Legutóbb kommentezett topikok
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
Darker Than Black
Eladnék!/Vennék!
Hentai - 18 éven felülieknek!
Highschool DxD
"is fun"
Legújabb cikkek
MondoCon 09 Ősz
SakuraCon köszi + Moderáció + Hellsing4 errata
Nana érdekesség
5. Magyar Képregényfesztivál
Tavaszi képregénybörze
K.CSABA: "Sziasztok! Attól függetlenül, hogy a webbolt megszűnt, a Death Note mangákat kiadjátok végig? Köszi a választ." Ez engem is érdekelne.
SHINMON1_BENIMARU7: Sziasztok! A MONDO 3. évfolyam 9. számát hogyan tudom előrendelni?
PANKII: Kedves Mangafan! Azután érdeklődnék, hogy DvD-ket még lehetséges innen rendelni?
GABRIELLA0807: Kedves Mangafan, hogyan tudom törölni a profilomat? Köszönöm előre is.
GRéTA: Sziasztok! A webbolt végleg bezárt vagy csak egy időre?
Az üzenetküldéshez be kell jelentkezni!
Fórum >>
Kiadványok >>
Death Note - A halállista
Kapcsolódó tartalom: Death Note - A halállista
beküldve: 2009-02-05 18:11:31
(#938) Szerintem ez a legjobb az L reklámok közül.
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Szerk: Mariko 2009-02-05 18:11:36
beküldve: 2009-02-05 18:08:25
(#937) sziasztok!!!
van néhány L-es reklám, szerintem az első link a legjobb :)
(azt olvastam hogy talán rágógumi reklám)
[Link]
[Link]
ezek meg szerintem valami tv adó-k lehetnek, de nem biztos
[Link]
van néhány L-es reklám, szerintem az első link a legjobb :)
(azt olvastam hogy talán rágógumi reklám)
[Link]
[Link]
ezek meg szerintem valami tv adó-k lehetnek, de nem biztos
[Link]
Azért Lightot én ennél sokkal sötétebb/gonoszabb karakternek látom. Például azért, mert azokat is képes lenne legyilkolni, akik közel állnak hozzá
A tömeg véleménye pedig megoszlott Kirát illetően is. Ha szabad ezt mondanom, a naivabbik (vagy kevésbé informált) fele volt az, aki Kirát istenitette (lásd pl. az egyetlen rendőrt L csoportjából; Matsudát, aki nem támadta annyira Kira "itéleteit"). De ha ismerték volna az igazat róla, szerintem ugyanazt érezték volna, mint Matsuda.
lásd a hugát, vagy Takadát. Mikamit is letagadta
. Aztán meg nála a cél nem a világ megjavitása, hanem önmaga isteni magasságokba emelése. Ezek nem igazán jó tulajdonságok. L-el kapcsolatban igazad van, ő nem egy tipikus pozitiv szereplő, hiszen őt is a saját kiváncsisága hajtja. De ha úgy vesszük, hogy mivel ezek ellenségek a mangában, akkor ha már valakire azt kell mondani, hogy a jó oldalon áll, az mindenképpen őMellonál már nem ilyen egyértelmű a helyzet
.A tömeg véleménye pedig megoszlott Kirát illetően is. Ha szabad ezt mondanom, a naivabbik (vagy kevésbé informált) fele volt az, aki Kirát istenitette (lásd pl. az egyetlen rendőrt L csoportjából; Matsudát, aki nem támadta annyira Kira "itéleteit"). De ha ismerték volna az igazat róla, szerintem ugyanazt érezték volna, mint Matsuda.
Ahogy mondod
Illetve lehetni lehetne, csak a kutya se venné meg
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
A bisónen témához: talán akkor is sikeres lenne a DN, ha Light egy nyomorék kis gnóm, de hogy tized ekkora felhajtás se lenne körülötte, arra jelentős összeggel fogadnék.
Persze, és nem lehetne wallscrollokat meg más cuccokat csinálni a fejével.
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
De azért mégiscsak L képviseli a jók oldalát és Light a rosszakét.
