Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
beküldve: 2008-05-29 16:36:41
(#63) Pfű ez a zebrás cucc nagyon gáz.
hát még ezek az ostoba reklámszövegek, hogy te vagy a legjobb mangarajzoló? külön szekrény kell műveidnek? ismered a műfajt a-z-ig? lehetőséget keresel? égés...
Amúgy megvettem tegnap a Képregény Mesterségét. Tök jó! Hasznos dolgokat mutat... Hiába tudok néhány dolgot belőle, túl sokat tanított ahhoz, hogy kihagyjam Most, hogy ezt elolvastam, a gportalos amatőrök még gázabbak... hö. hö.
hát még ezek az ostoba reklámszövegek, hogy te vagy a legjobb mangarajzoló? külön szekrény kell műveidnek? ismered a műfajt a-z-ig? lehetőséget keresel? égés...
Amúgy megvettem tegnap a Képregény Mesterségét. Tök jó! Hasznos dolgokat mutat... Hiába tudok néhány dolgot belőle, túl sokat tanított ahhoz, hogy kihagyjam Most, hogy ezt elolvastam, a gportalos amatőrök még gázabbak... hö. hö.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Azta Yaone, egymás mellé kerültek a hszeink. Azért ez jelent valamit. :)
mit is ?
képregény rajzoló kurzus...azért ez jó.. mondjuk a hírhedt manga tanfolyamot nem übereli még
megrendeltem a Scott McCloud féle könyveket, nah kíváncsi vagyok, mert nagyon jókat írtak róla
Lol
Amúgy ez a Mogyoródi út 32. itt van felénk
Amúgy ez a Mogyoródi út 32. itt van felénk
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Nevetséges ez az egész zebra cuccos...
Bár én linkeltem be, teljesen egyetértek veled. A nevetséges a legjobb szó ide.
De lehet, hogy valakit érdekel.
beküldve: 2008-05-28 20:38:44
(#59) beküldve: 2008-05-28 20:17:42
(#58) Azta Yaone, egymás mellé kerültek a hszeink. Azért ez jelent valamit. :)
Talán érdekel valakit:
[Link]
Ami a Zebrapen pályázatot, valamint a jogokat illeti, egyszerűen gáz...
Talán érdekel valakit:
[Link]
Ami a Zebrapen pályázatot, valamint a jogokat illeti, egyszerűen gáz...
Elszánt emberkék:
Katt ide!!!
Katt ide!!!
uuuh.. már majdnem örültem neki, mikor odaértem ahhoz a részhez, hogy a MAT zsűrizi... "szakértelem" rulz
azért egy próbát meg fog érni
szerk : azoknak akiket nem zavar , hogy lemondanak a szerzői jogokról
Szerk: Yaone 2008-05-22 22:03:22
beküldve: 2008-05-22 19:42:30
(#56) beküldve: 2008-05-20 13:52:16
(#55) Amúgy szvsz a majdani olvasási iránytól függetlenül az oldalkompozíció és panelkezelés terén vannak olyan általános szabályok-technikák-meglátás ok, amelyek ismeretének nagy hasznát veheti a képregénykészítő.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
A jobbról-balra, balról jobbra felvetésedre reagálva: pl a Dharma is a nyugati sorrendet követi.
sztem ez pont jó így, nem vagyunk japánok, akkor miért akarnánk megfordítani az olvasás irányát
ez pont egy olyan kultúrális különbség, amit nem érdemes lemajmolni
Egyébként: aki nem tud fan-artokat rajzolni (akár saját manga szereplővel) az szerintem ne akarjon képregényt se rajzolni... (gondolok itt bármilyen anime, manga vagy akár amerikai képregényhősökre - elöbb tanuljon meg rajzolni, aztán szerkessze össze.)
Ahoz pedig tényleg szükség van (vagy lehet) ilyen képregény-rajzolást-tanító könyvekre.
Ahoz pedig tényleg szükség van (vagy lehet) ilyen képregény-rajzolást-tanító könyvekre.
Jogos, amit írsz, de gondolom nem pálcikaembereket rajzolók érdeklődnek a könyv után (illetve biztos van olyan is ). A jobbról-balra, balról jobbra felvetésedre reagálva: pl a Dharma is a nyugati sorrendet követi.
