Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
Az az a rész, ahova a lényegi rajzoknak és a szövegnek kerülnie kell, ami ezen a kereten belül van, az tuti nem lesz levágva/bekötve a nyomdai munkálatok során. Ami ezen kívül van az már kifutó rész lesz.
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:09:05
Ana-chan: Nekem is sokkal nehezebb meló volt egy one shotot összedobni, szintén a folytatás orientált alkotók közé tartozom, ezért is írtam, hogy esetleg érdemes pilot fejezettel is próbálkozni, ami ugyebár megállja a helyét egymagában is, de igazából próba, előkészítő a folytatásnak
Ami meg a karakter dizit illeti, tényleg jó az, amikor úgy sikerül a dolog, ahogy akarod, és sz'tem egyáltalán nem gáz ha egy kicsit legelteted a szemed a dolgon. Sőt... ha egy új karakter születik talán jár is neki ez a fajta figyelem
Ami meg a karakter dizit illeti, tényleg jó az, amikor úgy sikerül a dolog, ahogy akarod, és sz'tem egyáltalán nem gáz ha egy kicsit legelteted a szemed a dolgon. Sőt... ha egy új karakter születik talán jár is neki ez a fajta figyelem
Jah, a pilot fejezet nekem is eszembe jutott azzal a "debüt mangával" kapcsolatban^^ Bár mostanában hajlok afelé, hogy valami egyszerűbbel kezdek, modjuk a Lucky Star-hoz hasonló 4 paneles képregénnyel...A kevesebb néha több, szokták mondani
Nem tudom miért, de amennyire utáltam ezt a fajta stílizált "nagyszem-nagyfej-nincsorr- lolikon/moé" stílust most éppannyira a rabja lettem... Hát az ember változik
Egyébként visszatérve a papírra : Boltokban lehet kapni B4-es vázlatfüzeteket. Azok például tökéletesen megfelelnek mangarajzoláshoz...
A manga rajzlapot egyébként A,B,C és D keretek alkotják :
A - maga a lap széle ( B4 / 257 x 364 , A4 / 210 x 297 )
B - a tachikiri keret. Tachikirinek hívjuk azokat a képkockákat, amik egészen a lap széléig futnak.
C - külső keret ( B4 / 220 x 310 , A4 / 182 x 257 )
D - belső keret ( B4 / 180 x 270 , A4 / 150 x 220 )
Itt van kép, hogy ez hogy is néz ki...
[Link]
Reading List - 70 manga...Még 30 és megdöntöm a 100-as rekordot!! ( 200 felett hivatalosan is otaku leszek? oO...XD )
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:09:38
Én is szeretnék mangát rajzolni!
Csak az a bajom hogy nem tudom mire.
Már 9 éves korom óta rajzolok ilyesmiket(tehát már nagyon megy(ki is van rakva egy könyvesboltban))és a sztori is megvan csak nem tudom hogy mire rajzoljam(rendes lap vagy csináljak magam mangakönyv méretű könyvet!!!!!!!
Ha valaki ötletet adna akkor mindenféleképpen írjon(léccíííííííííí íííííííí !!!!!!!!!!!!!!!!!)
Már 9 éves korom óta rajzolok ilyesmiket(tehát már nagyon megy(ki is van rakva egy könyvesboltban))és a sztori is megvan csak nem tudom hogy mire rajzoljam(rendes lap vagy csináljak magam mangakönyv méretű könyvet!!!!!!!
Ha valaki ötletet adna akkor mindenféleképpen írjon(léccíííííííííí íííííííí !!!!!!!!!!!!!!!!!)
Komolyan a papír a legnagyobb problémád?
Igazából bármilyen strapabíróbb műszaki rajzlap megfelel a célnak, de ha mondjuk a munka nagyobb része digitális a gyengébb papír is megfelelhet. Persze ez annak a függvénye, hogy mennyit radírozol, és milyen eszközöket használsz.
