Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Battle Royale - könyv, manga, film
beküldve: 2008-03-17 19:55:25
(#13) L, Neckroid, a gportalos oldalatok most még jobb lett a frissítés után. Gratulálok!
beküldve: 2008-03-15 17:02:47
(#12) Végre megnéztem a Battle Royale filmet. Hát, nem igazán tetszett ( finoman fogalmaztam ) . Szerintem az elejét és a végét nagyon elb*szták. Nem tetszett, ahogy Kirijama és Kavada be lett építve a történetbe. Túl sok dolgon változtattak a könyvhöz képest. Az egyik kedvenc szemkinyomós részem is kimaradt. Az sem jött be, hogy Súja lett az abszolút főszereplő ( persze, a könyvben is ő a leghangsúlyosabb karakter, de a többiek is kaptak szerepet ). Azt aláírom, hogy egy ekkora terjedelmű könyvet nehéz filmre vinni, de ennél sokkal jobban is megoldhatták volna. A csúcs az volt, amikor a tanár a végén felállt a lövések után, és telefonált még egyet. A másik, amitől a "falat kapartam" az az elején a csaj, aki ismerteti a programot. És hogy egy kicsit a szinkron miatt is nyafogjak, Mimura hangját nagyon nem sikerült eltalálni. De hogy jót is mondjak, Kavada karaktere nagyon jó lett ( még ha nem is felel meg a könyv alapján kialakult képnek ) . Összességében: a fanok nézzék meg, néhányszor még valószínűleg én is megnézem, de a kedvencemmé nem fog válni.
Remélem, a 2 jobban fog tetszeni.
Remélem, a 2 jobban fog tetszeni.
"Startings are usually scary and endings are usually sad, but it's everything in between that makes it all worth living."
fura, hogy lerajzolva nem ijesztett meg/borzasztott el, mint amikor a képzeletemre hagyatkoztam
Szerintem ez nem fura. A legparáztatósabb horrorok éppen azok, amelyek nem vagy alig mutatják be a "szörnyet", mert így mindenki olyannak képzeli a veszélyt, amitől ő a legjobban fél... Ehhez jön még az ismeretlentől való félelem, és voilá!
Szóval ez nem fura
Ez elég helytálló tény. Ebbe nem nagyon gondoltam még bele eddig. Amikor elolvasok egy könyvet, és megnézem az alapján a filmet, akkor általában nagyon elüt az elképzelésemmel a szereplők külseje. Amikor megint elolvasom ugynazt a könyvet, már nem tudom másmilyennek elképzelni a szereplőket.
Wáhh, én imádtam a könyvet mondjuk egy idő után már röhögtem, ha megöltek valakit, egyszerűen nem tudtam már máshogy reagálni a dologra... bár lehet, hogy inkább az volt a probléma, hogy egy éjszaka alatt olvastam ki (másnap a suliban nem igazán voltam a helyzet magaslatán, jupí) A manga rajzolása tényleg szokatlan volt elsőre, de fura, hogy lerajzolva nem ijesztett meg/borzasztott el, mint amikor a képzeletemre hagyatkoztam
Azért a mangában van egy-két jelenet, ami durvább, mint a regényben... pl. amikor Mitsuko megöli a két srácot... a regényben visszafogottabb a jelenet, mint a mangában...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
fura, hogy lerajzolva nem ijesztett meg/borzasztott el, mint amikor a képzeletemre hagyatkoztam
Szerintem ez nem fura. A legparáztatósabb horrorok éppen azok, amelyek nem vagy alig mutatják be a "szörnyet", mert így mindenki olyannak képzeli a veszélyt, amitől ő a legjobban fél... Ehhez jön még az ismeretlentől való félelem, és voilá!
Szóval ez nem fura
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
beküldve: 2008-03-01 18:30:41
(#8) Wáhh, én imádtam a könyvet mondjuk egy idő után már röhögtem, ha megöltek valakit, egyszerűen nem tudtam már máshogy reagálni a dologra... bár lehet, hogy inkább az volt a probléma, hogy egy éjszaka alatt olvastam ki (másnap a suliban nem igazán voltam a helyzet magaslatán, jupí) A manga rajzolása tényleg szokatlan volt elsőre, de fura, hogy lerajzolva nem ijesztett meg/borzasztott el, mint amikor a képzeletemre hagyatkoztam
Inni csak mértékkel és tartózkodással lehet. Mérték a VÖDÖR, tartózkodás az ASZTAL ALATT
beküldve: 2008-03-01 17:45:51
(#7) Nos... a könyv télleg naon jó... nekem a manga is bejön... a film pedig azért olyan amilyen, mert nem lehet dramaturgiailag belesuvasztani egy 600 oldalas könyvet egy kb. 2 órás filmbe... de azért én a filmet is naon komálom...
persze, én nagy BR-fan vok, úhogy nem biztos, h elfogulatlan tudok maradni...
persze, én nagy BR-fan vok, úhogy nem biztos, h elfogulatlan tudok maradni...
今 昨日明日… 何時までも 1-2-3
beküldve: 2008-03-01 17:21:27
(#6) Szerintem (is )a könyv volt a legjobb...a manga is tetszett,a filmen meg csak löktem az agyamat,hogy miért kellett elrontani...
"Szennyes viktoriánusok!Ők készítettek...A világosabb fény,a sötétebb árnyék?Nekem nincs szükségem őrzőre.Döntöttem.Menj el."
Röviden: Könyv jó, film szar, manga felesleges volt.
Na ez tömör volt
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Röviden: Könyv jó, film szar, manga felesleges volt.
Hát azért a filmet nem kéne ennyire leugatni. Azt elfogadom hogy neked nem tetszett de katgórikusan kijelenteni hogy szar azért eléggé túlzás. Más mint a könyv valóban de rendelkezik olyan pozitív vonásokkal amik kiemelik a tucatfilmek sorából...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
beküldve: 2008-03-01 14:26:07
(#3) beküldve: 2008-03-01 12:05:34
(#2) Nagyon jó ötlet ez a topic. a könyvet olvastam, a mangát folyamatosan töltöm le hála PaPe-nak. Arigatou. A manga rajzolása eleinte nagyon furcsa volt, de mostanra teljesen megszoktam. A filmeket nem láttam, de be fogom szerezni bármi áron. Az oldal is nagyon jó (eszement dolog a Súja téged néz játék, de jó. Gratula PaPe-nak és az oldal szerkesztőinek.
beküldve: 2008-03-01 08:10:16
(#1) Gondolom, ez a topic sok mindenkit érdekelni fog...
[Link]
[Link]
A lány elegáns fehér blúzt, rövid, világos szoknyát és vállára terített, ugyancsak világos sálat viselt. A szája szegletében pedig divatos vércsíkot.
Szerk: Pape 2008-03-01 08:17:45