Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
Szerintem ezt ő úgy értette, hogy a programban előre meghatározott, sbalon tárgyakat, háttereket, szereplőket illeszthetsz be. Ettől nem lesz stílusa.
Persze ez opcionális, mindenkinek a saját választása.
hát így se látom az összefüggést. mi van sablon a progikban amiből mangát csinálhat ? a raster meg program nélkül is " sablonraster " , amit mangákban is csak rányomkodnak a képre, mert többre ritkán van idő
Progikkal semmire nem mész, rettenetesen behatárolja az ember fantáziáját. A cuccnak nem lesz se stílusa, se hangulata, azokkal ne próbálkozz... És nemcsak rajzolni kell jól tudni, ráadásul gyorsan, hanem panelek elrendezkedését, hangulatkeltést, és nem mellesleg történetírást kell gyakorolni :)
nem kötöszködésképpen ,de ennek mégis mi köze van a stílushoz , stb ? a számítógép csak egy eszköz , nem javít, és nem ront a rajztudáson , és főleg nem korlátozza az ember fantáziáját. sztem édesmindegy h a vonalat ceruzával húzom meg, vagy tablettel
Szerintem ezt ő úgy értette, hogy a programban előre meghatározott, sbalon tárgyakat, háttereket, szereplőket illeszthetsz be. Ettől nem lesz stílusa.
Persze ez opcionális, mindenkinek a saját választása.
Progikkal semmire nem mész, rettenetesen behatárolja az ember fantáziáját. A cuccnak nem lesz se stílusa, se hangulata, azokkal ne próbálkozz... És nemcsak rajzolni kell jól tudni, ráadásul gyorsan, hanem panelek elrendezkedését, hangulatkeltést, és nem mellesleg történetírást kell gyakorolni :)
nem kötöszködésképpen ,de ennek mégis mi köze van a stílushoz , stb ? a számítógép csak egy eszköz , nem javít, és nem ront a rajztudáson , és főleg nem korlátozza az ember fantáziáját. sztem édesmindegy h a vonalat ceruzával húzom meg, vagy tablettel
beküldve: 2008-05-05 19:05:40
(#15) Progikkal semmire nem mész, rettenetesen behatárolja az ember fantáziáját. A cuccnak nem lesz se stílusa, se hangulata, azokkal ne próbálkozz... És nemcsak rajzolni kell jól tudni, ráadásul gyorsan, hanem panelek elrendezkedését, hangulatkeltést, és nem mellesleg történetírást kell gyakorolni :) Amúgy nemtudom h miért baj ez a nagy radírvonal ottmarad cucc, nagy marhaság csak ceruzával rajzolni, és azt beszkennelni
Amúgy a mangakészítés általános metúdusa a következő: Sketch, avagy teljes vázlat, panelekről, emberkékről. Minőség nem kell. Ha elégedett vagy elrendezkedéssel, hangulattal, pausz, vagy ha alapból vékony lap, akkor ablak xD Átrajzolod a fő vonalait, vagy beszkenneled a skiccet, és világoskékben kinyomtatod. Ezt az egész skicc másolatot aztán kidolgozhatod, kirajzolhatod. Ne tónusozz, ne most. Csak körvonalakat húzod ki, profibbak akár árnyékok határvonalait is kihúzhatják különféle jelölő színekkel. Ezt beszkenneled feketefehérben (vagy színesbe, ha árnyékhatárokat is rárajzoltad) és lecsökkented a színeit. Gépi melóval végez az ember, Second layeren kihúzza a vonalakat, így a lineart (a körvonalak) nem lesznek szőrösek. Aztán gépi tónusozás. Csinálunk szöveges és szövegnélküli verziót :) Persze ez a profibb mód, de szerintem képregényt készíteni csak minőségben érdemes.
