Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
"Évekkel a SETI program bukása után az emberiség már lemondott az értelmes fajok kereséséről. Az emberek már nem hittek abban, hogy van bárki más rajtuk kívül az Univerzumban" / nagytotálban: a SETI főadóját lángvágókkal és munkagépekkel gyalulják a földbe/
"Az üzenetek pedig immár fogadó nélkül terjedtek" /Nagytotál: a Föld éppen még felismerhető méretben, hatalmas feketeség közepén, a csillagos ég előtt/
"később a kutatók újjászervezték az egységet, új néven, változatlan céllal - ugyanolyan eredménytelenül küldve a jeleket" /újabb nagytotál: a Központ épülete/
/premier plán: a Központ névtáblája a bejáratnál/
"Egyszer csak válaszoltak" /sistergő képernyő, telejesen kitöltve a panelt/
"itt vagyok" /teljesen fekete panel, olyan SinCitysen/
/mészárlás képei, akár több panelen keresztül, akár szöveg nélkül/ " A túlélők azóta úgy emlegetik a napot: a Horror Éjszakája"
/kép nélküli panel, csak szöveg/ "ekkor kezdődöttt minden"
Természetesen mindez csak egy alternatíva.
Te olvasol a gondolataimban! Pont így gondoltam(na jó , majdnem pont ..^^")!
"Aki mindig csak alszik, honnan is tudhatná , hogy álmodni jó?"
Szerk: Zabpehely 2009-08-17 14:39:42
Igazából de. A szöveget lehet illusztrálni. Csak ha ez valaminek az alapja/márpedig azt írtad/ akkor ne intézd el 3 szóval, hanem gondolj utána. Miért, hogyan, kik/milyen szervezet által?
A szöveg illusztrálásáról: Láttad a Lynch-féle Dűne filmet? /a '80-as évek-belit/. Elég hasonló szitu. Az elején kb. 10 percig csak beszél a Császár lánya a világról és a politikai felépítésről. És mégis látványos.
Állóképekkel dolgozhatnál pl. eltájolhatnád időben, és térben:
//cyberpunk stílből kiindulva, "kissé" továbbgondolva/kiegészítve, panelenként//
Alsóhangon 3 oldalban kidolgozva.
"Évekkel a SETI program bukása után az emberiség már lemondott az értelmes fajok kereséséről. Az emberek már nem hittek abban, hogy van bárki más rajtuk kívül az Univerzumban" / nagytotálban: a SETI főadóját lángvágókkal és munkagépekkel gyalulják a földbe/
"Az üzenetek pedig immár fogadó nélkül terjedtek" /Nagytotál: a Föld éppen még felismerhető méretben, hatalmas feketeség közepén, a csillagos ég előtt/
"később a kutatók újjászervezték az egységet, új néven, változatlan céllal - ugyanolyan eredménytelenül küldve a jeleket" /újabb nagytotál: a Központ épülete/
/mészárlás képei, akár több panelen keresztül, akár szöveg nélkül/ " A túlélők azóta úgy emlegetik a napot: a Horror Éjszakája"
A szöveg illusztrálásáról: Láttad a Lynch-féle Dűne filmet? /a '80-as évek-belit/. Elég hasonló szitu. Az elején kb. 10 percig csak beszél a Császár lánya a világról és a politikai felépítésről. És mégis látványos.
Állóképekkel dolgozhatnál pl. eltájolhatnád időben, és térben:
//cyberpunk stílből kiindulva, "kissé" továbbgondolva/kiegészítve, panelenként//
Alsóhangon 3 oldalban kidolgozva.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-08-16 19:18:20
beküldve: 2009-08-16 19:10:26
(#2215) beküldve: 2009-08-16 18:12:21
(#2214) Elnarman&nagahsiman: Kössz az észrevételeket, de ennél a képregénynél leginkább a restauráció a lényeg, ugyanis egy 4 éves cuccnak a felújított/mangásított változata, az eredeti alapból 6 panel/oldal módon működött még ennél is bugyutább szövegezéssel. XD
A Márk: remélem nem egy oldal=egy fejezet alapon akarjátok tolna, mert akkor a körmünket lerágjuk míg valamelyest előre halad a sztori.
necrokid: Ember, te olvastál valaha Hunter X Hunter-en kívül mást mert ez valami nagyon hasonlatos. Persze ez nem baj, mivel nagy rajongója vagyok. ^-^ A legérdekesebb, hogy kvázi nulla háttérrel is tökéletesen érthető a történet és nem zavaró, hogy szinte végig csak karaktereket látni. A fordulatos jelentkezeléssel is benne maradunk az események sűrűjében, ami szintén nagyon jó pont, jómagam ezzel néha bajban vagyok.^^"
Andzsim szan: zsír, zsír! A hátterek kifejezetten tetszetős kidolgozottságúak - túl bezsongott vagyok értelmes háttereket rajzolni - kissé One Piece-es. Az inglish szpíking meg sehr korrekt. Amúgy milyen pályázatról van szó?
