Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Ez sem jött be túlságosan. Lehet, hogy az énekkaros mivoltom miatt, de nem szeretem, ha a hangot túlharsogják a hangszerek.
Sexy Chris Cornell régről: [Link]
Az a durva, hogy ezt a klippet most láttam először végig
Megszokás (meg persze ízlés) kérdése az egész. Egyébként a legtöbb ilyen power/speed/thrash/death/akármi gitáros nem is akkora zenész, szvsz. Kapós riffet írni ezerszer nehezebb, mint egy eszetlenül gyors, kivehetetlen szólót, amit ha kibogoz az ember, elég gyakran kiderül, hogy annyira nem is bonyolult... Nagyon sok gitárost a sebessége visz a hátán. Yngwie Malmsteen nagyon jó példa erre, konkrétan ugyanazt ismételgeti már ezer éve. Az igaz, hogy anno stílust alkotott azzal, amit elkezdett, de az is, hogy azóta konkrétan nem is akar mást játszani, megvan azzal, amit összehozott magának.
Csak hogy linkeljek valamit én is... Nevermore. Jeff Loomis a szekszi héthúrosával meg Warrel Dane a még szekszibb tömegoszlató hangjával. Gyönyörű.
Jó lenne elmenni a Szigetre megnézni őket!
Én valahogy úgy vagyok ezekkel a zenékkel, hogy teljesen fel sem tudom fogni, hogy mi történik bennük. Ok, hogy tudnak gitározni a tagok, de mi értelme a túldíszítettségnek, ha a tempótól nem hallom a dallamot? Mire felfognék egy részt, addigra már rég máshol tartanak.
Örök kedvenc: [Link] Alig tudom elhinni, hogy láttam őket élőben.
Nagyon sok a hater, ezt észrevettem én is... Nekem semmi bajom velük, biztos, hogy nagyon tehetséges zenészek mind, csak szerintem a zenéjükben semmi olyan plusz nincs, ami kiemelné őket. Az volt furcsa, hogy a Bodommal együtt említetted őket. A két banda azért nagyon más szint. A skandinávokkal nem lehet vitázni, ha mötálról van szó. (ha jobban belegondolok, a Bodom lehet nem is skandináv... Finnországot hova soroljuk?)
Sam Totman. De ő csak a gitárriffeket, a szólókat és az effekteket Li találja ki. Nemhinném, hogy annyiran túlértékeltek lennének, én inkább tapasztalom azt, hogy mindenki lehordja őket. engem a hangzásvilágukban igazából a szólók fogtak meg, meg a csomó számukban felbukkanó érdekes pre-chorus - chorus kapcsolódás. Én azt is megértem, ha valaki nem szereti őket, ahogy /az eddigiek alapján megismertelek/ a te zenei ízlésednek ők talán már kicsit túl mainstreamek.
Szvsz túlértékelt a zenekar, még akkor is, ha ezeket a számokat hibátlanul el tudják játszani élőben. Nem mélyültem el a munkásságukban mélyebben, mivel a power/speed metal soha nem vonzott különösebben, de azon kívül, hogy itt-ott befigyeltek 8bit-fíling szintibetétek, én semmi olyasmit nem hallottam, ami miatt ilyen sikeresnek kéne lenniük.
Ráadásul én úgy tudom, hogy nem is Li írja a dalokat, hanem a másik srác, aki Ibanez Icemant (is) használ élőben, lehet, hogy keverem őket.
A Dragonforce megítélése csak a 2006-os Graspop fesztivál miatt zuhant le, ott ugyanis rengeteget hibáztak. De ezen felül azért tényleg tudnak valamit.
A Dragonforcet csodás együttesnek titulálni azért egy kicsit... Erős.
Korunk talán két legfiatalabb tehetséges gitárosai, Alexi Laiho [Link]
És Herman Li [Link]
Bevallom, én személy szerint elfogult vagyok Hermannal, szerintem még a régi klasszikusokat is lazán kenterbe veri, pont a minap próbáltam eljátszani az egyik számukat, hát az első verze után nembírtma tovább..
*még mindig meredten bámulja a monitort*
...miért?
Amúgy a melodic death metalt csak betippeltem, annyira azért nem vagyok otthon a témában, de eddigi metál-téri ismereteim alapján annak hangzik. Neten meg alig van róluk valami.
//update: nem spanyol, mexikói. És mások szerint is melodic death metal, ergo nem vagyok teljesen hülye.
Másik kedvenc, de ez már régóta: [Link]