Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
beküldve: 2008-01-11 22:22:22
(#55) Nagyon szívesen... ezért vunk itt, hogy megosszuk az infokat... sok sikert hozzá!!!
Shinjite iru no!!!
Shinjite iru no!!!
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Szerintem is az animék és mangák miatt népszerű a japán nyelv hazánkban főleg a fiatalok körében.
Tény, hogy engem is ezek miatt kezdett el érdekelni, és az animék nézése közben azt vettem észre, hogy egyre több szót ismerek fel és ragad rám a jelentése. El is határoztam, hogy komolyabban is szeretnék foglalkozni vele.
De ezen kívül én úgy gondolom, hogy az üzleti életbe is előtérbe fog kerülni, hiszen Japán fejlett, és gazdag ország.
Szerintem egy üzletembernek is bőven lenne mit keresgélnie ott...
De jó neked, hogy van már tanár jelölted is. Felénk még nem találtam olyan tanárt, aki japánt tanítana, ezért (jobb híján) az ELO-n gondolkodom.
Én az elo-t végig csináltam, de nem sokat értem vele... viszont találtam egy naon jó nyelviskolát, ahol jutányos áron oktatják a nyelvet (48 óra 35000 Ft) az a neve, hogy Keleti Nyelvek Iskolája... van honlapja is, nézd meg, ha gondolod: www.keletinyelvek.hu[/QUOTE]
Köszönöm szépen!!!
Felírtam, és megnézem. (Na, igen. A barátnőm is azt mondta, hogy jó az ELO, de csak ha szorgalmas vagy otthon, úgy hogy ő sem ment vele sokra. Azt hiszem ezek után én sem próbálkozom meg vele...)
" A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették, hogyan kell relülni!!"
beküldve: 2008-01-10 19:17:40
(#53) kérdés: nem tudjátok, hol tudnám megvenni a Yamato drummers of Japan dvd-jét??? naon szeretném megszerezni... segítsetek, plíííííííííííz!!!
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-01-10 18:48:19
(#52) Itt tök jó mindenkinek h ien nyelviskolába járhattok vagy h vannak már ien jelölteitek de itt az egész városban ez az egyetlen japántanár és még mindíg itt szerencsétlenkedek vele!
Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
Oké, kösz a választ!
Más... Találkoztam egy olyan emberrel (itt gyémántberakásos hóbagolypihémre/Chika) gondolok, aki már tanul(t?) japánul, és ez fellelkesített a japántanulásra... Japánban vannak ilyen marhaságok, mint németben és franciába, hogy tárgyaknak nemük van, és stb.?
Más... Találkoztam egy olyan emberrel (itt gyémántberakásos hóbagolypihémre/Chika) gondolok, aki már tanul(t?) japánul, és ez fellelkesített a japántanulásra... Japánban vannak ilyen marhaságok, mint németben és franciába, hogy tárgyaknak nemük van, és stb.?
Nincs, de névelő sincs. ^^
beküldve: 2008-01-07 14:44:22
(#50) Oké, kösz a választ!
A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
Ez egyébként a Károlinak egy felkészítő éve, aminek a végén egy vizsgával lehet átkerülni az egyetemre keleti kultúrák szakra (japán szakiránnyal).
A vizsga nem garancia arra hogy bekerülsz utána oda egyetemre. Ugyanúgy jelentkezni kell mint mindenki másnak és majd a pontok döntenek. Ez most nálad csak egy tanfolyam ahol megtanulsz japánul aztán megcsinálhatod a középfokút utána ^^ Tavaly énis 0.ra jártam, mégsem vettek fel, mert nem volt 142 pontom >.>
Én is tavaly voltam 0-os. ^^ Kicsi a világ, bár fogalmam sincs ki lehetsz. XD
A japán mindenképpen egy felkapott nyelv, részben az anime/manga szubkultúra miatt, másrészt a benne rejlő lehetőségek miatt, ugyan úgy, mint a kínai vagy arab nyelv is. Csak nézzétek meg az egyetemi ponthatárokat... Majdnem max. ponthatár az ilyen szakokon... szánalmas. XD
Akinek van japán diplomája, vagy egy 2kyuu-ja, annak nem kell félni attól, hogy nem tud elhelyezkedni.
