Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Társalgó
A Gin ugye a Gintoki anime Gintamájára utal? Na mellé nem ártana egy erőskezű (szó szerint ) seme.
Basszus, már megint teljesen elyaoisítottuk a topicot.
SaiXGin? Ne. Nem. Ezt megpróbálom valahogy kitörölni, még mielőtt belegondolok.
és amúgy is a Yama-jiXHitsugaya a legjobb.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
Szerk: Háté 2010-01-26 22:48:29
beküldve: 2010-01-26 22:46:14
(#31646) XDXDXDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD D
Ebből az amv-ből jött a SaiXGin párosXD
Yaven! Köszönöm~
XD
Ebből az amv-ből jött a SaiXGin párosXD
Yaven! Köszönöm~
XD
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Szerk: Gilje-sama 2010-01-26 22:46:46
Szerintem még örülhettek, hogy visszafogta magát...
Én már előre megnyaltam a szám egy jó kis Best of BL Games reményében.
Próbáljon segíteni neked a halál legközelebb.
i let the choppers loose and then i smoke a rock or two and spend a hundred grand on a one-legged prostitute
beküldve: 2010-01-26 22:39:25
(#31643) Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
beküldve: 2010-01-26 22:11:48
(#31642) Nekem eddig minden ismerősöm autodidaktán tanult emg gitározni, jelenelg én is így tanulok már vagy egy hónapja. Lehet hogy egy félév után elmegyek majd tanárhoz, de egy kis tudást szedek magamra.
Az a lulz, hogy egyik haverom életében egyszer volt gitártanárnál, aki egy eléggé "földi örömöket nem megvető" ppl volt x) Mondjuk most elég durva ahogy játszik szvsz.
Különben az a vicces, hogy mifelénk nem nő dobos. Szóval van 5 gitáros ismerősöm, ebből kettővel már el is kezdtünk egy amolyan bandakezdeményt /ritmusgitár-szólógitár-vok l/
Az a lulz, hogy egyik haverom életében egyszer volt gitártanárnál, aki egy eléggé "földi örömöket nem megvető" ppl volt x) Mondjuk most elég durva ahogy játszik szvsz.
Különben az a vicces, hogy mifelénk nem nő dobos. Szóval van 5 gitáros ismerősöm, ebből kettővel már el is kezdtünk egy amolyan bandakezdeményt /ritmusgitár-szólógitár-vok l/
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
én spec a 100%-os magántanulás veszélyeit ecseteltem nagy átéléssel
Am meg a magánóra tényleg nagyon drága, de van más megoldás is?: Ha a közeletekben van zeneiskloa. A klasszikus tökéletes megfele. Először megtanulod az alapokat, utána a kezes pengetést, utána eljutsz arra a szintre, hogy akkordozz, akkor megtanulsz pengetővel játszani, ha ügyes leszel pár szép oklevél / trófea fog díszelegni a szobádban, ha hangversenyre mész, és nem csak akkordozni fogsz tudni, hanem igazából gitározni. Nekem spec a fél évi zenesuli 5900 Ft volt.Bár tény,hogy lehetett volna pár száz forintal olcsóbb is, de 4-est kaptam szolfézsból.. passz... Am nagyon megéri. Mikor nem vizsgaidőszak van, szoktam tanárhoz vinni tankcsapdákat, meg beat crusaders-eket, meg másokat is, hogy segítsen kibogarászni az egészet. Összefoglalva: Ha van rá lehetőséged, a jó tanáros zenesuli a világ 1-ik legjobb dolga ( Bár tény,hogy nálunk csak 18 alatt lehet járni... :S )
Am meg a magánóra tényleg nagyon drága, de van más megoldás is?: Ha a közeletekben van zeneiskloa. A klasszikus tökéletes megfele. Először megtanulod az alapokat, utána a kezes pengetést, utána eljutsz arra a szintre, hogy akkordozz, akkor megtanulsz pengetővel játszani, ha ügyes leszel pár szép oklevél / trófea fog díszelegni a szobádban, ha hangversenyre mész, és nem csak akkordozni fogsz tudni, hanem igazából gitározni. Nekem spec a fél évi zenesuli 5900 Ft volt.Bár tény,hogy lehetett volna pár száz forintal olcsóbb is, de 4-est kaptam szolfézsból.. passz... Am nagyon megéri. Mikor nem vizsgaidőszak van, szoktam tanárhoz vinni tankcsapdákat, meg beat crusaders-eket, meg másokat is, hogy segítsen kibogarászni az egészet. Összefoglalva: Ha van rá lehetőséged, a jó tanáros zenesuli a világ 1-ik legjobb dolga ( Bár tény,hogy nálunk csak 18 alatt lehet járni... :S )
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
Teljesen másról beszélsz. Gilje nem is említett tanárt, könyvről kérdezett. Azoknál pedig sokkal jobbak a netes leckék.
