Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
beküldve: 2011-04-08 18:39:30
(#41836) Ryuuzaki: Azt hallottam, hogy aki tanári állást akar, annak a tanárképző suliban az éles gyakorlatok mellett egy pszichológiai vizsgálaton kell résztvenniük, hogy tényleg megfelelnek-e tanárnak. Namármost, mivel a ma már aki tanárnak megy (tapasztalataim szerint) olyan emberek, akik jobbat nem tudnak. Ebből következik, hogy kb minden ilyen ember valahogy hozzájut a tanári diplomához (még ha két libáért is a józsefvárosin) és megy szivatni a kölköket. Én egy kezemen meg tudom számolni, a nálunk tanító kb 100 tanárból hányan vannak, akik tényleg jó tanárok. Most nem részletezném, hogy melyik miért, mert tudnék nagyon brutális dolgokat mondani, de csak annyit írok, hogy a tanárok nagyon felhígultak és a gyerekek elkanászodtak.
Bocsánat, ha valakit megsértettem, esetleg megbántottam, vagy valami, ezért bocsánat, de én csak a tapasztalataimat osztottam meg, ezért ha lehet, csak finoman kövezzetek!
Beelzenef: Ha pap vagy lelkész lennél a környéken, akkor én kajak fanatikusan járnék vasárnaponként akkor templomba xD Amúgy tök jó arc lehetett az érettségiztető papod xD Megvolt a magához való esze
misszi: Nálunk tavaly volt nagy anarchiázás, ami az osztály kinézetén volt észrevehető (nem mintha most nem ez lenne, csak kicsit visszafogottabbak a srácok xP). Nálunk ugyanis a mindennapi metró 2.órára a hátsó padsor padlózatát díszítette, versenyeztek, h ki tud több rágót és snüsszös dzsuvát felhajigálni a plafonra, a random narancs és rohadtalmacsatákról nem is beszélve xD Volt még olyan is, hogy az ásványvizes üveg volt a baseballütő és a narancs a labda :P És ha már vizesüveg,akkor kombinálták a fogassal. amire felnyársalták és ne is kell mondanom, h a fal elázott, de a bolondballagókra lett fogva, mivel a harmadikon a lépcsőfordulóban is ottmaradt a nyomuk.
Minden összevetve, nálunk sem kell a szomszédba menni egy kis baromságért, és azt már nem is mondom, h ez kiváló ürügy volt a dirinek, h ne a suli pénzén kelljen kifestetni egy termet, mert állítólag minden évbe újrafestenek minden termet, ami persze már megint igaz, csak a plafont nem mindig sikerül. Mi most pl egy olyan terembe vagyunk, ahol a faliújságig teljesen újnak látszik a fal, viszont fölötte ki van fakulva, szóval elég erőteljes a kontraszt xD
Bocsi, ha valakit halálra untattam, vagy televéstem a helyet, de alaposan bekávéztam délután és dől belőlem a duma xD
Bocsánat, ha valakit megsértettem, esetleg megbántottam, vagy valami, ezért bocsánat, de én csak a tapasztalataimat osztottam meg, ezért ha lehet, csak finoman kövezzetek!
Beelzenef: Ha pap vagy lelkész lennél a környéken, akkor én kajak fanatikusan járnék vasárnaponként akkor templomba xD Amúgy tök jó arc lehetett az érettségiztető papod xD Megvolt a magához való esze
misszi: Nálunk tavaly volt nagy anarchiázás, ami az osztály kinézetén volt észrevehető (nem mintha most nem ez lenne, csak kicsit visszafogottabbak a srácok xP). Nálunk ugyanis a mindennapi metró 2.órára a hátsó padsor padlózatát díszítette, versenyeztek, h ki tud több rágót és snüsszös dzsuvát felhajigálni a plafonra, a random narancs és rohadtalmacsatákról nem is beszélve xD Volt még olyan is, hogy az ásványvizes üveg volt a baseballütő és a narancs a labda :P És ha már vizesüveg,akkor kombinálták a fogassal. amire felnyársalták és ne is kell mondanom, h a fal elázott, de a bolondballagókra lett fogva, mivel a harmadikon a lépcsőfordulóban is ottmaradt a nyomuk.
