Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Hogyan kell mangát készíteni?
beküldve: 2009-07-15 16:39:20
(#198) most jelent meg egy könyv az a címe Készíts mangát van hozzá egy CD és azon mindenféle karakterek és a photoshop segítségével saját mangát csinálhatsz
beküldve: 2009-07-08 20:17:42
(#197) Irigylem azokat akiknek van hozzá tehetségük^^
Gravity is a habit that is hard to shake off.
Pesten a Nagymező utcai boltban mindkettőt kapni, csa kegyik drágább, mint a másik:) A Pigma Micronnal annyi negatív tapasztalatom van, így összehasonlítási lehetőség nélkül, hogy a vékonyabb kaliberek hegye, mondjuk 02-től lefelé nagyon gyorsan torzul, és két intenzívebb oldal után már nem olyan vékony. Mostanában 05-tel rajzolok mindent, az viszont elég vastag, de ha kevésbé nyomjuk rá, vékonyabb vonalat is tud húzni, kis gyakorlattal. Illetve van egy ceruzatípus, a Faber Castell Colour Grip 2001-ese (~240 ft), aminek a világoskék változatával csinálom a ceruzarajzot. Elég csúszós kihúzásnál, néha egyszerűen nem hagy rajta a toll tintát, de ha ráérez az ember, milyen irányból és nyomással lehet rá kihúzni, olyan ecsetszerű nyomot hagy, vékonyodik-vastagodik nyomástól függően. Persze nem annyira mint az igazi ecset, de nem is lesz merev tollrajzos annyira a vonal.
Amúgy van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a Copicos kihúzásra használt tollal, vagy a Pigma Micronnal jobb-e dolgozni és mik a különbségek?
A személyes összehasonlító tapasztalatom annyi, hogy míg Copicot lehet kapni, addig a Pigmáról még csak nem is hallottak Baranyában
Mondjuk amúgy se cserélném le a multilnereimet most már, és én tökéletesen elégedett vagyok velük(ha leszámítjuk azt az apró tényezőt, hogy az országnak ezen a felén mocskos drága )
De amúgy engem is érdekelne egy ilyen konkrét összehasonlítás mert eddig a Pigmáról is csak jókat hallottam.
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Drága batrátom én nema tokyopopot fikázom. Nekem semmi bajom a tokyopoppal. Sőt, I love 'em.
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:06:02
ráteszem a pontozott tónusokat /azlért pontozottan, mert ez tintapatron takarékosabb (lásd Tokyopop, nekik mindne mangájuk ilyne pontozott ;-))
Minden mangát screentonennal tónusoznak, ha tónusozzák, szóval nem kell fikázni a Tokyopopot.
beküldve: 2009-05-25 18:34:24
(#192) Én így csinálok mangát: Vázlatoldal, ceruzarajz, kihúzom, beszkennelem gépre a lineartot, letisztítom ph-val, ráteszem a pontozott tónusokat /azlért pontozottan, mert ez tintapatron takarékosabb (lásd Tokyopop, nekik mindne mangájuk ilyne pontozott ;-)) és ennyi. A szöveget úgy cisnálom, hogy megrajzolom a szövegbuborékokat, de a szöveget géppel írom be.
Most három mangán dolgozok. Egy tíz kötetesre tervezett shounenen, jelenleg a 22-ik oldalnál jár a pilotja, egy one shoton ami aharmaidk oldlaon jár, és egy harmadikon bár azt mostanság hanyagolom.
Most három mangán dolgozok. Egy tíz kötetesre tervezett shounenen, jelenleg a 22-ik oldalnál jár a pilotja, egy one shoton ami aharmaidk oldlaon jár, és egy harmadikon bár azt mostanság hanyagolom.
If only sorrow could build a staircase, Our tears could show the way, I would climb my way to heaven, And bring him back home again.
Bárhol, ahol van kellő mennyiségű és minőségű rajzeszköz?
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
no pussy, just the dicks
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:11:25
beküldve: 2009-05-25 18:17:37
(#190) Így a hozzászólásokat olvasgatva felmerül bennem a kérdés: Magyarországon hol lehet Mangát rajzolni?
Hol foglalkoznak ilyesmivel?
