Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Éretlenség és tudatlanság meglepően szórakoztató ötvözetét nyújtod.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
beküldve: 2009-08-09 21:43:36
(#2150) Ejjha, micsoda indulatok szabadultak el itt!^^"
Ígérem csak egyetlen egy hozzászólással, de beleszólok a szóváltásotokba.
Kedves Holci!^^
A kritikát - bárkitől is érkezzen - el kell fogadni. Ha nem értesz vele egyet, akkor csak lenyeled szépen csöndben és kész.
Nagashinak nem kell tudnia jól rajzolni ahhoz, hogy észleljen hibákat. A jövendőbeli olvasóid többsége sem fog érteni a mangakészítéshez, mégis észrevehetnek majd hibákat és kritizálni fognak ezerrel. Sajnos az emberek ilyenek.
Meg kell tanulni a rosszat is befogadni és kellőképpen hasznosítani - vagy kellőképpen lesz@rni. XD
(Amúgy meg, az ilyen kritikák sokkal többet érnek, mint például ha én most annyit írnék, hogy "Fű, de szép!" vagy "Fű, de jóóó!"... Az ilyenek csak hízlalják az ember máját, de nem segítenek neki jobbá válni.)
Kedves Nagashi!^^
Az alapos kritika nem összekeverendő a szőrszálhasogatással. Ha nem inged ne vedd magadra, én így látom ezt a helyzetet.
Elnézést, hogy belekotyogtam.*meghajol* Már itt se vagyok.
Ígérem csak egyetlen egy hozzászólással, de beleszólok a szóváltásotokba.
Kedves Holci!^^
A kritikát - bárkitől is érkezzen - el kell fogadni. Ha nem értesz vele egyet, akkor csak lenyeled szépen csöndben és kész.
Nagashinak nem kell tudnia jól rajzolni ahhoz, hogy észleljen hibákat. A jövendőbeli olvasóid többsége sem fog érteni a mangakészítéshez, mégis észrevehetnek majd hibákat és kritizálni fognak ezerrel. Sajnos az emberek ilyenek.
Meg kell tanulni a rosszat is befogadni és kellőképpen hasznosítani - vagy kellőképpen lesz@rni. XD
(Amúgy meg, az ilyen kritikák sokkal többet érnek, mint például ha én most annyit írnék, hogy "Fű, de szép!" vagy "Fű, de jóóó!"... Az ilyenek csak hízlalják az ember máját, de nem segítenek neki jobbá válni.)
Megjegyzem, nekem nagyon tetszik a mangád.^^ Amikor ilyen alkotók képeit látom mindig rájövök mennyire kiscserkész vagyok. XD
Kedves Nagashi!^^
Az alapos kritika nem összekeverendő a szőrszálhasogatással. Ha nem inged ne vedd magadra, én így látom ezt a helyzetet.
Elnézést, hogy belekotyogtam.*meghajol* Már itt se vagyok.
Szerk: Miho ~ ミホ 2009-08-09 22:06:58
Csak nem fájt a kritika jaj ne haragudj.De tényleg öszintén mondom.
Javitanálak: fikázás = eltorzult kritika
Remélem érzed milyen ha téged kritizálnak .
Tanulj belőle vagy dacoskodj és fogad a pofonokat.
Ja és az a legjobb éterem kritikus aki végigjárt a konyha és az étterem ranglétráját hid el tudom szakács vagyok.
Legyen szép napod.
Javitanálak: fikázás = eltorzult kritika
Remélem érzed milyen ha téged kritizálnak .
Tanulj belőle vagy dacoskodj és fogad a pofonokat.
Ja és az a legjobb éterem kritikus aki végigjárt a konyha és az étterem ranglétráját hid el tudom szakács vagyok.
Legyen szép napod.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Nem gyerekeskedem ahhoz már öreg vagyok.
"Rajzolj jobbat" igenis gyerekeskedés.
Persze a jóbbtól nem szégyen tanulni de attól nem fogadom a kritikát aki csak a száját jártatja de nem tud felmutatni mást mint pár vacak warkraftos rajzot.Közben meg szórja mindenkire a rosszabbnál rosszabb kritikát.
Rossz kritikát? Tán valamiben tévedtem? Vagy bunkó lettem volna? Nem. Aki nem tud lenyelni valamit, az te vagy.
Múltkor is fikáztad Kiomét
Fikázás =/= kritika.
de nem tud felmutatni mást mint pár vacak warkraftos rajzot.
Neked meg két oldal mangád van a neten, és ettől alapvetően feljebbvaló lennél?
a profik is csak attól fogadják a kritikát aki már lerakot valamit az asztalra.
Tényleg? Szóval szerinted az összes filmkritikus egyben rendező, az összes étteremkritikus pedig nem csak újságíró, hanem szakács is, ha jól értem.
De ha neked annyi időd van hogy egész nap csak a netet bújod forrás adatért és hogy véleményezed a munkákat akkor mikor alkotsz?Talán neked sem ártana a gyakorlás.
