Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-08-27 17:48:36
(#2322) Hát az én tanárom kedves volt meg minden de öreg éshát jobban foglalkoztatták a pályázatok...ezért szinte csak azt rajzoltuk amit akartunk... Szegény tanárnő már hülyét kapott az animefiguráimtól
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
Hát igen, vannak rossz tanárok is. Az egyik jól ismert pesti szakkörön ha az egyik tanár intelmei szerint átjavítottam a rajzomat, és jött egy másik is ellenőrízni, annak tuti hogy megint más elképzelése volt, hogyan kéne rajzolnom ugyanazt a vázát. Ezért leléptem egy másik helyre, ahol azok nem tanítanak, ott viszont találkoztam olyan tanárokkal, akik a szemléletüket átadva tényleg hozzájárultak, hogy fejlődjek.
beküldve: 2009-08-27 15:31:56
(#2320) ööö...nem,sajna vidéki vagyok Ráadásul Kiskőrösi,az öreg Petőfi szülővárosában vagyok ahol 1 tescón és lidl-ön kívül nincs túl sok minden de am jártam rajz szakkörre csak sokba került és szó szerint semmit nem tanítottak
"Képzelőerőnket kárpótlásul kaptuk azért, amik nem lehettünk, humorérzékünket pedig, hogy vigasztalódjunk a felett, amik lettünk."
Ha pesti/budai vagy, lehet, hogy még jobb, ha beiratkozol a MOME (régebben Iparművészeti Egyetem) könyvtárába, nem drága ahhoz képest, hogy nem kell annyi könyvet megvenned és sokféle témában keresgélhetsz.
beküldve: 2009-08-27 12:03:02
(#2318) Nekem is ugyan ez a gondom és már nagyon idegesítXDXDXD Akkor a digipaddal van a gond?Már állítgattam rajta mindent de sehogy nem akar jó lenni
Am a perspektívárol kössz az ötletet,rohanok venni valami ilyesmi könyvet
Am a perspektívárol kössz az ötletet,rohanok venni valami ilyesmi könyvet
Talán nem is a szálkás a helyes szó, mindenesetre arra gondoltam, hogy a körvonalak nem egyöntetű feketék, hanem kis fehér pötyök vannak benne, illetve a széleik is szőrösek vagy nemtom, nem olyan simák. Most épp a 3. oldal paneleit nézem, a nagy hadonászós kézen is jól látszik. Nem tudom, ezt mi okozza, nálam akkor szokott ilyen lenni, ha nem kék cekával skicceltem, a normál grafitot meg a Levels vagy Curves felhúzásával nem lehet olyan jól eltűntetni, vagy koszos pixeleket kell radírozgatni utána a vonalak mentén. A feketék elég mélynek látszanak, táhát a felhúzás gondolom megtörtént, ezért gondoltam, amit, mert még így sem teljesen tiszták. De gondolom ez nem tűnik fel mindenkinek, nekem is csak azért, mert én a saját rajzaimon nem szeretem ha ez megjelenik.
Aztán lehet, hogy részben a rajzeszköz meg a felbontás okozzák ezt, mint ennél a régi rajzomnál, ahol ugyanez történik: [Link] bár ez nem biztos hogy jó példa, mert ez már egy kinyomtatott rajz újraszkennelése. Lehet, hogy inkább csak az zavart meg, hogy túl nagy kinagyítva az oldal, kivilágítanak az ilyenek, amik nálam azért kevésbé, mert vékonyabb vonalakkal dolgozok. Pl. azért z alsó sor japánjain is látszik itt, direkt felnagyítottam én is az oldalt [Link]
Aztán lehet, hogy részben a rajzeszköz meg a felbontás okozzák ezt, mint ennél a régi rajzomnál, ahol ugyanez történik: [Link] bár ez nem biztos hogy jó példa, mert ez már egy kinyomtatott rajz újraszkennelése. Lehet, hogy inkább csak az zavart meg, hogy túl nagy kinagyítva az oldal, kivilágítanak az ilyenek, amik nálam azért kevésbé, mert vékonyabb vonalakkal dolgozok. Pl. azért z alsó sor japánjain is látszik itt, direkt felnagyítottam én is az oldalt [Link]
Szerk: Andzsinszan 2009-08-27 11:56:41
Boldog szülinapot Zabi! ^^
És élvezd ki az ajándékot amit wakka említett XD
ááá ez nagyon gonosz lett XD bocsi
wakka: ááá de jóó^^ nagyon jó ez a kis történet teljesen megváltoztatja az eddigi képemet a mesékről XD további sok sikert a rajzoláshoz!
És élvezd ki az ajándékot amit wakka említett XD
ááá ez nagyon gonosz lett XD bocsi
wakka: ááá de jóó^^ nagyon jó ez a kis történet teljesen megváltoztatja az eddigi képemet a mesékről XD további sok sikert a rajzoláshoz!
az a bicska nagyon komoly, de ezt már hallhattad eleget XD
Gravity is a habit that is hard to shake off.
