Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
Akkor nem igen fogok mangát kiadatni... :'D
Eddig 2 mangaoldalt sikeredett megcsinálnom, még jó régen, steampunkos pályázatra, de azóta tudom, hogy túl lett dolgozva - minden vackot befestettem, mint kis kezdő.
A baj nálam sokáig az volt, hogy túl vékony vonalakat húztam, amik egyáltalán nem vagy csak szaggatottan látszódtak
Szerintem ezekkel nincs nagy baj ^-^
Én eddig jutottam: [Link] [Link]
Eddig 2 mangaoldalt sikeredett megcsinálnom, még jó régen, steampunkos pályázatra, de azóta tudom, hogy túl lett dolgozva - minden vackot befestettem, mint kis kezdő.
A baj nálam sokáig az volt, hogy túl vékony vonalakat húztam, amik egyáltalán nem vagy csak szaggatottan látszódtak
Szerintem ezekkel nincs nagy baj ^-^
Én eddig jutottam: [Link] [Link]
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Szerk: Lula 2011-05-17 09:51:25
beküldve: 2011-05-17 09:09:50
(#212) Hát, én azt hiszem, elengedhetetlen az igényes digitális utómunka, kivéve, ha úgy használod a fekete-fehér egyensúlyt, mint az Árnybíró rajzolója.
Én pl ezzel is (a digitális utómunkával) csesztem el mégjobban azt a mangámat, amt anno még a Dharmának küldtem.
Ha mást nem, akkor a kontrasztot, az egyensúlyt valamennyire jó beállítani a görbék segítségével, és nem is kell agyontónusozni.
[Link] [Link]
Ezekre is csak ráhánytam a greyscale-t, pedig meg lehetett volna normálisan is csinálni.
Én pl ezzel is (a digitális utómunkával) csesztem el mégjobban azt a mangámat, amt anno még a Dharmának küldtem.
áááá, meg a kihúzást is. Az nagy égés volt, mindegy.
Ha mást nem, akkor a kontrasztot, az egyensúlyt valamennyire jó beállítani a görbék segítségével, és nem is kell agyontónusozni.
(Én beszélek, ami még egyetlen normális manga oldalt nem csinált meg)
[Link] [Link]
Ezekre is csak ráhánytam a greyscale-t, pedig meg lehetett volna normálisan is csinálni.
"Van egy mondás, ami a medve bőrére történő előre elkövetett ivás ellen int""
Gyakorlással... Nézz sok referenciát, gyakorolj, kockológiát tanulj picit, gyakorolj. Ennyi.
Vagy állítólag van olyan program amiben vannak beépített hátterek, de erről nem tudok nyilatkozni. A manga alapos könyv pedig tapasztalatom szerint csak a nagyon kezdőknek szokott jól jönni.
Kocsikat nem tudok rajzolni é sem, de ezt ellensúlyozom azzal, hogy egyik (megkezdett mangámban) sincsenek -éljen a fantasy :'D
Engem az érdekelne, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megszerkeszteni a lapokat?
Az összes projektem ott hagytam abba, hogy kész a lineart, a scan borzalmas lett és már nem volt kedvem gép előtt ülni plusz órákat greyscale-ozni
Vagy állítólag van olyan program amiben vannak beépített hátterek, de erről nem tudok nyilatkozni. A manga alapos könyv pedig tapasztalatom szerint csak a nagyon kezdőknek szokott jól jönni.
Kocsikat nem tudok rajzolni é sem, de ezt ellensúlyozom azzal, hogy egyik (megkezdett mangámban) sincsenek -éljen a fantasy :'D
Engem az érdekelne, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen megszerkeszteni a lapokat?
Az összes projektem ott hagytam abba, hogy kész a lineart, a scan borzalmas lett és már nem volt kedvem gép előtt ülni plusz órákat greyscale-ozni
When I kill virgins I like to sing. You're a noob, and I like to pwn noobs~ ♪♫
Fúú én nagyon amatőr vagyok de tényleg nem probálkoztam meg ilyesmivel de hátha tudok segíteni
Van ez a manga alapok könyv,ha azt beszerzed abba,hátha benne van de ha meg nem nézz utána sablonoknak vagy hasonló...
Illetve én ha probálnék mondjuk sulit háttérbe mindenképp egy téglatesttel kezdeném.
Van ez a manga alapok könyv,ha azt beszerzed abba,hátha benne van de ha meg nem nézz utána sablonoknak vagy hasonló...
Illetve én ha probálnék mondjuk sulit háttérbe mindenképp egy téglatesttel kezdeném.
Bár lehet,hogy eget rengető hülyeségeket írtam (mondom nem probálkoztam még ilyennel)
,,A bizonyíték hiánya,nem a hiány bizonyítéka"
beküldve: 2011-05-16 21:48:52
(#209) Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek azzal kapcsolatban
h vajon hol lehet megtanulni azokat a háttereket a manga képregényekben (pl: iskola, utca, kocsik...)? Mert még karaktereket tudok rajzolni, de ezek... feladják a leckét, és hát lenne egy jó sztorim is amit szeretnék kihasznál, úgyhogy ha tud valaki segíteni akkor kérem tegye meg.