Minden összevetve, nálunk sem kell a szomszédba menni egy kis baromságért, és azt már nem is mondom, h ez kiváló ürügy volt a dirinek, h ne a suli pénzén kelljen kifestetni egy termet, mert állítólag minden évbe újrafestenek minden termet, ami persze már megint igaz, csak a plafont nem mindig sikerül. Mi most pl egy olyan terembe vagyunk, ahol a faliújságig teljesen újnak látszik a fal, viszont fölötte ki van fakulva, szóval elég erőteljes a kontraszt xD
Bocsi, ha valakit halálra untattam, vagy televéstem a helyet, de alaposan bekávéztam délután és dől belőlem a duma xD
Ha döntened kell, az is döntés, ha úgy döntesz, hogy nem döntesz.
Ha valaki tudja h hol lehet a Claymore manga részeit angolul online olvasni, akkor előre is köszönöm ha betesz valami linket.
Küldtem mailben linket :)
„Az idő elfeledett, te pedig elvesztetted önmagad"
Szerk: Kuroyuki 2011-04-08 17:49:08
beküldve: 2011-04-08 17:26:44
(#41833) Ez se különösebben ide illő téma de nem tudtam hova írjam szóval:
Ha valaki tudja h hol lehet a Claymore manga részeit angolul online olvasni, akkor előre is köszönöm ha betesz valami linket.
A vallás témához annyit tudok hozzátenni h sztem addig okés amíg valaki nem próbálja egy másik emberre ráerőltetni a saját nézeteit.
A vallásos sulikhoz meg még ennyit se tudok hozzászólni (én nem jártam ilyen suliba, bár általánosban volt hittan én nem jártam rá mert nem v'ok katolikus).
misszi: Nálunk s suliban a fiúknak többek között az a szokásuk h az uborkát, szalámit stb ilyen kaja belsőséget a plafonra hajigálják és örülnek ha ottmaradnak.
Én meg persze csak elcsodálkozok ilyenkor, h milyen hülyék is tudnak lenni.
A vallás témához annyit tudok hozzátenni h sztem addig okés amíg valaki nem próbálja egy másik emberre ráerőltetni a saját nézeteit.
A vallásos sulikhoz meg még ennyit se tudok hozzászólni (én nem jártam ilyen suliba, bár általánosban volt hittan én nem jártam rá mert nem v'ok katolikus).
misszi: Nálunk s suliban a fiúknak többek között az a szokásuk h az uborkát, szalámit stb ilyen kaja belsőséget a plafonra hajigálják és örülnek ha ottmaradnak.
Én meg persze csak elcsodálkozok ilyenkor, h milyen hülyék is tudnak lenni.
-
Szerk: C-san 2011-04-08 17:45:56
beküldve: 2011-04-08 16:13:56
(#41832) nah a mai nap is valami szenzációs volt xD kajaszünetben a fiúk elkeztek dobálózni a tojással (sajtos tojásos kenyér volt reggelire) és én nem vettem észre az egészből semmit ugyanis el voltam foglalva az angol levelezőssel amit már egy hete le kellett volna adni és én egy kemény 15perces szünet alatt megcsináltam xD és mikor becsöngettek csak akkor vettem észre h minden tiszta tojás xD a fél matekóra azzal ment el h osztályfőnökünk osztotta őket , éshát látnotok kellett volna h egyik oszttársam h mentegetőzött xD azthinnem ottfulladokmeg a röhögéstől , és megúszták egy figyelmeztetővel xD
Szerk: misszi 2011-04-08 16:14:54
beküldve: 2011-04-08 04:02:34
(#41831) Ejha csak nézek mik vannak itt. Jó magam úgy 12 évet húztam le (dacból) egy egyházi suliban s hittanból éretségiztem majd mentem teológusnak, mert érdekelt maga a rendszer + jópár dolog
Sajna sok vallási fanatikus van akik hülyeségeket hordanak össze, betanulnak pár jól hangzó részletett és azt nyomatják ezerrel .