A Márk: remélem nem egy oldal=egy fejezet alapon akarjátok tolna, mert akkor a körmünket lerágjuk míg valamelyest előre halad a sztori.
necrokid: Ember, te olvastál valaha Hunter X Hunter-en kívül mást mert ez valami nagyon hasonlatos. Persze ez nem baj, mivel nagy rajongója vagyok. ^-^ A legérdekesebb, hogy kvázi nulla háttérrel is tökéletesen érthető a történet és nem zavaró, hogy szinte végig csak karaktereket látni. A fordulatos jelentkezeléssel is benne maradunk az események sűrűjében, ami szintén nagyon jó pont, jómagam ezzel néha bajban vagyok.^^"
Andzsim szan: zsír, zsír! A hátterek kifejezetten tetszetős kidolgozottságúak - túl bezsongott vagyok értelmes háttereket rajzolni - kissé One Piece-es. Az inglish szpíking meg sehr korrekt. Amúgy milyen pályázatról van szó?
Szerk: wakka 2009-08-16 18:24:44
beküldve: 2009-08-16 18:07:55
(#2213) Érdekes elgondolás. Lehet, hogy a pusztítást jobban kiemelte volna egy plusz külön oldal csak akkor meg az első laposodott volna el nagyon. Mivel az elején a szöveget nem igazán lehet illusztrálni, nem lenne túl érdekfeszítő egy oldalon keresztül a sötét kockák száma. Ezért került minden egy oldalra. szerintem annyira hozza a hatást, hogy felkeltse az érdeklődést.
Sötétség nélkül nincs fény.
Ennél csak cukibb lesz... XD Na jó, majd szólok ha fentt lesz az összes.
X) juhúúúúú! Bárány invázió!
Neurowest: szerintem sokkal látványosabb is lehetne ez a nulladik fejezet, némi trüközéssel (panelek,szöveg ).És (megint csak ) szerintem hátborzongatóbb lenne ,ha az első oldlal az Itt vagyok mondattal érne véget és a második oldalon jobban kitárulkozhatna apusztítás ami végülis a 0. fejezet lényege ... szerintem ..
de azért nagyon tetszik , nehogy bárki azt higgye nem ezek csak a saját kis hülyeségeim !
"Aki mindig csak alszik, honnan is tudhatná , hogy álmodni jó?"
[QUOTE]
Kissé mintha haditengerész lenne az a bálnavadász-kapitány. A karakterek kissé meseszerűek /bár az arányok jók/, de a mozdulatok nagyon el vannak találva. Tetszik még a panelek dinamikája is. Bónuszpontok: a gombafelhő a kapitány feje fölött, a Nagy Hullám kép belealkotása a panelekbe, a vörös beszúrások, sztori.
QUOTE]
Köszi! A kapitány egy itt ragadt 2. vh-s veterán, mint a Kincs ami nincs-ben, csak nem hibbant:) Ezt tükrözi az öltözéke, mármint a belső világát. Ebben a megközelítésben a katonatiszti szerkó a tapasztalatból eredő határozottságot jelenti a számomra. Mellette persze kissé komikussá is akarja tenni. Nem pontosan a létező egyenruhát rajzoltam le, mert egyrészt alig találtam tisztességes képanyagot róla (a ranggal összefüggő eltérő kiegészítők, jelzések valószínűleg nem stimmelnek), másrészt meg ebben a stílusban nehezítette volna csak a dolgot, feleslegesen, mert így is lejön, aminek le kell jönnie.
Kissé mintha haditengerész lenne az a bálnavadász-kapitány. A karakterek kissé meseszerűek /bár az arányok jók/, de a mozdulatok nagyon el vannak találva. Tetszik még a panelek dinamikája is. Bónuszpontok: a gombafelhő a kapitány feje fölött, a Nagy Hullám kép belealkotása a panelekbe, a vörös beszúrások, sztori.
QUOTE]
Köszi! A kapitány egy itt ragadt 2. vh-s veterán, mint a Kincs ami nincs-ben, csak nem hibbant:) Ezt tükrözi az öltözéke, mármint a belső világát. Ebben a megközelítésben a katonatiszti szerkó a tapasztalatból eredő határozottságot jelenti a számomra. Mellette persze kissé komikussá is akarja tenni. Nem pontosan a létező egyenruhát rajzoltam le, mert egyrészt alig találtam tisztességes képanyagot róla (a ranggal összefüggő eltérő kiegészítők, jelzések valószínűleg nem stimmelnek), másrészt meg ebben a stílusban nehezítette volna csak a dolgot, feleslegesen, mert így is lejön, aminek le kell jönnie.