Én most angol-japán szakos vagyok (mivel nekem sem volt 142 pontom XD).
A tanfolyamok nagyon jók sztem, de a japánt alap szinten autodidakta módon is könnyű megtanulni, ha animés vagy, mivel a kiejtést, hangsúlyozást jól meglehet belőle tanulni.
Csak egy kérdés: Tud valaki még egy olyan nyelvet a magyaron és a japánon kívül, amiben a keresztnév hátul van? Help, plíz, számbádi!!! :)
Felsorolom az összeset. Ezekben az országokban van keleti névsorrend: Kína, Japán, Korea, Szingapúr, Tajvan, Vietnam Magyarország és a Malájziában élő kínaiak is ezt használják.
Tehát lehet azt mondani, hogy több, mint 1,5 milliárd ember használja ezt. Azért ez se jelentéktelen.
Szerintem is az animék és mangák miatt népszerű a japán nyelv hazánkban főleg a fiatalok körében.
Tény, hogy engem is ezek miatt kezdett el érdekelni, és az animék nézése közben azt vettem észre, hogy egyre több szót ismerek fel és ragad rám a jelentése. El is határoztam, hogy komolyabban is szeretnék foglalkozni vele.
De ezen kívül én úgy gondolom, hogy az üzleti életbe is előtérbe fog kerülni, hiszen Japán fejlett, és gazdag ország.
De jó neked, hogy van már tanár jelölted is. Felénk még nem találtam olyan tanárt, aki japánt tanítana, ezért (jobb híján) az ELO-n gondolkodom.
Én az elo-t végig csináltam, de nem sokat értem vele... viszont találtam egy naon jó nyelviskolát, ahol jutányos áron oktatják a nyelvet (48 óra 35000 Ft) az a neve, hogy Keleti Nyelvek Iskolája... van honlapja is, nézd meg, ha gondolod: www.keletinyelvek.hu[/QUOTE]
Én szeptember óta járok japánra a katedrába. Előtte az eloval próbálkoztam, de az semmi ehhez képest. A tanár tök jófej és minden csoporttársam animefan Ennél több nem is kell.. úgytudom egyelőre kezdő csoport nem indul, de azért ha érdekel nézz utána
Hmm... úgy rémlik, a kóreaiak is ugyanígy használják a nevüket.
Köszi, nekem is valami hasonló járt a fejemben!!! :)
A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
De jó neked, hogy van már tanár jelölted is. Felénk még nem találtam olyan tanárt, aki japánt tanítana, ezért (jobb híján) az ELO-n gondolkodom.[/QUOTE]
Én az elo-t végig csináltam, de nem sokat értem vele... viszont találtam egy naon jó nyelviskolát, ahol jutányos áron oktatják a nyelvet (48 óra 35000 Ft) az a neve, hogy Keleti Nyelvek Iskolája... van honlapja is, nézd meg, ha gondolod: www.keletinyelvek.hu
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
" A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették, hogyan kell relülni!!"
beküldve: 2008-01-06 14:13:29
(#43) Hmm... úgy rémlik, a kóreaiak is ugyanígy használják a nevüket.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
beküldve: 2008-01-06 12:22:32
(#42) Csak egy kérdés: Tud valaki még egy olyan nyelvet a magyaron és a japánon kívül, amiben a keresztnév hátul van? Help, plíz, számbádi!!! :)
[/QUOTE]Én is ugyanígy állok ezzel (mármint hogy egyre több szó ragad rám)És én most éppen tanárt keresek jelöltem már van kérdés hogy fel ttudom e vele venni a kapcsolatot
Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)