Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
Köszi
Azt hiszem nem úszom meg, mind a kettő felkerült a listámra
Azt hiszem nem úszom meg, mind a kettő felkerült a listámra
Szerintem nem bánod meg
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-05-19 22:15:59
(#46) Akkor egy kis segítség, hivatalos magyar leírások:
A képregény felfedezése
Scott McCloud nagyszerű képregénye kalandos felfedezőútra hív: megismerteti az olvasót a képregény sajátos világával, bemutatja, hogyan képes megjeleníteni lapjain a szagokat, a hangokat, az érzelmeket vagy akár az idő múlását. Végigvezet a képregény 3000 éves történelmén, beavat a szimbólumok mágikus világába, megértjük, melyek a legfontosabb különbségek a japán, az amerikai és az európai képregények között, testközelből figyeljük, hogyan viaskodik egymással kép és szó. A 228 oldalas út végeztével rádöbbenünk, hogy a képregény éppoly érvényes és fontos, mint a film, az irodalom vagy bármely más művészet.
A képregény mestersége
Scott McCloud A képregény felfedezése című könyvében meggyőzte olvasóit a képregény művészi lehetőségeiről, és ezzel a lenézett, gyerekeknek való populáris műfajt egy csapásra "beemelte" a magas kultúrába. Mintegy mellékesen megteremtett egy nyelvet, amely alkalmas arra, hogy a képregényt elemezze és feltárja a benne rejlő lehetőségeket. Új könyvében, a szintén képregényes formában megírt A képregény mesterségében folytatja úttörő munkáját. Aprólékos műgonddal, részletekbe menően tanít meg a szakma fogásaira az elbeszélés felépítésétől, a képregény-oldalak megtervezésén át a grafikai eszközökig és az internetes publikálás lehetőségeiig. De a kötet nem csupán a gyakorló és leendő képregény-alkotóknak lehet izgalmas olvasmány. McCloud ezúttal is lefegyverző öniróniával és humorral, magával ragadó, lendületes stílusban tárja elénk a képregény világának legrejtettebb titkait.
A képregény felfedezése
Scott McCloud nagyszerű képregénye kalandos felfedezőútra hív: megismerteti az olvasót a képregény sajátos világával, bemutatja, hogyan képes megjeleníteni lapjain a szagokat, a hangokat, az érzelmeket vagy akár az idő múlását. Végigvezet a képregény 3000 éves történelmén, beavat a szimbólumok mágikus világába, megértjük, melyek a legfontosabb különbségek a japán, az amerikai és az európai képregények között, testközelből figyeljük, hogyan viaskodik egymással kép és szó. A 228 oldalas út végeztével rádöbbenünk, hogy a képregény éppoly érvényes és fontos, mint a film, az irodalom vagy bármely más művészet.
A képregény mestersége
Scott McCloud A képregény felfedezése című könyvében meggyőzte olvasóit a képregény művészi lehetőségeiről, és ezzel a lenézett, gyerekeknek való populáris műfajt egy csapásra "beemelte" a magas kultúrába. Mintegy mellékesen megteremtett egy nyelvet, amely alkalmas arra, hogy a képregényt elemezze és feltárja a benne rejlő lehetőségeket. Új könyvében, a szintén képregényes formában megírt A képregény mesterségében folytatja úttörő munkáját. Aprólékos műgonddal, részletekbe menően tanít meg a szakma fogásaira az elbeszélés felépítésétől, a képregény-oldalak megtervezésén át a grafikai eszközökig és az internetes publikálás lehetőségeiig. De a kötet nem csupán a gyakorló és leendő képregény-alkotóknak lehet izgalmas olvasmány. McCloud ezúttal is lefegyverző öniróniával és humorral, magával ragadó, lendületes stílusban tárja elénk a képregény világának legrejtettebb titkait.
beküldve: 2008-05-19 22:09:08
(#45) A képregény felfedezésében nincs ilyen "hogyan bánjunk a panelekkel stb." dolog, vagy igen? mert ha nincs, akkor csak a képregények mesterségét venném meg...
De most képregényt akartok rajzolni amerikai stílusban, vagy mangát? Mert szerintem a kettő között ég és föld a különbség. Az amerikai képregények színesek, a háttérrel fejeznek ki sokkal több mindent míg a japán mangák fekete-fehérek, és inkább a szemeken és arckifejezéseken van a hangsúly, nem beszélve arról, hogy - ez most csak szerény véleményem - az amerikai képregények formavilága közel sem annyira kidolgozott mint a mangáké.
Huhh, hát ezen mondatok hemzsegnek az általánosítástól. Az amerikai képregények fekete-fehérek is lehetnek, jó példa erre a Sin City. De vannak fullszínes mangák is. Például néhány webmanga. Kidolgozott háttér a mangában is van, sőt néhány realisztikus rajzolású mangában nem foglalja el az arc felét a szem. Ezen két könyv rengeteg dologra megtanít. Több stílust is érint, pl a mangát is. A hátterekre, a mozgás érzékeltetésére a színekre (amik azért a két stílusban eléggé hasonlóak). Úgyhogy neked különösen ajánlom ezt a két könyvet, hogy rájöjj van élet a mangán túl is. Lapozz bele egy könyvesboltban mindkét könyvbe. Majd meglátod. Azonkívül a többiek is írták: aki mangát akar rajzolni nem azt kell először megtanulni, hogy hogyan kell iskolás mangalányt meg hatalmas karddal rohangáló mangafiút rajzolni, hanem hogyan kell bánni a panelekkel (képkocka), hogyan kell szerkeszteni, hogyan kell elrendezni helyesen a képeket és hogyan kell átülteti a nyers szöveget, rajzos történetté, ami ráadásul még kimutatja az érzelmeket is. Mondom lapozz bele, azzal nem veszítesz.
