Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
én is vitába szállnék
de egyébként próbáld meg megrajzolni hosszú tanulás nélkül , és majd kiderül
nem csak rádobálják találomra az izmokat, attól h " fejfújt " ugyanúgy megvan a helye és mozgása
Én is ennyit tudok mondani erről.
Éppen arra értettem... nem kell sok valódi anatómiát ismerni hogy egy ilyen uberl33t dedagadahasizom, minden reggel tejetiszom külsőt, ilyen adoniszi testet megrajzoljon az ember, az izmok helyét tudáshoz nemkell hónapokig aktot rajzolni...
én is vitába szállnék
de egyébként próbáld meg megrajzolni hosszú tanulás nélkül , és majd kiderül
nem csak rádobálják találomra az izmokat, attól h " fejfújt " ugyanúgy megvan a helye és mozgása
Éppen arra értettem... nem kell sok valódi anatómiát ismerni hogy egy ilyen uberl33t dedagadahasizom, minden reggel tejetiszom külsőt, ilyen adoniszi testet megrajzoljon az ember, az izmok helyét tudáshoz nemkell hónapokig aktot rajzolni... szerintem valódi testeket nehezebb rajzolni, mint ezeket a szteroidos ürgéket, de tényleg nem volt tök jogos az anatómiás rész, az igaz, de azt te is elismered, hogy ezek neméppen reális testek, nem?
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerencsére mangák kevesebb kültér rajzot igényelnek, mint nyugati képregények, mer ott mindenki röpül, nagyokat ugrik, nagyváros, anatómiája meg úgysincsen egyik karakternek sem
Na ezzel bitába szállnék. A nyugati képregényeknek nagyon sokszor több anatómiájuk van, mint egy mangának.
Lásd például a Pókembert, Batmant, X-Ment. Azokat az izmokat nem egy anatómiát nem ismerő ember rajzolja.
Ha valaki mangát akar rajzolni, nem árt előtte megtanulni egy szinten rajzolni Nem csak embereket.
Jah, anatómia nagyon fontos, azonkívül leginkább városképeket (rövidülést) , meg kockát kívülről belülről, mert azzal át lehet vészelni egy belső tér rajzolását. Szerencsére mangák kevesebb kültér rajzot igényelnek, mint nyugati képregények, mer ott mindenki röpül, nagyokat ugrik, nagyváros, anatómiája meg úgysincsen egyik karakternek sem
beküldve: 2008-05-07 18:34:15
(#28) Ha valaki mangát akar rajzolni, nem árt előtte megtanulni egy szinten rajzolni Nem csak embereket.
Someday the Dream will End
(Amúgy howtodrawmanga.com-on meg ilyen oldalakon is árulnak ilyen kakát, meg le is torrentelhető néhány)
én figyelek ,de ez már megint félreérthető elsősorban a saját kiavdányaikat árulják sztem. no mind1
( van itt valamerre egy fanartos topic, de ott se túl nagy az élet )
nekem a kedvencem ezzel a lineartos dologgal kapcs, mikor ajánlom a tust, és első pontban kiakadnak, hogy mi az, még sose hallottak róla, másik pontban kiakadnak, hogy nekik nincs pénzük ilyen " drága művészeszközt " venni
vagy egy egyszerű tűfilc. csak nem tudom ,aki magától nem jut el idáig , abba érdemes e " belekötni " =(
Jó oldalakon is árulhatnak néha vacakot :) howtodrawmanga általában jó cuccokat ad, csak nekem nem tellik rájuk A tűfilces dolog pedig lol, nekem is volt aki ezt válaszolta.
