatlan tudjon maradni.
Aha. Newtype -> Kadokawa, Animage -> Sodensha, hogy a legnagyobbakat említsem. De gondolom azt hiszed, hogy a NewtypeUSA, OtakuUSA, Animerica, és társaik is mind kiadófüggetlenek. Sima ügy...
Ejj-ejj, gondolod, hogy én ezeket veszem? Attól, hogy sok ilyen újság van, attól még jó, ha vannak kivételek. És jó is, ha egy újság pártatlan.
Régen jellemző volt a 2 oldalon 5 sor szöveg is, állítólag azt már kinőtte. Én inkább maradok a konkurenciánál.
Szíved joga. De amíg nem tudod (vö. "állítólag") hogy mit szapulsz, addig vegyél vissza, kérlek. A Mondót nem zombik írják, hanem lelkes fiatalok, rajongók, a műfaj kedvelői.
1. tudom kik írják a cikkeket
2. nem érzem gorombának, amit írtam (kicsit nyers és célratörő, de goromba semmiképp [legalábbis nem annak szántam])
3. pár mondo szám megvan (igaz, még a régebbiek)
4. ismerősöktől hallottam, hogy ez már nincs így, azért írtam állítólagot (biztosra mégse írhattam, bár hiszek nekik, hogy javult az újság)
Tudunk új animékről, mangákról legálisan írni, ez a kiadóközelség hozadéka.
Akkor hajrá!
Azt kéne megérteni, hogy idehaza azok a témák a fontosak, amikről a Mondo szól. És az van, hogy ezeket az Animaxon adják, és/vagy mi hozzuk mangában. Sok az Animaxos cím? Egy olyan fontos animét mondj nekem idehaza, mint a Bleach vagy a Death Note. (Naruto nem ér, mert nyilván az is lesz, a Jetixes cuccokhoz pedig csak a Jetix magazinnak van hozzáférése) És ha ez a helyzet, akkor nyilván sok cikk lesz ezekről a címekről. Nem önreklám, hanem a magyar piaci valóság. Egy animecsatorna, az összes fontos címmel. Találj alternatívát.
Értem én, hogy hype, meg "magyar" cucc, de azért egy-két ismeretlen (azonban japánban elég ismert) címet se ártana néha becsempészni. A magyar címek mellett azért egy kis fejtágítás se árt.
Persze simán benne van, hogy a Mondo nem neked szól. De ettől még nem szar. Erre leginkább akkor jössz rá, ha legalább kölcsönkéred, és beleolvasol, mielőtt ráteszed a praclid a billentyűkre
Meglehet. De nem is mondtam, hogy szar.
Megmutatták, hogy ők is tudnak humorosak lenni. Valakinek ez bejön, valakinek nem. Személy szerint nekem tetszett.
Ha ez nem "normális" ötlet, akkor bocsi.
Egész értelmes magyarázat, köszönöm. (A humorosság meg mindenkinél más szinten van, mondjuk azt hittem eddig, hogy én mindenen tudok nevetni. Tévedtem.)
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
Szerk: Dragda O'Riley 2008-09-06 10:39:31
Engem csak az zavart az augusztusi számban, hogy miért kellett elmarháskodni az Animax-os interjút? Valakinek van valami "normális" ötlete?
Megmutatták, hogy ők is tudnak humorosak lenni. Valakinek ez bejön, valakinek nem. Személy szerint nekem tetszett.
Ha ez nem "normális" ötlet, akkor bocsi.
Szerk: Sakamoto Riku 2008-09-06 10:28:45
beküldve: 2008-09-05 20:41:30
(#706) Engem csak az zavart az augusztusi számban, hogy miért kellett elmarháskodni az Animax-os interjút? Valakinek van valami "normális" ötlete?
"Koldulnék magának boldogságot, kisnagyság. Koldulnék magának annyi szépet és jót, amennyi csak belefér a zsebembe. De nem tehetem, no. Maga helyett nem. Érti?" [jogtulaj: Miyu]
A mosimosi meg az izomláz miről szólt?
Izomláz: milyen (extrém) sportokat lehet látni az Animaxes animékben (persze csak poén szinten).
Mosimosi: mindenféle telefonos bizgenytyűk.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szereintem az áráért az ember többet is várhatna.....
Pölö?