Amennyiben van pénze és ideje arra, hogy keressen egy olyan tanárt, aki ér is valamit, akkor természetesen ez a legjobb megoldás, de erről szó sem volt. Nem szerettem volna olyasmit ajánlani neki, ami nem kevés pénzbe kerül (1000-1500 HUF/óra, talán..? Én anno dobot ennyiért tanultam fél évig, és sz_rt se ért, amúgy... Csak a hangszert sikerült megutálnom).
Amennyiben van pénze és ideje arra, hogy keressen egy olyan tanárt, aki ér is valamit, akkor természetesen ez a legjobb megoldás, de erről szó sem volt. Nem szerettem volna olyasmit ajánlani neki, ami nem kevés pénzbe kerül (1000-1500 HUF/óra, talán..? Én anno dobot ennyiért tanultam fél évig, és sz_rt se ért, amúgy... Csak a hangszert sikerült megutálnom).
Eme monológot TELJES MÉRTÉKBEN ELLENZEM!
Tény,hogy jó magadtól tanulni - de az alapokat a legjobb profitól tanulni. Én pl 3-ik éve gitározom, akusztikuson, 1 éve elektromoson, és az első elektromoson játszott számomat elvittem a klasszikus tanáromhoz, aki mellesleg évekig bandában játszott, és ő tanított meg a rendes pengetésre. Zeneelméletre meg tuti szükséged lesz... Minimum azért, ha dalt akarsz írni és nem tetszenek azok amiket ismersz, akkor keress a gityón újakat. meg amúgy is más, mikor ott előtted magyarázzák el az egészet, és segítenek, mintha egy könyből tárgyilagosan olvasnád...
Ha kell adok neten keresztül pár leckét, meg küldök át pár egyszerűbb számot. azokon jó gyakorolni az elején
Tény,hogy jó magadtól tanulni - de az alapokat a legjobb profitól tanulni. Én pl 3-ik éve gitározom, akusztikuson, 1 éve elektromoson, és az első elektromoson játszott számomat elvittem a klasszikus tanáromhoz, aki mellesleg évekig bandában játszott, és ő tanított meg a rendes pengetésre. Zeneelméletre meg tuti szükséged lesz... Minimum azért, ha dalt akarsz írni és nem tetszenek azok amiket ismersz, akkor keress a gityón újakat. meg amúgy is más, mikor ott előtted magyarázzák el az egészet, és segítenek, mintha egy könyből tárgyilagosan olvasnád...
Ha kell adok neten keresztül pár leckét, meg küldök át pár egyszerűbb számot. azokon jó gyakorolni az elején
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
A névgenerátorokra nem alapoznék a helyedben.
Ezek a "Your real japanese name" és társai névgenerátorok roppant ostobaságok. ^^"
Nincs olyan, hogy valakinek a japán neve. Van egy neved, amit Ők így vagy úgy kiejtenek, katakanával leírnak, illetve ha lehet akár kanjival is...
Példa1:
A nevem Zita.
A barátnőm Szandra, a nevét "szandorának" ejtik, mivel ugye gondot okoz Nekik a mássalhangzótorlódás. Viszont! Múlt évben egy japán pasi adott Neki "kanji-s nevet", amelyet a san-to-ran kanjikból rakott össze.[OFF]Így hirtelen nem emlékszem pontosan melyek is ezek a kanjik... Az első biztosan a hegy kanji-ja, a második talán a főváros... a harmadik meg valami virág... *homlokon vágja magát* Orchidea, Te lökött tyúk! =___="
No mindegy...
Megoldás:
Ha szeretnéd mondjuk a nevedet japánul látni, vagy japánosítani, akkorezt ajánlom.
