Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
Fel teném a nap kérdését ,de az is lehet hogy már csak a holnapiét.Szeretnék beruházni egy Wacom digitalizáló táblára.Egy A6. mérettel el tudok dolgozgatni vagy célszerübb az A5. méretűre beruháznom? Anygilag jóbban jönnék ki a kisebbel és maradna pénzem progira meg miegymásra. Kérném a tanácsokat kinek mi a tapasztalata.
Hát szerintem érdemesebb az A/5-re beruházni, nekem is akkora van, kisebbel szerintem nagyon macerás lenne.
senki ne seruljon be, de ez hulyeseg. a6ossal is siman el lehet rajzolgatni, nekem az van 3-4 eve, egy Wacom graphire 4.
ez fert bele a koltsegvetesbe es azota se bantam meg. nem a tablan rajzolsz, hanem a monitoron, szoval baromira mindegy, mekkora az ami a kezdeben van. mondom ezt miutan firkalgattam a batyam a4es wacom tablajan. persze, meg kell szokni a meretet, de ugyanennyi ido megszokni azt hogy tableten rajzolsz. inkabb legyen egy a6os wacomod, mint egy a4es trust-od. aztan majd ha mar profi vagy es engedi a penztarca, szerezz nagyobbat!
progira meg akkor kolts, ha hivatasos studioban, hivatasoskent tolod a szakmat. keves embernek van 500k-ja egy photoshopra. <- vagy ha annyi penzed van akkor felejtsd el a programot es vegyel egy wacom Cintiq 12 WX-t, ott azon rajzolsz, nem a monitoron.
Esetleg valaki tudna még mondani valamit a Manga Studio 4-ről?
Nekem EX 3.0-am van, de a leírások alapján a 4 nem kapott túl sok extrát, legalábbis nem életbevágóan fontos dolgokat, szerintem.
Az újdonságai az EX verziónak a 3-hoz képest:
-professzionális színskála
-vektoros eszközkészlet
-professzionális szűrő készlet
-story szerkesztő
-haladó szövegszerkesztés
-háló alakítás (textúrák vonalakhoz igazítása stb.)
-speciális vonalzók
illetve van pár dolog amit kibővítettek:
-több lehetséges export fáljformátum
-több szövegbubi
-több beépített 3D minta
-extra minta ecsetek
Igazából szerintem annyival nem fejlesztették, hogy az EX verzió megérje az árát(300$), a Debut(50$) esetleg megér egy próbát, de ha van valami más progid színezéshez(Gimp, PS stb.) akkor a 3 EX-el simán elvan az ember, már azt is komoly kihívás maximálisan kihasználni, szvsz.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Sen17 2009-06-09 00:58:54
beküldve: 2009-06-08 23:53:28
(#1688) Zoe szerintem csak annyi a probléma hogy még kiforratlan vagy ,semiféle kép nem ajánlom hogy sietes bármilyen dolgot gondolok történet írás rajzolás.Gyakorolgas ,nézegesd más technikáják elemezgesd ,probálj mindik egy kicsit újitani kisérletezgetni.És olvas sok mangát, ne félj elöbb-utóbb ráérzel és kialakul a stilusod.Nekem is rengeteget kel gyakorolnom.Szintén nem vagyok megelégedve a rajzaimmal de szerintem ez is csak azt segiti hogy megprobáljak mindig jóbb lenni.Csak ezt tudom kritika helyet adni.
Majdnem elfelejtetem megköszöni ezt a sok tanácsot amit adtatók.Szóval ezer köszönet és meghajlás.
Majdnem elfelejtetem megköszöni ezt a sok tanácsot amit adtatók.Szóval ezer köszönet és meghajlás.
Soha nem kaptok el!!!!!!!!!!!!!
Szerk: Holci 2009-06-08 23:56:02
beküldve: 2009-06-08 19:58:38
(#1687) Nos itt ismételten fölteszem a kérdést: Egy ideje nem voltam szal tudni szeretném h Eris mangája h áll?
És megszenvedtem 4 óra alatt ezért, amivel természetesen nem vagyok megelégedve (2dik oldal)
[Link]
És ha kérhetnék vmit, -persze lehet az oldimon is kommentezni-, de ha vkinek van annyi ideje, nem irna ennek az oldinak a vk-jába pl h eddig mit gondol a mangáról v a rajzokról amit linkelgettem?
[Link]
És megszenvedtem 4 óra alatt ezért, amivel természetesen nem vagyok megelégedve (2dik oldal)
[Link]
És ha kérhetnék vmit, -persze lehet az oldimon is kommentezni-, de ha vkinek van annyi ideje, nem irna ennek az oldinak a vk-jába pl h eddig mit gondol a mangáról v a rajzokról amit linkelgettem?
[Link]
A photoshop az tényleg alap - bár nekem a cs2-es is teljesen megfelel, de az ilyen manga stúdió, meg anime studioktól kiráz a hideg - . És sztem is inkább nagyobb digitális táblát vegyél mert nekem kisebb van és most akarom kicserélni, mert télleg macerás!
