Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
Hátizé... ujjal... vagymi... nemtom. Körömmel. A lényeg hogy puszta kézzel pengetem a húrokat. Amúgy nem fáj.
Háté-csán: Én még a közelében sem voltam tanárnak. Szerintem se valami izgalmasak az akkordok... de párat azér' meg kell tanulni. Sosem árthat...
Háté-csán: Én még a közelében sem voltam tanárnak. Szerintem se valami izgalmasak az akkordok... de párat azér' meg kell tanulni. Sosem árthat...
Gravity is a habit that is hard to shake off.
Szerk: Yoroi 2010-02-13 19:22:25
Erről most eszembe jutott, amikor én voltam gitártanárnál...
Először sokkoltam azzal, hogy bal kézzel játszom jobb kezes gitáron... Aztán pár perc múlva azzal, hogy egy darab akkordot se tudok, és nem is akarok egyet se megtanulni, mert unalmasak. Azzal zártuk az egyetlen közös óránkat, hogy megvontam a vállam arra a kérdésre, hogy "Akkor mégis hogy szeretnél gitározni?"...
Azóta egyébként már egy akkordot sikerült másoknak belém vernie, de a többi várat magára.
Először sokkoltam azzal, hogy bal kézzel játszom jobb kezes gitáron... Aztán pár perc múlva azzal, hogy egy darab akkordot se tudok, és nem is akarok egyet se megtanulni, mert unalmasak. Azzal zártuk az egyetlen közös óránkat, hogy megvontam a vállam arra a kérdésre, hogy "Akkor mégis hogy szeretnél gitározni?"...
Azóta egyébként már egy akkordot sikerült másoknak belém vernie, de a többi várat magára.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
Szerk: Háté 2010-02-13 19:17:56
beküldve: 2010-02-13 19:12:00
(#32516) körömmel? nem fáj?
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Azóta amit csak lehet körömmel játszok.
Az egyik legismertebb riff a Deep Purple Smoke on the Waterjében van, a legelején.
Hajaj, és milyen veszélyes is az! O___o Sok kis álmodozó azt hiszi mikor elmegy gitárt venni, hogy ezzel a dallamal már meg is váltja a világot, sőt, egyenest a színpadra léphet. Csak aztán a többség rájön idő közben, hogy az említett dallam mennyire bugyuta a többi összetettebb gyakorlathoz képest. XD
Dehát ilyenek ezek a klasszikusok: először Smoke On The Water, majd Nothing Else Matters - annak is csak szigurúan az eleje! XD - és esetleg becsusszanhat még egy Wake Me Up When September Ends. Az ilyen finomsgok miatt hajlamos elhinni az ember, hogy tud zenélni.
...
Anekdóta következik:
Kicsi Miho és Szantoran elmennek gitártanárhoz. Útközben szóba kerül a következő rémísztő jövőkép:
- Te, és mi van ha azt kéri, mutassuk be mit tudunk? - néztem kíváncsian a mindig okos kis barátnőmre.
- ... Akkor ÉGÜNK!
Így hát felvéve a Barbie-mosolyt megpróbáltuk levenni a lábáról Imit, a hosszú hajú, nagyon rocker, és leginkább írtó profi tanár úrat. Látva a Nightwish pólómat, megkérdezte milyen zenéket kedvelünk. Erről elbeszélgettünk kicsit, mert tök véletlenül másik két j-rock őrült lány is volt az órán, így egy pillanatra eluralkodott a két lányon a fangörcs, mi meg Szantorannal csak mosolyogva figyeltük a heves fiatalságot.
Majd következett a rettegett pillanat.
- No lányok, megmutatjátok, hogy mit tudtok eddig? Csak hogy lássam honnan kell kezdenünk...
Ha jól emlékzem Szantoran kezdte egy suta akkorddal, helytelen pengetéssel.
- Jó-jó, majd elmondom mi a gond... És te...?
Én meg nagy büszkén elprüntyögtem a Smoke On The Water-t, és képes voltam arra, ami azt hittem lehetetlen: elrontottam.
Ezután megkaptuk a következőt:
- Rendben lányok, akkor most megtanuljuk hogyan kell helyesen fogni a pengetőt...
