Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze

K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!

Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
beküldve: 2008-08-26 12:22:07
(#3074) Szóval akkor most áthoznám a témát az "Ismerkedős" topikból.
Eladóként szomorúan tapasztalom, hogy vesznek egy dvd lejátszót ilyen indokkal, hogy a gyereknek lesz és az egész nap nézi a meséket rajta.
Most nem vitatom, hogy magyar/japán/amerikai rajzfilm a jobb, mert mindenhol vannak jobbak és rosszabbak. Tényleg a mértékkel van a baj. Így leszünk (nem csak mi, meg sok más ország) tévés nemzet. Egy kisgyerek ne CSAK a tv előtt üljön.
Ha lesz gyerekem, amennyit csak tehetem vele fogok játszani és mondjuk veszek neki Legót, mert azzal még a kreativitását is növelhetem. Engem 6 évesen megtanítottak sakkozni és a mai napig szeretem a logikai fejtörőket. Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor ezt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.
Eladóként szomorúan tapasztalom, hogy vesznek egy dvd lejátszót ilyen indokkal, hogy a gyereknek lesz és az egész nap nézi a meséket rajta.
Most nem vitatom, hogy magyar/japán/amerikai rajzfilm a jobb, mert mindenhol vannak jobbak és rosszabbak. Tényleg a mértékkel van a baj. Így leszünk (nem csak mi, meg sok más ország) tévés nemzet. Egy kisgyerek ne CSAK a tv előtt üljön.
Ha lesz gyerekem, amennyit csak tehetem vele fogok játszani és mondjuk veszek neki Legót, mert azzal még a kreativitását is növelhetem. Engem 6 évesen megtanítottak sakkozni és a mai napig szeretem a logikai fejtörőket. Imádok olvasni (nem csak mangát) és szomorú vagyok, amikor ezt hallom a mai tinezévesektől, hogy nem szeretnek olvasni.

beküldve: 2008-08-26 08:55:23
(#3073) ^_^
Besorolós topik lett ebből, úgy látom^^
A cicás dolgot nem csipkelődésnek szántam, egyéni vélemény volt^^
( Egyéni? Ki ne szeretné a cicákat :3 )
Besorolós topik lett ebből, úgy látom^^
A cicás dolgot nem csipkelődésnek szántam, egyéni vélemény volt^^

( Egyéni? Ki ne szeretné a cicákat :3 )
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
beküldve: 2008-08-26 01:42:40
(#3072) Azért ez a kategóriába sorolás LOL

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Én már láttam ezt a sorozatot, nagyon jó, de ez nem seinen

Ugyanabban a magazinban fut, mint a Vagabond, szóval seinen.
Attólmég hogy egy magazinban fut vele, nem hiszem hogy a pici, tündibündi cica mókás oktatómeséje felnőtt férfiaknak szánt alkotás volna

"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-08-26 00:09:16

Ugyanabban a magazinban fut, mint a Vagabond, szóval seinen.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Megfogsz lepődni mert már pedig az :]. Bezony, "Pisi cica édes otthona" seinen. Egyem a drágát x)...

beküldve: 2008-08-25 21:03:43
(#3067) Jó, oké, kötözködjetek még. Mondjuk igazatok van, de akkor se kell okvetlenül 5 hszen keresztül kukacoskodni.
Más: Ma este az m1-en 23:25-től lesz egy érdekes film, ami kapcsolódik a mangákhoz és Japánhoz:
Rajzolt gyilkosság
Angela, a tizennyolc éves belga lány lelkes képregényrajzoló. A diplomaosztáson elhatározza, hogy megvalósítja álmát, beutazza a világot. Első útja a japán fővárosba, Tokióba vezet, ahol lenyűgözi őt a számára teljesen idegen japán kultúra és a helyi képregény, a manga különös világa. Hamar magába szívja az új hatásokat, amelyek nemcsak a rajzait, de idővel egész érzékelését rabul ejtik. Egyre jobban elmosódnak a realitás és fantázia határai, és Angela saját titokzatos krimijének főhősévé válik.
Részletek itt:[Link]
Más: Ma este az m1-en 23:25-től lesz egy érdekes film, ami kapcsolódik a mangákhoz és Japánhoz:
Rajzolt gyilkosság
Angela, a tizennyolc éves belga lány lelkes képregényrajzoló. A diplomaosztáson elhatározza, hogy megvalósítja álmát, beutazza a világot. Első útja a japán fővárosba, Tokióba vezet, ahol lenyűgözi őt a számára teljesen idegen japán kultúra és a helyi képregény, a manga különös világa. Hamar magába szívja az új hatásokat, amelyek nemcsak a rajzait, de idővel egész érzékelését rabul ejtik. Egyre jobban elmosódnak a realitás és fantázia határai, és Angela saját titokzatos krimijének főhősévé válik.
Részletek itt:[Link]
Azért akadnak kakukktojások, mert például ez is seinen.

Nyáá de aranyos^^
Fangirl effect^^ Magyarul : Macskák, Pasik^^ XD
Én voltam a Kék Trollféleség a Sakuraconon xD =)
Épp ez az, hogy fordítva mondtad
A történet idősebb korosztálynak szól, ezért besorolták seinen kategóriába. Nem fordítva.

És itt a pont!

"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-08-24 21:46:17
(#3064) Azért akadnak kakukktojások, mert például ez is seinen.

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Épp ez az, hogy fordítva mondtad
A történet idősebb korosztálynak szól, ezért besorolták seinen kategóriába. Nem fordítva.

Élni?
Meg Tűzharcos? Ezek is az "idősebb" korosztályt célozzák meg, seinen lévén.

Csiszolnám a logikai fonalatt: az idősebb korosztályt célozzák elsődlegesen, ezért számítanak senienek

Félreértettél vagy kétértelműen fogalmaztam. A mondatom így szól helyesn, bár kevésbé magyarosan: "Seinen létük miatt az idősebb korosztályt célozzák meg."
Épp ez az, hogy ők a szabvány, a maradék pedig ebből kifolyólag a selejt