Mekkora az a kicsi? Nekem 6x8 van, és legközelebb 4x5-öst fogok venni, mert az is bőven elég. És mindenkinek javaslom, hogy géppel csak színezzen, a körvonalakat kézzel sokkal egyszerűbb megcsinálni (akinek segítségre van szüksége, szóljon, közel kétéves számítógépes tapasztalattal már bátran merek tanácsokat osztogatni XD és nem láccik, hogy nem géppel van csinálva, így néz ki a filctollas körvonal: [Link] és így a ceruzás: [Link] )
Nekem először Ps 7.0-m volt, aztán Ps cs2, majd a licensz lejártával átnyergeltem a Gimpre, amit -reklám!- ingyenesen le lehet tölteni, ha rákerestek googlén, és majdnem olyan jó, mint a Ps. (A belinkelt képeket is azzal színeztem.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Szerk: Fiszi 2009-06-08 15:42:54
de az ilyen manga stúdió, meg anime studioktól kiráz a hideg - nem tudom, szerintem azt sak azok használják, akik nem tudnak igazán rajzolni... és a végeredményen is látszik, h kicsit "mű" ha ez így érthető...
Azért én ezzel nem teljesen értek egyet Én legalábbis MS-t használok, és legjobb tudomásom szerint tudok rajzolni A "mű" hatás meg könnyen elkerülhető ha az ember jó ízléssel használja a rendelkezésére álló toneokat és miegymást. Én pont, hogy ajánlanám a manga studiót, mert nagyon nagy segítség tud lenni, lévén, hogy itthon max netről lehet rendelni igazi screentoneokat, meg hasonlók. Plusz a benne felhasználható eszközök is nagyban megkönnyítik a munkát, pl kifejezetten G-pen hatású kihúzás és a többi.
Nem reklámozni akarom, de aki tudja használni annak nagyon hálás program tud lenni, és nem csak műanyagszagú dolgok kerülhetnek ki a keze közül...
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Photoshop CS3 alap, aztán még ott van a Manga Studio.
A photoshop az tényleg alap - bár nekem a cs2-es is teljesen megfelel, de az ilyen manga stúdió, meg anime studioktól kiráz a hideg - nem tudom, szerintem azt sak azok használják, akik nem tudnak igazán rajzolni... és a végeredményen is látszik, h kicsit "mű" ha ez így érthető... És sztem is inkább nagyobb digitális táblát vegyél mert nekem kisebb van és most akarom kicserélni, mert télleg macerás!
Hát szerintem érdemesebb az A/5-re beruházni, nekem is akkora van, kisebbel szerintem nagyon macerás lenne.
Igen én is sejtettem a dolgot nem baj megoldjuk.
Hát ha progira van ötletetek azt szívesen fogadom. Minden ötletet várok mail-ben.Ezer köszönet.
Basszus most jöttem meg a munkából le kéne feküdnöm.
Szerk: Holci 2009-06-07 22:54:36
Fel teném a nap kérdését ,de az is lehet hogy már csak a holnapiét.Szeretnék beruházni egy Wacom digitalizáló táblára.Egy A6. mérettel el tudok dolgozgatni vagy célszerübb az A5. méretűre beruháznom? Anygilag jóbban jönnék ki a kisebbel és maradna pénzem progira meg miegymásra. Kérném a tanácsokat kinek mi a tapasztalata.
beküldve: 2009-06-07 22:45:20
(#1680) Kiome, fantasztikusak a munkáid és a skicceid. Szerintem ecchit kéne rajzolnod.
Holci: A6 az nagyon kicsi, szerintem minimum A5-öst vegyél. Ja és a progikon könnyen lehet spórolni.
Holci: A6 az nagyon kicsi, szerintem minimum A5-öst vegyél. Ja és a progikon könnyen lehet spórolni.
beküldve: 2009-06-07 22:40:50
(#1679) Fel teném a nap kérdését ,de az is lehet hogy már csak a holnapiét.Szeretnék beruházni egy Wacom digitalizáló táblára.Egy A6. mérettel el tudok dolgozgatni vagy célszerübb az A5. méretűre beruháznom? Anygilag jóbban jönnék ki a kisebbel és maradna pénzem progira meg miegymásra. Kérném a tanácsokat kinek mi a tapasztalata.
Szerk: Holci 2009-06-07 22:41:36
Szép munka! Két negatívabb észrevételem lenne:
1. a szövegtördelés
2. ez mondjuk inkább nem olyan negatív, csak nekem zavarba ejtően Rumiko Takahashis a stílusos, ami nem baj, csak én szvsz nem rajongok érte, és jobban szeretem az egyedi stílusokat. Persze lehet ez csak a saját bogaram
De amúgy nagyon ígéretes és ügyes munka
van benne helyes írási hiba ? észre sem vettem !,
Ha nem is konkrétan helyesírási, de gépelési(?) hibát azt találtam.
De ez nem a legfontosabb! Az a fontos, hogy tényleg káprázatosan rajzol!
Nah kérem, ez már valami! Nagyon tetszik Kiome-san, csúcs!
(A szövegek helyesírására figyelj csak jobban.;))
(A szövegek helyesírására figyelj csak jobban.;))
van benne helyes írási hiba ? észre sem vettem !,
"Aki mindig csak alszik, honnan is tudhatná , hogy álmodni jó?"