Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
beküldve: 2008-04-29 20:42:28
(#175) Húú ma voltunk japánon ,és először egy tök rossz hírrel fogadott minket a tanárnő.Azt mondta hogy ebben az évben már nem tud nekünk órát tartani... Aztán tartottunk még egy 20 perces órát és azt mondta , hogy akarunk,mert látja rajtunk hogy "lelkesek"vagyunk ,mehetünk csak a jövőhéten nem,mert ballagás meg minden lesz!!Ennek annyira megörültünk XP,mert hát ez az egyetlen lehetőség itt, meg legalább a HIrganával végzünk..a többi majd jövőre *hehe*
Megszállott Naruto rajongó!!"Az életed üres,csak létezel de nem élsz...álmok nélkül"(By my favourite)
és 3 fokozatból áll? Szal az ha jól számolom, 36 alkalom... az se vmi sok.. *nem elégszik meg semmivel* XD.. nah jól van, amúgy ez most engem is lelombozott, hogy ennyian tudnak/tanulnak japánul, pedig állítólag rohadt nehéz nyelv... mármint gondolom, akik ott élnek megtanulják, de még ki az a sok ember, aki erre vetemedik? A végén megtanulok penrhynül... =(
Nehéznek nehéz, de könnyebb mint egy kínai ahol még a hangsúly se mindegy. Sőt, nekem könnyebben megy az angolnál, mert ott 3 sor a szabály és 3 oldal a kivétel... Öszetett nyelv, az biztos. De logikus.
Elnar, barátom, ejj de jó téged itt is felfedezni... végre. Te hol tartasz a japánban? Ha gondolod szívesen segítek - ilyenek a barátok - meg valahogy a japán wördöt is majd megpróbálhatom elküldeni neked, ha a laptopom már okés lesz és visszaállítottam az adatokat rajta...
de addig is...Nana korobi ya oki.
Hát igen, újabban erre is járok :)
Nem lehet meghatározni, hol tartok. Teljesen más /saját/ rendszer szerint tanulok, a vizuális memóriám miatt:
Eddig átfutottam az egészet ami a japánpelceken fennt van, hogy a nyelvtan valamennyire tiszta legyen. Most még hiraganázok csak, mert lassan tanulok, de hosszútávra. /Pl a hiraganákat egyszerű 2-3 szótagos szavak képének megjegyzésével "égetem" az agyamba/. Amit nem értek és magamtól szótárazom ki, mindig azok a szavak maradnak meg legjobban. Tehát kb 2 óra intenzív tanulás után belevágtam magam egy japán oldalba Több okból is: igaz, fogalmam sincs mi van leírva, de az agyam már hozzászokik a magyartól legidegenebb "wa" - felépítésű mondatokhoz
Ami egyeltalán nem egyedülálló, mert az egyiptomi nagyon hasonlít szerkezetében
Másrészt meg kell szoknom a szóköz nélküli írásmódot //Ómájngott!//. És ha pár szót is megértek, már sikerélményem van ^^. A jelekből is azok maradnak jól, amire utólag keresek rá.amúgy is, szerintem a szavak+nyelvtan féle tanítás hülyeség. Példamondatokat tanulok, amikből megértem a nyelvtant. Persze ez csak a logikus nyelveknél működik, az angolnál pl nem...
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
nem sok annak aki elhülyüli és nem tanul rá, de elég annak, aki rendesen ott van az órákon és otthon is bújja a jegyzeteit emellett... nem értem néha az embereket.. a lehetőség ott van a szemük előtt, de csak méregetik, vesztegetik az idejüket...
amúgymeg 36 alkalom kezdetnek nem is rossz, legalább ha nem bírod nem fizettél fölöslegesen órákat... és talán csak a 35. után unod meg...
ha így lenne...
amúgymeg 36 alkalom kezdetnek nem is rossz, legalább ha nem bírod nem fizettél fölöslegesen órákat... és talán csak a 35. után unod meg...
ha így lenne...
Hát nemtom, én jártam angol nyelvtanfolyamra, 1 héten 2*4 óra ráadásul suli közben, kedden és csütön 4-től 8-ig, szal ha már az ment... XD csak előbb le kéne tenni a nyelvvizsgát, addig nem akarok más nyelvbe belekezdeni... egyébként nem is 36 alaklom, hanem sokkal több... és ez legalább felméri, hogy tényleg komolyan gondolod e vagy sem.. de ez még a távoli jövő...
Watashi wa hatakarimasu ga, anata wa oshaberi shika shimasen.
Szerintem ez inkább "hatarakimasu" akart lenni...
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。
Watashi wa hatakarimasu ga, anata wa oshaberi shika shimasen.
栄誉 Eiyo avagy a világ legnagyobb KockaLámája 因縁
és 3 fokozatból áll? Szal az ha jól számolom, 36 alkalom... az se vmi sok.. *nem elégszik meg semmivel* XD.. nah jól van, amúgy ez most engem is lelombozott, hogy ennyian tudnak/tanulnak japánul, pedig állítólag rohadt nehéz nyelv... mármint gondolom, akik ott élnek megtanulják, de még ki az a sok ember, aki erre vetemedik? A végén megtanulok penrhynül... =(
Nehéznek nehéz, de könnyebb mint egy kínai ahol még a hangsúly se mindegy. Sőt, nekem könnyebben megy az angolnál, mert ott 3 sor a szabály és 3 oldal a kivétel... Öszetett nyelv, az biztos. De logikus.