ELŐRE IS KÖSZI BÁRKINEK!
h vajon hol lehet megtanulni azokat a háttereket a manga képregényekben (pl: iskola, utca, kocsik...)? Mert még karaktereket tudok rajzolni, de ezek... feladják a leckét, és hát lenne egy jó sztorim is amit szeretnék kihasznál, úgyhogy ha tud valaki segíteni akkor kérem tegye meg.
ELŐRE IS KÖSZI BÁRKINEK!
Aktu lehet , ha akarod Mert akkor nem keresek tovább írót
Köszike
Rika
Köszike
Rika
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
Rika
Szerk: Moderátor 2011-05-16 23:43:37
Nos, egyelőre nem ígérek semmit, de ha minden jól megy *lekopogja*, a nyáron már szinte csak az írásra koncentrálhatok, szóval ha akkor még aktuális lesz a dolog...
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Olyan sci fi-er inkább...de sziven rajzolok a hentain kívül bármit
Rika
Szerk: Moderátor 2011-05-16 23:43:21
Milyen típusú történetre gondoltál?
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2010-01-22 20:03:22
(#204) Sziasztok!
Elégé új vagyok még itt....
Lényegében azért is írok mivel kellene egy író.
Rávettek a haverjaim, hogy rajzoljak saját mangát... csak, hát a történetbe kétszer is belefulladtam. Szóval valaki olyat keresek aki tudna egy történetet írni amit lerajzolhatok!
Mivel msn-en igen ritkán vagyok fenn így a mailcímem adom:
rika.manga@gmail.com .....
Köszike!
Elégé új vagyok még itt....
Lényegében azért is írok mivel kellene egy író.
Rávettek a haverjaim, hogy rajzoljak saját mangát... csak, hát a történetbe kétszer is belefulladtam. Szóval valaki olyat keresek aki tudna egy történetet írni amit lerajzolhatok!
Mivel msn-en igen ritkán vagyok fenn így a mailcímem adom:
rika.manga@gmail.com .....
Köszike!
Rika
Üdv! Ez esetben szerencséd van, mert bár Naruto-t Bleachet nem ismerem, de fanatikus DB hívő voltam még régen, szóval utólag visszatekintve, nem túl bonyolult a története. Ha mégis annak gondolod, javaslom amit Toriyama tett, vagyis meríts régi mondákból. Én személy szerint szívesen látnám a Szoga fivérek krónikáját képregényben (mondjuk a sajátomban, de úgysem lesz rá időm), az jól megvalósítható lenne.
Alapvetően arról szól, hogy öröklési ármánykodások miatt megölik a két fiú apját, így azok kiskorukban elhatározzák hogy bosszút állnak, végül húszéves koruk körül sikerül is nekik, de ők is meghalnak az akció során. Ez nem spoiler amúgy, már a könyv elején tudjuk, mi fog történni, a finomságok abban rejlenek, ahogyan eljutnak odáig sok akadályon keresztül, hogy megközelíthessék az ellenséget. Mert befolyásos ember. És a szomorú az, hogy ő is és a fivérek is alapból nagyon jó emberek, csak egy harmadik fél, a fiúk nagyapja kavarta meg a katyvaszt, ezért alakultak így a dolgok.
Alapvetően arról szól, hogy öröklési ármánykodások miatt megölik a két fiú apját, így azok kiskorukban elhatározzák hogy bosszút állnak, végül húszéves koruk körül sikerül is nekik, de ők is meghalnak az akció során. Ez nem spoiler amúgy, már a könyv elején tudjuk, mi fog történni, a finomságok abban rejlenek, ahogyan eljutnak odáig sok akadályon keresztül, hogy megközelíthessék az ellenséget. Mert befolyásos ember. És a szomorú az, hogy ő is és a fivérek is alapból nagyon jó emberek, csak egy harmadik fél, a fiúk nagyapja kavarta meg a katyvaszt, ezért alakultak így a dolgok.
Szerk: Moderátor 2009-07-27 14:29:33
beküldve: 2009-07-19 18:27:35
(#202) Üdv mindenkinek! Készíteni akarok egy mangát de sajnos nem tudok saját story-t kitalálni! Ezért keresek most írókat! Aki úgy gondolja hogy remek történeteket tudna írni az vegyen fel gyurcsi666@freemail.hu az msn-em, és írja le nekem, én pedig lerajzolom! :) (Valami olyasmi legyen a stílusa mint a Bleachnek Narutonak Dragon ballnak ^^) Előre is köszönöm!
Kakarotto
de azért egy ilyen szak Magyarországon is lehetne.
Srác, a MOME animáció az smafu?
beküldve: 2009-07-16 07:29:08
(#199) oriens.hu írta:
"A Kyoto Seika Egyetem 2010 áprilisától - a japán felsőoktatás történetében először - graduális képzést indít jövőbeli képregényrajzolók és animátorok számára."
[Link]
Nem tudom külföldieket felvesznek-e (ha igen akkor is biztos jó nagy rakás pénzért), de azért egy ilyen szak Magyarországon is lehetne.
"A Kyoto Seika Egyetem 2010 áprilisától - a japán felsőoktatás történetében először - graduális képzést indít jövőbeli képregényrajzolók és animátorok számára."
[Link]
Nem tudom külföldieket felvesznek-e (ha igen akkor is biztos jó nagy rakás pénzért), de azért egy ilyen szak Magyarországon is lehetne.