Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
Érdekes felvetés...
Szerintem biztos, hogy a japán nyelv, köszönhetően a mangás-animés (nálunk eléggé összetartozó) szubkultúra elterjedésének. Ami egyáltalán nem baj!
Akinek ez csak egy divathóbort, az úgy is abbahagyja majd (azért ha az ember nem nyelvzseni, akkor szvsz nem tud egy nyelvet csak divatból megtanulni); aki pedig komolyan gondolja, annak pedig nyilván segít, hogy a téma ilyen felkapott: egyszerűen könnyebb segítséget találni...
Szerintem biztos, hogy a japán nyelv, köszönhetően a mangás-animés (nálunk eléggé összetartozó) szubkultúra elterjedésének. Ami egyáltalán nem baj!
Akinek ez csak egy divathóbort, az úgy is abbahagyja majd (azért ha az ember nem nyelvzseni, akkor szvsz nem tud egy nyelvet csak divatból megtanulni); aki pedig komolyan gondolja, annak pedig nyilván segít, hogy a téma ilyen felkapott: egyszerűen könnyebb segítséget találni...
Szerintem is az animék és mangák miatt népszerű a japán nyelv hazánkban főleg a fiatalok körében.
Tény, hogy engem is ezek miatt kezdett el érdekelni, és az animék nézése közben azt vettem észre, hogy egyre több szót ismerek fel és ragad rám a jelentése. El is határoztam, hogy komolyabban is szeretnék foglalkozni vele.
De ezen kívül én úgy gondolom, hogy az üzleti életbe is előtérbe fog kerülni, hiszen Japán fejlett, és gazdag ország.
Szerintem egy üzletembernek is bőven lenne mit keresgélnie ott...
" A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették, hogyan kell relülni!!"
Érdekes felvetés...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Nos en az animeknek koszonve fedeztem fel a japan nyelvet is.
Tanulni kezdtem es buszken mondom hogy a hiraganat es katakanat mar ugy ahogy meghoditottam.
Nem hiszem hogy ha valaki el is kezd japant tanulni csupan azert mert divatos akkor soka huzza.Bizonyara felmond es egy ido utan abba hagyja azt a par szot is hasznalni.
Viszont az anime nezes jo ut afele hogy bemutatja a nyelvet es a komoly erdeklodok bizonyara tanuljak majd szorgosan.
En magam nagyon szegyellem csak a rokonaimnak is valamit japanul mondani ha felkernek mert felek netan rosszul mondom.
Azert szeretnek a jovoben olyan japan szinten beszelni hogy pirulas nelkul elcseveghessek egy buszke honszereto japannal is.
Na jo ez a szoveg nem sok feleletet tartalmaz.
Tanulni kezdtem es buszken mondom hogy a hiraganat es katakanat mar ugy ahogy meghoditottam.
Nem hiszem hogy ha valaki el is kezd japant tanulni csupan azert mert divatos akkor soka huzza.Bizonyara felmond es egy ido utan abba hagyja azt a par szot is hasznalni.
Viszont az anime nezes jo ut afele hogy bemutatja a nyelvet es a komoly erdeklodok bizonyara tanuljak majd szorgosan.
En magam nagyon szegyellem csak a rokonaimnak is valamit japanul mondani ha felkernek mert felek netan rosszul mondom.
Azert szeretnek a jovoben olyan japan szinten beszelni hogy pirulas nelkul elcseveghessek egy buszke honszereto japannal is.
Na jo ez a szoveg nem sok feleletet tartalmaz.
Mind kettöben van igazság. Én is amióta animét nézzek azóta ragadt rám valami és beleszeretem a nyelvbe. Azt vettem észre , méghogyha nem is tudom csak pár szónak a jelentését de felismerem a szavakat és nem hangzik egy nagy halandzsának mint több ismerösömnek. Egy pár alap szóra a barátnőimet is megtaníttotam.
De nem hinném h a japán divat nyelv. Ahhoz túl keveset hallani.Az egy dolog h mi halljuk de aki nem nézz animét az nem találkozik vele nap mint nap. Nem olyan mint pl az angol. Azt én sem tanulok de nagyából értem ált. A japán nem ilyen
De nem hinném h a japán divat nyelv. Ahhoz túl keveset hallani.Az egy dolog h mi halljuk de aki nem nézz animét az nem találkozik vele nap mint nap. Nem olyan mint pl az angol. Azt én sem tanulok de nagyából értem ált. A japán nem ilyen
beküldve: 2007-11-11 21:08:00
(#36) elég elhagyott ez a hely, úgyhogy szeretnék feldobni egy új témát:
Szerintetek divatnyelv japán?
