Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
beküldve: 2008-12-01 13:51:48
(#138) Ez egyértelmü. Én nem arra gondoltam, hogy úgy mond kiemeli a nagy kéz a csiszolatlan gyémántot a porból vagy ilyesmi. Egyszer egy barátom arról mesélt hogy volt egy író olvasó találkozón - nevet most nem mondanék -John Caldwell volt a vendég. A könyvei 40000-es példányban jöttek ki akkor átlagban azt mondata: Gyerekek, az írásból nem lehet megélni. Hát k****ra igaza volt. Sajna írásból ma már nem, mangából meg szerenitem pláne nem lehet megélni. A mangafannak szerintem annyi jön be, hogy fent tudja magát tartani meg a dolgozók megtudnak belőle élni és szevasz. Ez nem erről szól.
De azért nem lenne rossz egy magyar manga ami, nem nyer díjat de eljut egy külföldi kiadó selejtezőjébe legalább. A gond az hogy ötletből nincs hiány. Megoldás kevés. Szivesen olvasnék amatör magyar mangákat. Legalább kis füzetekben, vagy vázlatokban, de két hónap alatt seholsem találtam, még a neten se.
De azért nem lenne rossz egy magyar manga ami, nem nyer díjat de eljut egy külföldi kiadó selejtezőjébe legalább. A gond az hogy ötletből nincs hiány. Megoldás kevés. Szivesen olvasnék amatör magyar mangákat. Legalább kis füzetekben, vagy vázlatokban, de két hónap alatt seholsem találtam, még a neten se.
Az az érdekes a mangával, és az animével kapcsolatban hogy ha valaki elkezd vele foglalkozni alőbb utóbb úgyis sajátot akar csinálni. Aki tud rajzolni az rajzolni annak megy is aki nem az meg megírja. Oké de ki adja ki? Weben közzé lehet tenni persze, de sajna még nem hallottam magyarországon még mangafanos berkekben sem, direkt magyar manga programokról vagy teszem azt versenyekről. Ti igen?
Ha ingen írjatok, világosítsátok fel tudatlan elmémet ez ügyben.
Nos, a sült galamb senkinek nem fog a szájába repülni, legyen akármilyen jó is, szóval kilincselni kell! Próbálkozni különböző kiadóknál, mert ők nem fognak tehetségek után kutatni, bármennyire is ezt várja mindenki
Én konkrétan már beszéltem ilyen témában a Magyar Képregénykiadók Szövetsége elnökével, és azt mondta, hogy mindent meg lehet beszélni velük, csak ne egy több száz fejezetes sztorival rontson nekik az ember (mert ugye a legtöbb lelkes mangarajzoló rögtön komplett eposzi hosszúságokban gondolkodik, ki tudja miért ) szóval kezdetnek egy olyan 20-40 oldalas cuccal kell próbálkozni, és ha kiadják lehet szépen felfelé bandukolni a létrán.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2008-12-01 11:38:29
(#136) Az az érdekes a mangával, és az animével kapcsolatban hogy ha valaki elkezd vele foglalkozni alőbb utóbb úgyis sajátot akar csinálni. Aki tud rajzolni az rajzolni annak megy is aki nem az meg megírja. Oké de ki adja ki? Weben közzé lehet tenni persze, de sajna még nem hallottam magyarországon még mangafanos berkekben sem, direkt magyar manga programokról vagy teszem azt versenyekről. Ti igen?
Én elkezdtem egy történetet rajzolni, de nem találok izgi sztorikat. Pl: harcok stb. nem segítene valaki adjatok már pár tippet
Így látatlanba szerintem senki sem tud segíteni, de mondjuk ha felvázolnád a történet alap koncepcióját, esetleg...