Ma kettő A4 lapot rajzoltam tele szemekkel és 3 női lándzsát tartó aktot rajzoltam képről. Nem bújom az egész netet források után, én a netről tanultam a képregénykészítést, és hasonló elméleti esszék nekem könyvjelzőben vannak/le vannak töltve/meg vannak könyvben. Talán te is beléjüknézhetnél. Segítene elkerülni az olyan hibákat, mint amiket felsoroltam.
és hogy véleményezed a munkákat akkor mikor alkotsz?Talán neked sem ártana a gyakorlás.
Gyakorlok eleget, kritikaírás pedig nem tart sokáig, ha már rutinból megy az embernek. Márpedig azért gyakorlok, hogy az én munkáimba majd ne lehessen olyan könnyen belekötni.
De ne hogy azt hid hogy felbszantottál csak véleményeztem a kritkát.
A capslock és a sértegetés egyértelműen a nyugalom jele, igaz.
Tuudom hogy ezt most nem nyeled le és készited a választ.
Te sem nyelted le az építő kritikát, én sem nyelem le a hisztidet.
BELBOSZANTANI
Szép szó.
Szerk: Nagashi 2009-08-09 21:36:52
Nem gyerekeskedem ahhoz már öreg vagyok.
Persze a jóbbtól nem szégyen tanulni de attól nem fogadom a kritikát aki csak a száját jártatja de nem tud felmutatni mást mint pár vacak warkraftos rajzot.Közben meg szórja mindenkire a rosszabbnál rosszabb kritikát.Múltkor is fikáztad Kiomét aki ezerszer tőbbet rakot le az asztalra mint te, egyenlőre te csak kritikát raktál le.
Valóban nem vagyok profi nekem ez hobbi ,de a profik is csak attól fogadják a kritikát aki már lerakot valamit az asztalra.Kispofám te még semmit nem raktál le.
De ha neked annyi időd van hogy egész nap csak a netet bújod forrás adatért és hogy véleményezed a munkákat akkor mikor alkotsz?Talán neked sem ártana a gyakorlás.
Tudom hogy ezt most nem nyeled le és készited a választ.
DE MA NEM TUDSZ BELBOSZANTANI ,MA NEM.
Persze a jóbbtól nem szégyen tanulni de attól nem fogadom a kritikát aki csak a száját jártatja de nem tud felmutatni mást mint pár vacak warkraftos rajzot.Közben meg szórja mindenkire a rosszabbnál rosszabb kritikát.Múltkor is fikáztad Kiomét aki ezerszer tőbbet rakot le az asztalra mint te, egyenlőre te csak kritikát raktál le.
Valóban nem vagyok profi nekem ez hobbi ,de a profik is csak attól fogadják a kritikát aki már lerakot valamit az asztalra.Kispofám te még semmit nem raktál le.
Tudom hogy ezt most nem nyeled le és készited a választ.
DE MA NEM TUDSZ BELBOSZANTANI ,MA NEM.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-08-09 21:29:15
Igen. Hogy vannak nagy alkotók ma is, csak maximum kevésről tudsz.
Inkább csak kevésről tudsz.
Ezzel egyet értek ,mert nagyon nagy alkotok voltak annó!! Kevés van mostanság szerintem
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-08-12 16:10:23
Tévedsz.
Ha nem lehetne elvonatkoztatni az akademista rajzolástól akkor nem lennének karikatúrák sem. Picassoról nem is szólva aki fotorealisztikusan tudott rajzolni. De felhozhatom Eschert is példának.
Ha nem lehetne elvonatkoztatni az akademista rajzolástól akkor nem lennének karikatúrák sem. Picassoról nem is szólva aki fotorealisztikusan tudott rajzolni. De felhozhatom Eschert is példának.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Ezer köszönet a kritikáért a téglafalról csak annyit hogy az nem téglafal kővel kirakót leejtő ami szerintem a dőlésszögből egyértelmű. A másik ,azért nem egyforma a két tenyér mert az csak egy tenyér és egy kézfej.Ha logikusan gondolkozol az embernek csak egy tenyere van a kezén. A mindenki lapja nekem megfelel csak arra kel hogy tároljam a rajzaim és az emberek megnézék.
"Kővel kirakott lejtő"? Ha én elrontott falnak néztem, valószínűleg mások is annak fogják. Más szögből jobban látszana, mi akar az lenni.
Amit a kezekről írsz, azt nem értem. Ugyanannak a kézfejnek ugyanúgy kell kinéznie két képen. Harmadik kockán vékony, csontos ujjakat rajzoltál, a nap előtt tartva pedig már duzzadt, rövid és bütykös ujjak vannak. Ez hiba.
Egy jobb weboldaloldal attólmég jobb weboldal. Képregényeknek pedig különösen jó képnézegető kell. Ajánlom Scott McCloud írásait a témában.
Tényleg köszi a fiká.... akarom mondani az épitő kritikát tőled mindig szívesen fogadom.
