Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Én először magamtól kezdtem rajzolgatni, meg neten keresgéltem és másoktól kértem tanácsokat...az elején még másolgattam úgy h néztem a képet és igyekeztem minél jobban lemásolni...nekem ez nagy segítséget adott...de nem szabad ezt se túlzásba vinni, h kialakuljon egy saját stílus, mert másolgatásból nem lehet végtelenségig fejlődni...
és én azt tanácsolom, h a rajzaid nyugodtan töltsd fel akár ide, akár másik oldalra, ahol kaphatsz rá kritikákat, h azokból tudj tanulni ^^
és én azt tanácsolom, h a rajzaid nyugodtan töltsd fel akár ide, akár másik oldalra, ahol kaphatsz rá kritikákat, h azokból tudj tanulni ^^
És tán a többség szendvicsezni is fog, nem csak buksizni...
Bocs, ez kötelező volt xF
"Vakon haladunk keresztül az életen. A sors keze irányít bennünket, de a sors nem mindig kegyes"
Én először magamtól kezdtem rajzolgatni, meg neten keresgéltem és másoktól kértem tanácsokat...az elején még másolgattam úgy h néztem a képet és igyekeztem minél jobban lemásolni...nekem ez nagy segítséget adott...de nem szabad ezt se túlzásba vinni, h kialakuljon egy saját stílus, mert másolgatásból nem lehet végtelenségig fejlődni...
"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
ti mind olyn szépen rajzoltok. Én is próbálkoztam a rajzolással de még mindig még csak nem is hasonlít nektek ez zsigerből jön vagy volt valami segítségetek?? (bocs ha a vesszők lemaradtak )
Véleményem szerint, igen, zsigerből jön! Zsigerből jön az akarat, hogy próbáld, hogy gyakorolj. Ha akarsz, a neten millió szám találsz segítséget, leírást. Biztos vagyok benne, hogy aki nem fullad bele a pénzbe, és nem tud tanárhoz járni külön, az hómméd tanul. Az út azonban mindkét esetben a jól megszokott gyakorolj látástól fakulásig. Bár, ez szimplán magánvélemény.
"Vakon haladunk keresztül az életen. A sors keze irányít bennünket, de a sors nem mindig kegyes"
beküldve: 2012-02-27 17:42:39
(#4276) ti mind olyn szépen rajzoltok. Én is próbálkoztam a rajzolással de még mindig még csak nem is hasonlít nektek ez zsigerből jön vagy volt valami segítségetek?? (bocs ha a vesszők lemaradtak )
"Bárcsak én lehetnék az eső, úgy talán összeérhetne a szívünk, ahogyan az esőben összeér az egymástól örökre elválasztott föld és ég."
beküldve: 2012-02-27 12:56:42
(#4275) Hahó!
Szeretnék saját "mangát" rajzolni a sztori már meg van, nagyjából a karakterek is csak nem tudom, hogyan álljak neki , ötletet, tanácsot kérnék, nem csak ezzel kapcsolatosat, hanem színezés, raszterezéses trükköket is köszi
Szeretnék saját "mangát" rajzolni a sztori már meg van, nagyjából a karakterek is csak nem tudom, hogyan álljak neki , ötletet, tanácsot kérnék, nem csak ezzel kapcsolatosat, hanem színezés, raszterezéses trükköket is köszi
" Átkozott kommunisták"
Pedig lehet ám, nem harapok x)
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Egyik szemem sír, másik nevet. Rengeteget rajzoltatok míg nem jártam fel, én meg alig valamit... :'D Devire mentek a kommentek, én is várom a kritikákat x)
Sok új nincs, csak a chibi stílusom változott rengeteget.
[Link] [Link]
[Link] [Link]
Hm,hm én láttam őket, gondoltam rá, hogy kommentet is írok, de aztán inkább visszahőköltem, mondván nem vagyok én azon a szinten, hogy kritizáljam más keze munkáját.