Szerk: Horsee 2008-05-19 22:05:57
De most képregényt akartok rajzolni amerikai stílusban, vagy mangát?
Az első könyv nekem is megvan, és például foglalkozik a mangával is De amúgy is rengeteg olyan dolgot mond/mutat, amit bármilyen képregénynél felhasználhatsz.
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
De most képregényt akartok rajzolni amerikai stílusban, vagy mangát? Mert szerintem a kettő között ég és föld a különbség. Az amerikai képregények színesek, a háttérrel fejeznek ki sokkal több mindent míg a japán mangák fekete-fehérek, és inkább a szemeken és arckifejezéseken van a hangsúly, nem beszélve arról, hogy - ez most csak szerény véleményem - az amerikai képregények formavilága közel sem annyira kidolgozott mint a mangáké.
Én imádom a nyugati képregényeket, bár mostanában nem nagyon veszek egyet se, mert mangákra költöm minden pénzemet.
Szerintem ezek is kidolgozottak, csak talán a mangákba jobban bele tudja élni magát az ember. Mondjuk vannak olyan képregények, ahol lehet.
Na mindegy, nézőpont kérdése
beküldve: 2008-05-19 08:55:55
(#41) Elösszöris szeretném leszögezni, hogy kósz agondolatom se volt hogy majd elkezdek képregényt rajzolni. De a téma érdekel és rajzolni pedig már régóta szeretek. ÉS igaz az is h a képregényekből lehet okulni. én ezt kb 1 éve el is kezdtem!!
" Édes lélegzeted dobhártyámon táncol, de még édesebb hangod rezegtesse azt! "
míg a japán mangák fekete-fehérek, és inkább a szemeken és arckifejezéseken van a hangsúly
ebben igazad van, eléggé jellemző, de ha mangát akar rajzolni valaki ,akkor ne azzal kezdje, hogy mangát akar rajzolni, hanem azzal hogy rajzolni akar, és az amerikai képregényekből is lehet okulni rengeteget .
a szakma iránti alázat legyen már az első, ne ez a japán-sznobizmus, ők se mangával kezdik a tanulást
a látókör szélesítése érdekében mindenképpen érdemes megvenni azt a könyvet
Szerk: Yaone 2008-05-19 08:22:54
beküldve: 2008-05-18 22:40:33
(#39) De most képregényt akartok rajzolni amerikai stílusban, vagy mangát? Mert szerintem a kettő között ég és föld a különbség. Az amerikai képregények színesek, a háttérrel fejeznek ki sokkal több mindent míg a japán mangák fekete-fehérek, és inkább a szemeken és arckifejezéseken van a hangsúly, nem beszélve arról, hogy - ez most csak szerény véleményem - az amerikai képregények formavilága közel sem annyira kidolgozott mint a mangáké.
Gate Wars játékos || Stargate Atlantisz fan || Ubuntu user || Opera böngésző mániás || Tux fan || Dell user
beküldve: 2008-05-15 12:44:57
(#38) Árak:
A képregény felfedezése (1.) - 2600Ft
A képregény mestersége (2.) - 2980Ft
De ezekre biztos adni fog a kiadó valami kedvezményt a fesztiválon. ;)
A képregény felfedezése (1.) - 2600Ft
A képregény mestersége (2.) - 2980Ft
De ezekre biztos adni fog a kiadó valami kedvezményt a fesztiválon. ;)
Mindkét kötet 3000FT magasságában van de maximálisan megérik az árukat...
Asszem ez az emit minden képregéynrajongónak kötelező lenne megszerezni...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
Szerk: scarcrow 2008-05-15 12:09:48
Ajánlom annak, aki tényleg komolyan gondolja Scott McCloud "A képregény felfedezése" és "A képregény mestersége" című könyveket. Ezek durván 600 oldalt tesznek ki együtt, de aki végigolvassa, az utána nagyon sok mindent tudni fog. Oh, és ez a két könyv maga is képregény, helyenként még vicces is.
Cikk (és mintaoldalak) a PGO-n a könyvekről: [Link]
Mindkét kötetet megvehetitek a kéregényfesztiválon. Mellesleg többet ér, mint a "Hogyan rajzoljunk mangát" könyvek.
Mintaoldalak (pdf): [Link]
Mindkét kötetet megvehetitek a kéregényfesztiválon. Mellesleg többet ér, mint a "Hogyan rajzoljunk mangát" könyvek.
Tudtok vmilyen támpontot h mennyibe kerülhetnek?
" Édes lélegzeted dobhártyámon táncol, de még édesebb hangod rezegtesse azt! "
beküldve: 2008-05-15 10:40:47
(#35) Ajánlom annak, aki tényleg komolyan gondolja Scott McCloud "A képregény felfedezése" és "A képregény mestersége" című könyveket. Ezek durván 600 oldalt tesznek ki együtt, de aki végigolvassa, az utána nagyon sok mindent tudni fog. Oh, és ez a két könyv maga is képregény, helyenként még vicces is.
én is vitába szállnék
de egyébként próbáld meg megrajzolni hosszú tanulás nélkül , és majd kiderül
nem csak rádobálják találomra az izmokat, attól h " fejfújt " ugyanúgy megvan a helye és mozgása
de egyébként próbáld meg megrajzolni hosszú tanulás nélkül , és majd kiderül
nem csak rádobálják találomra az izmokat, attól h " fejfújt " ugyanúgy megvan a helye és mozgása
Rajzoltam én már ilyen csupaizom csávókat, mert Batman rajongó haver megkért rá, de szerintem akkorsem volt olyan nehéz mint szimpla manga nőt harc közben... De ez vélemény, lehet hogy túl sok Justice Leaguet néztem és azért volt könnyebb.
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White