Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
A hosszítóvonalat a magyar billentyűzet Ü betűjével lehet előhívni: コンピューター (=konpzuütaü)
Nagyon köszönöm :)
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。
beküldve: 2008-04-23 17:17:25
(#114) Jah tudom...de azért ciki már XP-t használni...ósdi!
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
A legegyszerűbb megoldás: megveszed Windows Vista ultimate edition kb 60.000 ft abban van japán nyelvcsomag, vagy letöltesz egy dekódert
Van az XP-ben is... Csak telepíteni kell ;)
beküldve: 2008-04-23 17:15:19
(#112) A legegyszerűbb megoldás: megveszed Windows Vista ultimate edition kb 60.000 ft abban van japán nyelvcsomag, vagy letöltesz egy dekódert
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Én is ezt használom, arra viszont képtelen vagyok rájönni, hogy lehet beírni vele a katakanánál használt vízszintes vonalat, ami a hosszú szótagot jelöli. Mindig úgy kell kimásolnom és beillesztenem valahonnan, ami elég macerás. Ha el tudná valaki mondani hogyan kell beírni, nagyon hálás lennék:).
A hosszítóvonalat a magyar billentyűzet Ü betűjével lehet előhívni: コンピューター (=konpzuütaü)
Lehet, Windows CD kell hozzá, és a nyelvi eszköztáron a beállításokra klikkelsz, majd a felugró ablakban a hozzáadásnál kiválasztod a japán billentyűzetet. Ezután már csak a nyelvi eszköztárat kell japánra állítani (én ki szoktam emelni a tálcáról, mert utána még mellette lesz egy kis gomb, hogy rómadzsival, hiraganával vagy katakanával akarsz-e írni, meg hogy konvertáljon-e kandzsira.).
Én is ezt használom, arra viszont képtelen vagyok rájönni, hogy lehet beírni vele a katakanánál használt vízszintes vonalat, ami a hosszú szótagot jelöli. Mindig úgy kell kimásolnom és beillesztenem valahonnan, ami elég macerás. Ha el tudná valaki mondani hogyan kell beírni, nagyon hálás lennék:).
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。
Írnak ők tollal, meg ceruzával is, pont úgy, mint mi. Szerintem a kalligráfiára gondoltál.
Az az ecset a tus vagy egy bambuszgyékény ferde elvágára agy valami olyasmi. Kell még ahhoz egy kő amin lehet ciszolni a bambuszt és egy kis tinta.
INGYEN ÖLELÉS! :)
én csak azt tom h kakashi mit jelent(és bele gondolva illik is rá )
Jah főleg még néhol az első részekben télleg úgy nézett ki mint egy madárijesztő Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
beküldve: 2008-04-23 16:20:30
(#107) én csak azt tom h kakashi mit jelent(és bele gondolva illik is rá )
"-úgy mászkál az álványon mint aki mindig ezt csinálja".."-anya hiszen mindig ezt csinálja..ez a munkája"..
beküldve: 2008-04-23 16:11:31
(#106) Húú mi barátnőmmel múltkor voltunk japánon és mondta a tanárnő hogy ha estleg(mert tudja hogy szeretjük a mangát meg az animét)szeretnénék tudni néhány nevet mit is jelent akkor ő szívesen megnézi nekünk,mi meg OK!! Erre majdnem az összes Naruto-ban szereplő neveket felsoroltuk neki Kíváncsi leszek mi lesz ebből!^^˘(Nagyon szeretjük)!!!^.^
Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
Nem tudjátok véletlenül. hogy nem lehet-e az interneten nyelveket tanulni?
Én egyenlőre csak az ELLO-ról tudok.
(Valami olyasmire gondolok, ami beszél is, és nem csak egyszerű szótár. Bár első nekifutásra lehet, hogy az is elég lenne...?)
(Valami olyasmire gondolok, ami beszél is, és nem csak egyszerű szótár. Bár első nekifutásra lehet, hogy az is elég lenne...?)
[Link] --- én innen tanulgatok, magyarul szerintem az egyik legjobb oldal.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2008-04-23 15:45:27
beküldve: 2008-04-12 22:24:05
(#104) www.szaku.hu
beküldve: 2008-04-12 22:21:31
(#103) Nem tudjátok véletlenül. hogy nem lehet-e az interneten nyelveket tanulni?
" A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették, hogyan kell relülni!!"
Szerk: Akinom 2008-04-12 22:22:28
beküldve: 2008-03-22 21:42:57
(#102) Köszönöm a hasznos információkat. Ha több időm lesz, majd kipróbálom őket.
A Wordben (nekünk 2007-es van) lehet japán írásjelekkel írni? Ha igen, akkor egy hozzáértő ember kérem világosítson fel.
Lehet, Windows CD kell hozzá, és a nyelvi eszköztáron a beállításokra klikkelsz, majd a felugró ablakban a hozzáadásnál kiválasztod a japán billentyűzetet. Ezután már csak a nyelvi eszköztárat kell japánra állítani (én ki szoktam emelni a tálcáról, mert utána még mellette lesz egy kis gomb, hogy rómadzsival, hiraganával vagy katakanával akarsz-e írni, meg hogy konvertáljon-e kandzsira.).