Már várom a te értékelhtő munkáid.
Hagyd a gyerekeskedést.
Szerk: Nagashi 2009-08-09 20:38:27
beküldve: 2009-08-09 19:59:59
(#2139) Eris: Szerintem ez azért nem egészen így van. egyáltlaán, mit értesz azalatt, hogy "rendesen rajzolni". Mert ezalatt érthetsz alakrajzot, fejrajzot, tárgyábrázolást, stb. Ezeket egyetemen/főiskolán is mind külön kell tanulni, tehát az, hogy valaki mindet tökéletesen tudja olyan nincs. Az ha valaki tud pl fejet rajzolni és azt akarja mangásítani, az nem hiszem, hogy menne neki, mivel szokatlan lenne neki felrúgni a megtanult arányokat, hogy pl nagyobb szem, kis orrpéldául. Tehát az tény, hogy aki tud mangát rajzolni az általában tud rendesen is, de fordítva ez nemhinném, hogy feltétlenül igaz, Javítsatok ki ha tévedek.
A mangámmal kapcoslatban még annyit, hogy megpróbáltam benne ötvözni az amerikai rajzfilmek minimal designját és a manga stílust, ezáltal egy egyszerű, letisztult képvilágot megalkotni. így jelentősen haladósabb lett a munka, mitnha agyonrészleteznék mindent. Remélem tetszik.
A mangámmal kapcoslatban még annyit, hogy megpróbáltam benne ötvözni az amerikai rajzfilmek minimal designját és a manga stílust, ezáltal egy egyszerű, letisztult képvilágot megalkotni. így jelentősen haladósabb lett a munka, mitnha agyonrészleteznék mindent. Remélem tetszik.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2009-08-09 19:08:06
(#2138) Tény és való, hogy aki rajzolni tud annak a mangásítás már csak akarat kérdése. Hogy egyáltalán akar-e úgy rajzolni.
Sötétség nélkül nincs fény.
beküldve: 2009-08-09 18:31:23
(#2137) Andzsinszannal értek én is egyet.
Anno nekem a "mestereket" tizenvagymennyi évesen Tikos Péter és Zsilvölgyi "Max" Csaba jelentette. Órákig tudtam nézni egy-egy rajzukat, hogy tudjam hogy készült. Ilyen vonalazás az szövet, amolyan pontozás bőrfelület, etc... Mégis egyedi stílusom van, annak ellenére hogy érződik rajta az övék. /érdeklődők devianton láthatják/
És tovább szajkózom magam: Ne mangát tanulj meg rajzolni, hanem rajzolni tanulj meg - aztán mangásítsd. Nézzetek meg bármelyik mangát. Ami nem ember, az minden realisztikus /perspektíva, árnyékok, formák.../ Nincs külön manga-világ. Csak karikírozott jellemek vannak, tenyérnyi szemekkel.
Szóval még mindig ajánlom a tanulmányrajzokat. Ha meg manga irányba akarsz továbbmenni, akkor vonalasan, és csak színekkel árnyékolva.
Anno nekem a "mestereket" tizenvagymennyi évesen Tikos Péter és Zsilvölgyi "Max" Csaba jelentette. Órákig tudtam nézni egy-egy rajzukat, hogy tudjam hogy készült. Ilyen vonalazás az szövet, amolyan pontozás bőrfelület, etc... Mégis egyedi stílusom van, annak ellenére hogy érződik rajta az övék. /érdeklődők devianton láthatják/
És tovább szajkózom magam: Ne mangát tanulj meg rajzolni, hanem rajzolni tanulj meg - aztán mangásítsd. Nézzetek meg bármelyik mangát. Ami nem ember, az minden realisztikus /perspektíva, árnyékok, formák.../ Nincs külön manga-világ. Csak karikírozott jellemek vannak, tenyérnyi szemekkel.
Szóval még mindig ajánlom a tanulmányrajzokat. Ha meg manga irányba akarsz továbbmenni, akkor vonalasan, és csak színekkel árnyékolva.
Nemtom mennyire illik ide, most tervezek fanartot készíteni Caráról //Mord-Sith az Igazság keresője sorozatban//
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2009-08-09 18:46:41
beküldve: 2009-08-09 17:25:28
(#2136) Kihasználom a nagy nyilvánosságot és a topic folyamatos meglátogatódottságát, és kérek egy szívességet. Kéne nekem valaki, aki megbízhatóan tud magyarról franciára írott szöveget fordítani, minél hamarabb. Mármint az illető jelentkezését várom minél hamarabb, maga a fordítás kb. tíz perc megfeszített robot lenne. Van egy fanartom, amihez pár mondat francia szöveget, konkrétan meséből idézetféleséget szeretnék csatolni. Nem határidős a dolog vagy ilyesmi, csak szimplán minél hamarabb kész akarok lenni, mert nem szeretek tökölni a műveimmel. Szóval aki tudna és akar segíteni, az jelentkezzen legyen szíves!