Elnar, barátom, ejj de jó téged itt is felfedezni... végre. Te hol tartasz a japánban? Ha gondolod szívesen segítek - ilyenek a barátok - meg valahogy a japán wördöt is majd megpróbálhatom elküldeni neked, ha a laptopom már okés lesz és visszaállítottam az adatokat rajta...
de addig is...Nana korobi ya oki.
nem sok annak aki elhülyüli és nem tanul rá, de elég annak, aki rendesen ott van az órákon és otthon is bújja a jegyzeteit emellett... nem értem néha az embereket.. a lehetőség ott van a szemük előtt, de csak méregetik, vesztegetik az idejüket...
ha így lenne...
Szerk: Kiss Aki 2008-04-29 08:58:46
Érdekességképpen írom, hogy nyelvtanból most tanulunk a világ nyelveiről, és láttam, hogy a japán nyelv a Földön a 8. legtöbbet beszélt nyelv. 125 millióan beszélik, ellenben a magyarral, amit 15 millióan.
Persze mert a japán lakosok száma köbö pont annyi XD
mondjuk én 128-ra emlékszem XD
az ingyen tv, oltogatás meg ilyenekről visszatérve a JAPÁN NYELVRE, én jelentkeztem az ELO-nál ( Európai Levelező Oktatás = www.elo.hu ) a Japán nyelv kezdőknek tanfolyamra és tök jó!
ajánlom minden Japán-fannak!
MEGÉÉÉÉRIII!!!!
ajánlom minden Japán-fannak!
a tanfolyam havonta 2700 FT, plusz 600 FT kazetta, v 800 FT cd, h tudd, h hogyan kell helyesen kiejteni! szal én cd-vel havi 3500 FT ot fizetek és 20 hónapon át tart a tanfolyam!
MEGÉÉÉÉRIII!!!!
Az ELO-s japán kezdőt én is megcsináltam... nos... csakzoknak ajánlom, akik éreznek magukban elég erőt ahhoz, h egyedül vágjanak neki... aki nem ennyire elszánt (vagy olyan, mint én, és jobban szeret csoportban, nyelvtanárral tanulni, annak ajánlom azt a sulit, ahová én is járok... [Link]
Naon jó suli, felkészültek a tanárok, és még az ára is elfogadható
35.000 .-/12 alkalom; 1 alkalom 2,5 óra
a csoportoshoz is legalább annyi erő kell, ugyanis ott erőt kell venni magadon, hogy a tanárra figyelj ne a többiekre... vagyis arra figyelj amiot a tanár mondd, ne a tanárra..XD
aztán oda meg pontosan be kell járni, ami sok embert eltaszít a tanulás művészetétől...
ELOval, vagy nem ELOval, szerintem egyforma nehéz... csak ha magad szenvedsz meg vele, az többet ér, és jobban érteni is fogod.. ezt tapasztaltam..
mondjuk az a legjobb ha egyszerre csinálod mind a kettőt. XD
beküldve: 2008-04-28 19:06:39
(#166) En novemberben kezdtem es most ugy 75 ora utan lehetek de nem olyan konnyu... Az eleje ment siman-lelkesen es becsuletesen minden uj szot megtanultam aztan egy kicsit hanyagoltam a szavak tanulgatasat vizsgak es egyebb miatt es most sokkal nehezebb...Ajanlom-tanuljatok rendesen az elso perctol az utolsoig!Most eppen a melleknevek multidejet vettuk-ez mondjuk konnyu..de a szamolasok!
En mindent siman a tsu ala sorolok mert amugy nem igazan megy...
En mindent siman a tsu ala sorolok mert amugy nem igazan megy...
Nem három fokozatból áll... az első 3x12 alkalom után állsz kb. alapfokú szinten... kb. 150-160 óra után állsz középfokon...
Oké, akkor értem, furcsálltam is egy kicsit a dolgot..nah mind1...és Te mikor kezdted? És most hol jársz?
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Nem három fokozatból áll... az első 3x12 alkalom után állsz kb. alapfokú szinten... kb. 150-160 óra után állsz középfokon...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
Ezért nem szakosodom japán nyelvre, mert mindenki azt akar tanulni, egyszer én is megtanulom majd persze, de nem kell belőle valami végzettség.XD
Az, hogy mindenki ezt tanulja, még nem jelenti azt, hogy minden tanuló el is jut olyan szintre, hogy alapszintű kommunikációnál többre képes legyen. A végzettség már teljesen más. Persze én sem szakosodtam japán nyelvre, sőt semmilyen nyelvre sem, csak hobbiból tanulom a japánt. De a Japán Nemzetközi Nyelvvizsgát azért igyekszem letenni, hogy legalább legyen papírom arról amit tudok. Mivel ez a nyelvvizsga összvissz 6000 Ft-ba kerül (plusz fel kell menni Budapestre), ennyit igazán megér a dolog szerintem.
Amúgy ez a 125 millió nem olyan sok, ha figyelembe vesszük, hogy ez kábé egyenlő Japán lakosságával. Szóval azért beszélik a japánt sokan, mert a japánok sokan vannak. A magyart meg azért beszélik csak 15 millióan, mert a magyarok csak ennyien vannak . Szóval külföldiként azért még mindig megéri japán nyelvből valamilyen végzettséget szerezni.
日の出の煤を遥かへ吹き飛ばして、 月夜の錆をかきわけて。。。
Szerk: Arion 2008-04-28 16:39:11
beküldve: 2008-04-28 15:42:15
(#161) és 3 fokozatból áll? Szal az ha jól számolom, 36 alkalom... az se vmi sok.. *nem elégszik meg semmivel* XD.. nah jól van, amúgy ez most engem is lelombozott, hogy ennyian tudnak/tanulnak japánul, pedig állítólag rohadt nehéz nyelv... mármint gondolom, akik ott élnek megtanulják, de még ki az a sok ember, aki erre vetemedik? A végén megtanulok penrhynül... =(