beküldve: 2012-02-26 13:11:15
(#4272) Egyik szemem sír, másik nevet. Rengeteget rajzoltatok míg nem jártam fel, én meg alig valamit... :'D Devire mentek a kommentek, én is várom a kritikákat x)
[Link] [Link]
A témához hozzászólva: ezért érdemes a "szendvics taktikához" folyamodni. Megdicséred, elmondod a hibákat és hogy hogyan érdemes javítani rajta, majd összefoglalás. Bár hiába, van aki így is elharapja az ember torkát T_T
[Link] [Link]
A témához hozzászólva: ezért érdemes a "szendvics taktikához" folyamodni. Megdicséred, elmondod a hibákat és hogy hogyan érdemes javítani rajta, majd összefoglalás. Bár hiába, van aki így is elharapja az ember torkát T_T
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2012-02-26 13:11:32
beküldve: 2012-02-26 12:33:04
(#4271) A kritika jó, fontos, írjunk és kérjünk. Amúgy egyetértek a kedves előttem szólóval, h a pozitívumokat is mondani kell egy kritkában...szerintem minden rajzban van jó, és egy kritkában az is kell h ezeket is közöljük....és attól mert ezeket is leírjuk még nem ajnározunk vkit. Én is kaptam már olyan kritikát vkitől amiben csak leírta h mi nem teccik neki benne, és mit kellene javítani...felfogtam, megértettem és jogos is volt...de csalódott voltam, h semmi jót nem írt róla...pedig szerintem az is kell.
Nem szaporítom tovább a szót, mindenki érti mi a lényeg szerintem
és ha már itt vagyok, megosztom egy rajzom veletek^^
[Link]
Nem szaporítom tovább a szót, mindenki érti mi a lényeg szerintem
és ha már itt vagyok, megosztom egy rajzom veletek^^
[Link]
"Előre tudsz menni félelem nélkül és elegendő bizalommal, hogy legyőzd az egész világot?" (MUCC- Flight)
Szerk: Kotoko 2012-02-26 12:33:51
Bocs, de kivagyok ettől a "buksisimogatástól", hogy akárki akármilyen képet felrak, csak ajnározzák (nagyon sok fórumon ezt csinálják, sajnos). Az épp annyira elviszi az alkotókat rossz irányba, mint a másik véglet, a folyamatos fikázás.
Nem azt mondom, hogy senki ne rajzoljon semmit, de könyörgöm, vigyünk már egy kis tartást a dologba.
Pl én írok kritikát, ha úgy látom, érdemes, és az illető tud fejlődni... ha nem, inkább nem szólok semmit, dícsérni meg aztán végképp nem fogom.
<<-- Nem akartam tornyot építeni.
Ez egy igen bicskanyitogató kommentre sikerült, bár egyet kell értenem, attól senki nem fog fejlődni, ha buksisimogatást kap. De ha ilyen csúnyán le van húzva, akkor meg még az életkedve is elmegy, nem, hogy rajzoljon. Érdemes szem előtt tartani, hogy sokan vannak akik hobbiból, és nem művészetből rajzolnak. Azonban őket sem kéne leszólni, mert a fejlődéshez nem csak kitartásra, de néha pozitív visszajelzésekre is szükség van (hiszen ha kap néhány jó szót ismét kedvet kap, hogy folytassa), sokan ezért rakják fel a félkész, vagy nem kidolgozott rajzaikat. Nem hiszem, hogy itt, vagy máshol, bárki megengedhetné magának, hogy elvegye mások kedvét a rajzolástól. Főleg, hogy ez egy mindenki számára nyitott fórum, nyitott topicja.
Szerk: Allidos Dowen 2012-02-26 12:14:42
Őő... mivel az én rajzom miatt indult az egész hozzátenném hogy én egyáltalán nem sértődtem meg a kritikán, megjagyeztem h ha következőnek rajzolok akkor mire kell oda figyelnem és meg is köszöntem az illetőnek h leírta a hibáimat. nem is kerestem kifogást rájuk.
tehát kérem ne kezdjünk már el ezen vitatkozni, hanem inkább lépjünk tovább, köszönöm...
szerk.: lol rosszat nyomtam -.-" ...mindegy, ha valakinek nem egyértelmű; LoonyLunának szántam ezt a postot.
tehát kérem ne kezdjünk már el ezen vitatkozni, hanem inkább lépjünk tovább, köszönöm...
szerk.: lol rosszat nyomtam -.-" ...mindegy, ha valakinek nem egyértelmű; LoonyLunának szántam ezt a postot.
Ki vitatkozik? Ezt csak általánosságban írtam, és igazából nem csak a te rajzodról van szó. De igazad van, hagyjuk, erre egy külön topik kéne...
beküldve: 2012-02-25 20:21:05
(#4268) Őő... mivel az én rajzom miatt indult az egész hozzátenném hogy én egyáltalán nem sértődtem meg a kritikán, megjagyeztem h ha következőnek rajzolok akkor mire kell oda figyelnem és meg is köszöntem az illetőnek h leírta a hibáimat. nem is kerestem kifogást rájuk.