Bővebben kifejtve: mit várnál ennyi pénzért, illetve mennyit fizetnél ennyi anyagért?
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-08-31 17:02:41
(#703) Király a Mondo te is király vagy a mangafan is király az animax is király
beküldve: 2008-08-31 16:57:04
(#702) Az már nekem is feltűnt, hogy a Mondóban elsődlegesen Animaxes/Mangafanos témákról írnak, de ugyanez érvényes a konkurens magazinra is, csak ott pont fordítva, ők ezeket a témákat hanyagolják.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Én csak igazat tudok neked adni, Csaba-kun.
Nagyon jó az augusztusi szám, csak így tovább!
A japán divatról szóló cikknek örültem, nomeg első látásra szerelem a Sora-címlap és óriásposzter
Aki meg nem szereti, az egyszerűen ne olvassa! Van így is lelkes olvasói tábora a lapnak
Nagyon jó az augusztusi szám, csak így tovább!
A japán divatról szóló cikknek örültem, nomeg első látásra szerelem a Sora-címlap és óriásposzter
Aki meg nem szereti, az egyszerűen ne olvassa! Van így is lelkes olvasói tábora a lapnak
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
(...)
Izomláz: Hmmm... vicces, de semmi több
(...)
Mosimosi: nem érdelkelnek az ilyenek, de a
(...)
A mosimosi meg az izomláz miről szólt?
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2008-08-31 15:58:57
(#699) Egy újság legyen kiadó(k)tól független, hogy elfogulatlan és pártatlan tudjon maradni.
Aha. Newtype -> Kadokawa, Animage -> Sodensha, hogy a legnagyobbakat említsem. De gondolom azt hiszed, hogy a NewtypeUSA, OtakuUSA, Animerica, és társaik is mind kiadófüggetlenek. Sima ügy...
Régen jellemző volt a 2 oldalon 5 sor szöveg is, állítólag azt már kinőtte. Én inkább maradok a konkurenciánál.
Szíved joga. De amíg nem tudod (vö. "állítólag") hogy mit szapulsz, addig vegyél vissza, kérlek. A Mondót nem zombik írják, hanem lelkes fiatalok, rajongók, a műfaj kedvelői. Ezért pedig pénzt kapnak, mert azt gondolom, hogy senki ne dolgozzon ingyen - egy jó cikk megérdemli a jutalmat, és nem tanulókorú emberek zsebpénzén fogunk spórolni.
Ezen felül szerintem egy nyomtatásba kerülő magazinban a cikkek legyenek cikkszerűek, ne pedig olyanok, mint egy középiskolás dolgozat. Erre valók a szerkesztők.
Végül pedig a témák. Tudunk új animékről, mangákról legálisan írni, ez a kiadóközelség hozadéka. Divat a Mondót szidni, hogy az Animax/Mangafan ölebe, pedig aki egy kicsit is benne van a munkafolyamatban, tudja, hogy ez közel sem így van. Erre pedig a Danci a garancia, aki minden "céges" dologtól agyfaszt kap (lásd pl. az Amondós agymenéseit), és jókora függetlenséggel irányítja a lapot. Pl. eldöntheti, hogy miről írnak, és miről nem.
Azt kéne megérteni, hogy idehaza azok a témák a fontosak, amikről a Mondo szól. És az van, hogy ezeket az Animaxon adják, és/vagy mi hozzuk mangában. Sok az Animaxos cím? Egy olyan fontos animét mondj nekem idehaza, mint a Bleach vagy a Death Note. (Naruto nem ér, mert nyilván az is lesz, a Jetixes cuccokhoz pedig csak a Jetix magazinnak van hozzáférése) És ha ez a helyzet, akkor nyilván sok cikk lesz ezekről a címekről. Nem önreklám, hanem a magyar piaci valóság. Egy animecsatorna, az összes fontos címmel. Találj alternatívát.
Persze simán benne van, hogy a Mondo nem neked szól. De ettől még nem szar. Erre leginkább akkor jössz rá, ha legalább kölcsönkéred, és beleolvasol, mielőtt ráteszed a praclid a billentyűkre
A szerkesztők élete nem csak játék és mese...
beküldve: 2008-08-31 13:59:12
(#697) Mondjuk nem tudom, hogy egy reklám nélküli újság mennyibe kerülne... de úgy sejtem, hogy nem 700 magyar pénzbe...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."