Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
"Hozzáértő" vagyok, szóval... :)
1. Lehet írni, de minek. Most hogyha még csatlakoztatsz is egy japán billentyűzetet a géphez, úgysem ismered a karaktereket, szóval ez nem járható út.
2. Ugyanakkor a Word és maga a Windows is elboldogul a japán írásjelekkel, tehát ha mondjuk itt a fórumon aláírásnak akarsz valami hiraganát/katakanát/kanjit, egyszerűen keress a neten.
1. Lehet írni, de minek. Most hogyha még csatlakoztatsz is egy japán billentyűzetet a géphez, úgysem ismered a karaktereket, szóval ez nem járható út.
2. Ugyanakkor a Word és maga a Windows is elboldogul a japán írásjelekkel, tehát ha mondjuk itt a fórumon aláírásnak akarsz valami hiraganát/katakanát/kanjit, egyszerűen keress a neten.
Pár tipp a kereséshez: ha kedvenc sorozatod vagy anime-karaktered nevét akarod japán írásjellel megtalálni, ajánlom a wikipédiát, ahol zárójelben mindig megtalálod az eredeti megfelelőt. Ha komplett mondatokat akarsz japánul, akkor pedig a babelfish.altavista.com-ot nézd meg. Beírod a kívánt mondato(ka)t angolul vagy egy általad ismert nyelven (magyarul persze nem), és lefordíttatod japánra. A megkapott írásjelekkel meg azt kezdesz, amit csak akarsz...
beküldve: 2008-03-22 07:37:00
(#99) A Wordben (nekünk 2007-es van) lehet japán írásjelekkel írni? Ha igen, akkor egy hozzáértő ember kérem világosítson fel.
[Link] Nem is tudom, szépírás vagy mi. Tudod, mikor nagy lapokra szép nagy írásjeleket "rajzolnak".
Köszi, így már érthető a dolog. Csak azt a 3-4 sort olvastam el, amiben megtaláltam a japán szót.
[Link] Nem is tudom, szépírás vagy mi. Tudod, mikor nagy lapokra szép nagy írásjeleket "rajzolnak".
Írnak ők tollal, meg ceruzával is, pont úgy, mint mi. Szerintem a kalligráfiára gondoltál.
Tudatlan gyerek kérdése: mi az a kalligráfia?
Írnak ők tollal, meg ceruzával is, pont úgy, mint mi. Szerintem a kalligráfiára gondoltál.
beküldve: 2008-03-21 19:58:08
(#94) Én úgy hallottam, hogy a japánok nem közönséges íróeszközzel írnak, hanem valami ecsetféleséggel a vonalak vastagsága miatt. Igaz ez?
Nah ittend lennék én is
dozo youroshiku o negai shimasu.
Eiyo to moshimasu. (de no para#D) watashi mo hangari jin desu. #D sore e.. Anata no e wa kawaii desu.
Előre is bocs, nem kötözködés, de: watashi WA hangariI jin desu... vagy watashi wa hangarikara kimashite...
Szal, mégegyszer... bocs...
Watashi wa hangariIkara kimashitA.... Nem kötözködésből mondom, de ha már valakit kijavítunk, akkor helyesen javítsuk ki. ^^ És tényleg lehet a "wa" helyett "mo".
Nah ittend lennék én is
Eiyo to moshimasu. (de no para#D) watashi mo hangari jin desu. #D sore e.. Anata no e wa kawaii desu.
Előre is bocs, nem kötözködés, de: watashi WA hangariI jin desu... vagy watashi wa hangarikara kimashite...
A mo nem helytelen.Annyit jelent hogy en IS.Persze johetett volna a wa(ha) de o reagalt valaki bejegyzesere.Amugy nem sokat pofazok inkabb mert kezdo vagyok(egyelore hiragana-katakana szinten)
Gondoltam csak leírom h mostmár én is fogok japánt tanulni mert hát már volt egy párszor szó róla:P XDmondjuk inkább az írásra fogunk koncentrálni vagyis teljesenXDDe nem baj valahol el kell indulni Ja és hogy ez most kivételesen nem Bp-n van Sorry de valahol muszály voltam kiörülni magamXD
Gratula!!! Én is örülök neked... amit írtál, h az írásra fogsz koncentrálni... megnyugtatlak, egy valamirevaló japán tanár az írás-olvasással kezd (úgyértem, a jelekkel), mert amíg az nem megy viszonylag folyékonyan, addig felesleges bármi mással vesződni...
Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
Szerk: Berni 2008-02-28 19:59:57
Nah ittend lennék én is
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Gondoltam csak leírom h mostmár én is fogok japánt tanulni mert hát már volt egy párszor szó róla:P XDmondjuk inkább az írásra fogunk koncentrálni vagyis teljesenXDDe nem baj valahol el kell indulni Ja és hogy ez most kivételesen nem Bp-n van Sorry de valahol muszály voltam kiörülni magamXD
Gratula!!! Én is örülök neked... amit írtál, h az írásra fogsz koncentrálni... megnyugtatlak, egy valamirevaló japán tanár az írás-olvasással kezd (úgyértem, a jelekkel), mert amíg az nem megy viszonylag folyékonyan, addig felesleges bármi mással vesződni...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-27 16:43:11
(#88) Gondoltam csak leírom h mostmár én is fogok japánt tanulni mert hát már volt egy párszor szó róla:P XDmondjuk inkább az írásra fogunk koncentrálni vagyis teljesenXDDe nem baj valahol el kell indulni Ja és hogy ez most kivételesen nem Bp-n van Sorry de valahol muszály voltam kiörülni magamXD
Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
Szerk: Berni 2008-02-27 16:44:36
Ide sem valami gyakran járnak XD még a végén egyedül maradok, hehe
Nem hagylak egyedül! XD Itt maradok Veléed. :P
beküldve: 2008-02-26 12:41:21
(#86) Ide sem valami gyakran járnak XD még a végén egyedül maradok, hehe
栄誉 Eiyo avagy a világ legnagyobb KockaLámája 因縁