Azért ez nem ilyen egyszerű. Niccolò Machiavelli ír erről A fejedelem című művében: "Az emberek cselekedeteiben... ...a végcélt kell tekinteni. Győzzön tehát a fejedelem, és tartsa fenn hatalmát, s eszközeit tiszteletre méltónak fogják ítélni, és mindenki csak dicsérni fogja; mert a tömeg csak a látszat és az eredmények után megy; a világon pedig csak tömeg létezik". Vagyis a a cél nem szentesíti az eszközt (ahogy azt előszeretettel állítják a félremagyarázók): az erkölcsileg jó cél nem menti erkölcsileg az erkölcsileg rossz eszközöket (amelyekkel azért L is jócskán élt), de a köz javát szolgáló cél elérése miatt az emberek hajlamosak elnézni az általuk amúgy gonosznak tartott eszközök alkalmazását is (lásd az olasz fasizmus II. világháború előtti megítélését).
A bisónen témához: talán akkor is sikeres lenne a DN, ha Light egy nyomorék kis gnóm, de hogy tized ekkora felhajtás se lenne körülötte, arra jelentős összeggel fogadnék. Hiába, az emberek ösztönösen vonzódnakl a széphez (pontosabban azt nevezzük szépnek, amihez ösztönösen vonzódunk).
Ebben nincs semmi elítélés a fangirlizmussal szemben: én is szívesebben nézegetek csinos lányokat, mint nem csinosakat (ha lehet választani)
"A napra lehet nézni, de nem egészséges."
Szerk: alister 2009-02-05 14:25:10
beküldve: 2009-02-05 13:48:24
(#932) Biztos van, aki egyetért a céljaival, de Kira szvsz közel sem lenne ilyen felkapott, vagy népszerű karakter, ha éppen nem egy bishounen bőrébe szorult volna. Tényleg, szerintem el kell ismerni, hogy a nagy többség csak azért szereti Lightot, mert úgy néz ki, ahogy. És egy bishinek még az öldöklés, vagy a kifedült erkölcsi értékek is megbocsáthatók. Amúgy a legtöbb gonosz karakter roppant vonzó, tehát minden egyéb esetben is dettó.
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Szerk: Dark-san 2009-02-05 13:50:54
Isten ments' ide 105-110 rész!
Nekem is elég volt ez a 37 rész. Főleg, hogy a sorozat másik fele nálam is gyengébb értékelést kapott. Csak picit volt kevésbé jó vagy lehet, hogy csak betett L halála/hiánya , mert akkor ott az animeben, ha nem tudom előre mi történik, lehet én is borulok vele együtt a székről Volt olyan ismerősöm, aki mesélte, hogy még részekkel utána sem tudta elhinni, hogy TÉNYLEG! meghalt és várta vissza...
Amúgy L végig tudta, hogy Light Kira, éppen ez a lényeg...
Szerintem is. Nem az volt, hogy végül elhitte neki, csak el akarta hinni.
Egyébként azon senki nem gondolkozott el, hogy miért gondolta Misa, hogy Kira egy "vonzó fiatalember"? Lehetett volna egy perverz szadista, neadjisten egy fanatikus vénasszony!!!
Jaja. Én is szoktam filózni, hogyha pl. Kira (akivel lehet, elfogult vagyok, de szerintem nem áll az igazság oldalán, legalábbis az FBI-s eset után végképp nem...) akkor is fan kedvenc lenne, ha mondjuk a fenti leírás valamelyikének megfelelő és nem pedig bishounen(?) fiatal srác lenne? Most itt konkrétan arra gondolok, hogy hány ember az, aki tényleg a módszereit tartja elfogadhatónak és hidegen hagyja a fanservice. (persze ez itt elsősorban gondolom a női közönséget érinti... ) De... Lehet ez L-re is igaz de mivel én az ő "dolgait tudom jobban tolerálni" ill. sztem inkább ő képviseli az igazságot, ezért inkább Kirára vezettem le ezt a gondolatmenetet. Na ez lehet kicsit kusza lett....
Hát a "klónok". :) Nekem vhogy mindig a
Near + Mello = L dolog járt az agyamban a sorozat 2.felében. Near ugye a csendes zseni(?) , Mello meg a csokikról mindig L-t jutatta eszembe.
^_^ "Don't believe in yourself! Believe in me who believes in you!" TTGL XD
Szerk: asx 2009-02-04 01:08:28
Egyébként azon senki nem gondolkozott el, hogy miért gondolta Misa, hogy Kira egy "vonzó fiatalember"? Lehetett volna egy perverz szadista, neadjisten egy fanatikus vénasszony!!!
Misa egy kis naiv libuka, azért.
Egyébként engem a történet második felében leginkább az zavart
L hiánya mellet
, hogy Near olyan látványosan L-klón volt, Mello pedig, aki több egyedi vonást mutatott, szinte alig szerepelt.Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet. És attól szar, hogy meg is történik.
