Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Battle Royale - könyv, manga, film
Gratulálok. Ezzel csak magadat jellemzed...
Kyoto:
Nem egyszerű a vége, de legalább túlélték.
Szerk: Rudymester 2008-08-25 11:14:00
beküldve: 2008-08-25 11:07:04
(#72) Kiolvastam
Nagyon tetszett!!!
Nagyon tetszett!!!
Kavada De legalább Noriko és Súja Bár a végére sem lehetett nyugodt életük..
MIANEVED?!
Off: Ha csak szerinted mondtam rosszat, akkor nem különösebben izgat. Viszont ha a többiek szerint is rosszat mondtam, akkor bocsánatot kérek. Ezt nem kellett volna. (Mármint a te részedrõl.) -.-
*ekkor jelenetváltás jön, a kiáltás kirepül az ablakon, és nagytotálban elsuhan a hegységek fölött: Ekkor titkos bázisán egy erős állú, kockahasú úriember felkapja fejét a segélykiáltásra. Egy pillanat alatt átvedlik Mangafan logós szuperhős-uniformisába, köpenye meglibben a szélben, majd eltökélten aláveti magát a mélybe, hogy onnan felrepülve siessen megmentésedre.*
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-08-22 18:39:40
Ilyen kaliberű kommentek után ne legyél meglepve, ha megdorgál az admin és a fórumtársak..
"People never grow up, they just learn how to act in public." -Bryan White
Szerk: Nagashi 2008-08-20 11:58:09
ja
a manga szerintem nem csak rosszabb hanem undorítobb is
Aki nem bírja az ilyesmit, annak nem kell olvasnia.a manga szerintem nem csak rosszabb hanem undorítobb is
ja
Aki nem bírja az ilyesmit, annak nem kell olvasnia.a manga szerintem nem csak rosszabb hanem undorítobb is
belenéztem a mangába (vagyis elolvastam azokat a fejiket, amik le lettek fordítva magyarra)
-háátt, eléggé durva, én máshogy képzeltem el Szakamocsit, vagy hogyishívjákot...
sztem a könyv jobb mint a manga, a rajzolása sem nagyon tetszik...
-háátt, eléggé durva, én máshogy képzeltem el Szakamocsit, vagy hogyishívjákot...
meg sokkal több durva beszéd van, tom h +18, de amikor Etó Megumi megpróbálja felhívni az apját, akkor is az "osztályfőnök" miket mond már neki??? te jó ég, csak azért nem írom le, mert páros lábbal lennék kirúgva
ja
beküldve: 2008-08-16 19:23:31
(#63) Én a könyvet olvastam korábban. Ha mást nem is, legalább a brutalitást megtarthatták volna. Természetes, hogy nem lehet vissza adni a karakterek igazi énjét.
Igazából az lepett meg, hogy amikor megjelent a DVD, akkor a "Kúltúrház" című műsorban kivesézték. hogy ez milyen véres, meg sok helyen be van tiltva. A film megnézése után megkérdeztem magamtól:
-Ezt miért is tiltották be?
Maximum a morális kérdések miatt, a vér miatt tuti nem.
Igazából az lepett meg, hogy amikor megjelent a DVD, akkor a "Kúltúrház" című műsorban kivesézték. hogy ez milyen véres, meg sok helyen be van tiltva. A film megnézése után megkérdeztem magamtól:
-Ezt miért is tiltották be?
Maximum a morális kérdések miatt, a vér miatt tuti nem.
beküldve: 2008-08-16 00:45:41
(#61) A film valóban nagy feladat volt de szerintem maximálisan jól teljesít... persze az is kérdés hogy ki mit vár el egy interpretációtól... van aki szolgai hűséget van aki pedig újszerű megközelítést... ez tényleg szubjektív... Én lényegesen elöbb láttam a filmet (2001) mint hogy a könyvel találkoztam volna és engem akkor is ma is maximálisan meggyőzött... Mint film teljesen rendben van, és számomra külön öröm hogy nem is próbálkozik azzal hogy a szereplők jellemét túl hosszan boncolgassa (a könyvben az ember valamilyen szinten mindenféleképpen azonosul a szereplőkkel hiszen elég sok mindent megtud róluk, a film viszont kissé kirekeszti, külső nézőpontba kényszeríti a nézőt így számomra teljesen más kérdéseket vet fel a könyvhöz képest). Valamint Kitano alakítása szerintem hatalmas (de ez már tényleg nagyon személyes vélemény)...
"Plombáld le a múltat. Én is leleplombáltam. Mert Úgy folyik, rajtad keresztűl az élet. És megaksztja majd a vízórádat, a vízkő, mert az nálad keményebb."
A fim egyszerűen lehetetlent próbál meg, mert nem lehet egy ilyen vastag könyvet bezsúfolni egy filmbe.
Sok minden hiányzik és közel sem olyan brutális mint a könyv. A könyv után nekem kicsit (na jó, nagyon) csalódás volt. Más volt a befejezés is. A (szerintem) legizgalmasabb finálét nagyon átírták. Lehet, neked más lesz a véleményed. Egy esélyt mindenképpen érdemes neki adni.
Sok minden hiányzik és közel sem olyan brutális mint a könyv. A könyv után nekem kicsit (na jó, nagyon) csalódás volt. Más volt a befejezés is. A (szerintem) legizgalmasabb finálét nagyon átírták. Lehet, neked más lesz a véleményed. Egy esélyt mindenképpen érdemes neki adni.
beküldve: 2008-08-14 12:55:57
(#59) belenéztem a mangába (vagyis elolvastam azokat a fejiket, amik le lettek fordítva magyarra)
meg sokkal több durva beszéd van, tom h +18, de amikor Etó Megumi megpróbálja felhívni az apját, akkor is az "osztályfőnök" miket mond már neki??? te jó ég, csak azért nem írom le, mert páros lábbal lennék kirúgva
"Itamu basho wa dare ni mo iwanai, Isogu kokoro ga kakushita yume wo..."
Szerk: Kaminaga 2008-08-14 12:56:17