Én legalábbis így csinálom/nám, mer nincs időm Remélem azért adtam pár tippet. a Dramacon 1 belső borítóján is van mangakészítési metódus, nézz rá:)
Amúgy a mangakészítés általános metúdusa a következő: Sketch, avagy teljes vázlat, panelekről, emberkékről. Minőség nem kell. Ha elégedett vagy elrendezkedéssel, hangulattal, pausz, vagy ha alapból vékony lap, akkor ablak xD Átrajzolod a fő vonalait, vagy beszkenneled a skiccet, és világoskékben kinyomtatod. Ezt az egész skicc másolatot aztán kidolgozhatod, kirajzolhatod. Ne tónusozz, ne most. Csak körvonalakat húzod ki, profibbak akár árnyékok határvonalait is kihúzhatják különféle jelölő színekkel. Ezt beszkenneled feketefehérben (vagy színesbe, ha árnyékhatárokat is rárajzoltad) és lecsökkented a színeit. Gépi melóval végez az ember, Second layeren kihúzza a vonalakat, így a lineart (a körvonalak) nem lesznek szőrösek. Aztán gépi tónusozás. Csinálunk szöveges és szövegnélküli verziót :) Persze ez a profibb mód, de szerintem képregényt készíteni csak minőségben érdemes.
Én legalábbis így csinálom/nám, mer nincs időm Remélem azért adtam pár tippet. a Dramacon 1 belső borítóján is van mangakészítési metódus, nézz rá:)
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Hmm..ez a topic nem volt egy kissé felesleges?Ott van a nagyszerű [Link] topic,az ilyen kérdések oda valók...sztem.
Nekem nyóc.
flower-of-ice.deviantart.com
beküldve: 2007-12-27 16:48:48
(#13) Hmm..ez a topic nem volt egy kissé felesleges?Ott van a nagyszerű [Link] topic,az ilyen kérdések oda valók...sztem.
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
Ezeket mire használjuk?????
*kínos csönd*
Hátőőőőő izé.... hogy is mondjam.... szószóval.... ehh...
Josh! Nekem Photoshoppom van, rosszabb kaliberü rajzprogival nem sokra mégy, de ha felmész arra a lapra, szééépen egyenként leszedegetheted a textúrákat meg az eszközöket, majd beszórod őket a progiba. Aztán használod őket... röviden ennyi. És hogy most konkrétan MIRE használod... Várjunk csak, ezt mintha neked kéne tudnod...
És hogy mire LEHET használni? Aki kezdő, az könnyebben, gyorsabban, kedvére effektezgethet, aki meg vágja témát, az úgyis inkább manuálisan dolgozik, max ötletet merít ezekből.
De könyörgöm, kettőt könnyebbet, én erre a kérdésre nem tok mit mondani. XĐ Max e-mailban, vagy msn-en, de konkretizáld már egy kicsit, jó? Ha devin fennvagy, itt van a gallerym, írj note-t! [Link]
Láss is ne csak nézz :]
"We begin the armed intervention to all warfare with Gundam."
beküldve: 2007-12-26 22:08:50
(#10) beküldve: 2007-12-26 19:39:50
(#9) Nah emberiség, hasznos kacatot találtam, rengeteg link, progi, háttér,screentonez, eszköz, PS-esek előnyben!
[Link]
Nah, korábban valaki keresett mangarajzprogit, nincs időm visszaolvasni, hogy mégis ki, de az itt talál magának jóóóóó sokat, csak legyen türelme válogatni!
[Link]
Nah, korábban valaki keresett mangarajzprogit, nincs időm visszaolvasni, hogy mégis ki, de az itt talál magának jóóóóó sokat, csak legyen türelme válogatni!
Bocs de még nincs fent mert 1 hete kezdtem el, de már csináltam mást is csak azok nem tom hogy hol vannak, de ha felrakom a Naruto Budokait azt biztos elmondom
Helyes, helyes! Öhm egyébként ez egy naruto doujinshi??
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2007-12-26 17:50:41
(#7) Bocs de még nincs fent mert 1 hete kezdtem el, de már csináltam mást is csak azok nem tom hogy hol vannak, de ha felrakom a Naruto Budokait azt biztos elmondom
Kakarotto
Jól csinálod. De a szöveget magad vagy a számítógépen csináltad?????
Mindent kézzel csinálok, egy-két borítóra írtam számítógéppel címet, de azon a szinten kb. meg is állt a CG tudományom
A te mangád nincs fönnt valahol? Szívesen meglesném
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2007-12-26 13:19:10
(#5) Tudom mert én is most rajzolok szabad kézzel mangát, csak azért mert ha radírozok akkor, ott marad a nyoma, te milyen mangát rajzolsz, én nekem a manga neve: Naruto Budokai
Az ilyen radírozás után ottmaradó nyomokra az egyetlen gyógyír, ha nem vésed bele a ceruzád a papírba, és nem használsz túl puha cerkát.
A mangám címe Saigami, ha érdekel itt megnézheted
[Link]