Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Japán nyelv
beküldve: 2010-12-27 18:13:26
(#295) Én már több mint 3 éve tanulom de úgy érzem,hogy sok mindent kell még tanulnom...pedig igencsak emelt óraszámban vesszük az anyagot a kezdetek óta....
De nagy örömömre sikerült az egyetem által megnyernem egy ösztöndíjat Japánba....Kint fogok tanulni egy évig....
Már csak türelemmel kell várnom...
De nagy örömömre sikerült az egyetem által megnyernem egy ösztöndíjat Japánba....Kint fogok tanulni egy évig....
Már csak türelemmel kell várnom...
Ezeken a dolgokon nem gondolkodtam még. Igazából azt vettem észre hogy amerre jártam eddig külföldön itt Európában, szinten mindenhol szívesen látják öszességében a külföldieket, sőt ahol most tartózkodom ott még munka szempontjából is.
Nem is olyan rég olvastam Japánról egy régebbi magazinban, illetve az Animestars utolsó számából szereztem információkat, meg más forrásokból is érdeklődöm az ország iránt, de úgy összességében amivel nem vagyok tisztában az a Japán mentalitás, arről szinte semmit nem tudok,
Majd igyekszem pótolni ezeket az ismereteket is
Nem is olyan rég olvastam Japánról egy régebbi magazinban, illetve az Animestars utolsó számából szereztem információkat, meg más forrásokból is érdeklődöm az ország iránt, de úgy összességében amivel nem vagyok tisztában az a Japán mentalitás, arről szinte semmit nem tudok,
Majd igyekszem pótolni ezeket az ismereteket is
beküldve: 2010-10-10 23:47:00
(#293) Yaven... 1: Ki mondta,hogy perfektül beszélem. 2: Lehet, hogy van annyi előnyöm, hogy a párom japán leány.
3: Nem értem, hogy ha nem is ismersz minek kell kötekedni.
3: Nem értem, hogy ha nem is ismersz minek kell kötekedni.
Az ember igazi természete szemmel nem látható...
Szerk: Angel eyes 2010-10-10 23:47:34
Engem is nagyon érdekel a Japán nyelv, márcsak azért is mert nagy álmom hogy egyszer Japánban, Tokioban éljek majd. Sokminden oda köt engem: Az animék, mangák, a videójátékok, a csinos Japán lányok, az ország technikai fejlettsége és a többi...
Ez mind szép és jó, de gyanítom a munkamorál, meg úgy általában a hozzáállásuk, és a túlzott kötöttségük nem nagyon tetszene. Ráadásul külföldi kívülállóként elég nehéz is lenne tartósan Japánban élni. Arról nem is beszélve, egy kis hiba és máris elástad náluk magad.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Na ne mondd... és kikkel is beszélgetsz te el olyan jól japánul az egy éves tudásoddal? Csak kíváncsi lennék, mert én is 1 éve tanulom a nyelvet, de "valahogy" én még nem vagyok perfekt belőle.
beküldve: 2010-10-10 00:40:01
(#290) Én 1 éve tanulom a japán nyelvet és mondhatom, hogy a magyar a nehezebb. Ha tehetem mindíg japánul beszélek...
beküldve: 2010-09-21 17:41:41
(#289) Nekem már kisebb koromban nagyon megtetszett az írásmódjuk.
Jópofának tartottam.
Jópofának tartottam.
at the end,we all die alone
Szerk: JaakuHebi 2010-09-21 17:42:58
beküldve: 2010-09-18 19:51:02
(#288) Engem is nagyon érdekel a Japán nyelv, márcsak azért is mert nagy álmom hogy egyszer Japánban, Tokioban éljek majd. Sokminden oda köt engem: Az animék, mangák, a videójátékok, a csinos Japán lányok, az ország technikai fejlettsége és a többi...
De visszatérve a Japán nyelvhez, egyenlőre nekem sincs idő rá hogy folyamatosan tanuljam, viszont az animék tényleg jó források a nyelv elsajátításához. Majd egyszer remélem megtanulom
De visszatérve a Japán nyelvhez, egyenlőre nekem sincs idő rá hogy folyamatosan tanuljam, viszont az animék tényleg jó források a nyelv elsajátításához. Majd egyszer remélem megtanulom
Szerk: レオン (Leon) 2010-09-18 19:52:42
beküldve: 2010-09-15 20:15:20
(#287) Én speciel imádom a japán nyelvet, csak sajna nem igazán van rá időm, hogy tanuljam is...de nagyon sok megragad animéken keresztül, mert szinte mindegyiket feliratosan nézem
"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
beküldve: 2010-08-05 23:19:18
(#286) A családban én foglalkozom a legtöbbet a japánnal, bár igaz csak az animéken keresztül. Viszont szerintem apámat jobban érdekli a nyelv, mint engem Bár megeshet, hogy csak poénkodik
beküldve: 2010-08-05 23:02:44
(#285) Szerintem a Japánnyelv a legszebb. Nekem nagyon bejön.
beküldve: 2010-04-18 20:47:42
(#284) Én nem szeretem a japán nyelvet...
Szerintem hülye hangzása van és legtöbben csak a mangák miatt szeretik.
Én bevallom: nem külön a mangákat, hanem a képregényeket imádom, ezért is szeretem.
Örültem, hogy van képregény könyv formában, ezért én nem nagyon teszek különbséget a képregény és a manga között.
Szerintem hülye hangzása van és legtöbben csak a mangák miatt szeretik.
Én bevallom: nem külön a mangákat, hanem a képregényeket imádom, ezért is szeretem.
Örültem, hogy van képregény könyv formában, ezért én nem nagyon teszek különbséget a képregény és a manga között.
Tessék csekkolni: theweekend.blog.hu
A japán-magyar nyelvrokonság egy koholmány, amit a turanisták népszerűsítettek a 30-as években. A japán egy szigetnyelv, ami azt jelenti, hogy az égegyadta világon semmivel nem ál rokonságban.
beküldve: 2010-03-07 17:38:12
(#282) Sziasztok!
Nekem lenne egy kérdésem. Már korábban is olvastam a japán-magyar nyelvrokonságról, de mivel én sajnos nem tanulok/ tanultam japánul, nem nagyon ismerem a nyelvet. (Persze azt tudom, hogy a magyarhoz hasonlóan ragozó nyelv, és mi jellemző az ilyen típusú nyelvekre.) Érdekelne a véleményetek, hogy mit gondoltok erről. (Közelebb áll a japán nyelvhez a magyar mint a finnugor nyelvek?)
Nekem lenne egy kérdésem. Már korábban is olvastam a japán-magyar nyelvrokonságról, de mivel én sajnos nem tanulok/ tanultam japánul, nem nagyon ismerem a nyelvet. (Persze azt tudom, hogy a magyarhoz hasonlóan ragozó nyelv, és mi jellemző az ilyen típusú nyelvekre.) Érdekelne a véleményetek, hogy mit gondoltok erről. (Közelebb áll a japán nyelvhez a magyar mint a finnugor nyelvek?)
beküldve: 2010-02-22 17:57:24
(#281) Na, én is írok ide. Japán szakon végeztem, 2 kyum van, 1kyu folyamatban. Budapesten és kb 50 kmes körzetében vállalok tanítást háznál vagy általad választott helyen (Meki, stb.), kezdőtől 2kyuig. 45 perc 1000 ft alapáron (+ utazási ktsg. Bp-n kívül). Csoport jelentkezése esetén (létszámtól függően) megoldható, hogy BÁRHOVA elmenjek az országban.