Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Amit most csinálsz az nem gyerekes?
Kérlek zárd le a vitát ,ha már azt mondtadt.Ja és ROBITUSSIN.
Úgy tűnik, neked nagyon nem esett le, mit mondtam. Megint.
---
Egysmileys hozzászólásokat kerüljük, úgyis le lesznek törölve.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-08-11 15:34:53
(#2166) Jó, az előző írásom kicsit durva volt, de szerintem igaz...nem értem miért kell valakit azért lenézni,mert nincs ideje elolvasni egy rakás könyvet és inkább rögtön belevág a dolgokban és idő közben tanul...mindegy...Nagashi!ne rosszalkodjá!
Kiome/SEn Arashi
Szerk: Kiome 2009-08-11 16:11:18
beküldve: 2009-08-11 14:18:19
(#2165) anyám mióta nem voltam látom pöröhnek itt a dolgok, kicsit gáz ez az uccsó pár oldal, de mind1...
Nah, ami fontos! Mindenki leadta a rajzait a versenyre? Én már meg is kaptam a köszönőlevelemet, szal legalább annyi biztos, hogy nem veszett el
Nah, ami fontos! Mindenki leadta a rajzait a versenyre? Én már meg is kaptam a köszönőlevelemet, szal legalább annyi biztos, hogy nem veszett el
Amit most csinálsz az nem gyerekes?
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-08-11 14:10:59
beküldve: 2009-08-11 13:54:07
(#2163) Köszönöm mindenkitől a kulturált kritikákat sokat segítenek.
Hasznositani fogom öket.
Hasznositani fogom öket.
...
---
Más téma, resource link azoknak, akikre ráfér az alakrajz. *Köh*
[Link]
Fejlécen több témában is vannak képek. Ha nem vagy előfizető, csak kicsiben tölthetsz le képet, de felnagyítva az sem rossz.
Köszönöm neked is.Annyi minden kavarog a fejembe hogy most még rajzolás is nyögve nyelős lenne.Le is dölök bubukálni egy kicsit hátha kitisztul a fejem.De nem fogom feladni.Köszönök minden biztatást.
beküldve: 2009-08-11 11:16:57
(#2160) Na, 9 oldallal arrébb megtaláltam Holci rajzait.
Azt kell mondjam hogy összességében nem rossz.
Pár momentum:
- a téglafal. Ami valójában téglából kirakott gátoldal, mint ami nálunk is van az utca végén. Fal akkor lenne, ha a függőleges fugák függőlegesek lennének, mint a járdaszegélynél látszódik.
- Inkább axonometriában rajzolsz mint perspektívában. Nem olyan nagyon nagy baj, mintha nem éreznéd a teret, de merevvé teszi a képet.
- a második panel fája kicsit "közel jött". Ha talaj közeli nézőpontot választasz, lentebb kerül a horizont. Ebben az elnyújtott képkockában is látszódna már. Én kb az első sor szöveg alsó határára húztam volna be. /és mondjuk a háttérben lehetne az első képen szereplő lépcső alja, minegy viszonyításként/
-A 3. panelt először nem értettem, honnan jön a fény, mert lehagytad a srác mügül a füvezést //ha jól értelmezem a fűben fekszik, kezét a Nap elé tartva/ Valószínűleg délben, mivel pont függőlegesen esik rá az árnyék. Ekkora fényerősségnél nagyobbak a kontrasztok. A kezet nem csak besatírozni, de teljesen feketére is lehetett volna.
Egyébként Andzsinszannal értek egyet /ismét/: a szövegeket buborékozd. Már csak azért is mert a buborék alakjával sok mindent meg lehet határozni /narráció, beszéd, gondolat, kiáltás, háttérzaj.../
Amúgy meg látszik hogy átgondoltad. A kopások a járdaszegélyen meg a lépcsőn, a cipzár fogai.. szóval ki van ez dolgozva. Jól elkaptad a merengő tekintetet is.
Azt kell mondjam hogy összességében nem rossz.
Pár momentum:
- a téglafal. Ami valójában téglából kirakott gátoldal, mint ami nálunk is van az utca végén. Fal akkor lenne, ha a függőleges fugák függőlegesek lennének, mint a járdaszegélynél látszódik.
- Inkább axonometriában rajzolsz mint perspektívában. Nem olyan nagyon nagy baj, mintha nem éreznéd a teret, de merevvé teszi a képet.
- a második panel fája kicsit "közel jött". Ha talaj közeli nézőpontot választasz, lentebb kerül a horizont. Ebben az elnyújtott képkockában is látszódna már. Én kb az első sor szöveg alsó határára húztam volna be. /és mondjuk a háttérben lehetne az első képen szereplő lépcső alja, minegy viszonyításként/
-A 3. panelt először nem értettem, honnan jön a fény, mert lehagytad a srác mügül a füvezést //ha jól értelmezem a fűben fekszik, kezét a Nap elé tartva/ Valószínűleg délben, mivel pont függőlegesen esik rá az árnyék. Ekkora fényerősségnél nagyobbak a kontrasztok. A kezet nem csak besatírozni, de teljesen feketére is lehetett volna.