Szerk: Andzsinszan 2009-08-15 19:21:12
Lehet, hogy steampunk akar lenni, de ez az első oldal tipikusan cyber. A címről már nem is beszélve. //igazából nem tudom hogy lesz ebből sztímpánk//
Szerk: Elnar 2009-08-15 19:09:44
*vakarja a füle tövét* Néhol olyan mintha lespóroltad volna a karaktereidről a nyakat, de amúgy aranyos. Ezek a vaskos figurák az öccsén stílusára emlékeztetnek. A sztorihoz meg nem tudok érdemben hozzászólni a nemlétező angol nyelv-nem tudásommal . ~tudom, égő
Több érdemi tanácsot nem merek osztogatni, mivel majd egy fél éve nem rajzoltam normálisan, ha írnád a történetet akkor jobban aktivizálódnék. Majd a többiek.
Több érdemi tanácsot nem merek osztogatni, mivel majd egy fél éve nem rajzoltam normálisan, ha írnád a történetet akkor jobban aktivizálódnék. Majd a többiek.
Szerk: miyu 2009-08-15 19:04:16
beküldve: 2009-08-15 18:55:12
(#2208) Nah, mielőtt feltenném a második fejezett, valaki nem akar kritikátmondani az én minimal-design mangámról?
www.necrokidy.deviantart.com
www.necrokidy.deviantart.com
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Hogy kukacoskodjak: A steampunk az már fantasy keverék.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-08-15 18:45:40
(#2206) Valójában a Neurowest nem cyberpunk, hanem legfőképpen Steampunk, és fantasy keveréke lesz.
Némileg Trigun szerű világban fog játszódni a történet további része, ez csak egy bevezetés volt a "mindenség kezdetéhez", ed (ha eljutunk odáig XD), akkor magyarázatot fogtok kapni erről is, ami itt a 0. fejezetben lett felvázolva.
Némileg Trigun szerű világban fog játszódni a történet további része, ez csak egy bevezetés volt a "mindenség kezdetéhez", ed (ha eljutunk odáig XD), akkor magyarázatot fogtok kapni erről is, ami itt a 0. fejezetben lett felvázolva.
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
beküldve: 2009-08-15 18:40:16
(#2205) Igen, wakkamanénál én is éreztem ezt a darabosságot...a kis pontatlanságok és teljesen hagyományos módszerek, és néhol remegő vonalak miatt kicsit firkaszerűnek hat az egész.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-08-15 18:06:38
(#2204) Üdvözletem!
Mëg valának tekintve a' képeknek regényi. Az iménti ítéletek születének
Wakkaman, te egy állat vagy! Ilyen szintem elborult sztori még nekem sem jut eszembe /ami azért nagy szó/
rajzolásilag erősen nyugati jellegű, mintsem manga. A környezet miatt meg tipikusan közép-európai. Kissé darabosak a karakterek, meg az egész, de nem vészesen. Leginkább úgy tűnik, hogy még keresgélsz.
Neurowest: már az első oldalon sikerült egy igazi cyberpunk hangulatot adni, ami azért pozitív(?). Ami kevésbé, hogy a figurák bár szépen vannak rajzolva, elég merevek. És látszik hogy a környezettel nem lett annyit foglalkozva. Azért várjuk a folytatást.
Andzsinszan, grat! Ez korrekt lett.
A waccs meg ment.
Mëg valának tekintve a' képeknek regényi. Az iménti ítéletek születének
Wakkaman, te egy állat vagy! Ilyen szintem elborult sztori még nekem sem jut eszembe /ami azért nagy szó/
rajzolásilag erősen nyugati jellegű, mintsem manga. A környezet miatt meg tipikusan közép-európai. Kissé darabosak a karakterek, meg az egész, de nem vészesen. Leginkább úgy tűnik, hogy még keresgélsz.
Neurowest: már az első oldalon sikerült egy igazi cyberpunk hangulatot adni, ami azért pozitív(?). Ami kevésbé, hogy a figurák bár szépen vannak rajzolva, elég merevek. És látszik hogy a környezettel nem lett annyit foglalkozva. Azért várjuk a folytatást.
Andzsinszan, grat! Ez korrekt lett.
pedig aki ismer tudja hogy nem szokásom dicsérgetni
Kissé mintha haditengerész lenne az a bálnavadász-kapitány. A karakterek kissé meseszerűek /bár az arányok jók/, de a mozdulatok nagyon el vannak találva. Tetszik még a panelek dinamikája is. Bónuszpontok: a gombafelhő a kapitány feje fölött, a Nagy Hullám kép belealkotása a panelekbe, a vörös beszúrások, sztori. A waccs meg ment.
Szerk: Elnar 2009-08-15 18:16:00
beküldve: 2009-08-15 12:00:12
(#2203)