Thx. éppen pár napja kezdtem el olvasgatni ilyen manga rajzolásához segitő cuccot, mivel eddig borzalmasabban (még most is borzalmasan) rajzoltam. A mangám rajzolását is azért halasztottam késöbbre mert inkább "tanulok" rajzolni, aztán majd valamikor lehet hogy belevágok.
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-08-31 20:20:31
beküldve: 2009-08-27 11:00:26
(#2314) Személy szerint az 1, 2, 3 pontos perspektíva tanulmányozát és az épületek rajzolgatását ajánlanám.
Andzsinszan: azt írtad hogy photoshoppal lehetne javítani a néhol szálkás vonalaimon... mondanál egy pár ilyen oldalt ahhol ez elkélne?
Andzsinszan: azt írtad hogy photoshoppal lehetne javítani a néhol szálkás vonalaimon... mondanál egy pár ilyen oldalt ahhol ez elkélne?
Szerk: wakka 2009-08-27 11:04:47
Bocs, fogalmam sincs, mért küldte el kétszer ugyanazt. Szóval ha már duplapostra sikerült, hozzáteszem, hogy ha nem jársz rajztanfolyamra, ami persze az ideális megoldás - csak éppen sok pénzt visz el és más emberekkel együtt kell működni -, nagy, egyszerű formájú tárgyak (pl nagyobb építőjátékok, dobozok, könyvek stb.) random összekupacolásait érdemes rajzolgatni, meg szobarészleteket. Ábrázológeometriából meg fogni kell egy tankönyvet és kiolvasni, meg megcsinálni jópár feladatot, ami a különféle perspektíva-típusokra vonatkozik.
Szerk: Andzsinszan 2009-08-27 10:58:22
A nemszeretem kockológiával és csendéletekkel. Hasznos még az ábrázológeometria tanulmányozása is hozzá (hogy ismerd az alapelveket és észre vedd a hibákat, mert anélkül hiába gyakorlod). Én így csináltam.
és csak mellékesen : ma van a szüli napom :)
Happy Birthday! :3 Am te még "szerencsésnek" mondhatod magad. A barátnőm szeptember elsején született... XD
ÁKOS: Aha... szóval intravénásan Inujasáztál és szereted a magical girl műfajt...
Ez jó.... XDDD
De körülbelül igaz is a megállapítás. Bár nekem elsőre a Doremi karakterei ugrottak be.
Végső soron nem olyan rossz, ha SD karaktereket akarsz rajzolni. Nem tudom mi óta rajzolhatsz, hány éves vagy, de a rajzod azt sugallja, nagyon fiatal vagy, így van még időd jó sokat rajzolni és fejlődni. Figyelj arra, hogy egyenes vonalakat rajzolj (kicsit olyan, mintha remegne a kezed, miközben egy vonalat húzol), s mivel próbálj jobban odafigyelni a részletekre (szem, ruha gyűrődése).
Szerk: Hella 2009-08-27 10:59:02
beküldve: 2009-08-27 10:41:17
(#2311) Segítség kellene....adjatok ötletet h hogy tudnám gyakorolni a perspektívikus rajzolást.Elég sok gondom van vele Segítségeteket előre is köszönöm
Boldog szülinapot!!^^ Meg is kapod a jó kis ajándékodat... iskolakezdés képében! XD Szegééény...
ÁKOS: Aha... szóval intravénásan Inujasáztál és szereted a magical girl műfajt...
beküldve: 2009-08-26 19:43:04
(#2309) Hát... hol is kezdjem:
Elöszőr is a manga készítésének megkezdését késöbbre halasztottam. Sajna mivel nemsokára iskola, ezért lehet hogy csak 3-4 hét múlva tudom elkezdeni. ^^"
A másik hogy egyenlőre hoztam egy képet az egyik főszereplöről. Létszives, úgy kritikázzátok hogy én még csak kezdő vagyok:
[Link]
Nyah, voltam olyan aktív hogy elövettem a fiokomból a másik főszereplőt és bescaneltem.
Íme: (ez roszabb lett, de azért kérek komit!)
[Link]
Elöszőr is a manga készítésének megkezdését késöbbre halasztottam. Sajna mivel nemsokára iskola, ezért lehet hogy csak 3-4 hét múlva tudom elkezdeni. ^^"
A másik hogy egyenlőre hoztam egy képet az egyik főszereplöről. Létszives, úgy kritikázzátok hogy én még csak kezdő vagyok:
[Link]
Nyah, voltam olyan aktív hogy elövettem a fiokomból a másik főszereplőt és bescaneltem.
Íme: (ez roszabb lett, de azért kérek komit!)
[Link]
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-08-26 22:59:38