Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-08-09 17:23:31
(#2135) Nagashi nem fikázott csak adott egy kritkát. Mondjuk tény, hogy kezdő alkotóként igen rosszul eshet ilyen erős kritikát kapni, de majd ha profi lezsel hozzászoksz. Mindenestre az enyémről is kérnék véleményt. Feltöltöttem az első fejezetet, olvassátok el:
www.necrokidy.deviantart.com
www.necrokidy.deviantart.com
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
beküldve: 2009-08-09 16:36:20
(#2134) Ezer köszönet a kritikáért a téglafalról csak annyit hogy az nem téglafal kővel kirakót leejtő ami szerintem a dőlésszögből egyértelmű. A másik ,azért nem egyforma a két tenyér mert az csak egy tenyér és egy kézfej.Ha logikusan gondolkozol az embernek csak egy tenyere van a kezén. A mindenki lapja nekem megfelel csak arra kel hogy tároljam a rajzaim és az emberek megnézék.
Tényleg köszi a fiká.... akarom mondani az épitő kritikát tőled mindig szívesen fogadom.
Már várom a te értékelhtő munkáid.
Tényleg köszi a fiká.... akarom mondani az épitő kritikát tőled mindig szívesen fogadom.
Már várom a te értékelhtő munkáid.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Ezért vetem meg mélyen youtube tutorialokat és az ahhoz hasonlókat. Mint egy óvodásnak, "körrel kezdünk, ide egy vonal, ide egy vonal, váó, lemásoltad azt amit én! Tudsz mangát rajzolni, klapklap" leginkább a kerekecske gömböcskére emlékeztet. Attól senki nem fog megtanulni mangát rajzolni, maximum kezében érzi a vonalat, esetleg ad egy kicsit az önbizalomhoz ("Na, már csak magamtól kell hasonlót csinálnom!") satöbbi.
Hát még amikor van 7-8 vízszintes meg 5-6 függőleges segédvonal...
Manga stílusban tényleg csak céltudatos gyakorlással lehet megtanulni rajzolni úgy, hogy rutinból menjen.
---
Tegnap írtam panelről-panelre kritikát Holci mangájáról, de most meg nem találom a kommentet...
A lényeg annyi volt, hogy a bemutató kockák szépek, az első panelre talán ráférne a térjelzés.
A második oldal első paneljén nincs sem perspektíva, sem térlátás, sem arány, a téglafal megdőltnek látszik, szóval az egy nagyon csúnya kocka, és nem is mutat semmi érdekeset, teljesen felesleges. Második panel jobb lenne, ha magasabb lenne, szellősebb és átláthatóbb lenne a kompozíció. A fickó nyaka túl rövid. Harmadik és negyedik kocka baja az, hogy máshogy néz ki a két tenyér, a nap nem felismerhető elsőre (kontúr a napon, semmi jelzése a fénynek vagy az égnek) és van egy felesleges csücsök a harmadik kockából a jobb alsó sarokban. A szövegek rosszul vannak elhelyezve és a betűtípus sem a legjobb. Minden más jó.
A weboldalról meg, hogy a mindenkilapja az nagyon szar hely, inkább átállnék extrára vagy egy blogra. A gombok helyett inkább csinálj fórumot (4 gomb felszabadul a fejlécen) A bal oldalról meg vedd le az órát és a naptárt, egyrészt lefoglalnak 5 centi margót baloldalt, másrészt teljesen feleslegesek.
Hát még amikor van 7-8 vízszintes meg 5-6 függőleges segédvonal...
Manga stílusban tényleg csak céltudatos gyakorlással lehet megtanulni rajzolni úgy, hogy rutinból menjen.
---
Tegnap írtam panelről-panelre kritikát Holci mangájáról, de most meg nem találom a kommentet...
A lényeg annyi volt, hogy a bemutató kockák szépek, az első panelre talán ráférne a térjelzés.
A második oldal első paneljén nincs sem perspektíva, sem térlátás, sem arány, a téglafal megdőltnek látszik, szóval az egy nagyon csúnya kocka, és nem is mutat semmi érdekeset, teljesen felesleges. Második panel jobb lenne, ha magasabb lenne, szellősebb és átláthatóbb lenne a kompozíció. A fickó nyaka túl rövid. Harmadik és negyedik kocka baja az, hogy máshogy néz ki a két tenyér, a nap nem felismerhető elsőre (kontúr a napon, semmi jelzése a fénynek vagy az égnek) és van egy felesleges csücsök a harmadik kockából a jobb alsó sarokban. A szövegek rosszul vannak elhelyezve és a betűtípus sem a legjobb. Minden más jó.
A weboldalról meg, hogy a mindenkilapja az nagyon szar hely, inkább átállnék extrára vagy egy blogra. A gombok helyett inkább csinálj fórumot (4 gomb felszabadul a fejlécen) A bal oldalról meg vedd le az órát és a naptárt, egyrészt lefoglalnak 5 centi margót baloldalt, másrészt teljesen feleslegesek.
*Előző hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Moderátor 2009-08-12 16:09:40
beküldve: 2009-08-09 11:34:29
(#2131) beküldve: 2009-08-09 11:30:59
(#2130) Valaki tudna nekem segíteni a grayscales tónusozással kapcsolatban? Próbálgattam, de sajnos nem igazán megy. Ha valaki tudna nekem adni egy netes tutorialt, vagy elmagyarázná azt nagyon megköszönném.