Egyébként Andzsinszannal értek egyet /ismét/: a szövegeket buborékozd. Már csak azért is mert a buborék alakjával sok mindent meg lehet határozni /narráció, beszéd, gondolat, kiáltás, háttérzaj.../
Amúgy meg látszik hogy átgondoltad. A kopások a járdaszegélyen meg a lépcsőn, a cipzár fogai.. szóval ki van ez dolgozva. Jól elkaptad a merengő tekintetet is.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
beküldve: 2009-08-11 10:13:11
(#2159) Köszönöm mindenkitől a kulturált kritikákat sokat segítenek.
Hasznositani fogom öket.De megyek alkotni.Sziasztok.
Hasznositani fogom öket.De megyek alkotni.Sziasztok.
beküldve: 2009-08-11 00:26:42
(#2158) Nemtom, nekem egyértelműen lejtő Holci "téglafala", mert sokfelé láttam már ilyet, bár azok kőlapokból voltak, tehát nem ilyen szabályos mintában. A félreértéseket el lehet kerülni esetleg pár fűcsomóval, ami a zúgogkból nő felfelé, azokban lenne függőleges, ami jelzi a pozíciót, vagy támaszkodhatna neki valaki-valami, és annak, a falnak meg a talajnak a bezárt szögéből szintén kiderül az igazság, pláne, ha az árnyék is látszódik. A feliratok alatt lehet, hogy érdemes lenne kitakarni fehér pacával a rajzokat, hogy a vonalak ne gabalyodjanak össze vizuálisan.
beküldve: 2009-08-10 20:57:16
(#2157) Mustang, nem értettelek félre. Én csak azt mondom, ma is sok remek művész van. Járj kiállításokra.
Szerk: Amúgy, komment 2154, túl sok RedBull?
Szerk: Amúgy, komment 2154, túl sok RedBull?
Szerk: Nagashi 2009-08-10 21:04:09
Minden művész a saját érzelmeit vetíti vissza a műveire. Vannak akiké a belső békét tükrözi, vagy éppen a szomorúságot, /nekem például minden aquarellem és pitt/szénrajzom nagyon zaklatott./
Akkora művészek mint Munkácsy vagy Da Vinci lehet hogy nincsenek, de azért vannak.
Akkora művészek mint Munkácsy vagy Da Vinci lehet hogy nincsenek, de azért vannak.
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Szerk: Moderátor 2009-08-12 16:13:23
Ok mondanál nekem??? Hm..... Tudod kik az igazi mai művészek??? Az aki az érzelmeit kitudja mutatni a műveibe! Meg azok akik az utcán rajolznak küldöünbözö embereket különböző személyiségut!! Na ezek az igazi művészek!!!!!!
Ok nem mondom , hogy nincs úgy mond ,,híres,, művész.DE viszont biztos hogy nem lesznek olyanok mint pl: Munkácsi , Vasarely, vag y Leonardo De Vinci! Hm......
Ok nem mondom , hogy nincs úgy mond ,,híres,, művész.DE viszont biztos hogy nem lesznek olyanok mint pl: Munkácsi , Vasarely, vag y Leonardo De Vinci! Hm......
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-08-12 16:12:37
beküldve: 2009-08-10 19:03:41
(#2153) Holci, nagashi: cool down guys...
Holci: Majd hozzászoksz az éles kritikákhoz. Fogsz ennél még vadabbat is kapni az életben. Egyszerűen hozzá kell szokni. Mellesleg nagahsi biztos nem oktalanul illet negatív kritikával, ha már egyszer csak úgy ismeretlenül ír ilyet. El kell fogadni. Ez van. Sprite.
Nagashi: tetszik a részletes kritikád, csak szerintem finomabban kéne közölnöd a kezdő/fiatal alkotókkal. Különben ha gondolod az én mangámról is mondhatnál egy ilyen részletes kritikát /bár nyilván egy webmangába több hibát fogsz találni, mint Holciéban./
Holci: Majd hozzászoksz az éles kritikákhoz. Fogsz ennél még vadabbat is kapni az életben. Egyszerűen hozzá kell szokni. Mellesleg nagahsi biztos nem oktalanul illet negatív kritikával, ha már egyszer csak úgy ismeretlenül ír ilyet. El kell fogadni. Ez van. Sprite.
Különben tetszik a mangád, egész jó a rajzolás meg tetszik a grayscale. a Várost szépen rajzolod, de a kővel kirakott lejtő nekem is fal volt.
Nagashi: tetszik a részletes kritikád, csak szerintem finomabban kéne közölnöd a kezdő/fiatal alkotókkal. Különben ha gondolod az én mangámról is mondhatnál egy ilyen részletes kritikát /bár nyilván egy webmangába több hibát fogsz találni, mint Holciéban./
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Ezt azért te élvezed úgye?
Mindenkitől elnézést az offolásért.
Köszi Miho.Ennyi ,ezt elfogadom,csak emberi modorba kel szólni.
Mindenkitől elnézést az offolásért.
Köszi Miho.Ennyi ,ezt elfogadom,csak emberi modorba kel szólni.
Szerk: Holci 2009-08-09 21:57:32