Hol foglalkoznak ilyesmivel?
beküldve: 2009-05-02 15:55:47
(#189) Ez a "How to draw" dolog is olyan...Nekem a valaha leghatékonyabb tanulási mód manga figuk rajzolásához nem valami "Ezt vedd meg különben nem vagy igazi mangás" cucc volt hanem a sima, klasszikus, mezei tanulmányrajz gyakorlása. Ez nem ellentmondás, mivel ha belejön az ember a természet utáni rajzolásba, már tudatosan tud absztrahálni, nem csak koppintja más mangákból a szemeket, frizurákat stb. Tudni fogja, hogy bizonyos kis vonalak az arcon igazából mik és mért vannak ott (milyen izmot, csontdudort stb. ábrázolnak leegyszerűsítve), így annak szándékos változtatásával hatékonyabban tud pl. érzelmeket kifejezni. Ez a biztos alap még akkor is jól jön pont ugyanemiatt, ha mégis más stílusát akarjuk felidézni.
Magának a képregénynek a megrajzolásában kétség kívül a sok manga (meg egyéb képregény is!) tanulmányozása segített legjobban. Meg a sok kompozíciós vázlat a rajzsuliban, bár akkor nem sok értelmét láttam:) Mostanában arra törekszem, hogy minél kevesebb vonalból hatásos alakokat tudjak rajzolni, és bár alapvetően már nem mondható mangának amit csinálgatok, de pár vonal átrajzolásával variálhatom a "mangásságát" a karaktereimnek, amit csak indokolt esetben teszek meg.
Amúgy van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a Copicos kihúzásra használt tollal, vagy a Pigma Micronnal jobb-e dolgozni és mik a különbségek?
Magának a képregénynek a megrajzolásában kétség kívül a sok manga (meg egyéb képregény is!) tanulmányozása segített legjobban. Meg a sok kompozíciós vázlat a rajzsuliban, bár akkor nem sok értelmét láttam:) Mostanában arra törekszem, hogy minél kevesebb vonalból hatásos alakokat tudjak rajzolni, és bár alapvetően már nem mondható mangának amit csinálgatok, de pár vonal átrajzolásával variálhatom a "mangásságát" a karaktereimnek, amit csak indokolt esetben teszek meg.
beküldve: 2009-04-26 20:20:59
(#188) Nah az ilyen lehúzós vaczkokat én is utálom... Helótom van ezektől az amcsi ' How to draw manga' könyvektől...Mert azt a grafikai igényességet egy 4.-es gyerek is a kisujjából rázza ki...
Az egyetlen ilyen sorozat, ami után sírok az a Egakikata no Manga - angolul ezt is How to draw manga-nak nevezik...
Szerencsére sikerült netről beszereznem néhány részét De jobb lenne az eredeti...
Az egyetlen ilyen sorozat, ami után sírok az a Egakikata no Manga - angolul ezt is How to draw manga-nak nevezik...
Szerencsére sikerült netről beszereznem néhány részét De jobb lenne az eredeti...
Reading List - 70 manga...Még 30 és megdöntöm a 100-as rekordot!! ( 200 felett hivatalosan is otaku leszek? oO...XD )
beküldve: 2009-04-21 00:08:21
(#187) Biztos felismerik, hogy van rá igény, ahogy magukkal a mangákkal is tették. Mondjuk ha lehet majd kapni ilyen papírt, azt sem az írószerboltoknak köszönhetjük, inkább olyanok fognak hozatni akik már eleve mangákhoz kapcsolódó cuccokkal üzletelnek. Az én véleményem szerint viszont sok ilyen "kimondottan mangához készült", vagy legalábbis ilyen szöveg alatt futó cumó csak a rajongók lehúzására van kitalálva. Én DIPA papírra küldöm (nem pont mangát, de az tök mindegy), kb-ra bejött eddig.
Nagyon pro ez a lap. BTW a belső keret mihez kell?
Bárcsak lenne magyar forgalmazó...
De pár év múlva lehet felismerik, hogy van rá igény... Igaz, biztos nem lenne olcsó mulatság...
Reading List - 70 manga...Még 30 és megdöntöm a 100-as rekordot!! ( 200 felett hivatalosan is otaku leszek? oO...XD )
Tényleg? (Én se olvastam el XD)
*Felesleges idézet törölve. A moderátor*
We've been dreaming But who can deny, It's the best way of living Between the truth and the lies.
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:07:27
Köszi. :) Mellesleg oda is van írva, csak lusta voltam elolvasni. XD
*Toronyidézet törölve. A moderátor*
Szerk: Moderátor 2009-07-15 18:07:55