Mert szép és jó dolog a vallás csak mértékkel szerintem
(Rohadt ijesztő amikor egy kitágult pupilláju tag mászik a képedbe hogy : Jézus szeret téged! )
De vannak jó fejek is bár ritkák...,
ui: a félreértések elkerülése ellen, most passzív viszonyban vagyok ott mert egy rendes szakon is tanulok amiből talán még meg is tudok élni majd. Bár biztos érdekes lenne egy rocker/animés/horror fan teológus
a gimis tanárom azt mondta hogy összehasonlító vallás ellemzések lesznek majd meg ilyenek (amik persze nem voltak még), de egy hivatásos ördögűzővel már találkoztam
Sajna sok vallási fanatikus van akik hülyeségeket hordanak össze, betanulnak pár jól hangzó részletett és azt nyomatják ezerrel .
Mert szép és jó dolog a vallás csak mértékkel szerintem
(Rohadt ijesztő amikor egy kitágult pupilláju tag mászik a képedbe hogy : Jézus szeret téged! )
De vannak jó fejek is bár ritkák...,
A "fantáziálásról " pedig, ez volt az éretségim utsó spontán kérdése amit feltett a pap nekem, hogy bűn-e vagy semm . Kicsit ledöbbentem, hogy mégis mi a francot mondjak most hirtelen neki. De a válasza méginkább meglepett amit adott a saját kérdésére:
Nem bűn, mert az embert Isten a saját képmására teremtette. Így az ön szeretett, nem más mint az ő dicsőitése.
Rohadt nagy lett volna ha rögzitették volna a szóbelit mert tutti érdekes arcot vághattam, + a többiek
Nem bűn, mert az embert Isten a saját képmására teremtette. Így az ön szeretett, nem más mint az ő dicsőitése.
Rohadt nagy lett volna ha rögzitették volna a szóbelit mert tutti érdekes arcot vághattam, + a többiek
ui: a félreértések elkerülése ellen, most passzív viszonyban vagyok ott mert egy rendes szakon is tanulok amiből talán még meg is tudok élni majd. Bár biztos érdekes lenne egy rocker/animés/horror fan teológus
Én ezzel kapcsolatban csak annyit szeretnék hozzáfűzni hogy nemcsodálom az, hogy a sok vallásos iskolába járó embernek az életben egyáltalán nem látszik az, hogy hova jár. Ezt én magam is tapasztaltam már.
Ez annak is köszönhető, hogy hagyományokat, és a saját elképzeléseiket erőltetik rá a diákokra ahelyett hogy az írásokat magyaráznák. Nem csoda egyébként hogy a 18. században megjelent a tömeges ateizmus, ugyanis a középkorban is pont ezt a hibát követték el, hogy olyan dolgokat erőszakoltak rá az emberekre amelyek teljesen távol álltak az adott témától. Egyáltalán nem csoda tehát hogy az emberek fellázadtak, és kettőzött dühvel mondták, hogy nekik nem kell vallás.
Külön érdekességként említeném egyébként meg azt, hogy erről a folyamatról Jelenések könye 11. fejezete is beszél, amely az I. században íródott. Az pedig a csapnivaló oktatási rendszernek köszönhető hogy erről az emberek nem tudnak.
Félreértés ne essen, nem akarok bántani senkit, és senkinek sem akarom sértegetni a világnézetét, viszont nemcsak a hittan tanárokról, de a többi nevelőről is megvan a véleményem.
Az meg már egy külön téma megint, hogy bizonyos iskolákban borzalmas a közösség. Így visszagondolva talán van egy olyan fura érzésem, hogy csoda hogy nem zülltem el a középiskolában, mert amit ott műveltek az valami rettenetes volt...
Természetesen vannak jó tanárok, de azért 1-2 nevelőnek nem ártana elgondolkodni hogy mit is művel az iskolában...
