Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Offtopic cuccok >>
Mangarajzolás - ahol kibeszélhetjük terveinket
beküldve: 2009-06-15 20:45:31
(#1736) Fisi: Nem csak annak néz ki hanem valóban felemás a szeme. Örülök ha tetszik.
Sötétség nélkül nincs fény.
Már létezik Sailor Moonos - Dragon Ball-os animációs film, csak az hentai:)
Hát igen... annak a kövi része lesz! Neeeem! Ez nem igazán kapcsolódik hozzá "semmilyen téren"... :P De azon is látszik, hogy sokan gondoltak rá, hogy össze kéne kapcsolni a két sorozatot...
---
Nah megvagyok Gokuval is... Huhh - mivel eddig csak shoujo típusú kraktereket rajzoltam, az anorex lányok után naggggggyon bizarr volt egy ekkora nyakat megrajzolni :P
[Link]
Most csinálok egy posztert meg tervezek egy logót, aztán nekilátok a videónak...
Meg kell mondjam én is elég kíváncsi vagyok, hogy ez a kétfajta stílus hogy fog kijönni egymással... :)
*Következő hozzászólással egybeszerkesztve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-06-15 12:42:57
beküldve: 2009-06-15 02:19:20
(#1734) Anno gondolom mindenki szerette volna ha ezt meg is valósítják...
Nem vagyok benne biztos, hogy ez volt minden álmom
Persze azért kiváncsi vagyok, hogy mit hozol ki belőle, hajrá
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-06-14 22:17:18
(#1732) Én meg régóta tervezem, h kéne csinálni egy trailert egy Cross Tale című sztorihoz amit én találtam ki és aminek az az érdekessége, hogy ötvözi a Sailor Moon és a Dragon Ball karaktereit - tehát egy világba kerülnek stb stb... Anno gondolom mindenki szerette volna ha ezt meg is valósítják... És animátor lévén számomra ez még meg lenne oldható, sőt mivel túl vagyok a vizsgáimon neki is álltam ma a karakterdizájn készítéshez és meg is csináltam Usagit (Sailor Cosmos szerelésben mert a sztori a manga után játszódik és ugye neki az az uccsó alakja) Bár változtattam az eredeti szerkóján, mert egy - nem tetszett fehéren a haja - meg a ruhája is összességében túl fehér volt szal Usagisabbá tettem :) Lassan nekiállok SonGokunak is! :)
Na és vajon sikerül belinkelnem a képet? Drukkoljon mindenki
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090614/usagicdesign_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
Na és vajon sikerül belinkelnem a képet? Drukkoljon mindenki
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/090614/usagicdesign_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
Szerk: Rudi 2009-06-14 22:17:33
míg egy szkennelt rajz sokszor megsínyli a nyomdai előkészítést.
Na az bizony lehet! Ezért parázok attól, hogy poszter készíttessek az egyik rajzomból...
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Sen17: géppel lineartot rajzolni olyan hosszú idő, a gép előtt zombulva. Nekem nem olyan biztos a kezem. Mondjuk nemrég rájöttem, hogy animés stílusban rajzolni-árnyékolni sokkal több időt vesz igénybe, mintha "élethűen", az árnyékokat szétkenve csinálnám, úgyhogy visszatérek ismét az utóbbihoz.
Ez tény, de gyakorlással sokat lehet fejlődni, csak túl kell élni azt a zombulós csiga időszakot De egyébként tényleg egyszerűbb egy szkennelt lineartot árnyékolni, mint géppel megrajzolni az egészet, viszont a teljesen digitális munka sokkal letisztultabb, sokkal aprólékosabban lehet kidolgozni, azonnal ki tudod javítani a hibáidat, és a nyomdai munkálatok után is szépen mutat, míg egy szkennelt rajz sokszor megsínyli a nyomdai előkészítést.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2009-06-14 19:54:13
(#1729) Eris: Én megnéztem mindkettőt, tök jók! Főleg Rua tetszik, mert olyan, mintha felemás szeme lenne... (ami a valóságban elég ijesztő lehet)
Sen17: géppel lineartot rajzolni olyan hosszú idő, a gép előtt zombulva. Nekem nem olyan biztos a kezem. Mondjuk nemrég rájöttem, hogy animés stílusban rajzolni-árnyékolni sokkal több időt vesz igénybe, mintha "élethűen", az árnyékokat szétkenve csinálnám, úgyhogy visszatérek ismét az utóbbihoz.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
Valaki aki ért hozzá elmesélné nekem lépésről lépésre?