Esetleg conon két szál pockyval
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Könyvből megtanulni rajzolni, az olyan mint levelezőn megtanulni célbalőni. egyszerűen nem lehet.
Ez azért enyhén erős volt.
Ja, pedig tényleg elég nehéz úgy. Én pl. golyós puskával a saját szintemhez képest legutóbb határozott fejlődést mutattam. A sörétes még nem megy. Én tényleg levelezőn tanulok és lőgyakorlat is van:)
Amúgy meg valahogy gyanúsan túllihegik mostanában ezt a "tanujjá meg mangát rajzolni az én termékem megvásárlásával" dolgot, mármint akik könyveket nyomnak ki erről. A sok cuccal csak lehúznak, de erről már írtam valahol. Eddig akármelyikbe (legyen az fizikai vagy netes anyag) belenéztem, gyakorlatilag kimerült abban, hogy hogyan kell a szemét megrajzolni a lánynak, meg hogy kell az arcát formálni, hogy mangás legyen. Az ilyesmit az ember korábban úgy sajátította el, hogy a kedvenc rajzolójának a karaktereit másolgatta és közben ragadt rá valami. Jó lett volna akkor is egy ilyen összeszedett dolog, de utólag visszatekintve, meg nézve ezeket a tutorialokat, nem hordozzák magukban a fejlődés, az egyedi stílus kialakításának lehetőségét, egyszerűen csak megtanul(hat) belőlük az ember jól másolni - abban az egy stílusban, ahogy a könyv előírja. Az elején még hasznosak az ilyenek, de nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani nekik, nélkülük is meg lehet tanulni a dolgokat. Viszont az tényleg jó volna, ha nem csak az iskoláslány hajtincseinek megrajzolását mutatnák be, hanem a lehetséges kompozíciókat panelen és oldalon belül, leírnák, hogy milyen eseménynél melyik az előnyös és miért stb. Ilyennel azért ritkán találkozni, pedig közelebb állna a tartalma a "manga rajzolás tanításhoz".
Könyvből megtanulni rajzolni, az olyan mint levelezőn megtanulni célbalőni. egyszerűen nem lehet.
Ez azért enyhén erős volt.
Holci: megnéztem a mangád első két fejezetét a honlapodon, szép a rajzolása, tetszik, csak a helyesírásod szúrja nagyon a szememet (mellesleg itt a fórumon is).
beküldve: 2009-08-08 22:00:04
(#2127) Alex képei egy szintén Devartos alkotó Makani képeit juttatják eszembe.
Sötétség nélkül nincs fény.
Persze jó, ha van referencia, ami alapján az ember dolgozik. Stílus az egy dolog, de "egyedi" az nem feltétlen szép is
Na inkább segítek én is azoknak, akik tanulni akarnak.
Manga University - Főleg csak kezdéshez
[Link]
Manga Hospital (hatalmas deviantArt linkgyűjtemény)
[Link]
AlexDS1 dA tutorialjai - Nem manga, de jó rajztutorialok. (A srác képregénye is nagyon jó)
[Link]
És egy két részes referenciagyűjtemény, főleg manga lányok rajzolásához.
1. rész: [Link]
2. rész: [Link]
Na inkább segítek én is azoknak, akik tanulni akarnak.
Manga University - Főleg csak kezdéshez
[Link]
Manga Hospital (hatalmas deviantArt linkgyűjtemény)
[Link]
AlexDS1 dA tutorialjai - Nem manga, de jó rajztutorialok. (A srác képregénye is nagyon jó)
[Link]
És egy két részes referenciagyűjtemény, főleg manga lányok rajzolásához.
1. rész: [Link]
2. rész: [Link]
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-08-12 16:05:52
beküldve: 2009-08-08 19:23:26
(#2124) Könyvből megtanulni rajzolni, az olyan mint levelezőn megtanulni célbalőni. egyszerűen nem lehet. Persze vannak tutorialok, amik sokat segítenek, de a legjobb mindenképpen az, amikor magadtól jössz rá dolgokra és akkor egy egészen egyedi stílusod fog kialakulni. So practice, practice, practice!
télleg hogy hívják az angol mangakát?
Mangakának, vagy amikor tudatlan laikusokkal kell beszélni, akkor "japán stílusú képregényrajzoló".
Amúgy az a könyv eléggé bendzsa. Ennél már csak a deviantartos kezdők "tutorialjai" és a számítógéppel összerakott mangák rosszabbak.
Szerk: Nagashi 2009-08-08 19:19:38
beküldve: 2009-08-08 17:33:44
(#2122) Rajzeszközök
Afféle profi tűfilcek, vékony, változatlan vastagságú vonalakat húznak.
Afféle profi tűfilcek, vékony, változatlan vastagságú vonalakat húznak.
beküldve: 2009-08-07 20:59:40
(#2119) KHMMMMMMMMMM csak úgy megemlitem hogy a copic filceim és csőtollaim még mindig eladók.
És tisztelettel jelentem a honlapomat elinditottam egyenlőre csekéj tartalommal.
[Link]
És tisztelettel jelentem a honlapomat elinditottam egyenlőre csekéj tartalommal.
[Link]
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!