Aizen: sztem nagy esély van rá, hogy a 3. kötet elolvasása után már egyáltalán nem fogod Light-ot igazságosnak tartani
Amúgy én sem örültem volna neki, ha 105 részesre húzzák az animét, mert akkor tuti elvesztette volna a pörgősségét.
Amúgy én sem örültem volna neki, ha 105 részesre húzzák az animét, mert akkor tuti elvesztette volna a pörgősségét.
Na meg ha L nem hal meg, akkor Matt-et sem ismerjük meg Nekem amúgyis jobban tetszett az anime/manga második része, amikor már Near és Mello nyomozott Kira után.
Én tisztára kiborultam, mikor L meghalt, és leváltotta két "nyomi"! (bocs, de tényleg nagyon kiakadtam akkor)
Jigsaw azért a kedvenc sorozatgyilkosunk, mert egy megleckéztetős móka kedvéért képes fölvásárolni a fél Praktikert.
beküldve: 2009-02-02 21:56:00
(#928) Aizen: sztem nagy esély van rá, hogy a 3. kötet elolvasása után már egyáltalán nem fogod Light-ot igazságosnak tartani
Na meg ha L nem hal meg, akkor Matt-et sem ismerjük meg Nekem amúgyis jobban tetszett az anime/manga második része, amikor már Near és Mello nyomozott Kira után.
Isten ments' ide 105-110 rész!
Mondom én úgy csináltam volna.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-02-02 21:06:35
beküldve: 2009-02-02 21:04:03
(#926) Isten ments' ide 105-110 rész! Amúgy L végig tudta, hogy Light Kira, éppen ez a lényeg...
Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk.
Lásd a 3. kötet 112-113. oldalát
Csak még a 3. kötet nincs meg.
(én nem vagyok gyerekes)
Én se, de a végén mindenképpen elfognak.
Azért jó ez az egész anime/manga, mert két nagyon hasonló személyiségű, intelligenciájú egyedet állít egymással szembe. Ráadásul egyikük sem az a tipikus sablon-karakter.
Pontosan. Nagyon jól lett az egész Anime/Manga. A készítők, Ohiba Tsugumi, és Obata Takeshi, nagyon jól megcsinálták az Animét/Mangát. Bár, Light nagyon okos volt,
legyőzte L-t is.
L-t meg nem értem, hogy tudott bedőlni Light-nak, hogy nem ő Kira. Én, olyan 105-110 részes Animének csináltam volna meg és úgy, hogy L és Light is végigélte volna az egészet, a végén meg olyan izgalmas lebuktatást csináltam volna, hogy azzal Light-ot leleplezték volna, de Light azt is kikerülte volna. Szóval, az én kis képzeletemben örökre megmaradt volna Kira, bár az nem túl jó.
Szerintem L is használta volna a listát, de elintézte volna, hogy ne legyen törvénybe ütköző ...
Szerintem is úgy csinálta volna L, hogy épp a törvénnyel egyező legyen.
L nem az a vérengzős fajta, arra tényleg hajlakell, de hogy ha nem gyilkol, akkor mit csinálna vele, azt nem tudom...
Hát igen, ez jó kérdés. Az a baj, hogy nehéz a választ megfogalmazni. A listával célszerű ölni, de L, azt nem tenné meg. Mást igazából nem is tud a listával csinálni. Vagy mégis?
Egyébként L ha max gyilkolna, úgy, mint Kira, akkor azt nagyon jól kitervelné.
Magánvélemény!
Szerintem aki nem volt jó Kira; az Mikami. Light, a legjobb Kira volt. Misa már kicsit más téma volt. Mikami-nak már nagyon rossz volt a Kira-sága.
sztem Light egy rohadék én soha nem lennék és remélem nem is leszek olyan mint ő!
Miért? Benne nem találod az igazságot? Ő egy jó fej. Igazából a lista szédítette meg Light-ot.
Á, bocsi, kicsit hosszú lett, kezdek átszokni Yaven hosszú h.sz.-eihez.
,,Hitler fején ugrálok!"
Szerk: Aizen 2009-02-01 19:23:40
beküldve: 2009-02-01 19:05:13
(#924) sztem Light egy rohadék én soha nem lennék és remélem nem is leszek olyan mint ő!
BIRD IS THE WORD! THUMBS UP IF U KNOW BIRD IS THE WORD! But if you didnt thats weird because i was certain everyone have heard. Heard that BIRD IS THE WORD!The Bird is the World!