Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
beküldve: 2007-07-04 19:46:44
(#10) én élesben tanultam japánt. az edzőm(ju-jutsu) mindig az eredetiségre törekedett, ezért az edzések japánul folytak. rengeteget tanultam. testrészek, mozdulatok, irányok, rangok(tanítvány, mester, sensei, sempai, otogai) kötelező mondatok(üdvözlések, beljelentések),(+egyéb: ju-jutsu jelentése, aikido jelentése, stb.) és ezek helyes használata. (a dojo-nk (edzőtermünk) alapítója Morihei O Sensei, japán ju-jutsu mester, jelenleg is él). dojo-n kívül az internetről tanultam, rengeteg szót, kiejtést, használatot a gyakorlatban(főleg filmet nézek rengeteget japán szinkronnal angol felirattal és lévén h tudok angolul egyre többet értek a japánból is). az írás nem erősségem. csak kb. 30 írásjelet ismerek fel, ennek ellenére sztem elmondhatom hogy már egész jó vok a nyelvből.
Egy keménytetőset, jókora motorral!
beküldve: 2007-07-04 15:19:31
(#9) Én is sokáig kerestem a neten japán nyelvleckéket. A hugomnak már régóta jön az ELO-tól francia, minden hónapban egy füzet. Utánanéztem a honlapjukon és találtam is japánt kezdőknek, még cd is jár hozzá. Már a harmadik füzetnél tartok, és teljesen elégedett vagyok. Az elsőben megtanulod a kétféle szótagírást és sorban a többi fontos dolgot és füzetenkénk kb. 10 kanjit mutat be. Csak ajánlani tudom!
beküldve: 2007-07-04 14:51:56
(#8) De jó,vannak itt még olyanok,akik tanulnak japánul?Eddig nem tlaálkozam sok emberrel,akik tanultál.Én októberben kezdtem,de most a tanárnőm visszament Japánba...nagyon fog hiányzoni... Kanjikkal én se nagyon próbálkozok még,mert még a katakana írást sem tudom normálisan...^_^'
Első kérdésem? Tudtok-e valami jó, magyar nyelvű japán nyelvleckéket (az AoiAniméset már megtanultam )?
Ez az oldal egész jónak tűnt, amikor még találtam: [Link]
(bár nem ástam bele magam azóta sem )
Arigatooo! Kore wa subarashi desu!
Majd ha lesz egy picit több időm beleásom magam a témába.
"Kezemben az eszköz, szívemben az akarat." - Death Note
Első kérdésem? Tudtok-e valami jó, magyar nyelvű japán nyelvleckéket (az AoiAniméset már megtanultam )?
Ez az oldal egész jónak tűnt, amikor még találtam: [Link]
(bár nem ástam bele magam azóta sem )
amíg nem értem meg felirat nélkül az animeket
Nekem is ez a cél. Bár erősen gondolkodom hogy 2-3 év múlva ki kéne menni Japánba.
beküldve: 2007-06-29 19:42:49
(#4) a kanjival én sem merek próbálkozni. Elég a másik kettő "abc"
És az órákon elég használható táblázatokat kaptunk, úgyhogy abból könnyen meg lehet tanulni a dolgot
Csak amekkora sügér vagyok félévkor abbahagytam de ha minden igaz jövőre újrakezdem és eszemben sincs félbehagyni
Addig biztos nem, amíg nem értem meg felirat nélkül az animeket
És az órákon elég használható táblázatokat kaptunk, úgyhogy abból könnyen meg lehet tanulni a dolgot
Csak amekkora sügér vagyok félévkor abbahagytam de ha minden igaz jövőre újrakezdem és eszemben sincs félbehagyni
Addig biztos nem, amíg nem értem meg felirat nélkül az animeket
Hagane no chibi-san // Yaoi fan lettem XD
Szerk: rikaszan 2007-06-29 19:43:23
beküldve: 2007-06-29 19:09:09
(#3) Bárcsak a mi sulinkban is lehetne japánul tanulni.
Amúgy ha beírod a gugliba a katakana lessons/hiragana lessons/kanji lesson valamelyikét, rögtön első helyen bejön egy nagyon jó oldal. Én ezek a leckék alapján tanulgatok a hiraganákat és egy két kanjit is. Csak miután megláttal hogy 1945 kanji létezik, gyorsan letettem ezek megtanulásáról.
Amúgy ha beírod a gugliba a katakana lessons/hiragana lessons/kanji lesson valamelyikét, rögtön első helyen bejön egy nagyon jó oldal. Én ezek a leckék alapján tanulgatok a hiraganákat és egy két kanjit is. Csak miután megláttal hogy 1945 kanji létezik, gyorsan letettem ezek megtanulásáról.
beküldve: 2007-06-29 18:57:54
(#2) Nem tudok semmi fajta nyelvleckéről. Én az egyetemen tanulok japánt, úgyhogy nem is nagyon szoktam keresni. Bár még csak a kataganáig jutottam és addig, hogy mennyi az idő
Hagane no chibi-san // Yaoi fan lettem XD
Szerk: rikaszan 2007-06-29 18:58:13
beküldve: 2007-06-29 18:32:22
(#1) Szerintem megérdemel egy saját topicot, hogy ne a többit OFFoljuk szét.