Mármint úgy értem, hogy az anime egyre hódít a világban, eljutott már egészen kis hazánkig, tör felfelé a piac. A kis otaku lányok meg elkezdenek japánul halandzsázni, hogy de tredi, és dejó. Tudják az öt alap szót [onegai (kérlek), arigato (köszönöm), gomenaszai (bocsánat), baka (bolond), csoto (várj)], és ezzel azt hiszik máris megváltották a világot. Van még némi passzív szókincsük az openingekből, és jobb esetben felismernek pár katanakát. A japánok meg a plafonra másznak a neten terjedő sok hülyeségtől, és szép ősi nyelvűk elcsúfításától.
Persze van kontra is: ha valaki mondjuk napi egy órát japán nyelvű szöveget hallgat (vagyis animét néz), a nyelv önkéntelenül is ragad rá. Megtanul pár sokszor elhangzott szót, rájön a nyelv ízére, és talán kicsit az agya is rááll. Az, ha valaki az animén keresztül ismer meg egy nyelvet, és ezt később megtanulja, az csak javára válik, és e szempontból az anime nagyon jó propaganda a japán nyelvnek.
Szóval mindezek után várom a ti véleményetek.
Szerintetek divatnyelv japán?
Mármint úgy értem, hogy az anime egyre hódít a világban, eljutott már egészen kis hazánkig, tör felfelé a piac. A kis otaku lányok meg elkezdenek japánul halandzsázni, hogy de tredi, és dejó. Tudják az öt alap szót [onegai (kérlek), arigato (köszönöm), gomenaszai (bocsánat), baka (bolond), csoto (várj)], és ezzel azt hiszik máris megváltották a világot. Van még némi passzív szókincsük az openingekből, és jobb esetben felismernek pár katanakát. A japánok meg a plafonra másznak a neten terjedő sok hülyeségtől, és szép ősi nyelvűk elcsúfításától.
Persze van kontra is: ha valaki mondjuk napi egy órát japán nyelvű szöveget hallgat (vagyis animét néz), a nyelv önkéntelenül is ragad rá. Megtanul pár sokszor elhangzott szót, rájön a nyelv ízére, és talán kicsit az agya is rááll. Az, ha valaki az animén keresztül ismer meg egy nyelvet, és ezt később megtanulja, az csak javára válik, és e szempontból az anime nagyon jó propaganda a japán nyelvnek.
Szóval mindezek után várom a ti véleményetek.
"Amely istenhez nincs közöd, az nem bűntet"
beküldve: 2007-10-30 15:01:48
(#35) C-c.Én akkor kezdhetem el a tanulást,ha vége a felvételiknek... Addig dlgoznom kell,h felvegyenek oda ahova mennék gimibe,de ha bekerültem...reszkessetek japán nyelvoktatók...
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
Szerk: Nona 2007-10-30 15:02:17
beküldve: 2007-10-30 14:37:22
(#34) ÁÁÁ megőrülök kaptam egy hatalmas karót mégpedig szakkörön ki hallott már ilyet!
Csak az tud szívből nevetni aki már elegett szenvedett!
Ez egyébként a Károlinak egy felkészítő éve, aminek a végén egy vizsgával lehet átkerülni az egyetemre keleti kultúrák szakra (japán szakiránnyal).
A vizsga nem garancia arra hogy bekerülsz utána oda egyetemre. Ugyanúgy jelentkezni kell mint mindenki másnak és majd a pontok döntenek. Ez most nálad csak egy tanfolyam ahol megtanulsz japánul aztán megcsinálhatod a középfokút utána ^^ Tavaly énis 0.ra jártam, mégsem vettek fel, mert nem volt 142 pontom >.>
Ejha, sok sikert hozzá
Meilyk egyetemre jelentkeztél? Ja és milyen szakra?
THX! Meilyk egyetemre jelentkeztél? Ja és milyen szakra?
Ez egyébként a Károlinak egy felkészítő éve, aminek a végén egy vizsgával lehet átkerülni az egyetemre keleti kultúrák szakra (japán szakiránnyal).
"All things change. Rocks to sand,men to corpses. Let me show you."
Szerk: miyu 2007-09-14 20:05:48
Aha, heti minimum 15 órában...
beküldve: 2007-09-14 18:52:33
(#28) Végre telefonáltak az egyetemről!!! 25-én kezdem a 0. évfolyamot!
A nyelvtanulás nem a szerencsén múlik, hanem rajtad.
Igaz ezért is megyek mindjárt tanulni!
Ki képes pénteken délután 3kor tanulni menni? Méghozzá Japánt? Úristen!! Hová fajul ez a világ
Visszavettek a csapatba és 1/2 3-kór kezdődött a szakkör!
Csak az tud szívből nevetni aki már elegett szenvedett!
Szerk: Ekler 2007-09-14 18:49:56
A nyelvtanulás nem a szerencsén múlik, hanem rajtad.
Igaz ezért is megyek mindjárt tanulni!
Ki képes pénteken délután 3kor tanulni menni? Méghozzá Japánt? Úristen!! Hová fajul ez a világ
"ha valamit elveszel, azért adni is kell valami egyenértékű dolgot"
Szerk: Mazuruyaki 2007-09-14 16:34:45