Ha meg harcot akarsz, a legjobb amit tehetsz, hogy kiműveled magad pár színvonalas shounen fight mangával. Ha így se megy, akkor ne akarj olyan történetetet, amibe okvetlenül szükségesek a harcok. A lehetőségek tárháza végtelen
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
beküldve: 2008-11-28 21:22:10
(#134) Én elkezdtem egy történetet rajzolni, de nem találok izgi sztorikat. Pl: harcok stb. nem segítene valaki adjatok már pár tippet
sziazstok én elkeztem egy mangát az egyik osztály tásamal a neve a mangának az hogy THE FINAL BATTLE
Kép vagy alaptörténet van fent valahol? Mert csak így tudunk véleményt mondani, vagy segíteni.
no pussy, just the dicks
Szerk: buzifaszvagyok 2008-11-04 15:38:04
beküldve: 2008-11-04 15:32:49
(#132) sziazstok én elkeztem egy mangát az egyik osztály tásamal a neve a mangának az hogy THE FINAL BATTLE
Szerk: MIHARU KAZOKE 2008-11-04 15:33:16
beküldve: 2008-10-13 15:40:40
(#131) Csókolom-konicsiva-akármi!
Bejöttem ide is...
Osztom Yaone véleményét: először realisztikusan kell megtanulni rajzolni /nálam még csak folyamatban van.../
How to draw hogyishívják. Nemá. Inkább Barcsay... Tény, az nem két fillér. De mindenképp vmi komolyabb cumó kéne. Pl: Grundlagen der Zeichnung. /sajnos nekem csak egy kötet van/ És én még mindig a manuális módszert javasolnám. Tudom, maradi vagyok.
Én sosem tanultam kifejezetten mangát rajzolni. /bár tény, hogy anno az emberábrázolási alapomat olyan tizenix évesen a DragonBall adta...^^/ Később viszont egyszerűen a valós ábrázolást kezdtem lebutítani vonalas ábrázolásra. Meg a különféle stílusokból átveszek ezt-azt, ami tetszik. És sraffozni is meg kell tanulni, ami nem is könnyű. Színes képet meg szerintem csak az akarjon csinálni, aki ismeri a színek világát /Mond neki valamit az hogy 7 színkontraszt, additív-szubtraktív keverés, coloroid rendszer, színkör, meg ilyenek/. addig ne azon filózzon valaki hogy mivel színezzen. Ja igen, és kompozíció szerkesztést sem árt ha tanul az illető. Meg ugye sztori, khm. Úgy tudom, a manga egyik lényege hogy a cselekményen van a hangsúly./Mellesleg nem akárhogy van megrajzolva/
//Yaonéra a fentiek nem vonatkoznak, ő az Aires-szel kiütötte a biztosítékot ^^//
Tinta, eszköz témában én a Rotring Isograph-ra esküszöm. Ezt használjuk műszaki rajzokhoz is. Koppfekete tintája van, és mindegyikkel úgy lehet rajzolni, hogy nyomtatottnak látszik. Viszont ez is ezres nagyságrend /0,1-es: 4-5000/
Ja igen: dipára rajzolok. A szokásosnál egyenletesebb/simább>>> ;drágább műszaki karton. 15-20 HUF/A4. Ezen tényleg semmi széle nincs a tus vonalaknak.
Gomennaszáj, ha sok/k/ volt.
Bejöttem ide is...
Osztom Yaone véleményét: először realisztikusan kell megtanulni rajzolni /nálam még csak folyamatban van.../
How to draw hogyishívják. Nemá. Inkább Barcsay... Tény, az nem két fillér. De mindenképp vmi komolyabb cumó kéne. Pl: Grundlagen der Zeichnung. /sajnos nekem csak egy kötet van/ És én még mindig a manuális módszert javasolnám. Tudom, maradi vagyok.
