• A_MANGÁRÓL
    •  
    • Történet
    • Stílus
    • Irányzatok
    •  
  • Kiadványok
    •  
    • Mangák
    • MONDO magazin
    • Damage Report
    • DVD-k
    • Hol kapható?
    •  
  • Fórum
  • Webbolt
  • Közösség
    •  
    • Események
    • Fordítói blog
    • Szerkesztői blog
    •  
  • Mangafan
    •  
    • A kiadó
    • Média
    • Kapcsolat
    • Jognyilatkozat
    • Fan-art politika
    • Álláspont rajongói fordítások
    •  
Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
További bejegyzések
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >> Japán kultúra: filmek, könyvek, kabuki, satöbbi >>
Japán nyelv
Oldalak: ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... <<>>
beküldve: 2008-03-22 10:33:23
(#100) Válasz Sakamoto Riku (#99) üzenetére
Zsolti
Zsolti
[ Megszállott ]
"Hozzáértő" vagyok, szóval... :)
1. Lehet írni, de minek. Most hogyha még csatlakoztatsz is egy japán billentyűzetet a géphez, úgysem ismered a karaktereket, szóval ez nem járható út.
2. Ugyanakkor a Word és maga a Windows is elboldogul a japán írásjelekkel, tehát ha mondjuk itt a fórumon aláírásnak akarsz valami hiraganát/katakanát/kanjit, egyszerűen keress a neten.

Pár tipp a kereséshez: ha kedvenc sorozatod vagy anime-karaktered nevét akarod japán írásjellel megtalálni, ajánlom a wikipédiát, ahol zárójelben mindig megtalálod az eredeti megfelelőt. Ha komplett mondatokat akarsz japánul, akkor pedig a babelfish.altavista.com-ot nézd meg. Beírod a kívánt mondato(ka)t angolul vagy egy általad ismert nyelven (magyarul persze nem), és lefordíttatod japánra. A megkapott írásjelekkel meg azt kezdesz, amit csak akarsz...

új | válasz erre | moderátor
beküldve: 2008-03-22 07:37:00
(#99)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
A Wordben (nekünk 2007-es van) lehet japán írásjelekkel írni? Ha igen, akkor egy hozzáértő ember kérem világosítson fel.

beküldve: 2008-03-21 20:18:40
(#98) Válasz Zsolti (#97) üzenetére
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
[Link] Nem is tudom, szépírás vagy mi. Tudod, mikor nagy lapokra szép nagy írásjeleket "rajzolnak".

Köszi, így már érthető a dolog. Csak azt a 3-4 sort olvastam el, amiben megtaláltam a japán szót.

beküldve: 2008-03-21 20:05:24
(#97) Válasz Sakamoto Riku (#96) üzenetére
Zsolti
Zsolti
[ Megszállott ]
[Link] Nem is tudom, szépírás vagy mi. Tudod, mikor nagy lapokra szép nagy írásjeleket "rajzolnak".

beküldve: 2008-03-21 20:02:56
(#96) Válasz Zsolti (#95) üzenetére
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Írnak ők tollal, meg ceruzával is, pont úgy, mint mi. Szerintem a kalligráfiára gondoltál.

Tudatlan gyerek kérdése: mi az a kalligráfia?

beküldve: 2008-03-21 20:00:41
(#95) Válasz Sakamoto Riku (#94) üzenetére
Zsolti
Zsolti
[ Megszállott ]
Írnak ők tollal, meg ceruzával is, pont úgy, mint mi. Szerintem a kalligráfiára gondoltál.

beküldve: 2008-03-21 19:58:08
(#94)
Sakamoto Riku
Sakamoto Riku
[ True mangafan ]
Én úgy hallottam, hogy a japánok nem közönséges íróeszközzel írnak, hanem valami ecsetféleséggel a vonalak vastagsága miatt. Igaz ez?

beküldve: 2008-03-03 09:53:37
(#93) Válasz フリツク オル シィ (#90) üzenetére
pansy
pansy
[ Rászokóban ]
Nah ittend lennék én is

dozo youroshiku o negai shimasu.
Eiyo to moshimasu. (de no para#D) watashi mo hangari jin desu. #D sore e.. Anata no e wa kawaii desu.