Szerk: Nagashi 2008-05-07 17:54:48
(Amúgy howtodrawmanga.com-on meg ilyen oldalakon is árulnak ilyen kakát, meg le is torrentelhető néhány)
én figyelek ,de ez már megint félreérthető elsősorban a saját kiavdányaikat árulják sztem. no mind1
( van itt valamerre egy fanartos topic, de ott se túl nagy az élet )
nekem a kedvencem ezzel a lineartos dologgal kapcs, mikor ajánlom a tust, és első pontban kiakadnak, hogy mi az, még sose hallottak róla, másik pontban kiakadnak, hogy nekik nincs pénzük ilyen " drága művészeszközt " venni
vagy egy egyszerű tűfilc. csak nem tudom ,aki magától nem jut el idáig , abba érdemes e " belekötni " =(
Figyelj arra amiket mondok! Vagy komolyan hülyeségeket írok? Én nem szidtam howtodrawmangát progit azért nem definiáltam, mert ahogy elnéztem, mangaeditorokról volt szó. gportalos kislányokat csak jó szekírozni (egyik lába hosszabb mint a másik, négy ujja van, lehagytad a szemöldököt, egyik szeme 4 centivel feljebb van mint a másik stb) de jelek szerint nem nagyon fogadják meg őket. Azzal viszont egyetértek, hogy rajzolni előbb kéne megtanulni, mint mangát rajzolni (plusz oldalnevet meg kétszáz ficcset elpocsékolni) Viszont mikor ceruzás rajzokat raknak föl, annál jobb lenne ha legalább egy lineartot raknának föl. Amikor a fej segédvonalak ottvannak a ,,legérzelmesebb" jeleneteknél, ott az ember inkább kér lineartot :)
Viszont örülök neked, mint rokonlélek. közel s távol senki az érdeklődésemben...csak egy gáz osztálytárs...az tetszik neki amit kezébe adnak, mangát rajzolni csak másolni, és kicsit buzzancs a gyerek. na de ez off. Csak érzékeltetni akartam h dejó itt rokonlelkek között Jó lenne lelket vinni mangarajzolás topikjaiba (Vannak egyáltalán?)
Szerk: Nagashi 2008-05-07 17:10:58
Nem érted.. én nem Grafikusprogramokra gondolok, hanem manga-editorokra.
hát azért kéne pontosítani, " progi " helyett mangaeditort
egyébként nem láttam , mondjuk elképzelni se tudom, itthon hányan veszik meg, gondolom nem túl sokan
a how to draw mangával nem értek egyet, nézzél bele
( egy reálban végigrajzolt tanulmánysorozatot a farmerről meg kabátról én nem érzek egy kicsit se rossznak.. )
én a helyedben gportálos kislányoknak nem ajálngatnék semmit, így is elég sok az önjelölt 13 éves mangaka , attól nem lesz minőségibb, hogy gépen húzza ki, előbb rajzolni kéne megtanulni
Ja, én is ezekre gondoltam.
Én is láttam egy ilyen webmangát, amit ceruzával rajzoltak, a neve Saigami. Szerintem nagyon jó, sajnálom, hogy csak ceruzával rajzolták meg...
Én is láttam egy ilyen webmangát, amit ceruzával rajzoltak, a neve Saigami. Szerintem nagyon jó, sajnálom, hogy csak ceruzával rajzolták meg...
beküldve: 2008-05-06 15:57:15
(#22) Nem érted.. én nem Grafikusprogramokra gondolok, hanem manga-editorokra. Nem láttad alexandrákban azt a nagy, ronda rózsaszín kartonkötésű könyvet, amerikai mangafigurákkal az elején, cd melléklettel? Szép nagy, asszem kék betűkkel rá volt írva ,,Hogyan csináljunk mangát" Gondoltam jupijú, megvan karácsonyi ajándékom (mer ezmég akkoriban volt) Na, az pl az mangaeditor volt. e belenéztem az egész cuccba, és rájöttem, hogy még ingyen sem kellene, nemhogy három rongyért. Olyan mint a garfield képregénykészítő.