Annak a saját készítésű mangakönyvbe rajzolásnak én nem sok értelmét látom, tudod a kiadott dolgok is csak a nyomdában kerülnek könyv/füzet állapotba, senki sem rögtön a komplett kis kötetbe rajzol. Arról nem is beszélve, hogy a nyomott cuccnak általában a papírja is jóval gyengébb minőségű, mint amire korrektül rajzolni lehet. Persze kezdetnek rajzolhatsz akár egy simalapú füzetbe is vagy ilyesmi (én is pl. abba kezdtem, igaz akkor még csak magamnak rajzoltam, és inkább skiccszerű volt a dolog)
Ana-chan: Nekem is sokkal nehezebb meló volt egy one shotot összedobni, szintén a folytatás orientált alkotók közé tartozom, ezért is írtam, hogy esetleg érdemes pilot fejezettel is próbálkozni, ami ugyebár megállja a helyét egymagában is, de igazából próba, előkészítő a folytatásnak
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Sen17 2009-03-20 00:08:48
Nem tudom ismered-e a How to draw manga című könyvsorozatot, de abban vagy néhány szó a "felszerelésről" így a papírról is...
Bár azok inkább spec papírok, kifejezetten mangakészítéshez, így nem valószínű hogy idehaza meg tudnád őket venni...Sztem a műszaki rajzlap állna a legközelebb szívósságban és minőségben a mangához...^^U
Viszont ha van rá kereted próbálj meg Németországból rendelni, mert ott már gyártanak pro manga lapokat...
Eggyel lejjebb :
Mondjuk igen, rosszul fogalmaztam XD Szóval persze legelső "műként" mindenféleképpen egy oneshot a jó^^ Igaz, pont ebben a műfajban vagyok a legrosszabb XD Nem tudom megállni, hogy ne találjak ki folytatást...
De magamra kell majd lassan erőltetni^^U Bár van egy shoujo ai ötletem, ami már egész régóta a fejemben kószálgat és nincs folytatása...
Ami a karadizájnt illeti, az télleg az egyik legizgalmasabb része az egésznek^^ Főképpen amikor a karakter a végén úgy néz ki, ahogy megálmodtad Olyankor előtör belőlem a büszkeség és percekig nézegetem a lapot XD - oké ezt talán nem kellett volna nyílvánosan kijelentenem
Bár azok inkább spec papírok, kifejezetten mangakészítéshez, így nem valószínű hogy idehaza meg tudnád őket venni...Sztem a műszaki rajzlap állna a legközelebb szívósságban és minőségben a mangához...^^U
Viszont ha van rá kereted próbálj meg Németországból rendelni, mert ott már gyártanak pro manga lapokat...
Eggyel lejjebb :
Mondjuk igen, rosszul fogalmaztam XD Szóval persze legelső "műként" mindenféleképpen egy oneshot a jó^^ Igaz, pont ebben a műfajban vagyok a legrosszabb XD Nem tudom megállni, hogy ne találjak ki folytatást...
De magamra kell majd lassan erőltetni^^U Bár van egy shoujo ai ötletem, ami már egész régóta a fejemben kószálgat és nincs folytatása...
Ami a karadizájnt illeti, az télleg az egyik legizgalmasabb része az egésznek^^ Főképpen amikor a karakter a végén úgy néz ki, ahogy megálmodtad Olyankor előtör belőlem a büszkeség és percekig nézegetem a lapot XD - oké ezt talán nem kellett volna nyílvánosan kijelentenem
Reading List - 70 manga...Még 30 és megdöntöm a 100-as rekordot!! ( 200 felett hivatalosan is otaku leszek? oO...XD )
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:08:43
beküldve: 2009-03-19 18:57:01
(#178) Én is szeretnék mangát rajzolni!
DB shoujoban? Jézusom, én vizuális típus vagyok
Én is karakter dizájn párti vagyok, az egyik legizgalmasabb rész az egész mangázában szvsz.
Ana-chan egy jó tanács, ha hivatalosban akarod csinálni, kicsiben kezd. Ha 20-30 oldalnál hosszabb sztorival próbálkozol szinte lehetetlen debütálni... Szóval érdemes vagy one shotot vagy pilotot készíteni, aztán lehet kilincselni. Nekem bejött
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:10:08
beküldve: 2009-03-16 00:27:35
(#176) Shoujo stílusú Dragon Ball...Már tudom mivel fogom riogatni a barátomat
Hát egen, mangát készíteni nem kis feladat Én is szeretnék majd a képregényes szakmában dolgozni...egyszer...valamikor.. .De még sokat kell gyakorolnom...