Ha viszont arról van szó, hogy szeretnél egy igazi japán nevet - mint mondjuk nekem a Miho - akkor szintén ezen az oldalon keresgélhetsz a szótárban, valami hangzatos szókapcsolatot, vagy csak egy egyszerű, de szép szót.
Vagy tovább szórakozhatsz a névgenerátorral, végülis megeshet, hogy kidob valami Neked tetsző nevet...
Ezek a "Your real japanese name" és társai névgenerátorok roppant ostobaságok. ^^"
Nincs olyan, hogy valakinek a japán neve. Van egy neved, amit Ők így vagy úgy kiejtenek, katakanával leírnak, illetve ha lehet akár kanjival is...
Példa1:
A nevem Zita.
Ezt Ők így nem tudják kiejteni, mert nincs "zi" szótaguk. Így az én nevem vagy zs-vel vagy dzs-vel ejtik.
Katakanával így néz ki:ズィタ Így áll a legközelebb a helyes kiejtéshez.Az első jel a "zu" - "su"+tenten - amely mögött kisebbel írva egy "i" szerepel, ezzel jelölve, hogy az valójában "zi" lenne. A harmadik jel a "ta".
Példa2:Nem egyszerű mi? A katakana vicces dolog.[/OFF
A barátnőm Szandra, a nevét "szandorának" ejtik, mivel ugye gondot okoz Nekik a mássalhangzótorlódás. Viszont! Múlt évben egy japán pasi adott Neki "kanji-s nevet", amelyet a san-to-ran kanjikból rakott össze.[OFF]Így hirtelen nem emlékszem pontosan melyek is ezek a kanjik... Az első biztosan a hegy kanji-ja, a második talán a főváros... a harmadik meg valami virág... *homlokon vágja magát* Orchidea, Te lökött tyúk! =___="
No mindegy...
Megoldás:
Ha szeretnéd mondjuk a nevedet japánul látni, vagy japánosítani, akkorezt ajánlom.
Ha viszont arról van szó, hogy szeretnél egy igazi japán nevet - mint mondjuk nekem a Miho - akkor szintén ezen az oldalon keresgélhetsz a szótárban, valami hangzatos szókapcsolatot, vagy csak egy egyszerű, de szép szót.
Vagy tovább szórakozhatsz a névgenerátorral, végülis megeshet, hogy kidob valami Neked tetsző nevet...
Bocsánat a hosszú hsz-ért, kicsit sok a szabad időm... Illetve a fenéket, csak jól esik a fórumon okoskodni a kötelezettségeim elvégzése helyett. X"D
Szerk: Miho ~ ミホ 2010-01-26 21:09:19
beküldve: 2010-01-26 20:25:12
(#31637) hát, ha nem pesti, székesfehérvári vagy dunaújvárosi vagy akkor lehetxD
tudom, megfogadom, meg erről ár úgyis volt szó csak nekem a könyv valahogy személyesebb, ezér kérdeztem
ezek a japán névgenerátorok vajon tényleg igazak? nem érzem magam Yuminak. akkor már inkább a Kaito
tudom, megfogadom, meg erről ár úgyis volt szó csak nekem a könyv valahogy személyesebb, ezér kérdeztem
ezek a japán névgenerátorok vajon tényleg igazak? nem érzem magam Yuminak. akkor már inkább a Kaito
Ichimaru Gin: hozzávalók: egy merőkanál aljasság, egy evőkanál sunyiság...fél kiló pedofília ♥ _\\\ ---> ó_ó x @._\\\ ---> //@-)(-^ ---> ^-_\\
Szerk: Gilje-sama 2010-01-26 20:36:33
Egyszerűbb netről tanulni. Vannak szép tutorialok (azt hiszem magyarul is van jópár, én anno angolokból építkeztem), és az alap dolgokon kívül (pengető tartása, pengetés, akkordpengetés, skálák, akkordok, meg ilyesmi [megint kódolt nyelven beszélek, elnézést]) mást -szvsz- nem érdemes mások alapján tanulni... Sokkal jobb, ha magadtól jössz rá.
adnék szívesen, de az a gyanúm, hogy az ország másik végén élsz
beküldve: 2010-01-26 19:49:26
(#31634) meghajolok nagyságod előtt
Hmm, nem szán meg senki?
Hmm, nem szán meg senki?
Szerk: Gilje-sama 2010-01-26 20:11:00