Ezek az én módszereim, mindkét verzióhoz:
1. Ha a rajzot kompletten a papíron csinálom meg, és csak az árnyékok kellenek rá, akkor beszkennelem, majd Manga Studióban (vagy akár photo shoppal is megoldható) felviszem a tone-okat, a lasso toolt használva. Ez egérrel is könnyen megoldható, ha bizonytalan a kezed, akkor a polygonal lasso toolt ajánlom. A lényeg, hogy a magic wandot ne használd, mert a vonalak szélénél egyenlőtlen lesz, és sokkal jobb a lasso...
2. Ha táblával csinálom az oldalt, akkor először felrajzolom a papírra ceruzával a paneleket, s azok tartalmát, majd beszkennelem, megnyitom MS-ben (PS-sel is ugyanígy megoldható) egy külön rétegen(nem a háttér rétegen!), majd fölé újabb rétegeket nyitok, és azokon megrajzolom a lineartot a táblával. Ha kész a lineart egyszerűen eltüntetem a ceruzás réteget, majd felviszem a tone-okat, lassóval, tone eszközzel, vagy ráterítem az egészet az oldalra, move toollal eligazítom(ezt elsősorban effektek esetén) majd a radírral eltüntetem a fölösleges részeket.
beküldve: 2009-06-14 14:46:32
(#1727) Egy próbálkozást mindenképpen megér, de azt meg kell mondanom, hogy a felsorolt művek közül eggyiket sem ismerem. Persze ha ez neked nem akadály akkor oké.
További két karakterem:
Rua [Link]
Mort [Link]
További két karakterem:
Rua [Link]
Mort [Link]
Sötétség nélkül nincs fény.
Szerk: Eris 2009-06-14 15:47:17
Hmm, azt hiszem én is tudnék értékelni egy használható manga ötletet vagy komplett történetet. (Azt talán jobban!)
Akkor, ha nincs egy jó történeted, lenne e kedved betársulni velem, egy közös manga elkészítésében?
Ha érdekel a téma, akkor vegyél fel MSN-re, és ott megbeszéljük a történet részleteit.
címem: warboss@shotgun.hu
*Toronyidézet megnyírva. A moderátor*
"Nekem egy nőben legszebb a melle! Csöcsökkel legyek agyonverve! Négyet a kezeimbe kettőt a számba! Csöcsökre vagyok fanatizálva!" Disztraktor - Csöcsvihar
Szerk: A Márk 2009-06-14 12:42:43
Rendben Zabpehely. És milyen koncepcióra gondoltál? Én alakalmazkodó vagyok. Vannak saját ötleteim is, de szivesen meghallgatom a tiédet is!
halljuk először a tiedet ! én is roppant alkalmazkodó vagyok .
"Aki mindig csak alszik, honnan is tudhatná , hogy álmodni jó?"
beküldve: 2009-06-13 18:40:54
(#1724) Most eljutott odáig a mangám, hogy digitalizálni kellene, de ebben abszolút kezdő vagyok.
Én ugy gondoltam,h papíron a rajz ceruzával, utána digitalizáló táblával bevinni, és utána javítgatni rajta, meg árnyékolni meg egyebek. (ilyesmit azt tudok..). Viszont táblával elég görbék lesznek a vonalak..^^
Vagy ezt ugy szokták,h beszkennelik, és utána rá az árnyékokat? De akkor meg nem ismeri fel a vonalakat a program,és nem tudsz kijelölni...
Na hát abszolút nemvágom
Én ugy gondoltam,h papíron a rajz ceruzával, utána digitalizáló táblával bevinni, és utána javítgatni rajta, meg árnyékolni meg egyebek. (ilyesmit azt tudok..). Viszont táblával elég görbék lesznek a vonalak..^^
Vagy ezt ugy szokták,h beszkennelik, és utána rá az árnyékokat? De akkor meg nem ismeri fel a vonalakat a program,és nem tudsz kijelölni...
Na hát abszolút nemvágom
Hehe XD. "Nagyon kedves vagy!" -ez a kijelentés eléggé meggondolatlan és túlzó.
beküldve: 2009-06-13 17:15:56
(#1722)