Legalább a karakterdizájn és a történetírás megy XD Már nagyon elhatároztam, hogy a debütáló mangám egy comedy ecchi lesz, Bishoujo Senshi Lolita Force címmel...( igen hasonlít a Bishoujo Senshi Sailor Moon-ra a címe, de az enyém shounen... )
A nagy feladat 1/20-a már megvan - szóval a plot és a főszereplők bio-ja és vázlatrajzai...
( A többi majd egyszer valamikor... )
Hát egen, mangát készíteni nem kis feladat Én is szeretnék majd a képregényes szakmában dolgozni...egyszer...valamikor.. .De még sokat kell gyakorolnom...
Legalább a karakterdizájn és a történetírás megy XD Már nagyon elhatároztam, hogy a debütáló mangám egy comedy ecchi lesz, Bishoujo Senshi Lolita Force címmel...( igen hasonlít a Bishoujo Senshi Sailor Moon-ra a címe, de az enyém shounen... )
A nagy feladat 1/20-a már megvan - szóval a plot és a főszereplők bio-ja és vázlatrajzai...
( A többi majd egyszer valamikor... )
beküldve: 2009-02-12 23:12:26
(#175) jah jah sorry össszekevertem Mind1 hasonló a nevük ,nem vagyok még annyira tisztában a japán dolgokkal ,de léynegtelen ,mert értitek mit akarok mondani
beküldve: 2009-02-12 22:11:36
(#174) A Dragon Ball + shojou stílus-ra én is rácsodálkoztam... de lehet, hogy öszekeverte a shojou-t és a shounent, nem?
Dragon Ball shoujo stílusban?
Aztak*rva
Amúgy meg először nem mangát kéne rajzolni, normálisan, reálisan kéne megtanulni rajzolni.
Aztak*rva
Amúgy meg először nem mangát kéne rajzolni, normálisan, reálisan kéne megtanulni rajzolni.
beküldve: 2009-02-12 20:58:21
(#172) Hali!Gondolkodtam ,hogy elkezdek én is egy mangát rajzolni.Ez egy dragon ballról szóló manga lenee.A story megvan a vázlat.
Gondoltam elkezdme és lerajzolom az első fejezete ,menézem milyne si ez.De megbuktam:S Nem tudok rajzolni az úgy nevezett "shoujo" teknikát próbáltam alkalmazni a tets lerajzolásánal ,de megbuktam Egyszerűen nem érzem az arányoakt ,honnan is kéne elkezdeni húzni a vonalat stb..
In conclusion
Ez egy nagyon nehéz és időigéynes szakma.ÉS megsme fizetik.
Gratulálok annak ,aki iylen magát csinál!És további kitartást
Gondoltam elkezdme és lerajzolom az első fejezete ,menézem milyne si ez.De megbuktam:S Nem tudok rajzolni az úgy nevezett "shoujo" teknikát próbáltam alkalmazni a tets lerajzolásánal ,de megbuktam Egyszerűen nem érzem az arányoakt ,honnan is kéne elkezdeni húzni a vonalat stb..
In conclusion
Ez egy nagyon nehéz és időigéynes szakma.ÉS megsme fizetik.
Gratulálok annak ,aki iylen magát csinál!És további kitartást
Kezdő manga rajzolában gondolkodtam el kb. egy hónapja. Néztem már honlapokon, hogyan kéne de a méreteket nem tudom mihez viszonyítani.
Ha csak úgy magadnak szeretnél rajzolgatni, akkor ajánlom az A4-es formátumot pár centi kerettel, ha komolyabban, akkor pedig a dharma formátumkövetelményit a honlapukon (3. pályázat).[/QUOTE]
Köszi!
Ha csak úgy magadnak szeretnél rajzolgatni, akkor ajánlom az A4-es formátumot pár centi kerettel, ha komolyabban, akkor pedig a dharma formátumkövetelményit a honlapukon (3. pályázat).
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:10:59