Előre is bocs, nem kötözködés, de: watashi WA hangariI jin desu... vagy watashi wa hangarikara kimashite...
Szal, mégegyszer... bocs...

Watashi wa hangariIkara kimashitA.... Nem kötözködésből mondom, de ha már valakit kijavítunk, akkor helyesen javítsuk ki. ^^ És tényleg lehet a "wa" helyett "mo".

beküldve: 2008-02-28 20:07:50
(#92) Válasz フリツク オル シィ (#90) üzenetére
Kumiko
Kumiko
[ Új arc ]
Nah ittend lennék én is

Eiyo to moshimasu. (de no para#D) watashi mo hangari jin desu. #D sore e.. Anata no e wa kawaii desu.

Előre is bocs, nem kötözködés, de: watashi WA hangariI jin desu... vagy watashi wa hangarikara kimashite...

A mo nem helytelen.Annyit jelent hogy en IS.Persze johetett volna a wa(ha) de o reagalt valaki bejegyzesere.Amugy nem sokat pofazok inkabb mert kezdo vagyok(egyelore hiragana-katakana szinten)

beküldve: 2008-02-28 19:57:55
(#91) Válasz フリツク オル シィ (#89) üzenetére
Berni
Berni
[ Addiktgyanús ]
Gondoltam csak leírom h mostmár én is fogok japánt tanulni mert hát már volt egy párszor szó róla:P XDmondjuk inkább az írásra fogunk koncentrálni vagyis teljesenXDDe nem baj valahol el kell indulni Ja és hogy ez most kivételesen nem Bp-n van Sorry de valahol muszály voltam kiörülni magamXD

Gratula!!! Én is örülök neked... amit írtál, h az írásra fogsz koncentrálni... megnyugtatlak, egy valamirevaló japán tanár az írás-olvasással kezd (úgyértem, a jelekkel), mert amíg az nem megy viszonylag folyékonyan, addig felesleges bármi mással vesződni...
Igen arigato ,de csak azt nem értem hogyha irni tanulunk ,mert azt mondta h ő nem nagyon beszél dehát gondolom vmien szinten azért kell beszélni nem?? Mármint ha olvasni&írni tud

Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
Szerk: Berni 2008-02-28 19:59:57
beküldve: 2008-02-27 18:51:29
(#90) Válasz Kiss Aki (#80) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Nah ittend lennék én is

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-27 18:48:38
(#89) Válasz Berni (#88) üzenetére
フリツク オル シィ
フリツク オル シィ
[ Megszállott ]
Gondoltam csak leírom h mostmár én is fogok japánt tanulni mert hát már volt egy párszor szó róla:P XDmondjuk inkább az írásra fogunk koncentrálni vagyis teljesenXDDe nem baj valahol el kell indulni Ja és hogy ez most kivételesen nem Bp-n van Sorry de valahol muszály voltam kiörülni magamXD

Gratula!!! Én is örülök neked... amit írtál, h az írásra fogsz koncentrálni... megnyugtatlak, egy valamirevaló japán tanár az írás-olvasással kezd (úgyértem, a jelekkel), mert amíg az nem megy viszonylag folyékonyan, addig felesleges bármi mással vesződni...

今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-02-27 16:43:11
(#88)
Berni
Berni
[ Addiktgyanús ]

Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
Szerk: Berni 2008-02-27 16:44:36
beküldve: 2008-02-27 10:29:16
(#87) Válasz Kiss Aki (#86) üzenetére
Evan
Evan
[ Új arc ]
Ide sem valami gyakran járnak XD még a végén egyedül maradok, hehe

Nem hagylak egyedül! XD Itt maradok Veléed. :P

beküldve: 2008-02-26 12:41:21
(#86)