... WTF?! O___x XD
De nem adtam fel.;)
- Te, és mi van ha azt kéri, mutassuk be mit tudunk? - néztem kíváncsian a mindig okos kis barátnőmre.
- ... Akkor ÉGÜNK!
Így hát felvéve a Barbie-mosolyt megpróbáltuk levenni a lábáról Imit, a hosszú hajú, nagyon rocker, és leginkább írtó profi tanár úrat. Látva a Nightwish pólómat, megkérdezte milyen zenéket kedvelünk. Erről elbeszélgettünk kicsit, mert tök véletlenül másik két j-rock őrült lány is volt az órán, így egy pillanatra eluralkodott a két lányon a fangörcs, mi meg Szantorannal csak mosolyogva figyeltük a heves fiatalságot.
Majd következett a rettegett pillanat.
- No lányok, megmutatjátok, hogy mit tudtok eddig? Csak hogy lássam honnan kell kezdenünk...
Ha jól emlékzem Szantoran kezdte egy suta akkorddal, helytelen pengetéssel.
- Jó-jó, majd elmondom mi a gond... És te...?
Én meg nagy büszkén elprüntyögtem a Smoke On The Water-t, és képes voltam arra, ami azt hittem lehetetlen: elrontottam.
Ezután megkaptuk a következőt:
- Rendben lányok, akkor most megtanuljuk hogyan kell helyesen fogni a pengetőt...
... WTF?! O___x XD
De nem adtam fel.;)
Szerk: Miho ~ ミホ 2010-02-13 19:03:04
oké,próbálom megjegyezni
B'z no... B'z no... B'z no LIVE-GYM ni youkoso!
Tulajdonképpen egy rövid, folyamatosan ismételgetett dallam... Biztos vannak pontos zenei kifejezések erre, úgy tudom, hogy van itt, aki tanul zeneelméletet is, ők esetleg tudhatják.
Az egyik legismertebb riff a Deep Purple Smoke on the Waterjében van, a legelején.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
Riff...nem akarok nagyon tudatlannak tűnni,de azért megkérdezem már,hogy mi is az?
Nekem a Slanderous mellet a Clenching The Fists Of Dissent jön még be.Vmiért az eleje nagyon bejön,utána meg átvált kicsit pörgősebbre.
Szerk: Souichiro 2010-02-13 18:45:15
Lengyeleknek köszönhetjük a világ egyik legnagyobb death bandáját, a Vadert is. Tudnak ottan valamit...
Én abban a másfél órában, amikor ébren voltam ma, a Machine Head Now I Lay Thee Down című egynyári slágerét próbáltam meg megtanulni... De csak a refrén alatti riff jött össze, aztán elaludtam.
Büszke vagyok Rád Kisfiam. *szipp* Végre látom belőled előtörni a művészt, és nem csak Apád rosszcsontkodását... XD
A Lengyelek ilyet is tudnak?Le a kalappal előttük.
Panteracica: én is ammondó vagyok,hogy a hó elolvad Conig...legalábbis a nyári Conig biztos
Gilje: akkor nagy tapsot az animének
Panteracica: én is ammondó vagyok,hogy a hó elolvad Conig...legalábbis a nyári Conig biztos
Gilje: akkor nagy tapsot az animének
beküldve: 2010-02-13 17:55:53
(#32507) Ma remekül szórakoztam a Krisékkel. Kris gitározott (Nirvanát, Gunst, Red Hotot), mi meg énekeltünk. Mindezt az elmondhatatlan Szív'közi hangulattal. És megszerettem az AiCt. Meg is tanultam az Angry Chairt.
Souichiro: Behemoth ez, lengyel blökkened dötmötál. Működnek már háromszáz éve... Meg is látszik, hullik a hajuk.
A The Blackeningről meg megmondtam én, hogy jó...
A The Blackeningről meg megmondtam én, hogy jó...
Szerintem visszafekszem, majd' szétrobban a fejem... Pedig nem is ittam semmi csúnyát tegnap este. Semmit.
Szerk: Miho ~ ミホ 2010-02-13 12:36:43
beküldve: 2010-02-13 12:28:15
(#32504) Yo minndenkiXD
Emberek..de szar idő van
Ha így halad az idő..akk a tavaszi conra se olvad el ahó
Emberek..de szar idő van
Ha így halad az idő..akk a tavaszi conra se olvad el ahó