Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
beküldve: 2008-08-26 12:22:07
(#3074) Szóval akkor most áthoznám a témát az "Ismerkedős" topikból.
Eladóként szomorúan tapasztalom, hogy vesznek egy dvd lejátszót ilyen indokkal, hogy a gyereknek lesz és az egész nap nézi a meséket rajta.
Most nem vitatom, hogy magyar/japán/amerikai rajzfilm a jobb, mert mindenhol vannak jobbak és rosszabbak. Tényleg a mértékkel van a baj. Így leszünk (nem csak mi, meg sok más ország) tévés nemzet. Egy kisgyerek ne CSAK a tv előtt üljön.
Ha lesz gyerekem, amennyit csak tehetem vele fogok játszani és mondjuk veszek neki Legót, mert azzal még a kreativitását is növelhetem. Engem 6 évesen megtanítottak sakkozni és a mai napig szeretem a logikai fejtörőket. Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor ezt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.
Eladóként szomorúan tapasztalom, hogy vesznek egy dvd lejátszót ilyen indokkal, hogy a gyereknek lesz és az egész nap nézi a meséket rajta.
Most nem vitatom, hogy magyar/japán/amerikai rajzfilm a jobb, mert mindenhol vannak jobbak és rosszabbak. Tényleg a mértékkel van a baj. Így leszünk (nem csak mi, meg sok más ország) tévés nemzet. Egy kisgyerek ne CSAK a tv előtt üljön.
Ha lesz gyerekem, amennyit csak tehetem vele fogok játszani és mondjuk veszek neki Legót, mert azzal még a kreativitását is növelhetem. Engem 6 évesen megtanítottak sakkozni és a mai napig szeretem a logikai fejtörőket. Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor ezt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.
beküldve: 2008-08-26 08:55:23
(#3073) ^_^
Besorolós topik lett ebből, úgy látom^^
A cicás dolgot nem csipkelődésnek szántam, egyéni vélemény volt^^
( Egyéni? Ki ne szeretné a cicákat :3 )
Besorolós topik lett ebből, úgy látom^^
A cicás dolgot nem csipkelődésnek szántam, egyéni vélemény volt^^
( Egyéni? Ki ne szeretné a cicákat :3 )
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
beküldve: 2008-08-26 01:42:40
(#3072) Azért ez a kategóriába sorolás LOL
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én már láttam ezt a sorozatot, nagyon jó, de ez nem seinen
Ugyanabban a magazinban fut, mint a Vagabond, szóval seinen.
Attólmég hogy egy magazinban fut vele, nem hiszem hogy a pici, tündibündi cica mókás oktatómeséje felnőtt férfiaknak szánt alkotás volna Tudom, hogy többen oda sorolják, de szerintem nem oda illik... na mindegy.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-08-26 00:09:16
Ugyanabban a magazinban fut, mint a Vagabond, szóval seinen.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Megfogsz lepődni mert már pedig az :]. Bezony, "Pisi cica édes otthona" seinen. Egyem a drágát x)...
beküldve: 2008-08-25 21:03:43
(#3067) Jó, oké, kötözködjetek még. Mondjuk igazatok van, de akkor se kell okvetlenül 5 hszen keresztül kukacoskodni.
Más: Ma este az m1-en 23:25-től lesz egy érdekes film, ami kapcsolódik a mangákhoz és Japánhoz:
Rajzolt gyilkosság
Angela, a tizennyolc éves belga lány lelkes képregényrajzoló. A diplomaosztáson elhatározza, hogy megvalósítja álmát, beutazza a világot. Első útja a japán fővárosba, Tokióba vezet, ahol lenyűgözi őt a számára teljesen idegen japán kultúra és a helyi képregény, a manga különös világa. Hamar magába szívja az új hatásokat, amelyek nemcsak a rajzait, de idővel egész érzékelését rabul ejtik. Egyre jobban elmosódnak a realitás és fantázia határai, és Angela saját titokzatos krimijének főhősévé válik.
Részletek itt:[Link]
Más: Ma este az m1-en 23:25-től lesz egy érdekes film, ami kapcsolódik a mangákhoz és Japánhoz:
Rajzolt gyilkosság
Angela, a tizennyolc éves belga lány lelkes képregényrajzoló. A diplomaosztáson elhatározza, hogy megvalósítja álmát, beutazza a világot. Első útja a japán fővárosba, Tokióba vezet, ahol lenyűgözi őt a számára teljesen idegen japán kultúra és a helyi képregény, a manga különös világa. Hamar magába szívja az új hatásokat, amelyek nemcsak a rajzait, de idővel egész érzékelését rabul ejtik. Egyre jobban elmosódnak a realitás és fantázia határai, és Angela saját titokzatos krimijének főhősévé válik.
Részletek itt:[Link]
Azért akadnak kakukktojások, mert például ez is seinen.
Nyáá de aranyos^^
Fangirl effect^^ Magyarul : Macskák, Pasik^^ XD
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
Épp ez az, hogy fordítva mondtad A történet idősebb korosztálynak szól, ezért besorolták seinen kategóriába. Nem fordítva.
És itt a pont!
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-08-24 21:46:17
(#3064) Azért akadnak kakukktojások, mert például ez is seinen.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Épp ez az, hogy fordítva mondtad A történet idősebb korosztálynak szól, ezért besorolták seinen kategóriába. Nem fordítva.
Élni? Meg Tűzharcos? Ezek is az "idősebb" korosztályt célozzák meg, seinen lévén.
Csiszolnám a logikai fonalatt: az idősebb korosztályt célozzák elsődlegesen, ezért számítanak senienek Csak hogy ne a nyúl vigye a puskát, ugye
Félreértettél vagy kétértelműen fogalmaztam. A mondatom így szól helyesn, bár kevésbé magyarosan: "Seinen létük miatt az idősebb korosztályt célozzák meg."
Épp ez az, hogy ők a szabvány, a maradék pedig ebből kifolyólag a selejt