Ez annak is köszönhető, hogy hagyományokat, és a saját elképzeléseiket erőltetik rá a diákokra ahelyett hogy az írásokat magyaráznák. Nem csoda egyébként hogy a 18. században megjelent a tömeges ateizmus, ugyanis a középkorban is pont ezt a hibát követték el, hogy olyan dolgokat erőszakoltak rá az emberekre amelyek teljesen távol álltak az adott témától. Egyáltalán nem csoda tehát hogy az emberek fellázadtak, és kettőzött dühvel mondták, hogy nekik nem kell vallás.
Külön érdekességként említeném egyébként meg azt, hogy erről a folyamatról Jelenések könye 11. fejezete is beszél, amely az I. században íródott. Az pedig a csapnivaló oktatási rendszernek köszönhető hogy erről az emberek nem tudnak.
Félreértés ne essen, nem akarok bántani senkit, és senkinek sem akarom sértegetni a világnézetét, viszont nemcsak a hittan tanárokról, de a többi nevelőről is megvan a véleményem.
Az meg már egy külön téma megint, hogy bizonyos iskolákban borzalmas a közösség. Így visszagondolva talán van egy olyan fura érzésem, hogy csoda hogy nem zülltem el a középiskolában, mert amit ott műveltek az valami rettenetes volt...
Természetesen vannak jó tanárok, de azért 1-2 nevelőnek nem ártana elgondolkodni hogy mit is művel az iskolában...
Szerk: レオン (Leon) 2011-04-07 22:42:25
Szerintem hülyeség volt, amit ecsetelt, szal én csak felhúztam magam rajta...
beküldve: 2011-04-07 19:28:53
(#41828) értem h mit ért a fantáziálás alatt . amit utána írtam az a másikfajta nincs összefüggés köztük .de akkoris emiatt egy házasság tönkremenne... ez kicsit nekem magas : S
Katolikus suliba járok, de református vagyok és a nőci is. ^__^
Szerk: Kyoro-chan 2011-04-07 19:27:53
Nálunk egy lelki nap volt egy olyan prédikáció, ahol a lelkésznő (nem vicc) 45percen keresztül arról prédikált, hogy fantáziálni rossz, mert elcseszi a házasságunk
Szerintem félreértetted őt (vagy én nem értem). Ő nem arra gondolt "fantáziálás" alatt, hogy ne maradj gyerek, hanem arra, hogy ne önkielégíts Az a katolikus egyház szerint bűn, és ezért nyilván szétcseszi a házasságod
EDIT: ja lol, most látom a postot itt alattam, akkor sztornó
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
Szerk: Háté 2011-04-07 19:19:42
Nekem is ezzel van a bajom, hogy megmondják, hogy az Atyaúristen szerint mi jó, mi rossz (holott a saját kis világnézetüket osztják meg) és azt akarják elérni, hogy ez mindenkire nézve kötelező legyen, mindenki legyen olyan nyálverő, hogy "fú én mekkora vallásos vagyok, neszojábe, mert Isten ráduszul!" holott a hittanokon, meg mindig azt hallgatom, hogy ez mindenkinek szívejoga eldönteni...
Ennyit erről.
Az meg oké, hogy legyünk jó kapcsolatba Istennel, de ez fasság!! Mi az, hogy a barátok, meg a család semmit nem ér??!
Nekünk épp azt szokták minden órán prédikálni, hogy így formál és gondoskodik rólunk az Isten.
Igen, a vallásos iskolák hátránya, hogy baromi sok hülyeséget akarna ránkerőszakolni, és ezzel azt hiszik, hogy jót tesznek. Mondják az okosat, holott televannak ellentmondással és én ezt nagyon szánalmasnak tartom. Egyébként meg mindenki a saját háza táján tartson rendet és csak azután álljon le osztani.
Az iskolával egyébként nekem sincs semmi bajom, mert egy nagyon erős hely (néhány agyfaszos tanárkát leszámítva), de szeretek odajárni (:
misszi: Igen lelkésznő. Általában jófejek, de ez kivételesen hülye volt.
És mint utólag kiderül, ő a perverz fantáziálásra gondolt, mert az "bűn", ha közbe van valakid; de most mutasson nekem egy olyan embert, akinek egy kicsit sem piszkos a fantáziája!!