-
Szerk: C-san 2012-02-25 20:24:27
beküldve: 2012-02-25 16:20:25
(#4267) Sziasztok! Na hát végre rászántam magam én is, hogy linkeljek pár rajzot ide.. Véleményeket és építő jellegű kritikát szeretnék~
[Link] - A legújabb, ne tudjátok meg mit szenvedtem vele, de az árnyékok még így is csapnivalók lettek. -_-" Kicsit morbid, csak annak aki bírja a vért és a belső szerveket. .__.
[Link] - Random rajz még november végéről.
[Link] - Még nyárról, az első digitális művem amire úgy-ahogy büszke vagyok :'D
Elég régi a dA profilom, ha érdekel titeket nézzétek meg a régebbi rajzaimat, illetve vannak fent ruhaterveim is :3
[Link] - A legújabb, ne tudjátok meg mit szenvedtem vele, de az árnyékok még így is csapnivalók lettek. -_-" Kicsit morbid, csak annak aki bírja a vért és a belső szerveket. .__.
[Link] - Random rajz még november végéről.
[Link] - Még nyárról, az első digitális művem amire úgy-ahogy büszke vagyok :'D
Elég régi a dA profilom, ha érdekel titeket nézzétek meg a régebbi rajzaimat, illetve vannak fent ruhaterveim is :3
(Szerintem) Cari próbálta a legjobban megoldani a testhelyzetet.
Arcot amúgy jóval könnyebb rajzolni (szintén szvsz) mint a testtájakat meg a ruha idomulását. Meg fejet/arcot többet is rajzol mindenki és ezért gyakorlottabb. Meg ott kevesebb részletre is kell ügyelni.
Nem csoda, ha az embernek elfogy a türelme, mire a kézfejig ér ^^
Új chibi :) [Link]
Arcot amúgy jóval könnyebb rajzolni (szintén szvsz) mint a testtájakat meg a ruha idomulását. Meg fejet/arcot többet is rajzol mindenki és ezért gyakorlottabb. Meg ott kevesebb részletre is kell ügyelni.
Nem csoda, ha az embernek elfogy a türelme, mire a kézfejig ér ^^
Új chibi :) [Link]
Igen, mindenki próbálja a legjobb tudása szerint megoldani a műveit.
De szvsz ebbe az is tartozzon bele, hogy megtesz mindent azért, hogy fejlődjön, s az építő kritikákat elfogadja.
"Nem csoda, hogy az embernek elfogy a türelme, mire a kézfejig ér" Ez mi???? Mi az, hogy elfogy a türelme??? Aki alkot, az minden részletre egyformán figyeljen oda, vagy akkor ne is foglalkozzon vele egyáltalán. Vagy szánjon rá több időt, tartson szünetet rajzolás közben, és töltődjön fel.
Bocs, de kivagyok ettől a "buksisimogatástól", hogy akárki akármilyen képet felrak, csak ajnározzák (nagyon sok fórumon ezt csinálják, sajnos). Az épp annyira elviszi az alkotókat rossz irányba, mint a másik véglet, a folyamatos fikázás.
Nem azt mondom, hogy senki ne rajzoljon semmit, de könyörgöm, vigyünk már egy kis tartást a dologba.
Pl én írok kritikát, ha úgy látom, érdemes, és az illető tud fejlődni... ha nem, inkább nem szólok semmit, dícsérni meg aztán végképp nem fogom.
De ha "A" véleményt, kritikát kér, és "B" normálisan (nem sértően) elmondja a véleményét, és hogy mit lehet(ne) javítani a munkáján, akkor "A" legyen szíves ne sértődjön meg, és ne kezdje már el magyarázni, és kifogásokat keresni, hogy miért sikerült a mű úgy, ahogy. (Nem volt időm, ez csak egy 5perces rajz, stb...)
Egyébként igaz, sokan csak az arcra koncentrálnak, de az édeskevés ahhoz, hogy mások felfigyeljenek a műveire. Elárulom: JÓ arcot sem könnyebb rajzolni, mint bármelyik másik testrészt. Legtöbből hiányzik a lélek.
Szóval, ha valakinek az a célja, hogy másokat gyönyörködtessen, adjon bele mindent. Aki meg "csak magának" rajzolgat, az meg, oké, rakja fel a művét, DE ne kérje mások véleményét róla, mert legtöbbször sértődés lesz a dologból, és az illetőnek legfeljebb kudarcélménye lesz.
Bocsi, kicsit elszakadt a cérna... remélem, én se írtam semmi sértőt... legalábbis nem volt szándékomban.
Szóval, aki szeret rajzolni, hajrá! :)
beküldve: 2012-02-24 15:45:35
(#4265) Köszönöm a bővebb kifejtést, legközelebb majd igyekszek oda figyelni ezekre a dolgokra.
-