Én sosem tanultam kifejezetten mangát rajzolni. /bár tény, hogy anno az emberábrázolási alapomat olyan tizenix évesen a DragonBall adta...^^/ Később viszont egyszerűen a valós ábrázolást kezdtem lebutítani vonalas ábrázolásra. Meg a különféle stílusokból átveszek ezt-azt, ami tetszik. És sraffozni is meg kell tanulni, ami nem is könnyű. Színes képet meg szerintem csak az akarjon csinálni, aki ismeri a színek világát /Mond neki valamit az hogy 7 színkontraszt, additív-szubtraktív keverés, coloroid rendszer, színkör, meg ilyenek/. addig ne azon filózzon valaki hogy mivel színezzen. Ja igen, és kompozíció szerkesztést sem árt ha tanul az illető. Meg ugye sztori, khm. Úgy tudom, a manga egyik lényege hogy a cselekményen van a hangsúly./Mellesleg nem akárhogy van megrajzolva/
//Yaonéra a fentiek nem vonatkoznak, ő az Aires-szel kiütötte a biztosítékot ^^//
Tinta, eszköz témában én a Rotring Isograph-ra esküszöm. Ezt használjuk műszaki rajzokhoz is. Koppfekete tintája van, és mindegyikkel úgy lehet rajzolni, hogy nyomtatottnak látszik. Viszont ez is ezres nagyságrend /0,1-es: 4-5000/
Ja igen: dipára rajzolok. A szokásosnál egyenletesebb/simább>>> ;drágább műszaki karton. 15-20 HUF/A4. Ezen tényleg semmi széle nincs a tus vonalaknak.
Gomennaszáj, ha sok/k/ volt.
"when you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Szerk: Elnar 2008-10-13 15:43:53
Én annyit szenvedek vele......^^' a bátyám vett könyvet, hogy kell rajzolni...de nekem az sem segít.... XD Nem tudok mangát csinálni....szerintem tök nehéz.... -.-"
Ha nehéznek találod és csak szenvedsz, akkor szerintem hagyd, mert ezt szórakozásból kell csinálni.
beküldve: 2008-10-13 14:42:54
(#129) Hát...Én rajzolni sose tudtam De mindig sztorikon jár a fejem,ezért könyvet írtam/írok/.Kell valakinek,aki tud belőle mangát csinálni?
He said "Son have you seen the world? Well what would you say if I said that you could? Just carry this gun you'll even get paid" I said, "That sounds pretty good"
beküldve: 2008-10-13 14:03:27
(#128) Én annyit szenvedek vele......^^' a bátyám vett könyvet, hogy kell rajzolni...de nekem az sem segít.... XD Nem tudok mangát csinálni....szerintem tök nehéz.... -.-"
Glamorous sky.みわくの よる
Én a napokban kaptam rokontól egy párat,ha gondolod legközelebb megérdeklődöm tőle honnan szerválta
/Csak tudnám mikor lesz az a legközelebb /
Tyű az szupi lenne Remélem a kedves rokon mihamarabb égető vágyat érez arra, hogy viszontlásson téged
Én a napokban kaptam rokontól egy párat,ha gondolod legközelebb megérdeklődöm tőle honnan szerválta
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
beküldve: 2008-06-22 14:21:50
(#125) Egy kérdés az eszközökben jártas emberkékhez: Magyarországon lehet kapni micron pigma tollakat? Csak mert itt Baranyában kissé megrökönyödve néztek rám, hogy "azmegmi?"
Én mondjuk a következőképpen dolgozom: Rajzolok egy vázlatoldalt, utána minden panelt, mindegyiket külön lapra megrajzolom, kihúzom, utána az összes panelt felveszem egy ilyen átlátszós papírra (neve nem ugrik be ) ott is kihúzom aztán megy szkennbe
Hudebonyeszül csinálod Én megrajzolom az egészet vázlatban, kihúzom tűfilccel, kiradírozom alóla a ceruzát, scannelek, gépen kijavítgatom lineart hibáit.
Edit: Ja amúgy leesett hogy a pontosság miatt rajzolod külön lapra, de azért fura :) Habár nem is új... Amúgy az átlátszós lap a pausz
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-06-18 20:27:04