Ennyit erről.
Az meg oké, hogy legyünk jó kapcsolatba Istennel, de ez fasság!! Mi az, hogy a barátok, meg a család semmit nem ér??!
Nekünk épp azt szokták minden órán prédikálni, hogy így formál és gondoskodik rólunk az Isten.
Igen, a vallásos iskolák hátránya, hogy baromi sok hülyeséget akarna ránkerőszakolni, és ezzel azt hiszik, hogy jót tesznek. Mondják az okosat, holott televannak ellentmondással és én ezt nagyon szánalmasnak tartom. Egyébként meg mindenki a saját háza táján tartson rendet és csak azután álljon le osztani.
Az iskolával egyébként nekem sincs semmi bajom, mert egy nagyon erős hely (néhány agyfaszos tanárkát leszámítva), de szeretek odajárni (:
misszi: Igen lelkésznő. Általában jófejek, de ez kivételesen hülye volt.
És mint utólag kiderül, ő a perverz fantáziálásra gondolt, mert az "bűn", ha közbe van valakid; de most mutasson nekem egy olyan embert, akinek egy kicsit sem piszkos a fantáziája!!
hátez durva ez szerintem hülyeség ... ha nemlennének barátaink és szerelmünk akkor ... maradjunk annál szörnyűlenne . azthiszem kezdem sajnálni azt a barátnőmet aki egy évig vallásos suliba járt. hát én nem bírnám ki : S
Igazából azért a sulit megvédem mert szeretek oda járni de ezt a társaságot akik tartották eme gigantikus baromságáradatból álló előadást... na őket nagyon nem csípem... :S
"Dattebayo"
beküldve: 2011-04-07 17:29:47
(#41823) hátez durva ez szerintem hülyeség ... ha nemlennének barátaink és szerelmünk akkor ... maradjunk annál szörnyűlenne . azthiszem kezdem sajnálni azt a barátnőmet aki egy évig vallásos suliba járt. hát én nem bírnám ki : S
Nálunk egy lelki nap volt egy olyan prédikáció, ahol a lelkésznő (nem vicc) 45percen keresztül arról prédikált, hogy fantáziálni rossz, mert elcseszi a házasságunk.
1: 17éves vagyok és én személy szerint addig akarok gyerek maradni amíg nem néznek nagyon hülyének.
2: HOLAFENÉBEVAGYOKMÉGÉNAHÁZASS ÁGTÓL?! (ráadásul az előtt kb 2hete szakítottam barátommal)
Mikor kövi hittanon a tanár szemére hánytam a dolgokat, borzasztó gyenge indokokkal próbálta kimagyarázni a nőcit...
Oké, tanuljunk hittant, mert alapműveltség meg mittomén, de azért vannak határok...
1: 17éves vagyok és én személy szerint addig akarok gyerek maradni amíg nem néznek nagyon hülyének.
2: HOLAFENÉBEVAGYOKMÉGÉNAHÁZASS ÁGTÓL?! (ráadásul az előtt kb 2hete szakítottam barátommal)
Mikor kövi hittanon a tanár szemére hánytam a dolgokat, borzasztó gyenge indokokkal próbálta kimagyarázni a nőcit...
Oké, tanuljunk hittant, mert alapműveltség meg mittomén, de azért vannak határok...
Énis vallásos suliba járok, énis 17 éves vagyok és átérzem a helyzeted mert nekünk is próbálnak egyetemes baromságokat beadni...
Konkrétan a multkor egy nőci azt ecsetelte 20 percig, hogy csak Istenben lehet bízni, csak Ő tud lenni a támaszunk.. konkrétan arra akart kilyukadni, hogy mind a barátok, mind a szerelmek, mind az édesanyák ( ennél a mondatnál akadtam ki ) tök fölöslegesek, mert meghalhatnak elhagyhatnak...
És csak Istennel kell barátságot kialakítani...
Na álljon már meg a díszlépés!!!!! :-@
"Dattebayo"