Én még nem vettem egy ilyen könyvet se, viszont jó pár oldalt megnézte, szerintem ez a legjobb: [Link]
Meg tudom ajánlani a How to Draw... sorozatot is.
Én a How to Draw Female Manga Charactersnek vettem nagy hasznát. A mangalányok rajzolása a gyengém
Azonkívül a többiek is írták: aki mangát akar rajzolni nem azt kell először megtanulni, hogy hogyan kell iskolás mangalányt meg hatalmas karddal rohangáló mangafiút rajzolni, hanem hogyan kell bánni a panelekkel (képkocka), hogyan kell szerkeszteni, hogyan kell elrendezni helyesen a képeket és hogyan kell átülteti a nyers szöveget, rajzos történetté, ami ráadásul még kimutatja az érzelmeket is.
Egyébként: aki nem tud fan-artokat rajzolni (akár saját manga szereplővel) az szerintem ne akarjon képregényt se rajzolni... (gondolok itt bármilyen anime, manga vagy akár amerikai képregényhősökre - elöbb tanuljon meg rajzolni, aztán szerkessze össze.)
Gate Wars játékos || Stargate Atlantisz fan || Ubuntu user || Opera böngésző mániás || Tux fan || Dell user
Huhh, hát ezen mondatok hemzsegnek az általánosítástól. Az amerikai képregények fekete-fehérek is lehetnek, jó példa erre a Sin City. De vannak fullszínes mangák is. Például néhány webmanga. Kidolgozott háttér a mangában is van, sőt néhány realisztikus rajzolású mangában nem foglalja el az arc felét a szem. Ezen két könyv rengeteg dologra megtanít. Több stílust is érint, pl a mangát is. A hátterekre, a mozgás érzékeltetésére a színekre (amik azért a két stílusban eléggé hasonlóak). Úgyhogy neked különösen ajánlom ezt a két könyvet, hogy rájöjj van élet a mangán túl is. Lapozz bele egy könyvesboltban mindkét könyvbe. Majd meglátod. Azonkívül a többiek is írták: aki mangát akar rajzolni nem azt kell először megtanulni, hogy hogyan kell iskolás mangalányt meg hatalmas karddal rohangáló mangafiút rajzolni, hanem hogyan kell bánni a panelekkel (képkocka), hogyan kell szerkeszteni, hogyan kell elrendezni helyesen a képeket és hogyan kell átülteti a nyers szöveget, rajzos történetté, ami ráadásul még kimutatja az érzelmeket is. Mondom lapozz bele, azzal nem veszítesz.
Ahogy írtam: szerény véleményem szerint. És tudom hogy ez nagy álltalánosítás, de akkor is így gondolom. Ugyanakkor abban igazad van, ha belelapozok, vagy beleolvasok attól nem vesztek semmit. Csak nekem nem tetszenek annyira az amerikai képregények (grafikailag). Ez nem azt jelenti, hogy nem jók és kidolgozottak. Biztosan az amerikai szerzők és rajzolók is sokat foglalkoznak egy-egy képregény kidolgozásával. Csak a véleményemet írtam le.
De ha már felépítésnél tartunk - biztos vannak kivételek, de most álltalánosítanék - a japán mangákat jobbról balra míg amibe belenéztem (az egyik link PDF fájl volt) fordítva azaz balról jobbra tanítana rajzolni (ami egyébként nekem mint európai embernek aki balról jobbra írok még logikusabbnak is tűnik...), de ez már csak szörszálhasogatás ^^'
Gate Wars játékos || Stargate Atlantisz fan || Ubuntu user || Opera böngésző mániás || Tux fan || Dell user
Köszi
Azt hiszem nem úszom meg, mind a kettő felkerült a listámra
Azt hiszem nem úszom meg, mind a kettő felkerült a listámra
Szerintem nem bánod meg
Szerintem se, csak szeretnék venni még Tűzharcost is meg mindent :)
Szóval szerintem ezeket leghamarabb télen veszem meg. Addig csinálom a mangámat legjobb tudásom szerint
Szerk: .., 2008-05-19 22:28:29