Van sok (de mégis nagyon kevés...) sablon figura. Egy karakter, négy szögből mosolyog, háromból szomorú, hatból sír, stb. Hátterek, ugyanaz a szoba négy szemszögből, stb. Na vannak ugyebár ezek a vackok, meg lehet berakni tetszőleges buborékokat, beleírni, és kész is a ,,mangád". Vannak kidolgozottabb programok, amikben külön nézetekből lévő fejekre többféle arckifejezés is van, így több a lehetőség, de mégis nagyon behatároltak ezek a cuccok. Paneleket tervezni meglehet belőlük tanulni, de mangát készíteni biztosan nem. (Amúgy howtodrawmanga.com-on meg ilyen oldalakon is árulnak ilyen kakát, meg le is torrentelhető néhány)
Ráadásul én kifejezetten buzdítom az embereket, hogy használjanak külön skiccet, táblákat, grafikai programokat, mert ettől minőségi lesz a dolog. Netuddmeg hány hb-s ceruzával rajzolt, füzetre szkennelt, radírnyomos vackot vesztegetnek manapság webmangaként gportalon
Nomeg, ezek arra vannak, hogy olyan 13 éves kiscsajok akik gportalon is szoktak lenni, rajzkézség nélkül is kipróbálhassák magukat. Nem ítélem el azokat, akik nemtudnak rajzolni, de próbálkoznak, tessék, addig is gyakorolnak :) Viszont ezeket a progikat nem ajánlom senkinek.
Van sok (de mégis nagyon kevés...) sablon figura. Egy karakter, négy szögből mosolyog, háromból szomorú, hatból sír, stb. Hátterek, ugyanaz a szoba négy szemszögből, stb. Na vannak ugyebár ezek a vackok, meg lehet berakni tetszőleges buborékokat, beleírni, és kész is a ,,mangád". Vannak kidolgozottabb programok, amikben külön nézetekből lévő fejekre többféle arckifejezés is van, így több a lehetőség, de mégis nagyon behatároltak ezek a cuccok. Paneleket tervezni meglehet belőlük tanulni, de mangát készíteni biztosan nem. (Amúgy howtodrawmanga.com-on meg ilyen oldalakon is árulnak ilyen kakát, meg le is torrentelhető néhány)
Ráadásul én kifejezetten buzdítom az embereket, hogy használjanak külön skiccet, táblákat, grafikai programokat, mert ettől minőségi lesz a dolog. Netuddmeg hány hb-s ceruzával rajzolt, füzetre szkennelt, radírnyomos vackot vesztegetnek manapság webmangaként gportalon
Nomeg, ezek arra vannak, hogy olyan 13 éves kiscsajok akik gportalon is szoktak lenni, rajzkézség nélkül is kipróbálhassák magukat. Nem ítélem el azokat, akik nemtudnak rajzolni, de próbálkoznak, tessék, addig is gyakorolnak :) Viszont ezeket a progikat nem ajánlom senkinek.
nem érted, hogy mit mondok.
Vannak olyan progik, amikben meg van rajzolva minden, csa el kell helyezned és ki kell szinezned, szöveget kell írnod. Én erről beszéltem.
reménykedtem, hogy nem ilyen primitív megoldásról lesz szó
de akkor minimum ki kéne fejteni, hogy xy amerikai mangakészítőnek titulált csodával ne próbálkozzon az ember, mert a " progik " -ról nekem elsősorban a PS, Corel , stb jut eszembe, nem pedig a reklámszemét
Hát igen, nekem is a PS jut eszembe, de vannak olyanok, akik az ilyen gagyi programokban nagy jövőt látnak, megcsinálják, és csak a kisgyerekek veszik, hogy elkészítsék a saját tom és jerryjüket.
Vannak olyan progik, amikben meg van rajzolva minden, csa el kell helyezned és ki kell szinezned, szöveget kell írnod. Én erről beszéltem.
reménykedtem, hogy nem ilyen primitív megoldásról lesz szó
de akkor minimum ki kéne fejteni, hogy xy amerikai mangakészítőnek titulált csodával ne próbálkozzon az ember, mert a " progik " -ról nekem elsősorban a PS, Corel , stb jut eszembe, nem pedig a reklámszemét
Szerintem ezt ő úgy értette, hogy a programban előre meghatározott, sbalon tárgyakat, háttereket, szereplőket illeszthetsz be. Ettől nem lesz stílusa.
Persze ez opcionális, mindenkinek a saját választása.
hát így se látom az összefüggést. mi van sablon a progikban amiből mangát csinálhat ? a raster meg program nélkül is " sablonraster " , amit mangákban is csak rányomkodnak a képre, mert többre ritkán van idő